Lattian öljyäminen

Lattian öljyäminen on tärkeä osa lattian hoitoa, joka auttaa parantamaan lattian kestävyyttä, suojaamaan sitä kosteudelta ja helpottamaan puhtaanapitoa.

Lattian öljyäminen

Lattian öljyäminen on tärkeä osa lattian hoitoa, joka auttaa parantamaan lattian kestävyyttä, suojaamaan sitä kosteudelta ja helpottamaan puhtaanapitoa.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

 

Puulattian hoitoon on muutamia yleisiä keinoja, joita ovat lattian öljyäminen, lipeöinti sekä suopakuuraus tai -pesu.

Lipeöinti on perinteinen tapa käsitellä puulattiaa. Lipeöinti tarkoittaa lattian käsittelyä lipeällä, joka tekee lattiasta kestävämmän ja likaa hylkivän. Lipeöinti auttaa myös luomaan lattialle patinoituneen ja vanhanajan ilmeen. Tämä käsittelytapa vaatii kuitenkin huolellista työskentelyä ja kemikaalien asianmukaista käsittelyä.

Lattian öljyäminen on suosittu tapa suojata lattiaa ja parantaa sen kestävyyttä. Öljy imeytyy puun huokosiin ja muodostaa suojaavan kerroksen pinnalle. Lattian öljyäminen parantaa lattian kulutuskestävyyttä, hylkii vettä ja muita kemikaaleja sekä korostaa puun luonnollista kauneutta. Lattian öljyäminen vaatii säännöllistä ylläpitoa ja öljykerroksen uusimista ajan mittaan.

Suopahuuhtelu on yleinen menetelmä puulattian puhdistamiseksi ja suojaamiseksi. Luonnolliset saippuat ja miedot pesuaineet käytetään lattian puhdistukseen, samalla luoden suojakerroksen pinnalle. Suopapesu parantaa lattian kestävyyttä, poistaa likaa ja helpottaa puhtaanapitoa.

Puulattian käsittelyllä on useita etuja. Käsittely lattiaöljyllä parantaa pintojen kulutuskestävyyttä, sillä öljy muodostaa suojaavan kerroksen puun pintaan. Se myös hylkii vettä ja muita kemikaaleja, mikä auttaa estämään kosteusvaurioita. Lisäksi öljyäminen korostaa puun kauneutta ja luonnollista sävyä. 

Suopapesu tai suopahuuhtelu puolestaan poistaa lian ja helpottaa puhtaanapitoa.

On tärkeää huomioida, että eri puulattian käsittelymenetelmät sopivat eri tilanteisiin ja puulajeille. Ennen käsittelyn aloittamista on suositeltavaa tutustua valmistajan ohjeisiin ja tarvittaessa konsultoida ammattilaista. Näin varmistetaan, että valittu käsittelymenetelmä sopii parhaiten omaan puulattiaan ja saavutetaan parhaat mahdolliset tulokset.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Puulattian öljyäminen -Milloin on järkevää tehdä?

Lattian öljyäminen on tärkeä osa lattian hoitoa, joka auttaa suojaamaan puupintaa, parantamaan sen kestävyyttä ja korostamaan luonnollista kauneutta. Öljykäsittely tarve riippuu pitkälti lattian käytöstä ja kulumisesta. 

Puulattian öljykäsittely tarve tulee ajankohtaiseksi, kun huomaat öljyn kuluneen pois tietyistä kohdista lattian pinnasta. Tämä voi ilmetä esimerkiksi himmentyneinä tai kuivina alueina, joissa puu ei enää hylji kosteutta tai likaa tehokkaasti. Kulumisen mukaan lattian öljyäminen auttaa ylläpitämään lattian suojaa ja estämään puun vaurioitumista.

Öljykäsiteltyjen lattioiden oikea hoito ja puhdistus voivat merkittävästi pidentää öljyämis väliä. On tärkeää käyttää lattianhoitoon sopivia puun hoitotuotteita ja noudattaa valmistajan ohjeita. Yleensä suositellaan käyttämään pH-neutraalia tai mietoa pesuainetta puhtaassa vedessä. Vältä liiallista kosteuden käyttöä ja pidä lattia kuivana.

Lattian öljyäminen ja työn teettäminen ammattilaisella voi olla hyödyllistä, etenkin jos haluat varmistaa lattian oikean käsittelyn ja parhaan mahdollisen lopputuloksen. Ammattilainen osaa valita oikeat tuotteet ja menetelmät, jotka sopivat parhaiten puulattialle. 

Lisäksi he voivat antaa ohjeita lattian säännölliseen jälkihoitoon, jotta pystyt pitämään lattian hyvässä kunnossa ja pidentämään öljyämisväliä.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Öljytyn puulattian hoito-ohjeet

Öljytty puulattia vaatii säännöllistä hoitoa ja oikeita puhdistusmenetelmiä säilyttääkseen kauneutensa ja kestävyytensä. 

Imurointi on tärkeä osa öljytyn lattian perushoitoa. Käytä imuroinnissa harjaosalla varustettua imuria tai pehmeää harjasta, jotta vältät naarmuttamasta lattian pintaa. Imuroi lattia säännöllisesti, jotta irtonainen pöly, hiekka ja muut hiukkaset eivät kulkeudu lattian pinnalle ja aiheuta naarmuja tai kulumista.

Pese öljytty lattia vain silloin, kun se on likainen. Vältä liiallista kosteuden käyttöä, sillä liika kosteus voi vahingoittaa puun pintaa. Käytä kosteaa moppi tai liinaa, joka on puristettu lähes kuivaksi, jotta minimoidaan kosteuden joutuminen lattialle. Varmista myös, että käytät puulle sopivia puhdistusaineita, jotka eivät vahingoita öljypintaa.

Huonekalujen pohjiin kiinnitetyt huopatassut ovat hyödyllisiä öljytyn lattian suojelemiseksi naarmuilta ja kulutukselta. Huopatassut auttavat myös siirtämään huonekaluja sujuvasti lattialla ilman, että ne aiheuttavat vaurioita. Varmista, että huopatassut ovat puhtaat ja ehjät, ja vaihda tarvittaessa uusiin.

Auringonvalo voi ajan myötä haalistaa ja vahingoittaa öljytyn lattian pintaa. Varmista, että lattialle asennetut ikkunaverhot, kaihtimet tai aurinkosuojat suojaavat lattiaa suoralta auringonvalolta erityisesti pitkään jatkuvan altistumisen aikana.

Pyyhi mahdolliset neste- tai ruokatahrat heti pois, jotta ne eivät imeydy lattian pintaan tai aiheuta pysyviä tahroja. Käytä puulle sopivia puhdistusaineita tai pyyhi tahra kostealla liinalla.

Öljytyn lattian perushoito on tärkeää sen kauneuden ja kestävyyden säilyttämiseksi.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Lattian öljyäminen -Miten hinta muodostuu?

Lattian öljyäminen hinta voi vaihdella useiden tekijöiden perusteella. 

Jos lattian pinta on epätasainen, kulunut tai naarmuuntunut, saattaa olla tarpeen suorittaa hionta ja/tai höyläys ennen öljyämistä. 

Hionta poistaa vanhan pintakäsittelyn ja tasoittaa lattian pinnan. Höyläys puolestaan poistaa lattian epätasaisuudet ja mahdollistaa tasaisen öljykerroksen levittämisen. Näiden työvaiheiden tarve voi vaikuttaa öljyämisen hintaan.

Ennen öljyämistä on tärkeää puhdistaa lattian pinta huolellisesti. Puhdistusaineiden, tarvikkeiden ja työajan kustannukset voivat vaikuttaa öljyämisen hintaan. Tarvittaessa on myös huomioitava mahdolliset erityis puhdistus tarpeet, kuten tahrat tai vahajäämät, jotka saattavat vaatia lisää ponnisteluja puhdistuksen suorittamiseksi.

Öljykerrosten lukumäärä voi vaihdella riippuen puulattian kunnosta, halutusta lopputuloksesta ja öljyn imeytymisestä. Jokaisen kerroksen levittämiseen tarvitaan aikaa ja vaivaa. Lisäksi on otettava huomioon öljyn kuivumisaika, jonka aikana lattia ei ole käyttövalmis.

Lattian öljyäminen hintaan vaikuttaa myös kunnostettavan alueen pinta-ala sekä sen muoto. Suurempi pinta-ala ja monimutkaisempi muoto voivat vaatia enemmän työtä ja aikaa öljyämiseen, mikä voi nostaa kustannuksia.

Lisäkustannuksia voi aiheutua myös muista tekijöistä, kuten matkakuluista, erikoismenetelmistä tai erityistoiveista, kuten erikoissävyt tai koristekuviot. Näitä tekijöitä kannattaa keskustella ammattilaisen kanssa saadakseen tarkemman hinta-arvion.

Paras tapa saada tarkka hinta-arvio lattian öljyämisestä on ottaa yhteyttä ammattilaiseen tai lattian hoitoon erikoistuneeseen yritykseen. He voivat arvioida öljyämisen kokonaiskustannukset perustuen lattian pintamateriaaliin, pinta-alaan, nykyiseen kuntoon ja haluttuun lopputulokseen.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Lattian öljyäminen hinta

Keskimäärin puulattian pintakäsittelyn ja lattian öljyäminen kustannukset vaihtelevat 500 € – 3.000 € käsiteltävästä pinta-alasta, öljykerrosten lukumäärästä ja lattian kunnosta riippuen. 

Esimerkiksi noin 100 m2 omakotitalon puulauta lattian pintakäsittely ja öljyäminen saattaisi maksaa 2.200 €. On kuitenkin tärkeää huomata, että nämä luvut ovat vain karkeita arvioita, ja tarkempi hinta-arvio kannattaa pyytää suoraan ammattilaiselta tai yritykseltä.

Puulattian pintakäsittelyn ja lattian öljyäminen kustannukset riippuvat useista tekijöistä, kuten käsiteltävästä pinta-alasta, öljy kerrosten lukumäärästä, lattian kunnosta sekä käytettyjen materiaalien ja työvoiman määrästä. Hinta-arvion saaminen kannattaa pyytää ammattilaiselta, joka voi arvioida projektin kokonaiskustannukset huomioiden asiakkaan tarpeet ja toiveet.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.