Ilmavesilämpöpumppu Helsinki

Ilmavesilämpöpumppu siirtää lämpöenergian ulkoilmasta rakennuksen vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. Ja näin lämmitetty vesi johdetaan rakennuksen myös käyttövesijärjestelmään. Ilmavesilämpöpumppu on edullinen vaihtoehto omakotitalojen lämmitykseen. Laitteen avulla voidaan säästää lämmityskuluissa jopa 50-70 %.

Ilmavesilämpöpumppu on edullinen vaihtoehto omakotitalojen lämmitykseen. Laitteen avulla voidaan säästää lämmityskuluissa jopa 50-70 %.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Mikä on ilmavesilämpöpumppu?

Ilmavesilämpöpumppu siirtää lämpöenergian ulkoilmasta rakennuksen vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. Ja näin lämmitetty vesi johdetaan rakennuksen myös käyttövesijärjestelmään.

Eli käytännössä on oltava käytössä vesikiertoinen patteri-, lattia- tai ilmalämmitys, että saadaan järjestelmät yhdistettyä.

Ilmavesilämpöpumppu tuottaa lämpimän käyttöveden ja lämmön. Laitteen tukena on käytössä toinen lämmitysmuoto eli varajärjestelmä. On mahdollista hankkia lisäyksikkö varmistaakseen lämmönsaanti haastavissakin sääolosuhteissa ja näin ei tarvita muita lämmitysjärjestelmiä.

Uudiskohteissa tai uusittavissa taloissa ilmavesilämpöpumpun rinnalla toimii sähkölämmitys. Näin sen avulla voidaan varmistaa lämmöntuoton tehokkuus kovillakin pakkasilla, koska yli -15 asteen pakkasilla ilma lämpöpumpun tehokkuus on tiukilla.

Vanhemmissa rakennuksissa on yleisesti käytössä öljy- tai kaasulämmitys ja nämä onkin järkevää jättää vara vaihtoehdoksi. Näin varmistetaan lämmöntuotto.

Ilmavesilämpöpumpussa on sähkövastus, jonka avulla esimerkiksi öljy-, sähkö-, pelletti- tai hakelämmitys kytkeytyy automaattisesti päälle ja näin varmistutaan lämmön saannista. Mikäli ilmavesilämpöpumpun ollessa täysjärjestelmä eli ei muita lämmitysmuotoja ole käytössä niin tällöin laite siirtyy sähkölle.

Näin ollen ilmavesilämpöpumppu on kokonaisuudessaan kustannustehokkain tapa tuottaa lämpöä ja lämmintä vettä.

Laite koostuu kahdesta näkyvästä osasta. Ne ovat sisä- ja ulkoyksikkö sekä niiden välissä olevat erilaiset vesi- ja sähkövedot. Laitteen ohjaus tapahtuu sisäyksiköstä.

Ilmavesilämpöpumpun käyttöikä vaihtelee, mutta se on hyvin samanlainen kuin muiden lämmitysjärjestelmien eli 15-25 vuotta. Tähän vaikuttaa laitteen kytkennät eli onko käytössä muita lämmitysjärjestelmiä joiden avulla säästetään ilma vesilämpöpumppua kovassa pakkassäässä.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Mitä otetaan huomioon ilmavesilämpöpumpun valinnassa?

Ilmavesilämpöpumppu hankkiessa, käytettävyyttä ja toiminnallisuutta mietittäessä on otettava huomioon erilaisia asioita.

Laitteen tehokkuus ja toimivuus erilaisissa rakennuksissa on tarkoin mitoitettava ja selvitettävä kohteen tarkka energiankulutus ja tehon tarve. Tähän suositeltavaa käyttää alan ammattilaista, joilta saadaan erilaiset ja tarkat laskelmat.

Tässä asioita, joita kannattaa huomioida ja ottaa huomioon ilmalämpöpumpun valinnassa:

Tuotteen takuu: Sen pituus ja mitä sisältää kokonaisuudessaan. Suositeltavaa 5 vuoden täystakuu.

Tuotteen huolto: Onko hankittavalle laitteelle saatavilla huoltoa ja mahdollisia varaosia? Saako huoltotoimenpiteitä omalta paikkakunnalla valitulle laitteelle? Miten nopeasti nämä saatavilla? Mikäli huoltotoimenpiteitä ei helposti saatavilla niin on mahdollista, että rakennuksen lämmityksessä tulee ongelmia, varsinkin jos ei ole varajärjestelmää.

Kondenssiveden ohjaaminen: Varmistettava asentavalta yritykseltä, että tämä on ratkaistu niin ettei sulamisvesi pääse jäätymään.

Laitteen valmistaja: Huomioitava, että laitteelle on saatavilla varaosia, myöskin takuuajan jälkeen.

Ulkoyksikön soveltuvuus: Varmistuttava ulkoyksikön rungon eristyksestä, joka vaikuttaa laitteen toimivuuteen ja kestävyyteen haastavissakin sääolosuhteissa, kuten korkeilla pakkasilla.

Kompressorin ominaisuudet: Vaihtoehtoina on inverter tai on/off-kompressorit. Inverter-kompressori on huomattavasti tehokkaampi ja säästää energiaa ja vähentää kuluja.

Laitteen hallintamahdollisuudet: Laitteille on myöskin mahdollisuus saada toiminnot hallittaviksi puhelimella. Näin voit etänä säätää ja muokata laitteen toimintoja. Huomiona vaihtuvat sääolosuhteet.

Sähkövastuksen tehokkuus: Laitteen tehokkuus laskee kovilla pakkasilla ja silloin tarvitaan mahdollisesti ilma vesilämpöpumpun käytön rinnalle varajärjestelmä. Tämä on pumppuun yhdistetty sähkövastus. Tämän tulee olla niin suuri, että riittää koko talon huipputehon tarpeeseen.

Äänitaso: Laitteen käytöstä tulee ääntä ja näissä on laitteiden kesken huomattavia eroja. Huomioitava, että laite on ison osan käytössä ja sen äänitaso vaikuttaa asumismukavuuteen. Ulkoyksikön sijoittamisella on merkittävä vaikutus ääneen.

Ilmavesilämpöpumpun tehokkuus: Valinnassa ja laitteen tehokkuudessa on merkittävä asia, että millaiseen taloon tai rakennukseen hankitaan ja rakennuksen ikä, koko ja olemassa oleva lämpöjärjestelmä.

Sähkönkulutus

Ilmavesilämpöpumpun sähkönkulutus on täysin riippuvainen kohteesta. Sähkön kulutusta laskiessa on tärkeää tehdä vertailu nykyiseen lämmitysjärjestelmään ja lämmön tarpeeseen verrattuna. Kaikki kohteet eivät ole samalla tavalla verrattavissa, mutta kaikki ovat helposti laskettavissa.

Pohja tietona voidaan pitää, jos öljylämmitys vaihdetaan ilmavesilämpöpumppuun niin lämmitysenergian tarve laskee noin 50-70%. Ja tämä tarkoittaa esimerkiksi aiemman öljyn kulutuksen ollessa 2000 litraa niin ilmavesilämpöpumpun hankinnan jälkeen 1000 litraa.

Alla on suuntaa antavia esimerkkejä sähkönkulutuksesta:

Omakotitalo rakennettu 2000 ja käytössä vesikiertoinen lattialämmitys ja lämmitysmuotona sähkölämmitys massavaraajalla. Pinta-ala 200 m2 kahdessa kerroksessa.

Kulutus lämmitykseen ja käyttöveteen n. 18000 kWh.

Asennettu ja otettu käyttöön ilma vesilämpöpumppu.

Nykyinen kulutus lämmitykseen ja käyttöveteen n. 7500 kWh.

llmavesilämpöpumpun hyödyt ja säästöt

Ilmavesilämpöpumpulla saavutetaan noin 50-70 %:n säästöt vertailussa sähkö- tai öljylämmitteisiin kohteisiin. Laitteen käytöllä voidaan hankintakulut nollata noin 6-7 vuodessa.

Ilmavesilämpöpumpun käyttäminen näkyy heti käyttöönoton ja lyhyen käyttämisen jälkeen suoraan käyttökustannuksissa. Lisäksi käytön avulla saadaan asumiseen lisää viihtyisyyttä ja helppoutta.

Lämmitysmuotona tämä on erittäin haluttu ja nostaa myöskin kodin arvoa jopa pumpun hankintahinnan verran. Laitteen avulla vähennetään hiilidioksidipäästöjä jopa 70 %.

On mahdollisuus saada tukea öljylämmityksen vaihtamisesta ilma vesilämpöpumppuun.

Tällä hetkellä myönnetään Ely-avustusta 4000 euroa öljylämmityksestä luopumisessa. 

Lisäksi on mahdollisuus hakea ARA energia-avustusta energiatehokkuutta parantaviin toimenpiteisiin, johon myös ilma vesilämpöpumpun toiminta luokitellaan.

Yhteenvetona voidaankin ynnätä seuraavat asiat:

Kustannusten säästö

Lämmöntarpeen pienentäminen

Asuinviihtyvyys

Lämmityksen helppous ja säädettävyys

Mahdolliset tuet projektille

Ympäristöteko

Asunnon arvonnousu

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Ilmavesilämpöpumpun hinta

Hintaan vaikuttaa oleellisesti ilmavesilämpöpumpun käyttö eli onko se yksinään vai yhdistettynä lämmitysjärjestelmänä käytössä.

Hankkiessa laitetta kannattaa aina selvittää asennus ja yhdistää se kokonaispakettiin. Näin säästetään huomattavasti ja saadaan takuut ja huollot samalla.

Hintaan vaikuttavat asiat:

Tehokkuus ja laitteen koko

Asennus

Laitteiden ja asentajien saatavuus

Maantieteellinen sijainti

Uusi vai vanha kohde

Vanhan lämmitysjärjestelmän muoto

Mikäli kyseessä on kohde, jossa vanha lämmitysjärjestelmä poistetaan käytöstä niin tällöin se vaatii yleensä purkutöitä ja nämä ovat hyvinkin työläitä. Tässä tilanteessa on huomioita myöskin vanhan laitteen kierrätyskustannukset.

Uusissa kohteissa asennusten hinnat ovat huomattavasti edullisempia.

Pelkän ilmavesilämpöpumpun hinnat vaihtelee 5000-15000 euron välissä. Kokonaispaketin hintojen ollessa asennuksen sisältyen 10000-18000 euron välissä. 

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.