Parketin vahaus

Parketin vahaus on yksi tapa hoitaa ja suojata parketin pintaa. Vaha muodostaa ohuen suojakerroksen parketin päälle, joka auttaa estämään likaa, kosteutta ja kulumista. Lisäksi parketin vahaus voi antaa lattialle kauniin kiillon ja parantaa sen ulkonäköä.

Parketin vahaus

Parketin vahaus on yksi tapa hoitaa ja suojata parketin pintaa. Vaha muodostaa ohuen suojakerroksen parketin päälle, joka auttaa estämään likaa, kosteutta ja kulumista. Lisäksi parketin vahaus voi antaa lattialle kauniin kiillon ja parantaa sen ulkonäköä.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

 

Vahan muodostama suojakerros suojaa parketin pintaa naarmuilta, kulumiselta ja kosteudelta. Se auttaa myös estämään likaa ja tahroja imeytymästä parkettiin.

Tämä antaa sille kauniin kiillon ja voi parantaa sen ulkonäköä. Vaha korostaa puun luonnollista kauneutta ja tuo esiin sen sävyt.

Vahattu parkettilattia on yleensä helppo pitää puhtaana ja ylläpitää. Päivittäinen puhdistus voidaan tehdä kevyesti pölyjen ja irtolian poistamiseksi, ja tarvittaessa voidaan suorittaa vahan paikkaus- ja uudelleen kiillotus työt.

Ennen vahaamista parkettilattian tulee olla puhdas ja kuiva. Poista mahdolliset tahrojen jäämät ja puhdista lattia huolellisesti.

Valitse parketille sopiva vaha. On olemassa erityisesti parkettilattioille tarkoitettuja vahoja, jotka tarjoavat optimaalisen suojan ja kiillon. Lue valmistajan ohjeet ja suositukset vahan käytöstä.

Levitä vaha parketin pintaan ohuena kerroksena käyttäen soveltuvaa levitys välinettä, kuten puuvilla liinaa tai levityssientä. Työskentele pienillä alueilla kerrallaan ja levitä vaha tasaisesti.

Anna vahan kuivua valmistajan ohjeiden mukaisesti. Kun vaha on kuiva, voit kiillottaa parketin puhtaalla ja kuivalla mikrokuituliinalla tai kiillotuskoneella. Kiillotus auttaa vahan kiinnittymistä ja antaa lattialle kauniin kiillon.

Vahattu parkettilattia ei kestä suuria määriä vettä. Vältä liiallista kosteuden käyttöä ja puhdista lattia mieluummin kostealla, mutta ei märällä liinalla.

Pidä parkettilattia puhtaana päivittäisellä pölyn ja irtolian poistolla. Käytä pehmeää harjaa, moppia tai imuria parketin puhdistamiseen.

Ajan myötä parkettilattian vaha voi kulua ja menettää kiiltoaan. Tarvittaessa voit uudelleen kiillottaa parketin käyttämällä sopivia vahan paikkaus- ja kiillotus tuotteita.

Käytä huonekaluissa ja muissa esineissä suoja-alustoja, kuten huopatassuja, estääksesi naarmuja ja jälkiä parketin pinnalla.

Parketin vahaus tarjoaa useita etuja, kuten suojaa, kiiltoa ja helppoa hoitoa. Vahalla muodostettu suojakerros auttaa pitämään parketin hyvässä kunnossa ja parantaa sen ulkonäköä.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Säännöllisen hoidon hyödyt 

Parkettilattian säännöllinen vahaaminen tarjoaa useita etuja ja voi siirtää lattiapinnan uudelleenkäsittely tarvetta, kuten hiontaa, pidemmälle tulevaisuuteen. Vaha muodostaa parketin pinnalle suojakalvon, joka ehkäisee naarmuja, kolhuja ja kulumista. 

Lisäksi vahattu parketin pinta hylkii vettä ja muita nesteitä paremmin kuin vahaamaton pinta. 

Säännöllinen parketin vahaus siirtää lattiapinnan uudelleenkäsittely tarvetta, kuten hiontaa, pidemmälle tulevaisuuteen.

Vaha toimii suojakerroksena, joka suojaa parketin pintaa naarmuilta, kolhuilta ja kulumiselta. Tämä voi säästää aikaa, vaivaa ja kustannuksia, kun parkettilattian uudelleen käsittely on tarpeen.

Vahattu parkettilattian pinta näyttää hyvältä ja houkuttelevalta. Vaha korostaa puun luonnollista kauneutta ja antaa lattialle kauniin kiillon. 

Säännöllinen vahaus pitää lattiapinnan hyvännäköisenä ja auttaa säilyttämään sen alkuperäisen ulkonäön pitkään.

Vahattu parketin pinta hylkii vettä ja muita nesteitä paremmin kuin vahaamaton pinta. Tämä auttaa estämään kosteuden ja erilaisten nesteiden imeytymistä parkettiin. Lisäksi vahattu pinta on helpompi puhdistaa, sillä lika ei pääse tunkeutumaan syvälle parketin huokosiin.

Kun parkettilattia on erittäin likaisen tai kuluneen näköinen, parketin vahaus voi olla hyvä vaihtoehto ennen lattian hiontaa tai uusimista. 

Usein pelkkä pesu ja yhdestä kolmeen kertaan tehty vahaus voivat palauttaa lattiapinnan kauniiksi ja miellyttäväksi. Tämä voi lykätä lattian suurempia kunnostustöitä ja säästää kustannuksia.

Parketin säännöllinen vahaaminen tarjoaa useita etuja, kuten suojaa, ulkonäön parantamista ja kosteuden hylkimistä. Vahattu parkettilattia kestää paremmin naarmuja, kolhuja ja kulumista. 

Lisäksi parketin vahaus voi lykätä lattian hiontaa tai uusimista, jos lattiapinta on likainen tai kulunut. Säännöllinen vahaaminen on kannattava osa parkettilattian hoitoa, kun halutaan suojata ja ylläpitää lattian pintaa tehokkaammin. 

Muista valita parketille sopiva tuote ja noudattaa valmistajan ohjeita vahauksen yhteydessä.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Parketin vahaus -Mistä hinta muodostuu?

Parketin vahaus hinta voi vaihdella eri tekijöiden perusteella. 

Parkettilattian pinnan kunto ennen vahauksen aloittamista voi vaikuttaa hintaan. Mikäli pinta on huonokuntoinen tai siinä on vanhaa vahaa, pinnan esikäsittelytyöt voivat viedä enemmän aikaa ja vaatia lisää ponnisteluja. Tämä voi nostaa vahauksen kustannuksia.

Vahattavan alueen pinta-ala on yksi merkittävä tekijä vahauksen hinnan muodostumisessa. Yleensä vahauksen hinta määritellään neliömetreinä, jolloin suurempi alue tarkoittaa korkeampaa hintaa. 

Pinta-alan kasvaessa myös työmäärä ja materiaalinkulutus lisääntyvät, mikä voi vaikuttaa kokonaishintaan.

Parketin vahaus hintaan vaikuttavat myös itse vahaus ja viimeistely. Vahan levitys ja kiillotus vaativat aikaa ja tarkkuutta. Vahauksen laatu, ammattitaito ja käytettävät materiaalit voivat myös vaikuttaa hintaan.

Huomioitavaa parketin vahauksen hinnassa:

Huonokuntoisen tai vanhan vahan poistaminen voi lisätä vahauksen kustannuksia.

Parketin vahaus hintaan voi vaikuttaa myös alueelliset erot ja yrityksen hinnoittelupolitiikka.

Tarjouspyynnön pyytäminen useammalta yritykseltä ja vertailu auttavat saamaan kokonaiskuvan hintatasosta.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Parketin vahaus hinta

Parketin vahaus on tärkeä osa lattian hoitoa ja suojaa. Vahaus auttaa luomaan suojakerroksen parketin pinnalle, joka estää naarmuja, kulumista ja kosteuden imeytymistä. Vahauksen hinta voi vaihdella useiden tekijöiden perusteella. 

Esimerkiksi 33 neliömetrin yksiön parketin vahaus työn hinta voisi olla noin 85 €. Tässä hinta esimerkissä on otettu huomioon lattian pinta-ala, esikäsittely ja viimeistely, mutta on tärkeää muistaa, että hinnat voivat vaihdella alueen ja yrityksen mukaan.

Parketin vahauksen hinta vaihtelee useiden tekijöiden perusteella, kuten lattian pinta-alan, esikäsittelyn ja viimeistelyn mukaan. Keskimääräinen hinta väli voi olla noin 50 € – 950 €, mutta on tärkeää ottaa huomioon alueelliset erot ja yrityksen hinnoittelupolitiikka. 

On suositeltavaa pyytää tarjouksia useammalta yritykseltä ja varmistaa, mitä palveluun sisältyy. Muista valita ammattitaitoinen ja luotettava yritys parketin vahaukseen, jotta saat laadukkaan lopputuloksen.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.