Peltikaton maalaus

Peltikaton maalaus tehdään yleensä 10-15 vuoden välein. Maalipinnan tärkein tehtävä on ehkäistä pellin kulumista ja korroosiota eli ruostumista. Suomessa sääolot vaihtelevat voimakkaasti, joten myös peltikatto joutuu kovalle rasitukselle.

Peltikaton huoltomaalaus pidentää sen käyttöikää

Peltikaton maalaus tehdään yleensä 10–15 vuoden välein. Maalipinnan tärkein tehtävä on ehkäistä pellin kulumista ja korroosiota eli ruostumista. Suomessa sääolot vaihtelevat voimakkaasti, joten myös peltikatto joutuu kovalle rasitukselle.

Peltikaton huoltomaalaus on siis hyvä tehdä säännöllisesti, jotta katemateriaali säilyy vahingoittumattomana. Pahimmillaan huoltamaton katto ruostuu puhki ja aiheuttaa taloon kosteusvaurion. 

On myös joitakin tilanteita, jolloin kattoa ei pysty maalaamaan tai maalauksen tulos on epävarma. Huoltomaalausta ennen tuleekin varmistaa, että vanha pinta ottaa uutta maalia vastaan. Esimerkiksi uutta, konesaumattua peltikattoa ei voi maalata heti. On odotettava, että katto on ehtinyt hapettua ennen kuin se maalataan, sillä vasta hapettumisen jälkeen maalipinnasta saadaan kestävä. 

Muovipinnoitteiset katot vaativat erityistä ammattitaitoa ja erityismaalin. On paljon tapauksia, joissa uusittu pinta on alkanut repeilemään melko pian huoltomaalauksen jälkeen. Erityisen huonokuntoisia kattoja ei enää kannata maalata, vaan tällöin oikea vaihtoehto on kattoremontti. Ammattilainen osaa tehdä kokonaisvaltaisen kuntoarvion ja ehdottaa sen perusteella sopivia toimenpiteitä juuri sinun katollesi!

Kuinka paljon peltikaton maalaus maksaa?

Peltikaton maalauksen hinta pyörii muutamissa tuhansissa euroissa, mutta tarjoukset lasketaan aina joka katolle erikseen. Hintaan vaikuttavia tekijöitä kun on useita. Myös talon sijainti vaikuttaa jonkin verran – pääkaupunkiseudulla hinnat ovat tyypillisesti korkeampia.

Eniten hintaan vaikuttavat katon kunto, katon jyrkkyys ja monimutkaisuus sekä ylimääräiset huoltotoimenpiteet. Ajoissa tehty huoltomaalaus on pitkälläkin aikavälillä paras säästö, sillä jos katto on maalauksen tarpeessa, jo puolen vuoden tai vuoden viivästys voi lisätä merkittävästi ruostevaurioita ja näin lisätä työn määrää rajusti. Pahimmillaan huoltamaton katto ruostuu puhki ja aiheuttaa kosteusvaurion. 

Peltikaton maalaukseen sisältyy aina vähintään kolme työvaihetta: suojaus, pesu ja maalaus. Lisäksi maalauksen yhteydessä tulee hioa huolellisesti mahdolliset ruosteiset kohdat ja suorittaa ruosteenestokäsittely.

Kuntoarviossa esiin tulleet muut vauriot tulisi myös korjata, jotta katto on maalauksen jälkeen muutenkin kunnossa. Ajoissa ja hyvin hoidetun huollon jälkeen katto on uuden veroinen!

Omakotitalon peltikaton maalauksen kokonaishinta materiaaleineen ja maaleineen liikkuu työvaiheiden määrästä ja työn vaikeusasteesta riippuen 3 000–9 000 € välillä. Pyydä aina tarjousta useammalta toimijalta sekä huoltoihin että remontteihin erikoistuneilta yrityksiltä! Tällöin saat paremman kokonaiskuvan sekä hinnan juuri sinun katollesi.

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti!

Kokeile jättämällä työpyyntö tai tarjouspyyntö alla olevasta napista painanamalla tai lataa sovellus sovelluskaupastasi!

Lue lisää artikkeleita kodin remontointiin:

Keittiökaappien maalaus

Keittiökaappien maalaus on hyvä vaihtoehto suuremmalle keittiön remontille. Maalaamalla muutokset uuteen ilmeeseen ovat suuria ja tällä toimenpiteellä säästää aikaa ja rahaa merkittävästi.

Ilmalämpöpumppu viilennykseen

Ilmalämpöpumppu viilennykseen – Ilmalämpöpumpulla saat energiatehokkaan ja nopean viilennyksen asuntoosi, kovillakin helteillä.

Keittiömallit – mitä niitä olikaan?

Keittiömallit ovat merkittävin yksittäinen suunnittelua ohjaava tekijä. Keittiösuunnittelun ammattilaiset ovat kehittäneet eri keittiömallit sen mukaan, millainen tila on käytettävissä.

Keittiön suunnittelu

Uuden keittiön suunnittelu ja hankinta on osa talon rakentajan urakkaa, mutta tulee joskus vastaan myös vanhemman talon omistajalle tai ostajalle keittiön remontoinnin yhteydessä.

Keittiöremontti

Keittiöremontti on mahdollisuus tehdä päivittäin käytettävästä tilasta toimivampi ja mukavampi – tästä syystä suunnitteluun tulee panostaa.

Viemärin sukitus

Viemärin sukitus on sujuvampi ja edullisempi menetelmä korjata, uudistaa ja vahvistaa omakotitalon viemärit

Putkiremontti

Putkiston hyvinvointi on elintärkeää rakennuksen hyvinvoinnin kannalta. Etenkin silloin jos asut vanhassa talossa, jossa käytössä ovat alkuperäiset kupariputket, on putkiston nykytila ehdottoman tärkeää tarkistaa.

Pintaremontti

Pintaremontilla tarkoitetaan yleisesti eri tyyppisiä asunnon pintapuolisia korjaustoimenpiteitä, joiden tarkoitus on uudistaa tai siistiä asunnon yleisilme. Pintaremontti on yksinkertaisin toimenpide, jolla pystytään tehokkaasti uudistamaan kodin ilmettä. Pintaremontti voidaan tehdä joko koko asuntoon tai vain tiettyyn osaan asuntoa.

Sammaleen poisto huopakatolta

Sammaleen poisto huopakatolta tulisi olla säännöllinen osa huopakaton huoltoa. Jos sammal on päässyt lisääntymään katolla eikä kasvusto tai lika irtoa kevyellä harjauksella on aika poistaa kasvusto juurineen.

Huopakaton huolto

Huopakaton huolto säännöllisesti tehtynä on huopakaton elinehto.

Peltikaton puhdistus ja pesu

Peltikaton säännöllinen puhdistus on tärkein huoltotoimenpide, jolla katon käyttöikään pystytään vaikuttamaan ja pitämään kattoremontti poissa kuvioista mahdollisimman pitkään.

Tiilikaton huolto

Tiilikaton huolto on mahdollista tehdä kaiken ikäisille katoille kunhan tiilen rakenne on kunnossa. Tiilikatto on kaunis ja erittäin kestävä katto kunhan se on tehty laadukkaasta tiilestä ja sitä muistaa huoltaa säännöllisesti.

Sammaleen poisto katolta

Jos kattosi on päässyt sammaloitumaan, ei kannata säikähtää, vaan tarttua toimeen. Sammalen poisto katolta on yleinen huoltotoimenpide tiilikatolle ja myös suhteellisen edullinen tehdä. Jos teetät homman ammattilaisella, pääosa kustannuksista tulee työn osuudesta, josta saa myös kotitalousvähennyksen.

Kattoremontti

Kattoremontti on paikallaan, kun katto on saavuttanut teknisen käyttöikänsä eikä kattoa ole enää järkevää täsmäkorjata. Kattoremontin laajuus riippuu useasta tekijästä. Ennen kattoremonttia kohteelle laaditaan toteutussuunnitelma ja hinta-arvio yhdessä ammattilaisen kanssa.