Mosaiikkiparketin hionta

Mosaiikkiparketti on tyylikäs ja kestävä lattiamateriaali, joka koostuu pienistä puupaloista, jotka on aseteltu geometrisiin kuvioihin. Ajan myötä mosaiikkiparketti lattia voi kulua ja naarmuuntua, mutta onneksi hionta tarjoaa tehokkaan tavan palauttaa sen alkuperäinen kauneus.

Mikä on mosaiikkiparketti?

Mosaiikkiparketti on erityinen tyyppi parkettia, joka koostuu pienistä puupaloista tai sauvoista, jotka on järjestetty geometrisiin kuvioihin. Se on valmistettu täyspuusta, mikä tekee siitä kestävän ja pitkäikäisen lattiapäällysteen.

Mosaiikkiparketti on koko paksuudeltaan täyttä puuta. Sen paksuus on yleisimmin 8 mm. Eri valmistajien mosaiikki ruutujen koot vaihtelevat melkoisesti 120 -161mm välillä ja ne muodostuvat useista pienistä sauvoista. Ruudut muodostuvat 5-8 kahdeksasta palasta. Mosaiikkiparketteja on saatavana useina erilaisina kuvioina.

Mosaiikkiparketin yleisimpiä kuvioita ovat suorakuvio, englantilainen kuvio, hollantilainen kuvio, ruutukuvio ja kalanruotokuvio. Nämä kuvioinnit luovat mielenkiintoisen ja tyylikkään ilmeen lattiaan.

Mosaiikkiparketilla on monia etuja. Se on kestävä ja kestää hyvin kulutusta. Lisäksi se on helppo asentaa ja tarjoaa paljon luovia mahdollisuuksia erilaisten kuvioinnin ansiosta. Mosaiikkiparketin pinta voidaan hioa ja pintakäsitellä tarvittaessa uudelleen, mikä mahdollistaa lattian ulkonäön ja kestävyyden ylläpitämisen pitkällä aikavälillä.

Mosaiikkiparketin hinta voi vaihdella valmistajan, puulajin ja kuvioinnin mukaan. Yleisesti ottaen mosaiikkiparketin hinta voi olla korkeampi kuin perinteisen laminaatin tai massiivi parketin hinta johtuen sen erityisestä valmistusprosessista ja laadukkaista materiaaleista.

Mosaiikkiparketti on erinomainen valinta niille, jotka arvostavat tyylikkyyttä, kestävyyttä ja luovuutta lattiassaan. Sen kauniit kuvioinnit ja kestävyys tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon erilaisiin sisustustyyleihin.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Mosaiikkiparketin hionta

Mosaiikkiparketti on tyylikäs ja kestävä lattiamateriaali, joka koostuu pienistä puupaloista, jotka on aseteltu geometrisiin kuvioihin. Ajan myötä mosaiikkiparketti lattia voi kulua ja naarmuuntua, mutta onneksi hionta tarjoaa tehokkaan tavan palauttaa sen alkuperäinen kauneus. Mosaiikkiparketin hionta työ suoritetaan yleensä koneellisesti ja pölyttömästi ja siihen sisältyy useita eri karkeuksilla tehtäviä hiontakertoja.

Hionta on tarkka ja ammattitaitoa vaativa työvaihe, jossa parketin pintaa hiotaan tasaiseksi ja poistetaan naarmut, kolhut ja epätasaisuudet. Mosaiikkiparketin hionta kertoja tehdään yleensä eri karkeuksilla aloittaen karkeimmasta ja siirtyen vähitellen hienompiin hionta papereihin. Tämä mahdollistaa vaurioiden poistamisen ja kauniin lopputuloksen, joka on tasainen ja sileä.

Hionta kertojen välissä on myös tärkeää täyttää mosaiikkiparketin väliin jääviä koloja. Täyteaineen valinta riippuu parketin materiaalista ja sen värityksestä. Täyteaineen avulla voidaan tasoittaa parketin pintaa ja estää lialta ja kosteudelta pääsy parketin väliin.

On tärkeää huomata, että mosaiikkiparketin hionta on ammattitaitoa vaativa työ ja sitä suositellaan yleensä jätettäväksi ammattilaisen tehtäväksi. Ammattilaiset käyttävät erikoistyökaluja ja -menetelmiä varmistaakseen, että hionta suoritetaan oikein ja lopputulos on tyydyttävä.

Hionnan jälkeen mosaiikkiparketti voidaan pintakäsitellä uudelleen lakkaamalla tai öljyämällä. Pintakäsittely suojaa parkettia kulumiselta ja antaa sille kauniin viimeistelyn. Käytetty pintakäsittelyaine riippuu parketin materiaalista, sen käyttötarkoituksesta ja omistajan mieltymyksistä.

Mosaiikkiparketin hionta on tehokas tapa palauttaa lattian alkuperäinen kauneus ja kestävyys. Hiontatyö suoritetaan koneellisesti ja pölyttömästi useilla eri karkeuksilla tehtävillä hionta kerroilla. Täyteaineen käyttö hionta kertojen välissä auttaa tasaisen lopputuloksen saavuttamisessa. 

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Mosaiikkiparketin muita huoltotoimenpiteitä

Mosaiikkiparkettia voidaan huoltaa myöskin harjauksella ja öljyämisellä. Hionta ja harjaus ovat yleisiä tapoja kunnostaa lattiaa ja tuoda siihen uutta eloa. Näitä menetelmiä käytetään usein myös uudempien parkettien kohdalla, kun halutaan korostaa puun luonnollista kauneutta ja saavuttaa tietynlainen ulkonäkö.

Harjaus on tapa kunnostaa mosaiikkiparkettia ja sen voi helposti toteuttaa omatoimisena. Harjaamisessa parketin pintaa käsitellään erityisellä harjalla, joka poistaa puun pehmeämmät osat ja korostaa sen syitä. Harjaamalla lattian pintaan syntyy upea kuviointi ja tekstuurinen ulkonäkö. Harjaamisen avulla lattia saa rustiikkisen ja luonnollisen ilmeen.

Miksi valita mosaiikkiparketti?

Mosaiikkiparketti on erinomainen valinta monista syistä ja sen suosio perustuu useisiin hyötyihin ja ominaisuuksiin. 

Se valmistetaan kokonaan puusta mikä tekee siitä ekologisen valinnan. Puu on uusiutuva luonnonvara ja oikein hoidettuna ja kestävän metsänhoidon periaatteita noudattaen se on ympäristöystävällinen valinta.

Mosaiikkiparketilla on upea ulkonäkö ja se tuo asuntoon arvokkuutta ja tyylikkyyttä. Sen monipuoliset kuviot ja useat värimahdollisuudet antavat lattialle ainutlaatuisen ja näyttävän ilmeen

Mosaiikkiparketin avulla voidaan luoda erilaisia tunnelmia ja ilmeitä. Se voi olla vaalea ja raikas, tumma ja elegantti tai jopa kirkkaan värinen, riippuen valitusta puulajista ja pintakäsittelystä. Näin se voidaan sovittaa täydellisesti sisustukseen ja luoda haluttu tunnelma tilaan.

Mosaiikkiparketit on saatavilla myös trendikkäissä väreissä. Jos halutaan tuoda rohkeaa ilmettä tilaan, voidaan valita harmaa, valkoinen tai musta mosaiikkiparketti. Tällainen valinta luo modernin ja tyylikkään ilmeen.

Mosaiikkiparketti on erittäin kestävä materiaali, joka kestää kulutusta ja päivittäistä käyttöä. Se voidaan myös hioa ja pintakäsitellä useita kertoja, mikä tekee siitä pitkäikäisen ja helposti uudistettavan lattiaratkaisun. Oikein hoidettuna mosaiikkiparketti voi kestää jopa 100 vuotta.

Teenkö itse vai tilaanko ammattilaisen mosaiikkiparketin hiontaan?

Mosaiikkiparketin hionta on tärkeä osa lattian huoltoa ja kunnostusta. Vaikka lattian hionta omatoimisena saattaa tuntua houkuttelevalta säästökeinolta niin se kannattaa pohtia tarkkaan. Siksi onkin tärkeää harkita onko parempi tehdä parketin hionta itse vai tilata ammattilainen.

Jos on kokemusta mosaiikkiparketin hionnasta ja siihen on tarvittavat työvälineet niin parketin hionnan voi suorittaa omatoimisena. On oltava tietoinen että, tulee kuitenkin olla tietoinen siitä, että lattian hionta on monivaiheinen prosessi, joka vaatii huolellisuutta ja tarkkuutta. 

Jos halutaan välttää mahdolliset ongelmat ja saada lopputulokseksi kaunis ja kestävä lattia niin kannattaa harkita ammattilaisen palkkaamista parketin hiontaan. Ammattilaisilla on tarvittavat taidot, kokemus ja työkalut, jotta mosaiikkiparketin hionta saadaan tehtyä asianmukaisesti ja lopputuloksena on kaunis ja kestävä lattia. Ammattilaiset käyttävät myös tehokkaampia koneita, joilla saadaan parempi tulos lyhyemmässä ajassa.

Ammattilaisen palkkaaminen parketin hiontaan voi tuntua kalliilta, mutta lopputulos on usein sen arvoinen. Ammattilaisen käyttö voi myös olla taloudellisesti järkevämpää pitkällä aikavälillä, sillä ammattilaisen tekemä parketin hionta ja lakkaus voi kestää pidempään kuin itse tehdyn parketin hionnan lopputulos.

Lisäksi ammattilaisen käyttö vähentää stressiä ja vaivaa, jotka liittyvät mosaiikkiparketin hiontaan. Ammattilaiset voivat hoitaa kaiken parketin hiontaan liittyvän, jolloin sinun ei tarvitse huolehtia työkaluista, materiaaleista ja mahdollisista ongelmista.

Lopuksi, ammattilaisen käyttö mosaiikkiparketin hiontaan voi lisätä kodin arvoa. Hyvin hoidettu ja kaunis parkettilattia voi nostaa huoneiston arvoa ja tehdä siitä houkuttelevamman ostokohteen tulevaisuudessa.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Mosaiikkiparketin hionnan hinta

Mosaiikkiparketin hionta maksaa yleensä noin 40-60€/m2. Nämä hinnat sisältää yleensä myöskin pintakäsittelyn. 

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.