Kattoremontti

Kattoremontti on paikallaan, kun katto on saavuttanut teknisen käyttöikänsä eikä kattoa ole enää järkevää täsmäkorjata. Kattoremontin laajuus riippuu useasta tekijästä. Ennen kattoremonttia kohteelle laaditaan toteutussuunnitelma ja hinta-arvio yhdessä ammattilaisen kanssa.

Mitä kattoremontilla tarkoitetaan?

Hyväkuntoinen katto luo turvaa sinulle sekä rakennuksellesi. Katon kunto avainasemassa koko rakennuksen hyvinvoinnille ja se vaikuttaa myös merkittävästi asuntosi tai kesämökkisi arvoon.    

Tyypillisesti kattoremontilla tarkoitetaan vesikattoremonttia. jossa rakennuksen vesikate, vaihdetaan uuteen. Vesikate on katon ylin kerros ja se suojaa rakennusta vesi- ja lumisateelta sekä muilta sään vaihteluilta.  Vesikattoremontti lisää ulkokaton käyttöikää parhaimmassa tapauksessa jopa 50 vuotta. Kattoremontti voidaan tehdä niin kesällä kuin talvellakin ja remontti kestää katon tyypistä ja käytettävistä materiaaleista riippuen pientaloissa yleensä 2-10 päivää. 

Kokonaisvaltaisessa kattosaneerauksessa vanha katto puretaan ja uusi asennetaan tilalle. Pienemmät kunnostustyöt ovat aina edullisempia, mutta katon remontointia miettiessä kannattaa pyytää apua ammattilaiselta. 

Kattoremontin hinta

Tehtävän remontin laajuus vaikuttaa suoraan vesikattoremontin hintaan. Katon pinta-ala on merkittävä tekijä hinnan määräytymisessä, sillä laaja-alaisen katon saneeraus vie enemmän aikaa sekä vaatii enemmän materiaaleja kuin taas pienempi katto. Kokonaisvaltaisen kattoremontin yhteydessä voidaan tehdä myös muita pohjatöitä, kuten esimerkiksi katon oikaisua, joka vaikuttaa merkittävästi lopputuloksen laatuun, mutta myös hintaan. 

Kattoremontin hintaan vaikuttaa myös:

 • Remontoitavan katon pinta-ala ja jyrkkyys
 • Kerrosten lukumäärä
 • läpivientien lukumäärä
 • katemateriaali
 • valittu sadevesijärjestelmä

Kattolaskuri on helppo ja nopea tapa saada suuntaa antava käsitys kattohuollon hinnasta.

Palahuopakatto

Kattoremontti huopakatolle – huopakaton ja palahuopakaton asennus ja huolto

Huopakatto eli bitumikatto on helppo asentaa, se on kestävä ja soveltuu erinomaisesti monimuotoisille ja näyttäville katoille.

Palahuopakatto soveltuu niin uudis- kuin korjausrakentamiseen. Tasaisille katoille asennetaan aina yhtenäinen huopakatepinta, jossa saumakohtien lukumäärä on minimoitu. Kalteville katoille myös palahuovan asentaminen on mahdollista. Palahuopakaton alle tulee aina asentaa aluskermi. 

Kuten kaikkia kattoja, myös huopakattoja tulee huoltaa ja uusia tietyin väliajoin. Ammattilaisen kanssa voi yhdessä pohtia kannattaako kattoa vain kunnostaa vai olisiko koko katon uusiminen paikallaan. Huopakattojen ikääntyminen ilmenee katon sirotepinnan irtoamisella.

Pintaa voidaan uusia erilaisilla pinnoitusaineilla, mutta huonokuntoisen ja pitkäikäisen katon kohdalla se ei ole välttämättä paras ratkaisu.  Usein huonokuntoisen katon pelkkä kunnostus ei aina jatka katon käyttöikää niin merkittävästi, että se olisi kannattavaa rahallisesti. Toisinaan vanhempikin katto on niin hyvässä kunnossa ettei koko kattoa ole vielä kannattavaa vaihtaa. 

Bitumikermikate soveltuu erittäin hyvin etenkin loiville katoille, joiden kaltevuus on välillä 1:80–1:10. Mikäli  katon kaltevuus on 1:3 tai loivempi, on bitumikermikate ehdottomasti järkevin valinta. Suomessa kattomateriaalia valitessa tulee ottaa huomioon sään vaihtelut, etenkin talviolosuhteet. Kun lumi sulaa ja jäätyy kerta toisensa jälkeen, kattoon kohdistuu melkoinen vedenpaine. Vedenpaine aiheuttaa suuren riskin veden kulkeutumisesta rakenteisiin, mikäli käytössä on epäjatkuva katetyyppi. Bitumilaattojen merkittävimmät ongelmat kohdistuvat läpivientien tiiveyteen,  kattohuovan asennus on tehtävä todella huolellisesti. 

Miksi valita huopakatto?

 • Vaimentaa ulkoa tulevia ääniä
 • Helppohoitoinen
 • Kestävä
 • Kevyt
 • Valittavana eri väri- ja kuvio vaihtoehtoja
 • Paloturvallinen

Peltikatto

Peltikaton maalaus

Peltikaton maalaus kohentaa koko rakennuksen ulkonäköä sekä parantaa katon kuntoa. Katon maalaus on merkittävä katonhuollon toimenpide, silloin kun katto on muuten rakenteiltaan kunnossa. Kattoon kohdistuvat ympärivuotiset sään aiheuttamat rasitteet koettelevat katon pintaa ja huoltomaalaus antaa katolle sen tarvitsemaa suojaa esimerkiksi ruostumiselta.

Ruostuminen voi aiheuttaa kattoon jopa vuotavan reiän. Katon maalauksen hinta riippuu maalattavan katon pinta-alasta. 

Peltikattojen pinnoitus

Katon pinnoitus on erinomainen, edullinen ja nopea tapa saada lisävuosia katollesi. Pinnoitettu ja sen myötä hyväkuntoinen katto nostaa rakennuksesi arvoa. Peltikaton pinnoite on paksumpaa kuin perusmaali sekä UV-säteilyn kesto on maalia huomattavasti parempi. On kuitenkin tärkeää muistaa, että peltikaton pinnoitus tulee suorittaa silloin, kun rakenteet ovat vielä hyvässä kunnossa ja pelti ei ole ruostunut. Merkittävimmin peltikaton pinnoituksen hintaan vaikuttaa pinnoitettavan katon pinta-ala. 

Miksi pinnoittaa peltikatto?

 • Suojaa UV-säteilyltä
 • Suojaa ruosteelta, sammaloitumiselta ja pakkasrapautumiselta
 • Eristää täydellisesti vettä
 • Lisää katon käyttöikää
 • Edullinen ja nopea 
 • Kohentaa katon ulkonäköä
 • Likaa hylkivä pinta 

Kattoremontti peltikatolle – uusi peltikatto asennettuna

Peltikatto on säänkestävä vaihtoehto niin asuinrakennuksiin kuin ulkovarastoihin. 

Seuraavat tekijät vaikuttavat suoraan peltikattoremontin hintaan:

 • Kuuluuko katon purkaminen työhön?
 • Vanhan katon materiaali
 • Talon kerrokset
 • Nykyinen kattotyyppi
 • Tarvitseeko sadevesijärjestelmiä uusia?

Konesaumakaton kattoremontti

Konesaumakatto on saumattu rivipeltikatto, jossa kattopellit saumataan toisiinsa ilman, että kattoon tehdään lainkaan reikiä. Konesaumakatot ovat helppohoitoisia, antavat katolle pitkän käyttöiän ja luovat arvokkaan ilmeen rakennukselle. Konesaumakatto säilyy hyvin hoidettuna sukupolvelta toiselle. Saumattu peltikatto on monen ammattilaisen mielestä luotettavin vesikate ja siinä on myös kestävyytensä ansiosta paras hinta-laatusuhde. 

Konesaumakaton hinta määräytyy katon neliömäärän, jyrkkyyden ja kerroksien perusteella. Konesaumakatto on kerta investointina muita katetyyppejä kalliimpi. Konesaumakatto tehdään käsityönä ja huomattavasti työläämpi muihin kattoihin verrattuna. Kuten muutkin peltikatot myös konesaumakatto kannattaa maalata 10-15 vuoden välein. Konesaumakaton hinta voi olla mitä tahansa esimerkiksi 

8000- 30 000€ välillä. 

Miksi valita Konesaumakatto?

 • Näyttävä ja perinteinen
 • Voidaan asentaa haastaville katoille
 • Oikein asennettuna ja hoidettuna täysin vesitiivis sekä pitkäikäinen

Huomioi kuitenkin:

 • Peltisepän ammattitaito vaikuttaa suoraan lopputuloksen laatuun 
 • Suurempi kertainvestointi
 • Erityisvaatimukset pohjatöille

Tiilikatto

Tiilikaton huolto

Tiilikatto on pitkäikäinen, ekologinen klassikko valinta, joka tulee pitkässä juoksussa edullisemmaksi muihin katemateriaaleihin verrattuna. Säännöllisillä huolloilla tiilikaton saa kestämään hyvänä peltikattoa pidempään. 

Tiilikaton huolto pitää sisällään:

 • Katon puhdistuksen painepesurilla
 • sadevesikourujen puhdistuksen, seinien ja ikkunoiden huuhtelun
 • tarvittaessa erilaiset korjaustyöt, esimerkiksi rikkoutuneiden tiilien vaihto
 • Katon käsittely sammaleen poistoaineella sekä suoja-aineella

Kattoremontti tiilikatolle

Tiilikattoremontin hintaan vaikuttaa remontoitavan katon pinta-ala ja muoto, valitun tiilen materiaali ja sen profiili. Pelkkä vesikaton remontti ei riitä, mikäli sen alapuoliset rakenteet ovat vaurioituneet tai huonokuntoiset. Tällöin myös alakaton rakenteita tulee uusia ja nostaa remontin hintaa. Remonttia suunnitellessa käydään myös läpi muut mahdolliset tarpeet, joista tulee lisäkuluja kuten esimerkiksi rännit tai kattoturvatuotteet. 

Kattoturvatuotteet

Kattoturvatuotteet varmistavat, että katolla kulkeminen olisi mahdollisimman turvallista. Kattoturvatuotteita ovat esimerkiksi lapetikkaat, kattosillat ja seinätikkaat sekä lumiesteet. Lumiesteiden tarkoituksena on pitää lumi katolla, jotta se ei pääse tippumaan ja vahingoittamaan ketään.

Tikkaat ovat tärkeä poistumistie tulipalon syttyessä sekä niiden ansiosta myös katon huoltotyöt ovat mahdollisimman turvallisia tehdä. 

Kattoremontti on paras hetki uusia kattoturvatuotteet

Lumiesteiden hinta lumiesteiden pituudesta ja kiinnikkeiden lukumäärästä. Lumiesteiden pituus vaikuttaa suoraan materiaalikustannuksiin. Lumiesteet asennettuna omakotitaloon maksaa keskimäärin noin 800–1 500 €.

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti!

Kokeile jättämällä työpyyntö tai tarjouspyyntö alla olevasta napista painanamalla tai lataa sovellus sovelluskaupastasi!

Lue lisää artikkeleita kodin remontointiin:

Keittiökaappien maalaus

Keittiökaappien maalaus on hyvä vaihtoehto suuremmalle keittiön remontille. Maalaamalla muutokset uuteen ilmeeseen ovat suuria ja tällä toimenpiteellä säästää aikaa ja rahaa merkittävästi.

Ilmalämpöpumppu viilennykseen

Ilmalämpöpumppu viilennykseen – Ilmalämpöpumpulla saat energiatehokkaan ja nopean viilennyksen asuntoosi, kovillakin helteillä.

Keittiömallit – mitä niitä olikaan?

Keittiömallit ovat merkittävin yksittäinen suunnittelua ohjaava tekijä. Keittiösuunnittelun ammattilaiset ovat kehittäneet eri keittiömallit sen mukaan, millainen tila on käytettävissä.

Keittiön suunnittelu

Uuden keittiön suunnittelu ja hankinta on osa talon rakentajan urakkaa, mutta tulee joskus vastaan myös vanhemman talon omistajalle tai ostajalle keittiön remontoinnin yhteydessä.

Keittiöremontti

Keittiöremontti on mahdollisuus tehdä päivittäin käytettävästä tilasta toimivampi ja mukavampi – tästä syystä suunnitteluun tulee panostaa.

Viemärin sukitus

Viemärin sukitus on sujuvampi ja edullisempi menetelmä korjata, uudistaa ja vahvistaa omakotitalon viemärit

Putkiremontti

Putkiston hyvinvointi on elintärkeää rakennuksen hyvinvoinnin kannalta. Etenkin silloin jos asut vanhassa talossa, jossa käytössä ovat alkuperäiset kupariputket, on putkiston nykytila ehdottoman tärkeää tarkistaa.

Pintaremontti

Pintaremontilla tarkoitetaan yleisesti eri tyyppisiä asunnon pintapuolisia korjaustoimenpiteitä, joiden tarkoitus on uudistaa tai siistiä asunnon yleisilme. Pintaremontti on yksinkertaisin toimenpide, jolla pystytään tehokkaasti uudistamaan kodin ilmettä. Pintaremontti voidaan tehdä joko koko asuntoon tai vain tiettyyn osaan asuntoa.

Sammaleen poisto huopakatolta

Sammaleen poisto huopakatolta tulisi olla säännöllinen osa huopakaton huoltoa. Jos sammal on päässyt lisääntymään katolla eikä kasvusto tai lika irtoa kevyellä harjauksella on aika poistaa kasvusto juurineen.

Huopakaton huolto

Huopakaton huolto säännöllisesti tehtynä on huopakaton elinehto.

Peltikaton puhdistus ja pesu

Peltikaton säännöllinen puhdistus on tärkein huoltotoimenpide, jolla katon käyttöikään pystytään vaikuttamaan ja pitämään kattoremontti poissa kuvioista mahdollisimman pitkään.

Tiilikaton huolto

Tiilikaton huolto on mahdollista tehdä kaiken ikäisille katoille kunhan tiilen rakenne on kunnossa. Tiilikatto on kaunis ja erittäin kestävä katto kunhan se on tehty laadukkaasta tiilestä ja sitä muistaa huoltaa säännöllisesti.

Peltikaton maalaus

Peltikaton maalaus tehdään yleensä 10-15 vuoden välein. Maalipinnan tärkein tehtävä on ehkäistä pellin kulumista ja korroosiota eli ruostumista. Suomessa sääolot vaihtelevat voimakkaasti, joten myös peltikatto joutuu kovalle rasitukselle.

Sammaleen poisto katolta

Jos kattosi on päässyt sammaloitumaan, ei kannata säikähtää, vaan tarttua toimeen. Sammalen poisto katolta on yleinen huoltotoimenpide tiilikatolle ja myös suhteellisen edullinen tehdä. Jos teetät homman ammattilaisella, pääosa kustannuksista tulee työn osuudesta, josta saa myös kotitalousvähennyksen.