Tiilikattoremontti

Vanha ja huonokuntoinen tiilikatto voi aiheuttaa monenlaisia ongelmia, kuten vesivahinkoja, homeongelmia ja lämpöhukkaa. Tiilikaton kuntoa kannattaa seurata ja tarkistaa säännöllisesti ja kun katto alkaa osoittaa merkkejä korjaus tai uusimis tarpeesta niin on aika ryhtyä toimiin.

Tiilikattoremontti

Vanha ja huonokuntoinen tiilikatto voi aiheuttaa monenlaisia ongelmia, kuten vesivahinkoja, homeongelmia ja lämpöhukkaa joihin ainut vaihtoehto voi olla tiilikattoremontti. Tiilikaton kuntoa kannattaa seurata ja tarkistaa säännöllisesti ja kun katto alkaa osoittaa merkkejä korjaus tai uusimis tarpeesta niin on aika ryhtyä toimiin.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Tiilikattoremontti voi tuntua suurelta investoinnilta, mutta se on usein järkevä ratkaisu pitkällä tähtäimellä. Uuden tiilikaton asennus kestää yleensä useamman päivän, mutta sen jälkeen katto on taas toimiva ja turvallinen. Uuden katon asennuksen yhteydessä voidaan myös parantaa katon tuuletusta ja lisätä eristystä, mikä voi merkittävästi vähentää lämpöhukkaa ja säästää lämmityskustannuksissa.

Kokonaisvaltaisempi tiilikattoremontti tai kattotiilien vaihto tulee yleensä ajankohtaiseksi silloin, kun katon kunto on huono eikä pelkkä paikkaus enää auta. Huonokuntoinen tiilikatto voi johtua monesta eri syystä, kuten katon iästä, huonosta asennuksesta, huonosta huollosta tai sääolosuhteista.

Kokonaisvaltaisessa tiilikattoremontissa vanha katto puretaan ja uusi katto rakennetaan sen tilalle. Tämä tarkoittaa sitä, että vanhat kattotiilet poistetaan ja katolle tehdään uusi aluskate. Uusi aluskate on tärkeä osa katon rakennetta, sillä se suojaa talon rakenteita kosteudelta ja homeelta.

Kattotiilien vaihto on puolestaan hyvä vaihtoehto silloin, kun katto on vielä suhteellisen hyvässä kunnossa, mutta joitakin tiiliä pitää vaihtaa esimerkiksi rikkoutumisen tai lohkeamisen takia. Kattotiilien vaihto on nopeampi ja edullisempi vaihtoehto kuin koko katon uusiminen.

Tiilikattoremontti tai kattotiilien vaihto on työ, joka kannattaa jättää ammattilaisen tehtäväksi. Ammattilainen osaa arvioida katon kunnon ja tehdä tarvittavat korjaustyöt tai uusimisen suunnitelmat. Lisäksi ammattilainen tietää mitä erityispiirteitä tiilikaton uusimisessa tulee ottaa huomioon, kuten esimerkiksi katon rakenteen ja tuuletusjärjestelmän.

Mitä tehdään kun tiilikatto vuotaa?

Tiilikatto on kestävä ja pitkäikäinen katemateriaali, mutta se voi vuotaa eri syistä. Tiilikatto voi vuotaa, jos tiilien alla oleva aluskate on vaurioitunut, tiilikatteen läpivienteihin on tullut reikiä tai peltikatteen osat ovat kuluneet tai vaurioituneet. Vuotava katto vaatii nopeaa toimintaa, jotta vauriot eivät laajene.

Ensimmäinen askel tiilikaton vuodon paikantamisessa on tarkistaa katto sateen jälkeen. Jos vuotokohta on selkeästi nähtävillä se voidaan korjata nopeasti esimerkiksi tiilen tai läpiviennin uusimisella. Jos vuotoa ei löydy, kannattaa kutsua ammattilainen tarkistamaan katto.

Tiilikaton vuoto voi johtua myös vaurioituneesta aluskatteesta, jolloin katon korjaaminen edellyttää tiilien purkamista ja aluskatteen uusimista. Tämä voi olla merkki siitä, että katto on tullut tiensä päähän ja sen uusiminen on kannattavampaa kuin jatkuva korjaaminen.

Kun tiilikatto vuotaa, on tärkeää toimia nopeasti, jotta vauriot eivät laajene. Ammattilaisen apu on usein tarpeen, jotta vuotokohta saadaan paikannettua ja katto saadaan korjattua tai uusittua. Säännöllinen huolto ja katon kunnon tarkkailu auttavat ehkäisemään vuotoja ja pidentämään katon käyttöikää.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Tiilikatteen valinta

Pääasiallisesti suomalaisissa omakotitaloissa käytetään kahta erilaista tiilityyppiä: savitiiltä tai betonitiiltä. Betonitiili on näistä kahdesta yleisemmin käytetty vaihtoehto.

Minkä takia katon materiaaliksi valitaan tiili?

Näyttävyys, massiivinen tiilikatto on erittäin näyttävän näköinen. Värivalikoimat ovat kehittyneet ja niiden osalta on saatavilla laaja valikoima. Tiilikatto on erittäin miellyttävä asumismukavuuden kannalta, koska erilaiset sateen tai muun äänet eivät kuulu talon sisälle.

Lisäksi tiilikaton elinikä on pitkä, jopa yli 50 vuotta mikä tekee siitä kestävän valinnan. Tiilikaton materiaalina on myös ympäristöystävällinen vaihtoehto, sillä esimerkiksi betonitiiliä voidaan valmistaa kierrätysmateriaaleista.

Tiilikattoa valitessa on kuitenkin tärkeää huomioida myös muut tekijät. Tiilikaton paino on huomattava, joten katon alusrakenteiden on oltava riittävän vahvat. Lisäksi tiilikatteen asennus on vaativaa ja työlästä, mikä saattaa vaikuttaa asennuskustannuksiin.

Valinnan tekeminen kannattaa tehdä yhdessä kattoremonttiin erikoistuneen yrityksen kanssa, jolloin voidaan selvittää omalle kohteelle sopivimmat vaihtoehdot ja arvioida kustannuksia.

Uusitaanko katemateriaali vai vaihdetaanko kattotiiliä?

Kattotiilien vaihto tai uuden katemateriaalin valinta on monesti tarpeen, kun vanha kate on tullut tiensä päähän. Kattotiilien vaihto voi olla hyvä vaihtoehto, jos tiilikatto on vielä suhteellisen uusi ja vain muutamat tiilet ovat vaurioituneet. Mikäli koko tiilikatto on kuitenkin huonokuntoinen voi olla järkevämpää harkita kokonaan uuden katemateriaalin valintaa.

Kattotiilien vaihto on melko yleinen toimenpide, joka voidaan tehdä tarvittaessa jopa yksittäisille tiileille. Vaihdettavat tiilet poistetaan varovasti ja uudet tiilet asennetaan paikalleen. Tämä on hyvä vaihtoehto esimerkiksi tilanteissa, joissa katon vauriot ovat pieniä ja tiiliä ei ole enää saatavilla samasta erästä, joten koko katon uusiminen ei ole tarpeen.

Mikäli katon vauriot ovat kuitenkin laajemmat tai katon rakenne on huonokuntoinen niin kannattaa harkita koko katon uusimista. Uuden katemateriaalin valintaan vaikuttaa moni tekijä, kuten budjetti, katon kaltevuus ja sijainti sekä haluttu ulkonäkö. Kattotiilet ovat suosittu valinta, mutta myös huopa- ja peltikatto ovat yleisiä vaihtoehtoja.

Kokonaan uuden katemateriaalin valinta voi olla myös hyvä vaihtoehto, jos halutaan esimerkiksi parantaa katon eristyskykyä tai kestävyyttä. Uusi kate voidaan asentaa suoraan vanhan katon päälle tai vanha kate voidaan poistaa ennen uuden asentamista. Kattotiilien vaihto tai uuden katemateriaalin valinta on tärkeä päätös, joka kannattaa tehdä huolellisesti ja ammattilaisen kanssa yhteistyössä.

Korjataanko itse vai tilataanko ammattilainen?

Kun ollaan päätetty uusia tiilikate ja tehdä tiilikattoremontti niin aika päättää tehdäänkö itse vai tilataanko ammattilainen tekemään sen. Tämä päätös riippuu monista tekijöistä, kuten kokemuksesta, taidoista, käytössä olevasta ajasta, taloudellisista resursseista ja projektin laajuudesta.

Jos on laajaa osaamista ja kokemusta vastaavista projekteista niin kannattaa harkita projektin tekemistä itse. Tämä voi olla hyvä vaihtoehto, jos halutaan säästää rahaa ja on tarvittava aika ja työkalut projektiin. On kuitenkin tärkeää muistaa, että tiilikaton asentaminen voi olla fyysisesti raskasta ja vaarallista työtä, joka vaatii erikoistyökaluja ja -taitoja.

Jos ei ole tarvittavia taitoja ja kokemusta tai ei haluta ottaa riskiä projektissa niin paras vaihtoehto on tilata ammattilainen tekemään katon uusiminen. Ammattilainen osaa asentaa tiilikaton oikein ja turvallisesti sekä käyttää oikeita työkaluja ja materiaaleja. 

Tämä antaa myöskin varmistuksen, että katto kestää aikaa ja erilaisia sääolosuhteita. Ammattilaisen käyttäminen tiilikattoremontissa takaa, että katto uusitaan oikein ja turvallisesti. Ammattilaisen työ takaa myös sen, että katto on kestävä ja toimiva pitkän aikaa.

Ammattilaisen valitsemisessa on tärkeää valita luotettava ja kokenut yritys, joka tarjoaa laadukasta ja turvallista palvelua. Hyvä kattoremonttia tekevä yritys antaa myös takuun työlle ja materiaaleille.

Ammattilainen voi myös antaa sinulle vinkkejä katon huoltoon ja ylläpitoon liittyen, jotta uusi katto kestää mahdollisimman pitkään.

Kun valitset ammattilaista tiilikattoremonttiin on  muistettava vertailla eri tarjouksia ja löytää luotettava ja kokenut urakoitsija. Suosituksia voidaan kysyä ystäviltä ja naapureiltasi tai etsiä luotettavia urakoitsijoita verkosta. Kannattaa tarkastaa urakoitsijan lisenssit ja vakuutukset varmistaaksesi, että he ovat päteviä tekemään työn.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Tiilikattoremontti hinta

Tiilikattoremontti hintaan vaikuttaa monet eri tekijät, kuten valittu tiilityyppi, tiilien profiili ja väri, katon koko ja muoto sekä alapuolisten rakenteiden kunto. Lisäksi erilaiset lisävarusteet, kuten rännit, lumiesteet ja kattotikkaat, voivat vaikuttaa hintaan.

Tiilikattoremontti hinta vaihtelee yleensä 55-80 euroa per neliömetri. Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi noin 120 neliömetrin tiilikaton uusiminen voisi maksaa noin 6 600-9 600 euroa. Tarkka hinta riippuu kuitenkin aina katon kunnon tarkastamisesta ja arvioinnista.

Jos alapuoliset rakenteet ovat vaurioituneet, kuten esimerkiksi kattorakenteet tai aluskate, kustannukset voivat nousta. Tällöin on myös mahdollista, että tiilikatto on parempi vaihtaa kokonaan uuteen katemateriaaliin, kuten peltikattoon. Tämä voi vaikuttaa hintaan merkittävästi.

On tärkeää huomioida, että tiilikattoremontti on merkittävä investointi kotiin tai kiinteistöön, mutta se myös lisää merkittävästi kiinteistön arvoa. Lisäksi laadukkaasti tehty tiilikattoremontti kestää pitkään ja vähentää tulevia huoltokustannuksia.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

Kattoremontti

Kattohuolto

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.