Parketin hionta hinta

Parketin hionta on tärkeä osa lattian kunnostamista ja sen hinta voi vaihdella useiden tekijöiden mukaan. 

Parketin hionta

Vanhan ja kuluneen parketin uudistaminen ei aina vaadi uuden lattian hankintaa. Lattian pintaa voi puhdistaa, hioa tai harjata ja käsitellä uudelleen erilaisilla pintakäsittelyaineilla. Tällä tavoin voit saada lattiaasi uutta eloa ja muuttaa koko tilan ilmeen helposti ja edullisesti.

Lattian pintakäsittely on tärkeä osa sen huoltoa. Lattiapinnan kulumisesta johtuvat naarmut ja kolhut voivat heikentää sen kestävyyttä ja houkutella likaa ja kosteutta. Hionta ja pintakäsittely auttavat suojaamaan lattiaa, tekemään siitä kestävän ja helppohoitoisen.

Parkettien hionta voidaan tehdä monella eri tavalla. Karkea hionta tehdään yleensä ensimmäisenä ja sen jälkeen hiontaa jatketaan yhä hienommalla hiekkapaperilla. Lopuksi lattia viimeistellään hienommalla hiekkapaperilla ja siitä poistetaan mahdolliset pölyt. Hionnan jälkeen parketti voidaan käsitellä erilaisilla pintakäsittely aineilla, kuten lakalla, öljyllä tai vahalla.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Lisäksi parkettien harjaus on yhä suositumpi menetelmä lattian uudistamiseksi. Harjausmenetelmässä lattiapinta käsitellään erityisillä harjoilla, jotka poistavat puun pintasolukkoa. Tämä tuo esille parketin kauniin puun syyn ja antaa lattialle uuden elämän.

Kun puu samalla sävytetään, voi koko tilan ilmeen muuttaa helposti ja uuden parketin hankintaa halvemmalla.

Uudelleen käsitellyt lattiat voivat olla yhtä kauniita ja kestäviä kuin uudetkin. Urakka valmistuu parhaimmillaan parissa päivässä ja ammattilainen varmistaa, ettei työn jälkeen ole pölyhaittoja.

On tärkeää valita ammattilainen, joka ymmärtää parkettien hionnan ja pintakäsittelyn tarpeet ja tarjoaa laadukkaita tuotteita ja palvelua. Parketin uudistamisella voidaan säästää rahaa ja parantaa kodin ilmettä. 

Teenkö itse vai tilaanko ammattilaisen parketin hiontaan?

Parketin hionta on tärkeä osa lattian huoltoa ja kunnostusta. Vaikka lattian hionta omatoimisena saattaa tuntua houkuttelevalta säästökeinolta niin se kannattaa pohtia tarkkaan. Siksi onkin tärkeää harkita onko parempi tehdä parketin hionta itse vai tilata ammattilainen.

Jos on kokemusta parketin hionnasta ja siihen on tarvittavat työvälineet niin parketin hionnan voi suorittaa omatoimisena. On oltava tietoinen että, tulee kuitenkin olla tietoinen siitä, että lattian hionta on monivaiheinen prosessi, joka vaatii huolellisuutta ja tarkkuutta. Lisäksi parketin hionta vaatii erilaisia hiontakoneita  ja -tarvikkeita, jotka voivat tulla kalliiksi.

Jos halutaan välttää mahdolliset ongelmat ja saada lopputulokseksi kaunis ja kestävä lattia niin kannattaa harkita ammattilaisen palkkaamista parketin hiontaan. Ammattilaisilla on tarvittavat taidot, kokemus ja työkalut, jotta parketin hionta saadaan tehtyä asianmukaisesti ja lopputuloksena on kaunis ja kestävä lattia. Ammattilaiset käyttävät myös tehokkaampia koneita, joilla saadaan parempi tulos lyhyemmässä ajassa.

Ammattilaisen palkkaaminen parketin hiontaan voi tuntua kalliilta, mutta lopputulos on usein sen arvoinen. Ammattilaisen käyttö voi myös olla taloudellisesti järkevämpää pitkällä aikavälillä, sillä ammattilaisen tekemä parketin hionta ja lakkaus voi kestää pidempään kuin itse tehdyn parketin hionnan lopputulos.

Lisäksi ammattilaisen käyttö vähentää stressiä ja vaivaa, jotka liittyvät parketin hiontaan. Ammattilaiset voivat hoitaa kaiken parketin hiontaan liittyvän, jolloin ei tarvitse huolehtia työkaluista, materiaaleista ja mahdollisista ongelmista.

Lopuksi, ammattilaisen käyttö parketin hiontaan voi lisätä kodin arvoa. Hyvin hoidettu ja kaunis parkettilattia voi nostaa huoneiston arvoa ja tehdä siitä houkuttelevamman ostokohteen tulevaisuudessa.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Mistä muodostuu parketin hionnan hinta?

Parketin hionta on tärkeä osa lattian kunnostamista ja sen hinta voi vaihdella useiden tekijöiden mukaan. 

Hiottavan alueen pinta-ala

  1. Parketin hionnan hinta määräytyy yleensä hiottavan alueen pinta-alan mukaan. Mitä suurempi alue on hiottavana, sitä enemmän aikaa ja työtä vaaditaan niin sitä korkeampi on hinta. Useimmat parketin hionnan ammattilaiset hinnoittelevat työn neliöhinnan mukaan.

Lattian kunto

  1. Toinen tekijä, joka vaikuttaa parketin hionnan hintaan on lattian kunto. Jos lattia on erittäin kulunut tai siinä on syviä naarmuja, korjaukset voivat maksaa enemmän kuin vain pintapuolinen hionta.

Hiontamenetelmä

  1. Kolmas tekijä, joka vaikuttaa parketin hionnan hintaan on hiontamenetelmä. Karkea hionta vaatii enemmän työtä ja aikaa kuin hienompi hionta ja se voi nostaa hintaa. Lisäksi hionnan jälkeen lattia voidaan käsitellä erilaisilla pintakäsittely aineilla, kuten lakalla, öljyllä tai vahalla mikä vaikuttaa myös hintaan.

Urakoitsijan tuntihinta

  1. Urakoitsijan tuntihinta on yksi merkittävä tekijä, joka vaikuttaa parketin hionnan hintaan. Useimmat ammattilaiset veloittavat työn tuntihinnan mukaan. Urakoitsijan tuntihinta voi vaihdella riippuen siitä kuinka kokenut ja pätevä hän on sekä paikallisten markkinoiden mukaan.

Vuodenaika

  1. Ajanjakso, jolloin parketin hionta tehdään voi myös vaikuttaa hintaan. Kesäsesonki on usein kiireistä aikaa urakoitsijoille ja tämä voi nostaa hintoja. Talvella tai muina sesonkiaikoijen ulkopuolella ammattilaiset voivat tarjota alennuksia tai erikoistarjouksia, joten kannattaa seurata niitä.

Parketin hionnan hinta muodostuu monista tekijöistä ja hintojen vaihteluväli voi olla suuri. Ennen kuin päätetään parketin hionnasta niin kannattaa pyytää useita tarjouksia ja vertailla niitä huolellisesti. Tämä auttaa löytämään ammattilaisen, joka tarjoaa korkealaatuista työtä kohtuulliseen hintaan.

Parketin hionta hinta

Parketin hionta on yksi lattian uudistamisen tapa, joka voi auttaa pidentämään lattian käyttöikää ja tuomaan sille uutta eloa. Hionta poistaa vanhan lakan ja kuluneen pintakerroksen ja antaa mahdollisuuden käsitellä lattiaa uudelleen erilaisilla pintakäsittely aineilla, kuten lakalla, öljyllä tai vahalla. 

Parketin hionta itse tehtynä voi olla edullisempi vaihtoehto, mutta se vaatii oikeanlaisen varustelun, tietotaidon ja ajan. Hiontaan tarvitaan erikoistyökaluja, kuten hiomakoneita ja hiomapapereita ja lattian pintakäsittely aineiden levitykseen tarvitaan kunnolliset ja sopivat työvälineet. 

Hiomakoneiden vuokraus voi maksaa noin 40-60 euroa päivältä. Lisäksi hiomapaperit, lakan ja muiden tarvikkeiden hinnat voivat vaihdella paljon riippuen laadusta ja määrästä.

Vaikka itse tekeminen voi säästää rahaa niin se vaatii myös aikaa ja vaivaa. Parketin hionta voi olla fyysisesti raskasta ja työlästä ja lopputuloksen laatu voi olla epätasainen ilman riittävää kokemusta ja tietotaitoa.

Parketin hionnan hinta tilaustyönä ammattilaisilta määräytyy yleensä neliöhinnan mukaan. Hinnat vaihtelevat yleisesti välillä 20 – 40 euroa per neliömetri. Tämä hinta kattaa yleensä kaikki hiontaan liittyvät työt, kuten hiomakoneiden vuokran, työn ja mahdollisten muiden tarvikkeiden kulut. Hintaan voi kuitenkin vaikuttaa monia tekijöitä.

On kuitenkin hyvä muistaa, että parketin hionnan ja lakkaamisen hinta voi vaihdella merkittävästi eri tekijöiden mukaan. Tämän vuoksi kannattaa pyytää tarjouksia useammalta ammattilaiselta vertailla hintoja ja palveluita ennen päätöksen tekemistä. Tärkeintä on löytää luotettava ja ammattitaitoinen ammattilainen, joka tarjoaa hyvän hinta-laatusuhteen.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

Lattiaremontti

Huoneistoremontti

Parketin korjaus

Parketin hionta

Mosaiikkiparketin hionta

Parketin hionta hinta

Parketin hionta hinta Helsinki

Parketin hionta hinta Vantaa

Parketin hionta hinta Espoo

Parketin hionta hinta Tampere

Parketin hionta hinta Jyväskylä

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.