Kattoremontti

Kattoremontti on paikallaan, kun katto on saavuttanut teknisen käyttöikänsä eikä kattoa ole enää järkevää täsmäkorjata. Kattoremontin laajuus riippuu useasta tekijästä. Ennen kattoremonttia kohteelle laaditaan toteutussuunnitelma ja hinta-arvio yhdessä ammattilaisen kanssa.

Mitä kattoremontilla tarkoitetaan?

Hyväkuntoinen katto luo turvaa sinulle sekä rakennuksellesi. Katon kunto avainasemassa koko rakennuksen hyvinvoinnille ja se vaikuttaa myös merkittävästi asuntosi tai kesämökkisi arvoon.

Tyypillisesti kattoremontilla tarkoitetaan vesikattoremonttia. jossa rakennuksen vesikate, vaihdetaan uuteen. Vesikate on katon ylin kerros ja se suojaa rakennusta vesi- ja lumisateelta sekä muilta sään vaihteluilta.  Vesikattoremontti lisää ulkokaton käyttöikää parhaimmassa tapauksessa jopa 50 vuotta. Kattoremontti voidaan tehdä niin kesällä kuin talvellakin ja remontti kestää katon tyypistä ja käytettävistä materiaaleista riippuen pientaloissa yleensä 2-10 päivää. 

Kokonaisvaltaisessa kattosaneerauksessa vanha katto puretaan ja uusi asennetaan tilalle. Pienemmät kunnostustyöt ovat aina edullisempia, mutta katon remontointia miettiessä kannattaa pyytää apua ammattilaiselta.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kattoremontin hinta

Tehtävän remontin laajuus vaikuttaa suoraan vesikattoremontin hintaan. Katon pinta-ala on merkittävä tekijä hinnan määräytymisessä, sillä laaja-alaisen katon saneeraus vie enemmän aikaa sekä vaatii enemmän materiaaleja kuin taas pienempi katto. Kokonaisvaltaisen kattoremontin yhteydessä voidaan tehdä myös muita pohjatöitä, kuten esimerkiksi katon oikaisua, joka vaikuttaa merkittävästi lopputuloksen laatuun, mutta myös hintaan. 

Kattoremontin hintaan vaikuttaa myös:

 • Remontoitavan katon pinta-ala ja jyrkkyys
 • Kerrosten lukumäärä
 • läpivientien lukumäärä
 • katemateriaali
 • valittu sadevesijärjestelmä

Kattolaskuri on helppo ja nopea tapa saada suuntaa antava käsitys kattohuollon hinnasta.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Palahuopakatto

Kattoremontti huopakatolle – huopakaton ja palahuopakaton asennus ja huolto

Huopakatto eli bitumikatto on helppo asentaa, se on kestävä ja soveltuu erinomaisesti monimuotoisille ja näyttäville katoille.

Palahuopakatto soveltuu niin uudis- kuin korjausrakentamiseen. Tasaisille katoille asennetaan aina yhtenäinen huopakatepinta, jossa saumakohtien lukumäärä on minimoitu. Kalteville katoille myös palahuovan asentaminen on mahdollista. Palahuopakaton alle tulee aina asentaa aluskermi. 

Kuten kaikkia kattoja, myös huopakattoja tulee huoltaa ja uusia tietyin väliajoin. Ammattilaisen kanssa voi yhdessä pohtia kannattaako kattoa vain kunnostaa vai olisiko koko katon uusiminen paikallaan. Huopakattojen ikääntyminen ilmenee katon sirotepinnan irtoamisella.

Pintaa voidaan uusia erilaisilla pinnoitusaineilla, mutta huonokuntoisen ja pitkäikäisen katon kohdalla se ei ole välttämättä paras ratkaisu.  Usein huonokuntoisen katon pelkkä kunnostus ei aina jatka katon käyttöikää niin merkittävästi, että se olisi kannattavaa rahallisesti. Toisinaan vanhempikin katto on niin hyvässä kunnossa ettei koko kattoa ole vielä kannattavaa vaihtaa. 

Bitumikermikate soveltuu erittäin hyvin etenkin loiville katoille, joiden kaltevuus on välillä 1:80–1:10. Mikäli  katon kaltevuus on 1:3 tai loivempi, on bitumikermikate ehdottomasti järkevin valinta. Suomessa kattomateriaalia valitessa tulee ottaa huomioon sään vaihtelut, etenkin talviolosuhteet. Kun lumi sulaa ja jäätyy kerta toisensa jälkeen, kattoon kohdistuu melkoinen vedenpaine. Vedenpaine aiheuttaa suuren riskin veden kulkeutumisesta rakenteisiin, mikäli käytössä on epäjatkuva katetyyppi. Bitumilaattojen merkittävimmät ongelmat kohdistuvat läpivientien tiiveyteen,  kattohuovan asennus on tehtävä todella huolellisesti. 

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Miksi valita huopakatto?

 • Vaimentaa ulkoa tulevia ääniä
 • Helppohoitoinen
 • Kestävä
 • Kevyt
 • Valittavana eri väri- ja kuvio vaihtoehtoja
 • Paloturvallinen

Peltikatto

Peltikaton maalaus

Peltikaton maalaus kohentaa koko rakennuksen ulkonäköä sekä parantaa katon kuntoa. Katon maalaus on merkittävä katonhuollon toimenpide, silloin kun katto on muuten rakenteiltaan kunnossa. Kattoon kohdistuvat ympärivuotiset sään aiheuttamat rasitteet koettelevat katon pintaa ja huoltomaalaus antaa katolle sen tarvitsemaa suojaa esimerkiksi ruostumiselta.

Ruostuminen voi aiheuttaa kattoon jopa vuotavan reiän. Katon maalauksen hinta riippuu maalattavan katon pinta-alasta. 

Peltikattojen pinnoitus

Katon pinnoitus on erinomainen, edullinen ja nopea tapa saada lisävuosia katollesi. Pinnoitettu ja sen myötä hyväkuntoinen katto nostaa rakennuksesi arvoa. Peltikaton pinnoite on paksumpaa kuin perusmaali sekä UV-säteilyn kesto on maalia huomattavasti parempi. On kuitenkin tärkeää muistaa, että peltikaton pinnoitus tulee suorittaa silloin, kun rakenteet ovat vielä hyvässä kunnossa ja pelti ei ole ruostunut. Merkittävimmin peltikaton pinnoituksen hintaan vaikuttaa pinnoitettavan katon pinta-ala. 

Miksi pinnoittaa peltikatto?

 • Suojaa UV-säteilyltä
 • Suojaa ruosteelta, sammaloitumiselta ja pakkasrapautumiselta
 • Eristää täydellisesti vettä
 • Lisää katon käyttöikää
 • Edullinen ja nopea 
 • Kohentaa katon ulkonäköä
 • Likaa hylkivä pinta 

Kattoremontti peltikatolle – uusi peltikatto asennettuna

Peltikatto on säänkestävä vaihtoehto niin asuinrakennuksiin kuin ulkovarastoihin. 

Seuraavat tekijät vaikuttavat suoraan peltikattoremontin hintaan:

 • Kuuluuko katon purkaminen työhön?
 • Vanhan katon materiaali
 • Talon kerrokset
 • Nykyinen kattotyyppi
 • Tarvitseeko sadevesijärjestelmiä uusia?

Konesaumakaton kattoremontti

Konesaumakatto on saumattu rivipeltikatto, jossa kattopellit saumataan toisiinsa ilman, että kattoon tehdään lainkaan reikiä. Konesaumakatot ovat helppohoitoisia, antavat katolle pitkän käyttöiän ja luovat arvokkaan ilmeen rakennukselle. Konesaumakatto säilyy hyvin hoidettuna sukupolvelta toiselle. Saumattu peltikatto on monen ammattilaisen mielestä luotettavin vesikate ja siinä on myös kestävyytensä ansiosta paras hinta-laatusuhde. 

Konesaumakaton hinta määräytyy katon neliömäärän, jyrkkyyden ja kerroksien perusteella. Konesaumakatto on kerta investointina muita katetyyppejä kalliimpi. Konesaumakatto tehdään käsityönä ja huomattavasti työläämpi muihin kattoihin verrattuna. Kuten muutkin peltikatot myös konesaumakatto kannattaa maalata 10-15 vuoden välein. Konesaumakaton hinta voi olla mitä tahansa esimerkiksi 

8000- 30 000€ välillä. 

Miksi valita Konesaumakatto?

 • Näyttävä ja perinteinen
 • Voidaan asentaa haastaville katoille
 • Oikein asennettuna ja hoidettuna täysin vesitiivis sekä pitkäikäinen

Huomioi kuitenkin:

 • Peltisepän ammattitaito vaikuttaa suoraan lopputuloksen laatuun 
 • Suurempi kertainvestointi
 • Erityisvaatimukset pohjatöille

Tiilikatto

Tiilikaton huolto

Tiilikatto on pitkäikäinen, ekologinen klassikko valinta, joka tulee pitkässä juoksussa edullisemmaksi muihin katemateriaaleihin verrattuna. Säännöllisillä huolloilla tiilikaton saa kestämään hyvänä peltikattoa pidempään. 

Tiilikaton huolto pitää sisällään:

 • Katon puhdistuksen painepesurilla
 • sadevesikourujen puhdistuksen, seinien ja ikkunoiden huuhtelun
 • tarvittaessa erilaiset korjaustyöt, esimerkiksi rikkoutuneiden tiilien vaihto
 • Katon käsittely sammaleen poistoaineella sekä suoja-aineella

Kattoremontti tiilikatolle

Tiilikattoremontin hintaan vaikuttaa remontoitavan katon pinta-ala ja muoto, valitun tiilen materiaali ja sen profiili. Pelkkä vesikaton remontti ei riitä, mikäli sen alapuoliset rakenteet ovat vaurioituneet tai huonokuntoiset. Tällöin myös alakaton rakenteita tulee uusia ja nostaa remontin hintaa. Remonttia suunnitellessa käydään myös läpi muut mahdolliset tarpeet, joista tulee lisäkuluja kuten esimerkiksi rännit tai kattoturvatuotteet. 

Kattoturvatuotteet

Kattoturvatuotteet varmistavat, että katolla kulkeminen olisi mahdollisimman turvallista. Kattoturvatuotteita ovat esimerkiksi lapetikkaat, kattosillat ja seinätikkaat sekä lumiesteet. Lumiesteiden tarkoituksena on pitää lumi katolla, jotta se ei pääse tippumaan ja vahingoittamaan ketään.

Tikkaat ovat tärkeä poistumistie tulipalon syttyessä sekä niiden ansiosta myös katon huoltotyöt ovat mahdollisimman turvallisia tehdä. 

Kattoremontti on paras hetki uusia kattoturvatuotteet

Lumiesteiden hinta lumiesteiden pituudesta ja kiinnikkeiden lukumäärästä. Lumiesteiden pituus vaikuttaa suoraan materiaalikustannuksiin. Lumiesteet asennettuna omakotitaloon maksaa keskimäärin noin 800–1 500 €.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Hyödyllisiä vinkkejä ja artikkeleita kattoremonttiin liittyen

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.