Seinäkaakeleiden -ja lattialaattojen maalaus

Seinäkaakeleiden -ja lattialaattojen maalaus on vaihtoehto suurelle ja arvokkaalle remontille. Monien haaveissa on uudistaa kylpyhuonetta, kura eteistä, keittiötä tai muuta tilaa jossa on kaakeleita ja laattoja niin lattioissa kuin seinissä.

Seinäkaakeleiden -ja lattialaattojen maalaus on vaihtoehto suurelle ja arvokkaalle remontille. Tämä on vaihtoehtona nopea ja edullinen tapa uudistaa ilmettä. Tällä toimenpiteellä saat uutta ilmettä ja raikastusta pintoihin. Hyvin tehdyillä toimenpiteillä ja pohjatöillä tuot pinnoille myöskin pitkäaikaista ratkaisua.

On kuitenkin otettava huomioon mikä tila on kyseessä ja siihen liittyvät kosteus asiat. Ammattitaitoinen maalari on erittäin hyvä vaihtoehto tällaiseen projektiin, koska heillä tarkka tietämys mitä otettava huomioon eri pinnoilla. Ennen aloittamista on varmistettava lupa asunnon omistajalta ja taloyhtiön ohjeistuksista lupa erilaisiin mahdollisiin porauksiin tai avauksiin jos toiminta sitä vaatii.

Jos haluat ostaa maalauksen palveluna, niin katso tästä alueesi vapaat maalausliikket joilta voit pyytää tarjouksen: 

Jätä tästä tarjouspyyntö alueesi maalausliikkeille >>

Vinkit seinäkaakeleiden ja -lattialaattojen maalaukseen

Pohjatyö

Pohjatyö on erittäin tärkeää, jotta lopputulos on mahdollisimman hyvä. Pohjatöiden laiminlyönti on yleisin virhe seinäkaakeleiden -ja laattojen maalaamisessa. Varsinkin märkätiloissa pohjatöiden merkitys korostuu onnistumisen kannalta. 

Kun valmistaudutaan kaakeleiden- ja laattojen maalaukseen niin on tärkeää aikatauluttaa kaikki eri työvaiheet. Myöskin huomioitavaa on, että kuivien sisätilojen käsittelyssä on eri toimenpiteet kuin kosteiden tilojen seinien ja lattioiden maalauksessa.

Vanhat silikonit on järkevää poistaa ja tähän suositellaan ammattilaisen apua. Ilman perusteellista pohjatyötä on erittäin todennäköistä, että maali lähtee irtoilemaan ajan kuluessa. Pinnat  kannattaa käydä läpi tarkasti ettei löydy halkeamia tai muita vastaavia. 

On myöskin mahdollista lisätä maalin tarttuvuutta karhentamalla. Ennen maalauksen aloittamista tavarat, erilaiset kalusteet ja listat poistetaan maalattavan alueen sisältä.

Jos haluat ostaa maalauksen palveluna, niin katso tästä alueesi vapaat maalausliikket joilta voit pyytää tarjouksen: 

Jätä tästä tarjouspyyntö alueesi maalausliikkeille >>

Seinäkaakeleiden ja -laattojen pesu

Tarkistuksen jälkeen pinnat pestään erittäin tarkasti näille tarkoitetuilla pesuaineilla (kysy lähimmästä rautakaupasta tai alan ammattilaiselta). Pintojen pesuun ei käytetä rasvanpoistajia tai yleispesuaineita, koska niistä voi muodostua kalvo, joka heikentää maalin ominaisuuksia tartunnan suhteen.

 Erityisesti märkätiloissa tämä otettava tarkkaan huomioon. Huomioi myöskin tarkasti saumojen pesu.Tähän toimenpiteeseen hyvä väline on juuriharja. Maalattavilta pinnoilta on pestävä kaikki liat, rasvat ja niin, että pinta on kuiva. Lopuksi kaikkien pintojen huuhtelu.

Käsittely esikäsittelyaineella

Pesun jälkeen syvä puhdistetaan kaakelit -ja laatat ja saumat esikäsittely aineella tai maalipesulla.Tämä parantaa maalin tarttuvuutta, kestoa ja lisää pintojen huokoisuutta. Halutessasi voit tehdä tämän toimenpiteen useamman kerran. Tämän jälkeen huolehdi kuivumisesta ja varsinkin märkätiloissa riittävästä ilmanvaihdosta. Kuivumiseen varattava aikaa yksi vuorokausi.

Suojaaminen

Ennen maalauksen aloittamista suojataan paikat, joita ei ole aikomusta maalata. On myöskin järkevää sulkea lattialämmitys paikoissa jossa maalataan. Tämä antaa maalin kuivumiselle tasaisemman lopputuloksen.

Sopivan maalin valinta

Kaakelimaalit ovat kestäviä ja myöskin soveltuvat myöskin lattioiden maalaamiseen. On myöskin kehitetty kaakeleille ja laatoille omat maalit, kuten laattamaali. Hyvä keino ja samalla varmistaa oikea maali on kysyä lähimmästä rautakaupasta tai pyytää apua ammattilaiselta. Kohteeseen sopivilla maaleilla voidaan maalata seinäkaakelit kuin lattialaatat. 

On kuitenkin huomioitava varsinkin kaakeleiden maalauksessa, että maali kestää pesua ja hylkii likaa ja vettä. Lattialaatoille on myöskin oma lattialaattamaali, joka ei sovellu seinälaatoille. Seinäkaakeleihin on myöskin olemassa oma erikoismaali. Näissä valinnoissa on otettava huomioon tila eli onko se märkä- vai kuivatila. 

Yleisesti kylpyhuoneen maalauksessa käytetään kiiltäviä maaleja ja esimerkiksi keittiön välitiloissa pinnat käsitellään vesiohenteisella maalilla. Seinämaalilla ei voi maalata lattialaattoja, koska pinta tulee liian liukkaaksi. Maalien valinta vaikuttaa myöskin eri tilojen puhtaana pitoon ja pintojen kiiltävyyden ylläpitämiseen.

Lähes tulkoon kaikki maalit ovat sävytettävissä ja jokaisella valmistajalla on omat värikartat. On hyvä ottaa värikartasta pala ja teipata maalattavaan kohtaan. Nykyään monissa liikkeissä on myöskin saatavilla testipurkkeja, jotka ovat edullisia. Tällä voit tehdä pienen testimaalauksen haluttuun kohtaan. Tässä vaiheessa on vielä helppoa ja vaivatonta vaihtaa sävyä tai maalia.

Seinäkaakeleiden ja -laattojen maalaus

Ennen maalaamisen aloittamista sekoitetaan maali kunnolla. On myöskin varmistettava riittävä ilmankierto maalattavassa tilassa.Maalaamisen voi suorittaa joko telalla tai ruiskulla. Telalla maalattaessa, käytä rajaus -tai saumakohtien maalaamiseen pensseliä. 

Maalaaminen aloitetaan ylhäältä ja kannattaa aloittaa käymällä alue kerrallaan saumat läpi. Tämän jälkeen maalataan kaakelit -ja laatat ja yli maalataan saumakohdat. Näin varmistetaan, että saumakohtiin tulee riittävästi maalia. Jos halutaan saumakohdat erivärisiksi niin lopuksi voidaan värjätä saumauskynällä. Maalaus toteutetaan ohuilla kerroksilla niin saadaan tasaisempi pinta ja ei muodostu kerrostumia. 

Lopuksi poista teipit ennen kuivumista. Kun kaikki maalattavat pinnat on käyty läpi niin kuivumiseen on varattava reilusti aikaa. Tämä riippuu käytettävän maalin ominaisuuksista. Seinäkaakeleiden ja -lattialaattojen maalaamisessa voi ensimmäisen maalaus kierroksen jälkeen suorittaa välihionnan. Tämä antaa tasaisemman lopputuloksen.  Suositeltavaa on vähintään kahteen kertaan pintojen maalaaminen. Varsinkin märkätiloissa on otettava huomioon kuivumiseen käytettävä aika ja ilmanvaihto. 

Lattiamaalit kuivuvat varsin nopeasti ja jopa 3 tuntiin. Seinämaalien kuivumiseen on hyvä varata aikaa vuorokausi ennen uutta käsittelyä.

Jos haluat ostaa maalauksen palveluna, niin katso tästä alueesi vapaat maalausliikket joilta voit pyytää tarjouksen: 

Jätä tästä tarjouspyyntö alueesi maalausliikkeille >>

Laattojen maalauksen jälkeen

Poistetaan teippaukset ja suojaukset. Teipit kannattaa poistaa heti maalauksen jälkeen ettei ne irroittaessa repäise kuivunutta maalipintaa. Maaliroiskumat pyyhitään märällä liinalla. 

Jos huomataan maalaamattomia tai korjattavia pintoja niin ne korjattava pikaisesti. Työvälineet pestään vedellä ja saippualla seuraavaa kertaa varten.

Maalijätteiden hävittäminen

Jätteiden hävittäminen on erityisen tärkeää ja niiden oikeisiin ohjeistettuihin paikkoihin toimittaminen. Mitään maalijätteitä ei jätetä luontoon tai paikkoihin jossa ne mahdollistavat luontoon joutumisen.

Märkämaalit luokitellaan vaaralliseksi jätteeksi ja ne on toimitettava erilliseen kierrätyspisteeseen.

Kuivamaalit ovat kaatopaikkajätettä eli kuivat maalipurkit ja maalijäte laitetaan sekajätteisiin. Tuotteita ei saa missään tapauksissa päästää viemäriin, vesistöön eikä luontoon.

Nestemäinen maalijäte viedään ongelmajätekeräykseen. Tyhjät ja kuivat purkit ja pakkaukset ovat kierrätykseen toimitettavia materiaalinsa mukaisesti. Näiden on oltava tyhjiä ja kuivia eli ei saa olla märkää maalia.

Miksi maalata seinäkaakelit -ja lattialaatat?

Yleisimpiä syitä seinäkaakelien -ja lattialaattojen maalaukselle ovat seuraavat:

  • kylpyhuoneen, välitilojen, keittiön, kuraeteisen tai muun vastaajan tilojen päivitys mahdollisimman edullisesti
  • nykyiset värit eivät sovellu muuhun sisustukseen
  • maalipinta on kellastunut, päivettynyt, haalistunut tai ruvennut halkeilemaan
  • asunto on menossa myyntiin ja haluat päivittää pinnat

Asunnon myyminen on monesti hetki, jolloin lähdetään tekemään erilaisia pintaremontteja.. 

Oli kyseessä syy mikä hyvänsä niin kaikkein tärkeintä on lopputulos ja miltä se näyttää. Seinäkaakeleiden -ja lattialaattojen maalausta mietittäessä on erittäin tärkeää huomioida onko tämä mahdollisuus toteuttaa ilman ammattilaisen apua.

Laattojen maalauksen hinta

Itsetehtynä maksat maaleista ja välineistä. Maalit maksavat keskimäärin 200-300 euroa.. Hinnan määrityksen ratkaisee maalattavien tilojen koko. Tilaustyönä urakoitsijalta suuremman kylpyhuoneen maalauksen hinta eri työvaiheineen 1000-3500 euroa.Tähän vaikuttaa myöskin, että halutaanko itse tehdä pohjatöitä kuten kaapistojen ja muiden kalusteiden irrottamista.

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tämän vuoden kotitalousvähennys >>

Jos haluat ostaa maalauksen palveluna, niin katso tästä alueesi vapaat maalausliikket joilta voit pyytää tarjouksen: 

Jätä tästä tarjouspyyntö alueesi maalausliikkeille >>

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti!

Kokeile jättämällä työpyyntö tai tarjouspyyntö alla olevasta napista painanamalla tai lataa sovellus sovelluskaupastasi!

Lue lisää artikkeleita kodin remontointiin:

Paneelikaton maalaus

Paneelikaton maalauksella uutta ilmettä ja piristystä asuntoosi. Paneelikaton maalauksella saadaan raikastettua ja uusittua asunnon ilmettä ja samalla tehtyä kunnostusta. Tällä on helppo saada asunnolle tai talolle myyntitilanteessa lisäarvoa. Projektiin on varattava...

Terassin rakentaja: muista tarvittavat luvat

Terassin rakentamiseen tarvitaan yleensä erilaisia lupia. Luvan tarpeeseen vaikuttaa rakennettavan terassin massiivisuus, kohteen omistusoikeudet eli onko kyseessä omakotitalo vai taloyhtiö, katetaanko ja rakennetaanko terassille muita rakennelmia? Tässä artikkelissa...

Maalämpö – milloin se kannattaa?

Maalämpö on edullinen ja helppo lämmitysmuoto. Se on erittäin omavarainen tapa lämmitykseen. Maalämpö on kasvava ja tulevaisuuden lämmitysmuoto, joka varmistaa edullisen ja ekologisen lämmityksen. Maalämpöjärjestelmän avulla on mahdollista myöskin toteuttaa viilennys....

Öljylämmityksestä luopuminen – mitä vaihtoehtoja on?

Öljylämmityksen vaihtaminen uusiutuvaan energiaan tuo merkittäviä säästöjä ja pienentää päästöjä. Tässä artikkelissa Miten valita sopivin lämmitysmuoto? Lämpöremontti Lämpöremontin kustannukset Öljylämmityksestä maalämpöön Öljylämmityksestä luopumiseen erilaiset tuet...

Vaihto ilmavesilämpöpumppuun – vinkit lämpöremonttiin

Ilmavesilämpöpumpulla saavutetaan suuret säästöt lämmitys- ja energiakustannuksissa. Paras hyöty saadaan ottamalla ilmavesilämpöpumppu pää järjestelmäksi ja vanha järjestelmä varalähteeksi. Tässä artikkelissa: Lämpöremontti Lämpöremontin kustannukset...

Terassin suunnittelun ABC – näin toteutat täydellisen terassin

Terassin suunnittelu kannattaa tehdä erittäin huolellisesti, jonka avulla saadaan tyyliltään ja käyttöominaisuuksiltaan toimiva terassi. Tässä artikkelissa Terassin suunnittelu DIY-toteutus vai ammattilaisen rakentama Asiat mitä otetaan huomioon terassin...

Terassin laatoitus

Terassin laatoituksella saadaan tyylikkyyttä ja kestävyyttä.  Tämä tuo terassin huoltoon ja ylläpitoon helppoutta ja vaivattomuutta. Tämän voi toteuttaa itse tehtynä, kunhan kaikki välineet ja laitteet ovat käytössä.  Tässä artikkelissa Teenkö itse vai...

Terassin perustus

Oikeaoppinen perustus takaa terassille pitkän iän. Maaperä ja sen routivuus määräävät, miten perustus kannattaa rakentaa. Tässä artikkelissa Rakennanko itse vai tilaanko ammattilaiselta? Huomioita terassin perustuksen aloittamiseen Paikan valinta Sään ja olosuhteiden...

Terassin rakentaminen

Terassin rakentaminen onnistuu myöskin itse tehtynä, jonka avulla säästetään merkittävästi kustannuksia. Käytössä on oltava sopivat materiaalit ja työkalut. Terassin rakentamiseen vaikuttaa erittäin paljon sen laajuus, muodot, sijainti ja mahdollisesti tarvittavat...

Maalämpöpumpun huolto

Maalämpöpumpun säännöllisellä huollolla varmistetaan järjestelmän toiminta. Järjestelmän huollossa on itse tehtäviä ja ammattilaisen tekemiä huoltotoimenpiteitä. Näillä varmistetaan järjestelmän pitkä käyttöikä ja sen tehokas toiminta. Tässä artikkelissa Yleisimmät...

Ilmavesilämpöpumppu

Ilmavesilämpöpumppu on edullinen vaihtoehto omakotitalojen lämmitykseen. Laitteen avulla voidaan säästää lämmityskuluissa jopa 50-70 %. Tässä artikkelissa Mikä on ilmavesilämpöpumppu? Mitä otetaan huomioon ilmavesilämpöpumpun valinnassa? Sähkönkulutus...

Maalämpöpumppu

Maalämpöpumppu on kokonaistaloudellisin lämmitysjärjestelmä suuren omavaraisuusasteen ansiosta. Maalämpöpumppu tuottaa uusiutuvaa energiaa ja tämä tuotetaan yleisesti maan kallioperästä. Laitteen avulla pystytään lämmittämään ja myöskin viilentämään. Tässä...

Ilmavesilämpöpumpun asennus

Ilmavesilämpöpumpun asennuksiin on käytettävä virallista ja laillista asentajaa. Tämä antaa ja takaa laitteen tehokkaan toiminnan ja takuun työstä.

Ilmalämpöpumpun huolto

Säännöllisellä ilmalämpöpumpun huoltamisella pidetään laite kunnossa ja saavutetaan pidempi käyttöikä.

Ilmavesilämpöpumpun huolto

Ilmavesilämpöpumpun säännöllinen huolto pidentää laitteen käyttöikää. Huoltotoimenpiteillä varmistetaan järjestelmän laadukas ja hyvä toimiminen oikealla hyötysuhteella.

Maalämpöpumpun asennus

Maalämpöpumpun asennus on asukkaalle yksinkertainen ja vaivaton toimenpide.

Maalämpöpumppu asennetaan ammattilaisen toimesta ja prosessi on pää sisällöltään aina samanlainen, mutta jokainen asennus yksilöllinen.

Ilmalämpöpumppu

Ilmalämpöpumpulla saavutetaan suuria säästöjä lämmityskuluissa. Lisäksi se tuo asumiseen ja elämiseen mukavuutta. Ilmalämpöpumpulla lämmityskustannusten säästö on merkittävä. Säästö voi olla jopa 30–50 % vuotuisista lämmityskustannuksista.

Ilmalämpöpumpun asennus

Ilmalämpöpumpun asennuksiin on käytettävä virallista ja laillista asentajaa. Tämä antaa ja takaa laitteen tehokkaan toiminnan ja takuun työstä.

Hirsimökin maalaus

Hirren maalauksella saadaan hirsimökki näyttämään kauniilta ja hyvin hoidetulta.

Aidan maalaus

Aidan maalaus on nopea ja helppo keino ylläpitää lauta- tai lankkuaita kunnossa.

Terassin maalaus

Terassin käsittely pitää terassin kunnossa ja parantaa ulkonäköä. Samalla se suojaa ja antaa käyttöikää.

Kylpyhuoneen maalaus

Kylpyhuoneen maalaus on edullinen vaihtoehto suurelle ja kalliille remontille.

Saunan maalaus

Saunan maalauksella saadaan päivitettyä, parannettua ulkonäköä ja lisättyä käyttömukavuutta.

Betonilattian maalaus

Betonilattia on materiaalina helppo hoitaa ja edullinen ratkaisu lattiapinnaksi. Lattiaa on huollettava säännöllisesti ja myöskin kotitalouksissa tämä on tärkeää. Säännöllinen pintahuolto säilyttää betonilattian hyvän kunnon vuosikymmenien ajan.

Muovimaton maalaus

Muovimaton maalaus kohentaa asunnon ilmettä ja lisää käyttömukavuutta.

Ikkunoiden maalaus

Ikkunoiden maalauksella parannetaan talon ulkonäköä ja lisätään asuin viihtyisyyttä.

Portaiden maalaus

Portaiden maalauksella kevennetään ja parannetaan kodin ilmettä.

Parketin maalaus

Parketin maalaus on trendikästä ja sillä saadaan uutta ilmettä asuntoon. Tämä on erittäin hyvä vaihtoehto kalliille lattiaremontille ja myöskin mahdollista tehdä omatoimisesti.

Laminaattilattian maalaus

Laminaattilattian maalaaminen on helppoa ja suhteellisen nopeaa. Tämä on hyvä vaihtoehto lattian vaihtamiselle.

Ovien maalaus

Ovien maalauksella kohennetaan helposti sisustusta ilman ovien vaihtamista uusiin.

Puulattian maalaus

Puulattian maalauksella uudistetaan asuntoa pienellä budjetilla. Tämä on erittäin hyvä vaihtoehto kalliille lattiaremontille ja myöskin mahdollista tehdä omatoimisesti.

Paneelien maalaus 

Paneeliseinän maalaus ja käsittely soveltuu sekä retroseinälle ja uusille paneeleille.

Maalauspalvelun käyttö

Maalaustöitä on hyvinkin erilaisia ja niiden toteutustavat myöskin vaihtelevat. Joissain tapauksissa toteuttaminen on helppoa ja ei vaadi suuria pohjatöitä tai osaamista. Toisissa tapauksissa vaaditaan erittäin tarkkaa tietämystä, pohjatöiden tekemistä ja myöskin osaamista.

Seinän maalaus

Seinien maalaaminen on helppo konsti muuttaa kodin yleisilmettä ja tunnelmaa

Tehosteseinän maalaus

Tehosteseinän maalauksella päivitetään ja luodaan erityistä tunnelmaa tiloihin ja mittasuhteisiin. Tämä on melko helppo ja vaivaton keino päivittää tilaa trendien mukaisesti.

Sokkelin maalaus

Sokkelin maalaus tuo taloon uutta ilmettä ja päivittää sen uuteen ilmeeseen. Huolellisesti maalattu sokkeli antaa suojaa kosteudelta ja kiinteistölle lisä arvoa. Sokkelin maalaus on yksi tärkeä osa kiinteistön hoitamista.

Patterin maalaus

Patterin maalaus on helppoa ja vaivatonta, joka onnistuu myöskin omatoimisesti.

Tiilikaton maalaus

Tiilikaton huoltomaalaus pidentää katon käyttöikää huomattavasti. Katon ollessa muuten hyvässä kunnossa ja ehjä niin toimenpiteeksi riittä kunnon huolto ja uusi maalipinta.

Talon maalaus

Talon maalaus on projekti, joka on iso ja sen jälki näkyy pitkään ja kaikille. Tähän kannattaa varata riittävästi aikaa niin, että voidaan ottaa kaikki tarvittavat asiat huomioon. Tarkat suunnitelmat, pohjatyöt, sään huomioiminen, materiaalit ja työvälineet ovat tärkeässä roolissa.