Peltikaton maalaus

Peltikaton maalaus tehdään yleensä 10-15 vuoden välein. Maalipinnan tärkein tehtävä on ehkäistä pellin kulumista ja korroosiota eli ruostumista. Suomessa sääolot vaihtelevat voimakkaasti, joten myös peltikatto joutuu kovalle rasitukselle.

Peltikaton huoltomaalaus pidentää sen käyttöikää

Peltikaton maalaus tehdään yleensä 10–15 vuoden välein. Maalipinnan tärkein tehtävä on ehkäistä pellin kulumista ja korroosiota eli ruostumista. Suomessa sääolot vaihtelevat voimakkaasti, joten myös peltikatto joutuu kovalle rasitukselle.

Peltikaton huoltomaalaus on siis hyvä tehdä säännöllisesti, jotta katemateriaali säilyy vahingoittumattomana. Pahimmillaan huoltamaton katto ruostuu puhki ja aiheuttaa taloon kosteusvaurion. 

On myös joitakin tilanteita, jolloin kattoa ei pysty maalaamaan tai maalauksen tulos on epävarma. Huoltomaalausta ennen tuleekin varmistaa, että vanha pinta ottaa uutta maalia vastaan. Esimerkiksi uutta, konesaumattua peltikattoa ei voi maalata heti. On odotettava, että katto on ehtinyt hapettua ennen kuin se maalataan, sillä vasta hapettumisen jälkeen maalipinnasta saadaan kestävä. 

Muovipinnoitteiset katot vaativat erityistä ammattitaitoa ja erityismaalin. On paljon tapauksia, joissa uusittu pinta on alkanut repeilemään melko pian huoltomaalauksen jälkeen. Erityisen huonokuntoisia kattoja ei enää kannata maalata, vaan tällöin oikea vaihtoehto on kattoremontti. Ammattilainen osaa tehdä kokonaisvaltaisen kuntoarvion ja ehdottaa sen perusteella sopivia toimenpiteitä juuri sinun katollesi!

Kuinka paljon peltikaton maalaus maksaa?

Peltikaton maalauksen hinta pyörii muutamissa tuhansissa euroissa, mutta tarjoukset lasketaan aina joka katolle erikseen. Hintaan vaikuttavia tekijöitä kun on useita. Myös talon sijainti vaikuttaa jonkin verran – pääkaupunkiseudulla hinnat ovat tyypillisesti korkeampia.

Eniten hintaan vaikuttavat katon kunto, katon jyrkkyys ja monimutkaisuus sekä ylimääräiset huoltotoimenpiteet. Ajoissa tehty huoltomaalaus on pitkälläkin aikavälillä paras säästö, sillä jos katto on maalauksen tarpeessa, jo puolen vuoden tai vuoden viivästys voi lisätä merkittävästi ruostevaurioita ja näin lisätä työn määrää rajusti. Pahimmillaan huoltamaton katto ruostuu puhki ja aiheuttaa kosteusvaurion. 

Peltikaton maalaukseen sisältyy aina vähintään kolme työvaihetta: suojaus, pesu ja maalaus. Lisäksi maalauksen yhteydessä tulee hioa huolellisesti mahdolliset ruosteiset kohdat ja suorittaa ruosteenestokäsittely.

Kuntoarviossa esiin tulleet muut vauriot tulisi myös korjata, jotta katto on maalauksen jälkeen muutenkin kunnossa. Ajoissa ja hyvin hoidetun huollon jälkeen katto on uuden veroinen!

Omakotitalon peltikaton maalauksen kokonaishinta materiaaleineen ja maaleineen liikkuu työvaiheiden määrästä ja työn vaikeusasteesta riippuen 3 000–9 000 € välillä. Pyydä aina tarjousta useammalta toimijalta sekä huoltoihin että remontteihin erikoistuneilta yrityksiltä! Tällöin saat paremman kokonaiskuvan sekä hinnan juuri sinun katollesi.

ALOITA TÄSTÄ:

Mihin palveluun tarvitset tekijää?

Palvelun käyttäminen on ilmaista – jätät vain tarjouspyynnön ja maksat tekijälle tehdystä työstä!

Kokeile ilmaista palvelua heti!

Kokeile jättämällä työpyyntö tai tarjouspyyntö alla olevasta napista painanamalla tai lataa sovellus sovelluskaupastasi!