Katon pinnoitus

Katon pinnoitus on yksi tehokkaimmista tavoista suojata kattoa ja pidentää sen elinikää. Pinnoitusprosessi sisältää vanhan katon puhdistuksen, korjaamisen ja sitten uuden suojapinnoitteen levittämisen.

Milloin kannattaa harkita katon pinnoitusta?

Katon pinnoitus on tärkeä osa katon ylläpitoa ja huoltoa, sen tekeminen kannattaa harkita tietyissä tilanteissa.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

 

Kun katon ikä alkaa lähestyä 15 vuotta

Katon ikä on yksi tärkeimmistä tekijöistä, jotka vaikuttavat siihen milloin katon pinnoitus kannattaa tehdä. Useimmat katot tarvitsevat pinnoituksen noin 10-15 vuoden välein. Jos katon ikä alkaa lähestyä 15 vuotta kannattaa harkita sen pinnoittamista, jotta sen käyttöikä pidentyy ja sen suorituskyky pysyy optimaalisena.

Kun katon pinta alkaa näyttää kuluneelta tai vaurioituneelta

Kun katon pinta alkaa näyttää kuluneelta tai vaurioituneelta, se on merkki siitä, että se tarvitsee huoltoa. Pinnoitus voi auttaa palauttamaan katon pinnan alkuperäiseen kuntoonsa ja estää sen vaurioitumisen edelleen. Katto voi näyttää kuluneelta, jos sen väri on haalistunut tai jos siinä on näkyvissä naarmuja tai halkeamia.

Kun katto vuotaa

Jos huomataan katon vuotaminen niin se on merkki siitä, että sen suorituskyky on heikentynyt. Vuotava katto voi johtua monista syistä, kuten ikääntymisestä, huonosta asennuksesta tai vaurioituneesta katteesta. Pinnoitus voi auttaa estämään lisä vauriot ja veden tunkeutumista katon rakenteisiin.

Kun haluat parantaa energiatehokkuutta

Katon pinnoitus voi myös auttaa parantamaan kodin energiatehokkuutta. Pinnoitus voi auttaa vähentämään katon lämmön imeytymistä ja alentaa sisätilojen lämpötilaa, mikä voi vähentää ilmastoinnin käyttöä ja säästää energiaa.

Kun haluat parantaa kodin ulkonäköä

Jos halutaan parantaa kodin ulkonäköä niin katon pinnoitus voi olla hyvä vaihtoehto. Uusi pinnoite voi antaa kattopinnalle raikkaan ja uuden ilmeen, joka nostaa kodin arvoa ja tekee siitä houkuttelevamman.

Miksi tehdä katon pinnoitus?

Katon pinnoitus on yksi tehokkaimmista tavoista suojata kattoa ja pidentää sen elinikää. Pinnoitusprosessi sisältää vanhan katon puhdistuksen, korjaamisen ja sitten uuden suojapinnoitteen levittämisen.

Katon pinnoitus on tärkeä osa katon ylläpitoa ja huoltoa. Pinnoituksen tarkoituksena on suojata kattoa sääolosuhteilta, pidentää sen elinikää ja parantaa sen ulkonäköä. 

Suojaa kattoa sääolosuhteilta

Katon pinnoitus auttaa suojaamaan kattoa sääolosuhteilta, kuten sateelta, tuulelta ja lumelta. Kun katto altistuu näille elementeille, sen pinta voi vaurioitua ja rappeutua. Pinnoitus auttaa vähentämään kosteuden tunkeutumista katon rakenteisiin, mikä voi vähentää homeen ja muiden kosteuden aiheuttamien ongelmien riskiä.

Pidentää katon elinikää

Katon pinnoitus voi pidentää sen elinikää jopa 10-15 vuodella. Pinnoitus suojaa katon pintaa kosteudelta, joka voi vahingoittaa sen rakenteita ja lyhentää sen käyttöikää. Uusi pinnoite voi myös peittää pienet vauriot ja halkeamat mikä voi auttaa estämään niiden laajentumisen ja suojelemaan kattoa lisä vaurioilta.

Parantaa energiatehokkuutta

Katon pinnoitus voi myös auttaa parantamaan kodin energiatehokkuutta. Kun katto on peitetty uudella pinnoitteella se voi heijastaa auringon säteilyä ja vähentää sen lämmön imeytymistä. Tämä voi auttaa alentamaan sisätilojen lämpötilaa ja vähentämään tarvetta käyttää ilmastointia kesäkuukausina.

Parantaa ulkonäköä

Katon pinnoitus voi myös parantaa kodin ulkonäköä. Uusi pinnoite antaa kattopinnalle raikkaan ja uuden ilmeen, joka voi nostaa kodin arvoa. Pinnoitus vaihtoehdoista riippuen voidaan valita erilaisia värejä ja viimeistelyjä, jotka sopivat parhaiten kotisi tyyliin ja ilmeeseen.

Yhteenveto

Katon pinnoitus on tärkeä osa katon ylläpitoa ja huoltoa. Se auttaa suojaamaan kattoa sääolosuhteilta, pidentää sen elinikää ja parantaa sen ulkonäköä. Pinnoitus voi myös parantaa kodin energiatehokkuutta ja lisätä sen arvoa. Jos huomataan, että katto alkaa rapistua tai että sen pinta on vaurioitunut niin kannattaa harkita katon pinnoitusta suojaukseen ja katon kunnostukseen. 

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Katon pinnoituksen työvaiheet

Katon pinnoitus on tärkeä osa katon ylläpitoa ja huoltoa. Pinnoitus auttaa suojaamaan kattoa sääolosuhteilta, pidentää sen elinikää ja parantaa sen ulkonäköä. 

Katon puhdistaminen

Ennen kuin katto voidaan pinnoittaa sen pinta tulee ensin puhdistaa huolellisesti. Puhdistuksen avulla poistetaan kaikki lika, öljy ja muut epäpuhtaudet, jotka voivat estää pinnoitteen tarttumisen kattoon. Puhdistuksessa voidaan käyttää painepesuria, kemiallista puhdistusainetta tai molempia. Puhdistuksen tarkoituksena on myös tarkistaa, että katon rakenne on ehjä ja ettei siinä ole suurempia vaurioita.

Korjaus

Jos katon pinnassa on pieniä vaurioita, ne tulee korjata ennen pinnoitusta. Korjaus vaiheessa poistetaan kaikki vaurioituneet alueet ja ne korvataan uudella materiaalilla. Vaurioiden korjaaminen ennen pinnoitusta auttaa varmistamaan, että katto on tasainen ja pinnoite tarttuu tasaisesti kaikkialle.

Pinnoitus

Kun katto on puhdistettu ja korjattu tarvittaessa, se on valmis pinnoitettavaksi. Pinnoitusaine levitetään kattopintaan ohuena kerroksena tasaisesti koko pinnan päälle. Pinnoitus työssä tulee käyttää erityistä varovaisuutta, jotta varmistetaan, että pinnoite peittää koko katon ja että se tarttuu kattoon tasaisesti.

Kuivuminen

Kun pinnoite on levitetty, sen annetaan kuivua katon pinnalla. Kuivumisaika voi vaihdella pinnoitetyypin mukaan, mutta se kestää yleensä useita tunteja. Kuivumisen aikana tulee varmistaa, ettei katto kastele tai altistu kosteudelle.

Tarkastus

Kun pinnoitus on kuivunut, katto tulee tarkastaa huolellisesti varmistaakseen, että pinnoite on levitetty tasaisesti ja että se on tarttunut kattoon hyvin. Jos havaitaan virheitä niin ne korjataan tarvittaessa.

Huolto

Kun katon pinnoitus on valmis, sen huoltaminen on tärkeää. Pinnoitus auttaa suojaamaan kattoa sääolosuhteilta, mutta se ei kestä ikuisesti. Säännöllinen katon huolto, kuten puhdistus ja tarkastus auttaa pidentämään katon käyttöikää ja sen kuntoa.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Teenkö itse vai tilaanko ammattilaisen katon pinnoitukseen?

Katon pinnoitus on tärkeä osa katon ylläpitoa ja huoltoa. Kun päätetään pinnoittaa katto niin on tulee valittava teenkö itse vai palkataanko ammattilainen. 

Itse tehty katon pinnoitus

Katon pinnoituksen tekeminen itse voi olla houkuttelevaa monista syistä. Ensinnäkin, se voi säästää rahaa, sillä ammattilaisen palkkaaminen voi olla kallista. Lisäksi, kun tehdään se itse niin on täysi hallinta prosessista ja voidaan varmistaa, että katto on pinnoitettu juuri niin kuin itse halutaan.

Jos päätetään tehdä katon pinnoitus itse niin nämä asiat kannattaa huomioida:

  • On tärkeää valita oikea pinnoite ja käyttää asianmukaisia työkaluja ja varusteita.
  • Tulee noudattaa tarkasti valmistajan ohjeita pinnoitteen levittämisessä, jotta saadaan paras mahdollinen lopputulos.
  • Tulee olla varovainen työskennellessä katon päällä, sillä se voi olla vaarallista ja           aiheuttaa loukkaantumisia.

Ammattilaisen tekemä katon pinnoitus

Vaikka ammattilaisen palkkaaminen voi olla kallista, se voi olla hyvä investointi pitkällä aikavälillä. Ammattilainen tietää tarkalleen, miten pinnoitus tehdään oikein ja voi tarjota sinulle parhaan mahdollisen lopputuloksen. Lisäksi, ammattilaisen tekemä katon pinnoitus on yleensä takuulla varustettu, mikä tarkoittaa, että jos pinnoitus ei onnistu tai siinä ilmenee ongelmia, voit saada korvausta.

Jos päätetään palkata ammattilainen niin valinnassa on tärkeää valita kokenut ja luotettava tekijä. Kannattaa tarkastaa heidän aikaisemmat työnsä ja lukea arvosteluja, jotta voidaan varmistua yrityksen luotettavuudesta.

Yhteenveto

Katon pinnoitus on tärkeä osa katon ylläpitoa ja huoltoa. Vaikka sen tekeminen itse voi säästää rahaa, ammattilaisen palkkaaminen voi olla hyvä investointi pitkällä aikavälillä. Ammattilaisen tekemä katon pinnoitus on yleensä takuulla varustettu, mikä antaa turvallisuutta. 

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Katon pinnoituksen hinta

Katon pinnoituksen hinta riippuu monista tekijöistä, kuten katon koko, kaltevuus, pinnoitteen tyyppi ja käytettävät materiaalit. Lisäksi hintaan vaikuttaa myös se, kuinka paljon korjaus- tai huoltotöitä on tehtävä ennen pinnoitteen levittämistä.

Katon pinnoituksen keskimääräinen hinta voi vaihdella laajasti eri pinnoitus tyyppejä käytettäessä. Esimerkiksi bitumikaton pinnoitus maksaa noin 40-60 euroa neliöltä, kun taas kumibitumi katon pinnoitus voi maksaa noin 50-70 euroa neliöltä. Tiilikaton pinnoitus maksaa yleensä enemmän, noin 70-100 euroa neliöltä.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kattohuolto

Peltikaton maalaus

Peltikaton korjaus

Kattoremontti

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.