Pihasuunnittelu

Pihasuunnittelu on olennainen osa kotipihaa tai ulkoaluetta, joka vaikuttaa sekä käytettävyyteen että ulkonäköön. Laadukas pihasuunnitelma voi nostaa pihan viihtyisyyden ja toiminnallisuuden aivan uudelle tasolle.

Tässä artikkelissa

Pihasuunnittelu

Pihasuunnittelu on olennainen osa kotipihaa tai ulkoaluetta, joka vaikuttaa sekä käytettävyyteen että ulkonäköön. Laadukas pihasuunnitelma voi nostaa pihan viihtyisyyden ja toiminnallisuuden aivan uudelle tasolle.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Pihasuunnittelu kannattaa aloittaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, esimerkiksi heti tontin ostamisen jälkeen. Tämä antaa mahdollisuuden huomioida suunnitelmassa kaikki tarvittavat näkökulmat ja toiveet.

Hyvä pihasuunnitelma ei koske pelkästään kasveja ja nurmikkoa, vaan se on kattava kokonaisuus, joka sisältää erilaisia osa-alueita. Näitä ovat muun muassa:

 • Valaistus: Pihan valaistus voi luoda tunnelmaa ja turvallisuutta. Harkitut valaistusratkaisut korostavat pihasi kauneutta myös iltaisin.
 • Kasvillisuus: Kasvit ovat tärkeä osa pihasuunnitelmaa. Suunnitelma voi sisältää erilaisia istutusalueita, kasvillisuuden valinnat ja hoitotoimenpiteet.
 • Kulkuväylät: Selkeät ja toimivat kulkureitit helpottavat liikkumista pihalla. Kulkuväylien materiaalit ja sijoittelut ovat tärkeitä harkittavia seikkoja.
 • Kaadot ja Vedenpoisto: Pihan kaatojen oikea suunnittelu on tärkeää, jotta vesi ei jää seisomaan pihalle. Vedenpoisto varmistaa pihan kestävyyden.

Monimutkaisissa pihasuunnitelmissa ja suuremmissa projekteissa ammattilaisen apu voi olla korvaamatonta. 

Pihasuunnittelijat ovat erikoistuneet luomaan toimivia ja kauniita pihoja, jotka huomioivat asiakkaan tarpeet ja alueen erityispiirteet. He osaavat luoda suunnitelmia, jotka huomioivat niin esteettiset kuin teknisetkin seikat.

Pihasuunnittelu on tärkeä osa ulkoaluetta, joka vaikuttaa niin käytännöllisyyteen kuin visuaaliseen ilmeeseen. Suunnitelma kannattaa laatia mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, jotta kaikki tarpeelliset osa-alueet voidaan huomioida. 

Laadukas pihasuunnitelma käsittelee monia eri näkökulmia, kuten valaistusta, kasvillisuutta, kulkuväyliä ja vedenpoistoa. Tarvittaessa ammattilaisen apu voi auttaa luomaan toimivan ja kauniin pihan, joka vastaa juuri sinun tarpeitasi ja toiveitasi.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Pihasuunnitelman tekeminen

Pihasuunnitelma on olennainen työkalu, kun suunnitellaan uutta pihaa tai tehdään muutoksia vanhaan. Se auttaa hahmottamaan, miten piha-alue tulisi toiminnallisesti ja visuaalisesti jäsennellä. 

Pihasuunnitelma voi olla laaja ja tarkka, tai se voi sisältää pelkästään yleisen hahmotelman. 

1. Pihan toiminnat: 

Pihasuunnitelmaa laatiessa on tärkeää ottaa huomioon pihan erilaiset toiminnot. Mieti, miten pihaa tullaan käyttämään: onko tarvetta terassille, leikkipaikalle, istutusalueille tai vaikkapa grillipaikalle? 

Toiminnat vaikuttavat pihan pinta-alan ja alueiden sijoittelun suunnitteluun.

2. Käyttötarkoitukset: 

Pihasuunnitelmassa käyttötarkoitukset määritellään selkeästi. Halutaanko pihaan luoda rentoutumispaikkaa, kasvimaita, ulkoilualueita vai kaikkia näitä yhdistävä monipuolinen tila?

Käyttötarkoitukset ohjaavat alueiden suunnittelua ja auttavat luomaan toimivan kokonaisuuden.

3. Kasvillisuus: 

Kasvillisuus on tärkeä osa pihasuunnitelmaa. Valitse kasvit, jotka sopivat alueen ilmastoon ja olosuhteisiin. 

Istutusalueiden sijoittelu, kasvien valinnat ja hoito-ohjeet ovat osa suunnitelmaa. Kasvillisuuden avulla voit luoda vihreää tunnelmaa ja lisätä pihan kauneutta.

4. Suunnitelman laajuus: 

Pihasuunnitelman laajuus voi vaihdella suuresti sen mukaan, millaisia muutoksia olet tekemässä. Joissain tapauksissa tarvitaan tarkkaa suunnittelua, jossa otetaan huomioon pienimmätkin yksityiskohdat. 

Toisinaan riittää yleisempi hahmottelu siitä, mihin suuntaan pihaa halutaan muokata.

5. Ammattilaisen apu:

Monimutkaisemmissa suunnitelmissa ja suuremmissa projekteissa ammattilaisen apu voi olla äärimmäisen hyödyllistä. 

Pihasuunnittelija osaa ottaa huomioon alueen erityispiirteet, suunnitella toimivat kulkureitit, valita oikean kasvillisuuden ja luoda harmonisen kokonaisuuden.

Pihasuunnitelma on keskeinen osa pihan kehittämistä ja muokkaamista. Siinä määritellään pihan toiminnallisuus, käyttötarkoitukset ja kasvillisuus. 

Suunnitelman laajuus voi vaihdella riippuen projektin laadusta. Ammattilaisen apu voi auttaa luomaan toimivan ja kauniin kokonaisuuden, joka vastaa juuri sinun tarpeitasi ja toiveitasi.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Pihasuunnittelu -Mistä hinta muodostuu?

Pihasuunnittelu on tärkeä vaihe, kun halutaan luoda toimiva ja kaunis ulkoalue. Suunnittelun hinta voi vaihdella huomattavasti riippuen eri tekijöistä. 

Useat tekijät vaikuttavat pihasuunnittelun hintaan, ja ne muodostavat kokonaiskustannuksen. Näitä tekijöitä ovat esimerkiksi:

Suunniteltavan alueen koko vaikuttaa suoraan työmäärään ja siten hintaan. Laajempi alue vaatii enemmän suunnittelua ja aikaa.

Uuden pihan suunnittelu voi olla laajempi projekti kuin vanhan pihan muuttaminen. Muutos vaatii tarkempaa suunnittelua olemassa olevien elementtien huomioimiseksi.

Tarkempi suunnitelma voi vaatia enemmän aikaa ja työtä suunnittelijalta, mikä voi heijastua hintaan.

Mitä enemmän yksityiskohtia suunnitelmaan sisältyy, kuten istutusohjeet, materiaaliluettelot ja kulkureittien sijoittelut, sitä enemmän työtä ja aikaa suunnittelija joutuu käyttämään.

Pihasuunnitttelu tai pihasuunnitelma sisältää yleensä useita asiakirjoja ja elementtejä, jotka auttavat toteuttamaan suunnitelman käytännössä. 

Nämä voivat sisältää:

 • Yleissuunnitelma: Kokonaisnäkymä suunnitellusta pihasta, jossa näkyy erilaiset alueet ja elementit.
 • Työselitys: Tarkka kuvaus suunnitelluista toimenpiteistä ja alueista, jotta niiden toteutus onnistuu suunnitelman mukaisesti.
 • Materiaaliluettelot: Luettelot tarvittavista materiaaleista, kuten kasveista, kivetyksistä ja muista rakennusmateriaaleista.
 • Istutusohjeet: Ohjeet kasvien istuttamiseen ja hoitoon.

Pihasuunnittelu ja sen laajuus voi vaihdella suuresti. Laajoissa suunnitelmissa hinta voi nousta, sillä ne vaativat enemmän aikaa ja tarkkuutta suunnittelijalta. Toisaalta suppeammat ideasuunnitelmat voivat olla edullisempia.

Pihasuunnittelu hinta riippuu monista tekijöistä, kuten alueen koosta, suunnitelman tarkkuudesta ja sisällöstä. 

Huomioi suunnitelmaa tilatessa, millainen alue suunnitellaan, muutetaanko vanhaa vai luodaanko täysin uutta. Tarkempi suunnitelma voi vaatia enemmän työtä, mutta se voi myös auttaa saavuttamaan toivotun lopputuloksen. 

Muista keskustella suunnittelijan kanssa tavoitteistasi ja tarpeistasi, jotta saat juuri sinulle sopivan pihasuunnitelman.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Pihasuunnittelu hinta

Pihasuunnittelu on investointi, joka voi tuoda suuren määrän iloa ja toiminnallisuutta ulkoalueellesi. Suunnittelun hinta vaihtelee kuitenkin monien tekijöiden mukaan. 

Keskimääräiset hintahaarukat voivat antaa suuntaa siitä, millaisiin kustannuksiin pihasuunnitteluun on syytä varautua:

 • Pienemmät pihasuunnitelmat, kuten terassin tai pienen alueen suunnittelu, voivat maksaa noin 500 € – 1 500 €.
 • Keski-kokoisen pihan suunnittelu, joka sisältää useita alueita ja toimintoja, voi maksaa noin 1 500 € – 3 000 €.
 • Laajempien ja monimutkaisempien pihasuunnitelmien, kuten suurten pihojen tai erikoisratkaisujen suunnittelu, hinta voi nousta noin 3 000 € – 5 000 € tai enemmän.

Vaikka pihasuunnittelu hinta voi vaikuttaa investoinnilta, ammattilaisen apu voi olla äärimmäisen arvokasta. 

Ammattilainen osaa ottaa huomioon alueen erityispiirteet, toiveesi ja tarpeesi, ja luoda suunnitelman, joka vastaa juuri sinun tavoitteitasi. Laadukas pihasuunnitelma voi parantaa pihasi toiminnallisuutta, kauneutta ja pitkäaikaista iloa.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).
Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.