Mineriittikaton pinnoitus

Varttikate ja mineriittikatto ovat kuitusementtipohjaisia kattomateriaaleja, joita käytetään paljon erityisesti omakotitalojen ja vapaa-ajan asuntojen katoissa. Nämä materiaalit ovat kestäviä, kevyitä ja niitä on saatavana useassa eri värissä ja muodossa.

Mineriittikatto eli varttikate kuluu ympäristön vaikutuksista

Varttikate ja mineriittikatto ovat kuitusementtipohjaisia kattomateriaaleja, joita käytetään paljon erityisesti omakotitalojen ja vapaa-ajan asuntojen katoissa. Nämä materiaalit ovat kestäviä, kevyitä ja niitä on saatavana useassa eri värissä ja muodossa.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kuten kaikki kattomateriaalit myös varttikate ja mineriittikatto altistuvat ympäristön rasitukselle ja kuluvat ajan myötä.

Yksi suurimmista kulumisen aiheuttajista on auringon UV-säteily, joka vaikuttaa kattopinnoilla oleviin materiaaleihin erityisesti kesäaikana. UV-säteily haurastuttaa materiaalia ja haalistaa sen väriä. Lisäksi kuitusementtipohjaiset kattomateriaalit altistuvat myös ilman mukana kulkeutuvalle lialle, joka voi pinttyä kattopintaan ajan myötä ja vaikuttaa sen ulkonäköön.

Mikäli kattopinta sijaitsee puiden läheisyydessä on humuksen mahdollinen esiintyminen todennäköistä. Humus on metsämaassa tai muussa kasvualustassa olevaa orgaanista ainesta, joka voi kulkeutua ilman mukana kattopinnoille ja aiheuttaa sammaleen ja jäkälän kasvua kattoon. Sammal ja jäkälä voivat muodostaa kattopinnalle kosteita läikkiä ja värjätä sen vihreäksi tai ruskeaksi. Mikäli kattopinnoilla on havaittavissa merkkejä sammaleesta tai jäkälästä on syytä ryhtyä toimenpiteisiin niiden poistamiseksi, jotta katto säilyisi hyvässä kunnossa.

Yksi keino pitää varttikate ja mineriittikatto hyvässä kunnossa on säännöllinen pesu ja huolto. Pesu poistaa lian, muun pinttymän kattopinnasta ja voi auttaa myös poistamaan sammaleen ja jäkälän kasvua. Huolto puolestaan auttaa kattoa säilyttämään hyvän kuntonsa ja pidentämään sen käyttöikää. Huollon yhteydessä voidaan tarkistaa myös katon kunto ja mahdolliset korjaustarpeet.

Kokonaisuudessaan varttikate ja mineriittikatto ovat kestäviä ja pitkäikäisiä kattomateriaaleja, mutta ne vaativat säännöllistä huoltoa ja ylläpitoa pitääkseen ne hyvässä kunnossa. Huollon avulla katto säilyttää ulkonäkönsä ja suojaa taloa vuosien ajan.

Ennen pinnoitusta on mineriittikatto korjattava

Mineriittikaton korjaus ennen pinnoitusta on tärkeä vaihe, jotta pinnoitus saadaan asennettua mahdollisimman pitkäikäiseksi ja turvalliseksi. Korjausten tarkoitus on löytää ja paikata mahdolliset vuotokohdat ja tarkastaa katon kiinnikkeet sekä läpiviennit.

Katon vuotojen paikkaus on erityisen tärkeää, sillä pinnoitus ei pysäytä vesivuotoja. Jos katon alla on kosteutta se voi johtaa vakaviin terveys- ja homeongelmiin sekä katon rakenteiden heikentymiseen. Siksi on tärkeää löytää vuotokohdat ja paikata ne asianmukaisesti ennen pinnoitusta.

Lisäksi kattoon tulee kiinnittää huomiota erilaisia kattoturvatuotteita tarkastamalla. Esimerkiksi kattotikkaat, lumiesteet, syöksytorvet tulee tarkastaa ja korjata tarvittaessa, jotta ne ovat kiinnitetty turvallisesti ja toimivat oikein. Tämä vähentää myös riskiä vahingoittaa kattoa tai pinnoitetta asennuksen aikana.

Korjaus- ja tarkastus toimenpiteiden jälkeen katto voidaan valmistella pinnoitukseen. Mineriittikaton pinnoitus suojaa kattoa UV-säteilyltä ja muilta ympäristön rasitteista sekä parantaa katon ulkonäköä. Hyvin tehty korjaus ja pinnoitus voivat pidentää katon elinkaarta ja vähentää tarvetta kattoremontteihin ja -korjauksiin.

Mineriittikaton tai varttikatteen pinnoitus

Mineriittikaton pinnoitus on hyvä vaihtoehto, kun katto kaipaa uutta suojapintaa ja pinnat ovat muutenkin hyvässä kunnossa. Pinnoitus parantaa katon ulkonäköä ja suojaa sitä ympäristön rasituksilta, kuten UV-säteilyltä ja ilmansaasteilta. 

Mineriittikaton pinnoitus prosessi alkaa aina katon perusteellisella puhdistuksella. Pinnoitusaine asennetaan aina puhtaalle ja kuivuneelle pinnalle, joten kaikki lika, sammalet, jäkälät ja muut kasvustot on poistettava ennen pinnoituksen aloittamista. 

Ennen mineriittikaton pinnoitusta on katto pestävä erittäin hyvin. Pesuvaiheessa katon läpiviennit tarkastetaan ja tiivistetään sekä ympäristö suojataan. Tämän jälkeen levitetään biohajoava katonpesuaine ja katto pestään polttomoottoripesurilla. Vanha irtoava varttimaalin pinta poistetaan mahdollisimman hyvin. Näin varmistetaan uuden pinnoitteen kiinnittyminen mineriittikattoon. 

Viimeiseksi katolle laitetaan kasvuston estoaine, joka tuhoaa sammaleen, jäkälän ja leväkasvuston syvältä mineriittilevyn huokosista.

Pinnoitusaineena voidaan käyttää esimerkiksi vesiohenteisia akrylaattimaaleja, polyureaa tai Rubberia. Parhaan vaihtoehdon valintaan kannattaa aina keskustella kattoasiantuntijoiden kanssa.

Varttikattojen pinnoituksessa on tärkeää käyttää oikeaa pinnoitusainetta oikeaan kattotyyppiin. Mineriittikatot ovat yleensä suojattuina asbestia sisältävällä pinnoitteella, joten pinnoitus aineen tulee olla sellainen, joka sopii asbestia sisältäville pinnoitteille. Asbestin käyttö on ollut kiellettyä Suomessa vuodesta 1994 lähtien, joten jos kattosi pinnoite on asbesti pohjainen sen pinnoitus kannattaa jättää asiantuntijoiden hoidettavaksi.

Mineriittikaton pinnoittajaksi kannattaa ottaa ammattilainen

Mineriittikaton pinnoitus on ammattilaisen tehtävä. Pinnoituksen suorittajaksi kannattaa valita kattoremontteihin ja kattotöihin erikoistunut yritys, joka on erikoistunut mineriittikattojen pinnoittamiseen ja korjaukseen.

Mineriittikaton pinnoitus työ aloitetaan yleensä kun katto on jo hieman kulunut tai se on menettänyt värinsä ja kaipaa suojapinnoitteen asennusta. Pinnoitus ei korvaa katon peruskorjausta tai uusimista, vaan se on tarkoitettu suojaamaan ja pidentämään katon käyttöikää. Pinnoituksen avulla mineriittikatto voidaan suojata uudelleen ja antaa sille uusi ulkonäkö.

Ennen pinnoituksen aloittamista on tärkeää tarkistaa katon kunto ja tehdä tarvittavat korjaukset. Tämä on tärkeää, jotta pinnoitus tarttuu hyvin kattoon eikä mahdolliset vuotokohdat pääse kehittymään uudelleen pinnoituksen alla.

Mineriittikaton pinnoituksen voi suorittaa esimerkiksi kattoalan yritys tai remonttifirma, joka on erikoistunut mineriitti kattoihin. Hyvä tapa valita pinnoituksen tekijä on etsiä yrityksiä, jotka ovat erikoistuneet juuri mineriittikattojen pinnoitukseen ja joilla on paljon kokemusta tästä työstä.

Ennen sopimuksen allekirjoittamista kannattaa pyytää tarjous useammalta yritykseltä ja vertailla hintoja sekä yritysten kokemusta ja referenssejä. Hyvä yritys tarjoaa myös takuun työlle ja käyttämilleen materiaaleille.

Kun pinnoitus urakka on sovittu, ammattilaiset suorittavat pinnoituksen useassa vaiheessa. Pinnoituksen aikana katto puhdistetaan perusteellisesti, vanha maalipinta poistetaan ja katto tarkastetaan mahdollisten korjausten varalta. Pinnoituksen jälkeen katto on uudenveroisen näköinen ja se on suojattu uudelleen.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Mineriittikaton pinnoituksen hinta

Mineriittikaton pinnoituksen hinta vaihtelee riippuen useista tekijöistä, kuten katon kunnosta, pinta-alasta ja käytetyn pinnoitteen tyypistä. Keskimäärin mineriittikaton pinnoituksen hinta vaihtelee noin 50 € – 100 € per neliömetri.

Kun arvioidaan mineriittikaton pinnoituksen hintaa on tärkeää huomioida katon kunto ja tarvittavat korjaustyöt ennen pinnoitusta. Jos katto tarvitsee korjaustoimenpiteitä, kuten vuotavien kohtien korjausta tai kattoturvatuotteiden asennusta nämä lisäkustannukset on huomioitava kokonaishinnassa.

Käytetyn pinnoitteen tyyppi vaikuttaa myös hintaan. Esimerkiksi polyureapinnoitus on yleensä kalliimpi kuin akrylaatti- tai silikaatti pinnoitus. Tärkeää on valita laadukas ja kestävä pinnoite, joka suojaa kattoa tehokkaasti ja pitkäaikaisesti.

Lisäksi urakoitsijan työkustannukset vaikuttavat hintaan. Hyvän urakoitsijan valinta on tärkeää, jotta työ tehdään ammattitaitoisesti ja lopputulos on laadukas.

Kokonaisuudessaan mineriittikaton pinnoituksen hinta vaihtelee yleensä noin 3 000 € – 10 000 € välillä. On kuitenkin tärkeää muistaa, että sijoitus katon pinnoitukseen on pitkäaikainen ja tuo merkittäviä säästöjä tulevaisuudessa katon huolto kustannuksissa ja energialaskuissa.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

Kattoremontti

Katon korjaus

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.