Maalauspalvelun käyttö

Maalaustöitä on hyvinkin erilaisia ja niiden toteutustavat myöskin vaihtelevat. Joissain tapauksissa toteuttaminen on helppoa ja ei vaadi suuria pohjatöitä tai osaamista. Toisissa tapauksissa vaaditaan erittäin tarkkaa tietämystä, pohjatöiden tekemistä ja myöskin osaamista.

Yleensä herää kysymys toteutetaanko itse vai otetaanko maalaukseen alan ammattilainen? 

Nykyään on löydettävissä ohjeet ja ohjevideot  melkein kaikkeen mahdolliseen maalaukseen ja siihen liittyviin asioihin. Näissä on kuitenkin huomioitava useita eri tekijöitä, joita tavallinen ihminen ei välttämättä osaa.

Miksi valita ammattilainen maalaustyöhön?

Monesti ajatellaan, että erilaisten maalaustöiden tekeminen itse säästää ja ovat nopeita suorittaa. Tässä kohtaa lähdetään toteuttamaan ilman suurempaa perehtymistä ja miettimistä mikä on koko projektin kokonaistyö ja mitä se sisältää tai mitä se vaatii.

Maalaaminen voi olla monelle terapeuttista, mutta se on kuitenkin hyvä suunnitella jokaisen vaiheen osalta. Erilaiset maalaustyöt pohjatöineen vaativat tavalliselta maalaajalta mahdollisesti koko loma-ajan, mutta tilaamalla ammattilaiselta voidaan keskittyä lomailuun. Ammattilainen pystyy varaamaan riittävästi aikaa työhön ja jaksottamaan sen jokaiseen työvaiheeseen.

Maalaus ammattilainen pystyy arvioimaan  oikein kokonaistilanteen, oli sitten kyseessä ulkona olevan sään vaihtelut tai sisällä olevat mahdolliset maalaukseen vaikuttavat erilaiset pohjatyöt.

Monesti tuleekin suunnitteluvaiheessa ajatus, että koko maalausprojekti olisi hyvä teettää alan ammattilaiselle. Ei pelkästään maalaustyön jäljen takia vaan myöskin kokonaisuuden vuoksi.

Alan ammattilaiset osaavat valita sopivat maalit ja muut tarvittavat tuotteet, jolloin vapautuu aikaa ja vaivaa maalien valinnalta. Näin ei myöskään tarvita perehtymistä käyttöohjeisiin vaan ammattimaalarin annetaan hoitaa nämä valinnat. Ammattilaiselta tilaamalla varmistutaan laadukkaasta lopputuloksesta.

Lisäksi alan ammattilaiselta tilatessa saadaan työlle ja työn jäljelle takuu. Lisäksi yrityksillä on asianmukaiset vakuutukset ja ne kantavat täyden vastuun tekemästään työstä. Aina on kuitenkin järkevää kilpailuttaa maalausurakka. Halvin ei aina ole laadukkain. Jokaisesta tehtävästä työstä on hyvä tehdä sopimus ja siihen sisällyttää kaikki tehtävät toimenpiteet ja hinnat.

Alan ammattilaisten tekemästä työstä saadaan kotitalousvähennys, jonka avulla teetettävän työn kulut pienenevät huomattavasti (kotitalousvähennyksestä tietoa artikkelin lopussa).

Jos haluat ostaa maalauksen palveluna, niin katso tästä alueesi vapaat maalausliikket joilta voit pyytää tarjouksen: 

Jätä tästä tarjouspyyntö alueesi maalausliikkeille >>

Yleisiä virheitä mitä tehdään itse maalauksen osalta:  

 • Maalaus toteutetaan ilman pohjatyötä ja vanhat maalit jäävät uuden maalin alle. Eli maalataan huonolle ja käsittelemättömälle pinnalle jolloin vanha maali alkaa irtoilla ja hilseillä lyhyen ajan kuluessa.
 • Maalin valinnassa tehdään virheitä, joissa ei ole huomioitu toimivuus-, ympäristö- ja terveysvaatimuksia. 
 • Kuivumiseen käytettävä aika ei ole riittävä ja tämä aiheuttaa vaurioita ja maalin hilseilyä.
 • Ympärillä olevat kalusteet tai ei maalattavaksi haluttavat kohdat saavat roiske jälkiä. Maalauskohteen ympäristöä tai siellä olevia kalusteita ei ole suojattu tai poistettu kokonaan maalattavalta alueelta. 
 • Turvallisuudesta huolehtiminen jää monesti varmistamatta tai ei tarkkaan tiedetä mitä otettava huomioon. Varsinkin korkealla maalatessa on paljon erilaisia turvallisuusvälineitä ja ohjeita noudatettava.
 • Varsinkin ulkomaalauksessa pyritään mahdollisimman nopeasti saada työ suoritettua. Esimerkiksi auringonpaisteella maali voi kuivua liian nopeasti ja tämä jättää pintaan rumia raitoja.
 • Maalauksessa halutaan kerralla pinnan peittyvän mahdollisimman hyvin ja liika maali aiheuttaa kerrostumisia, valumia ja epätasaisuuksia.

Syitä erilaisten maalaustöiden tekemiseen?

Oli kyseessä ulko- tai sisämaalaus niin aina tähän on jokin syy miksi lähdetään maalaamaan tai maalauttamaan. Yleisimpiä syitä ovat:

 • parannetaan, uudistetaan ja piristetään kodin ilmettä kustannuksellisesti edullisesti
 • nostetaan vuokratuottoa sijoitusasunnossa
 • saadaan parempi myyntihinta myytävästä kohteesta
 • muutetaan itse pinta remontoituun asuntoon
 • palautetaan talon ilme ja arvokkuus
 • helppo ratkaisu lisätä viihtyisyyttä ja houkuttelevuutta
 • luoda raikas ja terveellinen huoneilma
 • kunnostaminen ja huoltotoimenpiteet maalauksella
 • nopea keino

Oli kyseessä edellä mainituista mikä tahansa syy niin asuntoa, taloa tai vapaa-ajan asuntoa kannattaa aina pitää kunnossa ja maalaus on siihen erittäin hyvä keino.

Erilaiset maalauskohteet

Erilaisia maalauskohteita löytyy jo kodin -ja vapaa-ajan asumiseen liittyvissä kohteissa useita kymmeniä. Maalattavia pintoja on sisällä ja ulkona, mutta jokaiseen kohteeseen on omat esityöt, pohjustukset, maalit, välineet ja turvallisuusohjeet. Nämä vaikuttavat oleellisesti työn kestoon, nopeuteen ja lopputulokseen.

Sisämaalaus

Kodin sisämaalauksessa on monia vaiheita joihin kannattaa kiinnittää huomiota hyvän lopputuloksen saavuttamiseksi. Tähän vaikuttaa maalattavan pinnan sijainti eli onko tila lämmin, kylmä vai kostea tila.

Työn onnistumisen kannalta erilaiset valmistelu- ja pohjatyöt ovat ratkaisevia. Jokainen maalattava kohde on käytävä tarkkaan läpi pintojen osalta. Lisäksi on huomioitava mahdolliset luvanvaraiset muutostyön, kuten kalusteiden irroitukset ja kiinnitykset.

Sisätiloja maalatessa on monesti tilanne, että ne halutaan mahdollisimman nopeasti takaisin käyttöön. Tällöin pohjatöiden ja kuivumisen merkitys kasvaa ja miten ne on toteutettu.

Mitä maksaa erilaiset sisämaalaukset?

Hintaan vaikuttaa useat asiat kuten esimerkiksi, kunto, pinta-ala, tila ja käytettävän maalin hinta. Huonokuntoisiin pintoihin tehtävät pohjatyöt kuten paikkaukset ja tasoitukset lisäävät työmäärää ja vaikuttavat hintaan.

Esimerkkejä sisämaalauksen hinnoittelusta teetettynä alan ammattilaisella:

 • Keskikokoisen seinän maalaus 400–700 euroa.
 • Neljän huoneen maalaus noin 1 500–2 500 euroa.
 • Keittiökaappien maalaus 700–2 000 euroa.

Maalauksen hinta selviää parhaiten kun kysyt tarjouksen paikalliselta maalausliikkeeltä. 

Jos haluat ostaa maalauksen palveluna, niin katso tästä alueesi vapaat maalausliikket joilta voit pyytää tarjouksen: 

Jätä tästä tarjouspyyntö alueesi maalausliikkeille >>

Ulkomaalaus

Ulkomaalaus on yleensä talon tai kiinteistön verhouksen maalaamista. Tämä voi olla myöskin sokkelien tai muiden rakenteiden kunnostus maalausta. 

Yleensä ulkomaalaus on iso prosessi, jonka työn jälki näkyy pitkään. Tämän suunnitteluun on varattava aikaa niin, että tulee otettua kaikki asiat huomioon.

Maalausta miettiessä on huomioitava maalattavan pinnan materiaali, kunto, tarvittavat välineet, vaadittava sääolo suhde, käytettävä aika ja erilaiset työturvallisuuteen ja suojaukseen liittyvät asiat.

Hyvin toteutettu ja maalattu pinta antaa jopa 10-15 vuoden käyttöiän ja samalla nostaa kiinteistön arvoa. Lisäksi tämä parantaa kiinteistön ulkonäköä ja kuntoa.

Mitä maksaa erilaiset ulkomaalaukset?

Varsinkin ulkoverhouksen hinta vaihtelee laajalti riippuen kohteeseen tarvittavista pohjatöistä, pinta-alasta ja tarvittavista työvälineistä. Nämä vaativatkin perinpohjaisen kohdekatselmuksen ja kuntokartoituksen ennen hinnan määrittelyä.

Esimerkkejä ulkomaalauksen hinnoittelusta:

 • Keskikokoisen omakotitalon sokkelin maalaus 400–2 400 euroa.
 • Ulkoverhouksen maalaus 3 500–15 000 euroa.
 • Maalauksen hinta selviää parhaiten kun kysyt tarjouksen paikalliselta maalausliikkeeltä. 

Jos haluat ostaa maalauksen palveluna, niin katso tästä alueesi vapaat maalausliikket joilta voit pyytää tarjouksen: 

Jätä tästä tarjouspyyntö alueesi maalausliikkeille >>

Katon maalaus

Yleensä katon maalaus on iso prosessi, jonka työn jälki näkyy pitkään. Tämän suunnitteluun on varattava aikaa niin, että tulee otettua kaikki asiat huomioon.

Maalausta miettiessä on huomioitava maalattavan pinnan materiaali, kunto, tarvittavat välineet, vaadittava sääolo suhde, käytettävä aika ja erilaiset työturvallisuuteen ja suojaukseen liittyvät asiat.

Mitä maksaa katon maalaus?

Katon maalauksen tai pinnoituksen hinta vaihtelee laajasti riippuen materiaalista, pohja- ja korjaustöiden määrästä, koosta ja tarvittavista työvälineistä.

Esimerkkejä katon maalauksen hinnoittelusta:

 • Keskikokoisen omakotitalon peltikaton maalaus 2500-6000 euroa.
 • Tiilikaton pinnoituksen hinta 14-22 euroa/m2.

Miten valitaan maalausliike?

Suositukset ovat yksi varmimmista tavoista varmistaa, että ammattilainen osaa työnsä hyvin. Tutuilta kannattaa aina kysyä suosituksia, varsinkin jos joku on juuri maalauttanut kotiaan ammattilaisen voimin.

KodinPron alustasta löydät myös helposti sinulle sopivan tekijän ja saat suoran yhteyden tekijään. 

Jos haluat ostaa maalauksen palveluna, niin katso tästä alueesi vapaat maalausliikket joilta voit pyytää tarjouksen: 

Jätä tästä tarjouspyyntö alueesi maalausliikkeille >>

Kotitalousvähennys 

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40 % (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100 € (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15 % (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100 € (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

Jos haluat ostaa maalauksen palveluna, niin katso tästä alueesi vapaat maalausliikket joilta voit pyytää tarjouksen: 

Jätä tästä tarjouspyyntö alueesi maalausliikkeille >>

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti!

Kokeile jättämällä työpyyntö tai tarjouspyyntö alla olevasta napista painanamalla tai lataa sovellus sovelluskaupastasi!

Lue lisää artikkeleita kodin remontointiin:

Paneelikaton maalaus

Paneelikaton maalauksella uutta ilmettä ja piristystä asuntoosi. Paneelikaton maalauksella saadaan raikastettua ja uusittua asunnon ilmettä ja samalla tehtyä kunnostusta. Tällä on helppo saada asunnolle tai talolle myyntitilanteessa lisäarvoa. Projektiin on varattava...

Terassin rakentaja: muista tarvittavat luvat

Terassin rakentamiseen tarvitaan yleensä erilaisia lupia. Luvan tarpeeseen vaikuttaa rakennettavan terassin massiivisuus, kohteen omistusoikeudet eli onko kyseessä omakotitalo vai taloyhtiö, katetaanko ja rakennetaanko terassille muita rakennelmia? Tässä artikkelissa...

Maalämpö – milloin se kannattaa?

Maalämpö on edullinen ja helppo lämmitysmuoto. Se on erittäin omavarainen tapa lämmitykseen. Maalämpö on kasvava ja tulevaisuuden lämmitysmuoto, joka varmistaa edullisen ja ekologisen lämmityksen. Maalämpöjärjestelmän avulla on mahdollista myöskin toteuttaa viilennys....

Öljylämmityksestä luopuminen – mitä vaihtoehtoja on?

Öljylämmityksen vaihtaminen uusiutuvaan energiaan tuo merkittäviä säästöjä ja pienentää päästöjä. Tässä artikkelissa Miten valita sopivin lämmitysmuoto? Lämpöremontti Lämpöremontin kustannukset Öljylämmityksestä maalämpöön Öljylämmityksestä luopumiseen erilaiset tuet...

Vaihto ilmavesilämpöpumppuun – vinkit lämpöremonttiin

Ilmavesilämpöpumpulla saavutetaan suuret säästöt lämmitys- ja energiakustannuksissa. Paras hyöty saadaan ottamalla ilmavesilämpöpumppu pää järjestelmäksi ja vanha järjestelmä varalähteeksi. Tässä artikkelissa: Lämpöremontti Lämpöremontin kustannukset...

Terassin suunnittelun ABC – näin toteutat täydellisen terassin

Terassin suunnittelu kannattaa tehdä erittäin huolellisesti, jonka avulla saadaan tyyliltään ja käyttöominaisuuksiltaan toimiva terassi. Tässä artikkelissa Terassin suunnittelu DIY-toteutus vai ammattilaisen rakentama Asiat mitä otetaan huomioon terassin...

Terassin laatoitus

Terassin laatoituksella saadaan tyylikkyyttä ja kestävyyttä.  Tämä tuo terassin huoltoon ja ylläpitoon helppoutta ja vaivattomuutta. Tämän voi toteuttaa itse tehtynä, kunhan kaikki välineet ja laitteet ovat käytössä.  Tässä artikkelissa Teenkö itse vai...

Terassin perustus

Oikeaoppinen perustus takaa terassille pitkän iän. Maaperä ja sen routivuus määräävät, miten perustus kannattaa rakentaa. Tässä artikkelissa Rakennanko itse vai tilaanko ammattilaiselta? Huomioita terassin perustuksen aloittamiseen Paikan valinta Sään ja olosuhteiden...

Terassin rakentaminen

Terassin rakentaminen onnistuu myöskin itse tehtynä, jonka avulla säästetään merkittävästi kustannuksia. Käytössä on oltava sopivat materiaalit ja työkalut. Terassin rakentamiseen vaikuttaa erittäin paljon sen laajuus, muodot, sijainti ja mahdollisesti tarvittavat...

Maalämpöpumpun huolto

Maalämpöpumpun säännöllisellä huollolla varmistetaan järjestelmän toiminta. Järjestelmän huollossa on itse tehtäviä ja ammattilaisen tekemiä huoltotoimenpiteitä. Näillä varmistetaan järjestelmän pitkä käyttöikä ja sen tehokas toiminta. Tässä artikkelissa Yleisimmät...

Ilmavesilämpöpumppu

Ilmavesilämpöpumppu on edullinen vaihtoehto omakotitalojen lämmitykseen. Laitteen avulla voidaan säästää lämmityskuluissa jopa 50-70 %. Tässä artikkelissa Mikä on ilmavesilämpöpumppu? Mitä otetaan huomioon ilmavesilämpöpumpun valinnassa? Sähkönkulutus...

Maalämpöpumppu

Maalämpöpumppu on kokonaistaloudellisin lämmitysjärjestelmä suuren omavaraisuusasteen ansiosta. Maalämpöpumppu tuottaa uusiutuvaa energiaa ja tämä tuotetaan yleisesti maan kallioperästä. Laitteen avulla pystytään lämmittämään ja myöskin viilentämään. Tässä...

Ilmavesilämpöpumpun asennus

Ilmavesilämpöpumpun asennuksiin on käytettävä virallista ja laillista asentajaa. Tämä antaa ja takaa laitteen tehokkaan toiminnan ja takuun työstä.

Ilmalämpöpumpun huolto

Säännöllisellä ilmalämpöpumpun huoltamisella pidetään laite kunnossa ja saavutetaan pidempi käyttöikä.

Ilmavesilämpöpumpun huolto

Ilmavesilämpöpumpun säännöllinen huolto pidentää laitteen käyttöikää. Huoltotoimenpiteillä varmistetaan järjestelmän laadukas ja hyvä toimiminen oikealla hyötysuhteella.

Maalämpöpumpun asennus

Maalämpöpumpun asennus on asukkaalle yksinkertainen ja vaivaton toimenpide.

Maalämpöpumppu asennetaan ammattilaisen toimesta ja prosessi on pää sisällöltään aina samanlainen, mutta jokainen asennus yksilöllinen.

Ilmalämpöpumppu

Ilmalämpöpumpulla saavutetaan suuria säästöjä lämmityskuluissa. Lisäksi se tuo asumiseen ja elämiseen mukavuutta. Ilmalämpöpumpulla lämmityskustannusten säästö on merkittävä. Säästö voi olla jopa 30–50 % vuotuisista lämmityskustannuksista.

Ilmalämpöpumpun asennus

Ilmalämpöpumpun asennuksiin on käytettävä virallista ja laillista asentajaa. Tämä antaa ja takaa laitteen tehokkaan toiminnan ja takuun työstä.

Hirsimökin maalaus

Hirren maalauksella saadaan hirsimökki näyttämään kauniilta ja hyvin hoidetulta.

Aidan maalaus

Aidan maalaus on nopea ja helppo keino ylläpitää lauta- tai lankkuaita kunnossa.

Terassin maalaus

Terassin käsittely pitää terassin kunnossa ja parantaa ulkonäköä. Samalla se suojaa ja antaa käyttöikää.

Kylpyhuoneen maalaus

Kylpyhuoneen maalaus on edullinen vaihtoehto suurelle ja kalliille remontille.

Saunan maalaus

Saunan maalauksella saadaan päivitettyä, parannettua ulkonäköä ja lisättyä käyttömukavuutta.

Betonilattian maalaus

Betonilattia on materiaalina helppo hoitaa ja edullinen ratkaisu lattiapinnaksi. Lattiaa on huollettava säännöllisesti ja myöskin kotitalouksissa tämä on tärkeää. Säännöllinen pintahuolto säilyttää betonilattian hyvän kunnon vuosikymmenien ajan.

Muovimaton maalaus

Muovimaton maalaus kohentaa asunnon ilmettä ja lisää käyttömukavuutta.

Ikkunoiden maalaus

Ikkunoiden maalauksella parannetaan talon ulkonäköä ja lisätään asuin viihtyisyyttä.

Portaiden maalaus

Portaiden maalauksella kevennetään ja parannetaan kodin ilmettä.

Parketin maalaus

Parketin maalaus on trendikästä ja sillä saadaan uutta ilmettä asuntoon. Tämä on erittäin hyvä vaihtoehto kalliille lattiaremontille ja myöskin mahdollista tehdä omatoimisesti.

Laminaattilattian maalaus

Laminaattilattian maalaaminen on helppoa ja suhteellisen nopeaa. Tämä on hyvä vaihtoehto lattian vaihtamiselle.

Ovien maalaus

Ovien maalauksella kohennetaan helposti sisustusta ilman ovien vaihtamista uusiin.

Puulattian maalaus

Puulattian maalauksella uudistetaan asuntoa pienellä budjetilla. Tämä on erittäin hyvä vaihtoehto kalliille lattiaremontille ja myöskin mahdollista tehdä omatoimisesti.

Paneelien maalaus 

Paneeliseinän maalaus ja käsittely soveltuu sekä retroseinälle ja uusille paneeleille.

Seinän maalaus

Seinien maalaaminen on helppo konsti muuttaa kodin yleisilmettä ja tunnelmaa

Tehosteseinän maalaus

Tehosteseinän maalauksella päivitetään ja luodaan erityistä tunnelmaa tiloihin ja mittasuhteisiin. Tämä on melko helppo ja vaivaton keino päivittää tilaa trendien mukaisesti.

Seinäkaakeleiden -ja lattialaattojen maalaus

Seinäkaakeleiden -ja lattialaattojen maalaus on vaihtoehto suurelle ja arvokkaalle remontille. Monien haaveissa on uudistaa kylpyhuonetta, kura eteistä, keittiötä tai muuta tilaa jossa on kaakeleita ja laattoja niin lattioissa kuin seinissä.

Sokkelin maalaus

Sokkelin maalaus tuo taloon uutta ilmettä ja päivittää sen uuteen ilmeeseen. Huolellisesti maalattu sokkeli antaa suojaa kosteudelta ja kiinteistölle lisä arvoa. Sokkelin maalaus on yksi tärkeä osa kiinteistön hoitamista.

Patterin maalaus

Patterin maalaus on helppoa ja vaivatonta, joka onnistuu myöskin omatoimisesti.

Tiilikaton maalaus

Tiilikaton huoltomaalaus pidentää katon käyttöikää huomattavasti. Katon ollessa muuten hyvässä kunnossa ja ehjä niin toimenpiteeksi riittä kunnon huolto ja uusi maalipinta.

Talon maalaus

Talon maalaus on projekti, joka on iso ja sen jälki näkyy pitkään ja kaikille. Tähän kannattaa varata riittävästi aikaa niin, että voidaan ottaa kaikki tarvittavat asiat huomioon. Tarkat suunnitelmat, pohjatyöt, sään huomioiminen, materiaalit ja työvälineet ovat tärkeässä roolissa.