Pihatyöt

Kodin pihatyöt on laaja, jotka vaihtelevat ammattilaisten suunnitelmista arkipäivän askareisiin. Pihatöihin kuuluvat niin suuret suunnitteluprojektit kuin pienet puuhastelut.

Pihatöillä on laaja kirjo merkityksiä, aina unelmapihan suunnittelusta arkipäivän hoitotehtäviin. Pihatöitä voi tehdä omatoimisesti, mutta ammattilaisen apu voi tuoda suunnittelussa ja toteutuksessa arvokasta apua. 

Olipa kyse suuresta suunnittelu projektista tai päivittäisistä pihatöistä, pihan hoitaminen ja kehittäminen on tärkeää, jotta voit nauttia kauniista ja toimivasta ulkoalueesta ympäri vuoden

Miksi tehdä pihatöitä?

 • Lisää kodin ja pihan mukavuutta ja toimivuutta
 • säännöllinen ylläpito ja päivitys auttaa pitämään ulkoalueen nykyaikaisena ja miellyttävänä oleskella
 • eri vuoden vaativat erilaisia toimenpiteitä.

Mihin kannattaa varautua pihatöissä?

Hyvällä suunnittelulla varmistetaan, että viheralueet toimivat yhtenäisenä kokonaisuutena ja täyttävät tavoitteet.

Milloin pihatyöt voi tehdä itse ja milloin kannattaa ostaa palveluna?

 • Ison osan pihatöistä voi tehdä itsenäisesti
 • Erilaiset pohja- ja muutostyöt on hyvä näyttää ammattilaiselle
 • Puunkaato on järkevää, varsinkin ruutukaava-alueella jättää ammattilaisille

Etsi paras tekijä tai kilpailuta Pihatyöt!

Hintaan vaikuttavat tekijät – miten voit säästää pihatöissä?

 • Itse tekemällä säästää huomattavasti, mutta on tärkeää tietää mitä tekee
 • Materiaalien ja tuotteiden hankintahinnassa ja laadussa on isoja eroja

Muistilista pihatöihin:

 • Älä tee sellaista mitä et varmasti osaa
 • Huomioi vuodenaikojen vaihtelut
 • Kysy tai selvitä ennen kuin lähdet toteuttamaan 
 • Varmista materiaalit alan ammattilaiselta tai liikkeestä
 • Tee suunnitelma ja aikataulu
 • Mieti mitä voit tehdä itse turvallisesti
 • Tee hyvä suunnitelma
 • Valitse oikea urakoitsija
 • Varaa budjetti ylityksen varaltakin
 • Tarkista huolellisesti

Tutustu lisää aiheeseen Pihatyöt:

Vihersuunnittelu

Vihersuunnittelu

Vihersuunnittelu ja hoito vaikuttavat paitsi ulkonäköön myös ympäröivään luontoon ja viihtyvyyteen. Erilaiset viheralueet, kuten puistot, pihat ja istutetut alueet, ovat tärkeitä osia ympäristöämme. Niiden suunnittelu ja hoito vaikuttavat paitsi ulkonäköön myös ympäröivään luontoon ja viihtyvyyteen.

Lue artikkeli
Viherrakentaminen

Viherrakentaminen

Viherrakentaminen on olennainen osa ympäristön suunnittelua ja kaupunkisuunnittelua. Se mahdollistaa viihtyisien ja toiminnallisten viheralueiden luomisen kaupunkiympäristöihin sekä yksityisille että julkisille alueille.

Lue artikkeli
Puunkaato

Puunkaato

Pihan tai tontin puiden hoito ja ylläpito voivat olla mukavia puuhasteluja, mutta toisinaan eteen voi tulla tilanteita, joissa puunkaato on välttämätöntä. Hankalassa paikassa oleva iso ongelmapuu tai esimerkiksi vino, kallistunut pihapuu voi aiheuttaa turvallisuusriskejä tai haittaa muille kasveille ja rakenteille.

Lue artikkeli
Pihatyöt

Pihatyöt

Kodin pihatyöt on laaja, jotka vaihtelevat ammattilaisten suunnitelmista arkipäivän askareisiin. Pihatöihin kuuluvat niin suuret suunnitteluprojektit kuin pienet puuhastelut.

Lue artikkeli
Pihasuunnittelu

Pihasuunnittelu

Pihasuunnittelu on olennainen osa kotipihaa tai ulkoaluetta, joka vaikuttaa sekä käytettävyyteen että ulkonäköön. Laadukas pihasuunnitelma voi nostaa pihan viihtyisyyden ja toiminnallisuuden aivan uudelle tasolle.

Lue artikkeli
Pihan laatoitus

Pihan laatoitus

Pihan laatoitus on loistava tapa luoda pihasta sekä tyylikäs että toimiva ulkoalue. Laatoilla pinnoitettu piha on paitsi näyttävä myös helppohoitoinen. Laatoitettua pihapiiriä on miellyttävä kulkea, ja niiden ylläpitoon tarvitaan yleensä vain vähän vaivaa.

Lue artikkeli
Pihakivien asentaminen

Pihakivien asentaminen

Pihakivien asentaminen oikein voi antaa pihakivetykselle vuosien keston ja tarvittaessa vanhat kivet voidaan vaihtaa, uusia tai asentaa uudelleen.

Lue artikkeli

Maankaivuutyöt

Maankaivuutyöt ovat tärkeä osa monenlaisia rakennus- ja maanmuokkaus projekteja. Ne liittyvät olennaisesti rakennusten ja infrarakenteiden perustusten asentamiseen sekä kunnallistekniikan toteuttamiseen. Kaivuutöiden avulla muokataan maanpintaa, luodaan ojia ja kaivantoja sekä asennetaan erilaisia putkistoja ja johtoja maan alle.

Lue artikkeli

Kantojyrsintä

Kantojyrsintä on erinomainen ja suosittu tapa päästä eroon puun juurista ja kannoista esimerkiksi pihalta tai muilta viheralueilta.

Lue artikkeli
Salaojien huuhtelu

Salaojien huuhtelu

Salaojien huuhtelu on yksi tehokas keino ylläpitää salaojien toimivuutta ja varmistaa niiden tehokas toiminta.Salaojien kunto on tärkeä tekijä kiinteistön toimivuuden ja kestävyyden kannalta. Salaojajärjestelmän tehtävänä on johtaa pois pohjavedet ja sadevedet, jotka voivat aiheuttaa vahinkoa rakennuksen perustuksille ja ympäröivälle maaperälle.

Lue artikkeli
Salaojaremontti

Salaojaremontti

Salaojaremontti on tärkeä osa rakennusten kosteusteknistä toimivuutta ja ne voivat parantaa merkittävästi kiinteistön kuntoa ja kestävyyttä. Hyvin suunniteltu ja toteutettu salaojaremontti voi ehkäistä kosteusvaurioita ja ongelmia, kuten homeen muodostumista ja rakenteiden vaurioitumista.

Lue artikkeli
Kesäkeittiön rakentaminen

Kesäkeittiön rakentaminen

Kesäkeittiön rakentaminen on suosittua, koska ne tuovat kotiin ja mökille viihtyisän ja erillisen ruoanlaitto ja oleskelutilan koko perheelle. Tämä erillinen keittiö tila mahdollistaa ruoan valmistuksen ja tarjoilun ulkoilmassa, mikä tekee ruokailu hetkistä erityisen nautinnollisia kesäaikaan.

Lue artikkeli