Peltikaton korjaus

Peltikatto on yksi kestävimmistä ja pitkäikäisimmistä kattomateriaaleista, mutta se altistuu ajan myötä kulutukselle, sään vaikutuksille ja muille tekijöille.

Milloin peltikatto on korjattava?

Peltikatto on yksi kestävimmistä ja pitkäikäisimmistä kattomateriaaleista, mutta se altistuu ajan myötä kulutukselle, sään vaikutuksille ja muille tekijöille.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Nämä  voivat aiheuttaa vaurioita ja heikentää sen suorituskykyä. Tämän takia on tärkeää tietää, milloin peltikatto on korjattava, jotta sen suojaavuus säilyy ja katto kestää mahdollisimman pitkään.

Huomioita milloin peltikaton korjaus on ajankohtaista:

  1. Vuotavat kohdat

Jos huomataan, että katto vuotaa niin silloin on tärkeää selvittää vuodon syy ja korjata se mahdollisimman pian. Vuotavat kohdat voivat johtua kuluneista tai heikentyneistä kiinnityskohdista, rikkoutuneista tai irronneista pellin osista tai katon reunan ja liitosten vuodoista.

  1. Katto näyttää kuluneelta tai vaurioituneelta

Jos katto näyttää kuluneelta tai vaurioituneelta niin on tärkeää tarkistaa sen kunto ja selvittää onko korjaustoimenpiteitä tarpeen tehdä. Vaurioituneet tai irronneet pellit, ruoste tai muut katon pinnalla näkyvät merkit voivat olla merkkejä siitä, että katon kunto on heikentynyt.

  1. Huono ilmanvaihto

Peltikatto vaatii riittävän ilmanvaihdon, jotta kosteus ei pääse kertymään katon alle ja aiheuttamaan homeongelmia. Jos huomaat, että katon ilmanvaihto on heikko, on tärkeää selvittää syy ja korjata se mahdollisimman pian.

  1. Katto on vanha

Peltikaton ikä voi vaikuttaa sen kuntoon ja kestävyyteen. Peltikattojen odotettavissa oleva käyttöikä on noin 50-60 vuotta. Jos katto on vanhempi kuin tämä sen kunto kannattaa tarkistaa ja tarvittaessa korjata mahdolliset viat.

  1. Kattoa ei ole huollettu pitkään aikaan

Jos kattoa ei ole huollettu pitkään aikaan, sen kunto voi heikentyä. Peltikaton huoltoon kuuluu roskien ja lehtien poistaminen, katon ja siellä olevien muiden kattotuotteiden tarkastus. Jos kattoa ei ole huollettu pitkään aikaan sen kunto kannattaa tarkistaa ja tarvittavat huoltotoimenpiteet suorittaa mahdollisimman pian.

Miten vähennetään peltikaton korjaustarvetta?

Peltikaton korjaus voi olla kallis ja aikaa vievä prosessi, joten on tärkeää tietää miten estää peltikaton korjaus ja ylläpitää sen kuntoa. Peltikaton kunnon ylläpito voi myös vähentää tarvetta korjauksille ja lisätä sen käyttöikää.

  1. Säännöllinen huolto

Peltikaton säännöllinen huolto on tärkeää sen kunnon ylläpitämiseksi. Huoltoon kuuluu roskien ja lehtien poistaminen ja ennen kaikkea säännöllinen katon kunnon tarkastus.Huolto on tärkeää myös siksi, että se estää peltikaton pintaa kulumasta ja heikkenemästä.

  1. Ilmanvaihto

Peltikatto vaatii riittävän ilmanvaihdon, jotta kosteus ei pääse kertymään katon alle ja aiheuttamaan kosteus ja homeongelmia. Ilmanvaihdon parantamiseksi voidaan asentaa kattoikkunoita tai -tuuletusaukkoja. Hyvä ilmanvaihto auttaa myös vähentämään lämmön kertymistä katon alle, mikä voi johtaa katon rakenneosien vaurioitumiseen.

  1. Peltikaton maalaus

Peltikaton maalaus on yksi tapa suojata sitä sään vaikutuksilta ja estää sen korjaus. Maalaus suojaa kattoa kosteudelta, auringonvalolta ja muilta sään vaikutuksilta. Maalaus myös hidastaa katon vanhenemista ja vähentää sen altistumista ruosteelle ja muille vaurioille.

  1. Peltikaton pinnoitus

Peltikaton pinnoitus on toinen tapa suojata sitä sään vaikutuksilta. Pinnoitus muodostaa suojakalvon katon pinnalle ja suojaa sitä kosteudelta, auringonvalolta ja muilta sään vaikutuksilta. Pinnoitus myös hidastaa katon vanhenemista ja vähentää sen altistumista ruosteelle ja muille vaurioille.

  1. Kattoturvatuotteiden asennus

Kattoturva tuotteisiin kuuluvat esimerkiksi lumiesteet, kattosillat ja kattotikkaat. Nämä tuotteet voivat auttaa ylläpitämään peltikaton kuntoa pitkään aikaan.

Korjataanko omatoimisesti vai tilataanko ammattilainen?

Peltikaton korjaus voi olla haastava tehtävä ja sen takia on tarkoin mietittävä lähteekö projektia tekemään omatoimisesti vai tilataanko ammattilainen tekemään projekti. Peltikaton korjaus on erittäin tärkeää sen suojauksen säilyttämiseksi ja käyttöiän pidentämiseksi. 

Omatoiminen peltikaton korjaus

Mikäli peltikaton korjaus on pieni, kuten irronneiden kiinnitysten laitto tai pienet vääntymät niin nämä voi helpostikin tehdä omatoimisesti. Tämä edellyttää kuitenkin sopivia työkaluja ja  tietämystä peltikaton korjaamisesta. Peltikaton korjaaminen itse voi myös säästää rahaa, jos korjaus on pieni ja ammattilaisen palkkaaminen tuntuu liian kalliilta.

On tärkeää huomata, että korjausprosessi voi olla vaarallinen ja työturvallisuuden noudattaminen on erittäin tärkeää. On suositeltavaa, että henkilöllä on asianmukaista kokemusta ja tietämystä peltikaton korjaamisesta ennen kuin ryhtyy korjaamaan sitä itse.

Peltikaton korjaus ammattilaisen avulla

Jos peltikaton korjaus on suuri, kuten katon uusiminen tai laajan korjauksen suorittaminen niin se on usein parempi jättää ammattilaisen tehtäväksi. Ammattilaiset ovat erikoistuneet peltikaton korjaukseen ja heillä on asianmukaiset työkalut ja tieto siitä miten katon korjaus suoritetaan turvallisesti.

Ammattilaisen käyttäminen voi myös säästää aikaa ja rahaa, koska ammattilaisilla on kokemusta peltikaton korjaamisesta ja he voivat suorittaa työn nopeasti ja tehokkaasti. Ammattilaisen käyttäminen takaa myös sen, että peltikaton korjaus suoritetaan asianmukaisesti ja että katto kestää mahdollisimman pitkään.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Peltikaton korjauksen hinta

Peltikaton korjaus voi olla kallis tehtävä ja korjauksen hinta riippuu useista tekijöistä, kuten korjauksen laajuudesta, materiaaleista ja työn vaativuudesta. 

Korjauksen laajuus

Peltikaton korjauksen hinta riippuu korjauksen laajuudesta. Pienet korjaukset, kuten yksittäisten kattopeltien tai liitosten korjaus voivat maksaa vain muutamia satoja euroja. Laajemmat korjaukset, kuten katon uusiminen tai suuret vuotokorjaukset voivat maksaa useita tuhansia euroja.

Materiaalit

Peltikaton korjauksen hinta riippuu myös käytettävistä materiaaleista. Lisäksi käytettyjen materiaalien laatu vaikuttaa hintaan. Korkealaatuiset materiaalit ovat yleensä kalliimpia, mutta ne voivat tarjota paremman suojauksen ja kestävyyden.

Työn vaativuus

Peltikaton korjauksen hinta riippuu myös työn vaativuudesta. Mikäli korjaus vaatii erityisiä työkaluja tai nostimia niin se nostaa helposti hintaa jopa merkittävästi. 

Alue

Hinta voi myös vaihdella alueen mukaan. Suurilla kaupunkialueilla hinnat ovat yleensä korkeammat kuin haja-asutusalueilla. Tämä johtuu yleensä korkeammista elinkustannuksista ja kustannuksista.

Kokonaiskustannus

Peltikaton korjauksen kokonaiskustannukset sisältävät yleensä materiaalit, työn ja tarvittavat luvat. Jos korjaus on laaja, saattaa olla tarpeen hankkia erityisluvat, mikä voi nostaa kokonaiskustannuksia.

Yhteenvetona voidaan todeta, että peltikaton korjauksen hinta riippuu korjauksen laajuudesta, käytettävistä materiaaleista, työn vaativuudesta, alueesta ja tarvittavista luvista. On tärkeää valita luotettava ja ammattitaitoinen yritys, joka pystyy antamaan selkeän arvion kustannuksista ennen kuin korjaus aloitetaan.

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

Kattoremontti

Katon korjaus

Peltikaton maalaus

Peltikaton maalauksen hinta

Peltikaton pesu

Kattohuolto

Katon pesu

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.