Seinäkaakeleiden -ja lattialaattojen maalaus

Seinäkaakeleiden -ja lattialaattojen maalaus on vaihtoehto suurelle ja arvokkaalle remontille. Monien haaveissa on uudistaa kylpyhuonetta, kura eteistä, keittiötä tai muuta tilaa jossa on kaakeleita ja laattoja niin lattioissa kuin seinissä.

Seinäkaakeleiden -ja lattialaattojen maalaus on vaihtoehto suurelle ja arvokkaalle remontille. Tämä on vaihtoehtona nopea ja edullinen tapa uudistaa ilmettä. Tällä toimenpiteellä saat uutta ilmettä ja raikastusta pintoihin. Hyvin tehdyillä toimenpiteillä ja pohjatöillä tuot pinnoille myöskin pitkäaikaista ratkaisua.

On kuitenkin otettava huomioon mikä tila on kyseessä ja siihen liittyvät kosteus asiat. Ammattitaitoinen maalari on erittäin hyvä vaihtoehto tällaiseen projektiin, koska heillä tarkka tietämys mitä otettava huomioon eri pinnoilla. Ennen aloittamista on varmistettava lupa asunnon omistajalta ja taloyhtiön ohjeistuksista lupa erilaisiin mahdollisiin porauksiin tai avauksiin jos toiminta sitä vaatii.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Seinäkaakeleiden ja -lattialaattojen maalaus -Vinkit

Pohjatyö

Pohjatyö on erittäin tärkeää, jotta lopputulos on mahdollisimman hyvä. Pohjatöiden laiminlyönti on yleisin virhe seinäkaakeleiden -ja laattojen maalaamisessa. Varsinkin märkätiloissa pohjatöiden merkitys korostuu onnistumisen kannalta. 

Kun valmistaudutaan kaakeleiden- ja laattojen maalaukseen niin on tärkeää aikatauluttaa kaikki eri työvaiheet. Myöskin huomioitavaa on, että kuivien sisätilojen käsittelyssä on eri toimenpiteet kuin kosteiden tilojen seinien ja lattioiden maalauksessa.

Vanhat silikonit on järkevää poistaa ja tähän suositellaan ammattilaisen apua. Ilman perusteellista pohjatyötä on erittäin todennäköistä, että maali lähtee irtoilemaan ajan kuluessa. Pinnat  kannattaa käydä läpi tarkasti ettei löydy halkeamia tai muita vastaavia. 

On myöskin mahdollista lisätä maalin tarttuvuutta karhentamalla. Ennen maalauksen aloittamista tavarat, erilaiset kalusteet ja listat poistetaan maalattavan alueen sisältä.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Seinäkaakeleiden ja -laattojen pesu

Tarkistuksen jälkeen pinnat pestään erittäin tarkasti näille tarkoitetuilla pesuaineilla (kysy lähimmästä rautakaupasta tai alan ammattilaiselta). Pintojen pesuun ei käytetä rasvanpoistajia tai yleispesuaineita, koska niistä voi muodostua kalvo, joka heikentää maalin ominaisuuksia tartunnan suhteen.

 Erityisesti märkätiloissa tämä otettava tarkkaan huomioon. Huomioi myöskin tarkasti saumojen pesu.Tähän toimenpiteeseen hyvä väline on juuriharja. Maalattavilta pinnoilta on pestävä kaikki liat, rasvat ja niin, että pinta on kuiva. Lopuksi kaikkien pintojen huuhtelu.

Käsittely esikäsittelyaineella

Pesun jälkeen syvä puhdistetaan kaakelit -ja laatat ja saumat esikäsittely aineella tai maalipesulla.Tämä parantaa maalin tarttuvuutta, kestoa ja lisää pintojen huokoisuutta. Halutessasi voit tehdä tämän toimenpiteen useamman kerran. Tämän jälkeen huolehdi kuivumisesta ja varsinkin märkätiloissa riittävästä ilmanvaihdosta. Kuivumiseen varattava aikaa yksi vuorokausi.

Suojaaminen

Ennen maalauksen aloittamista suojataan paikat, joita ei ole aikomusta maalata. On myöskin järkevää sulkea lattialämmitys paikoissa jossa maalataan. Tämä antaa maalin kuivumiselle tasaisemman lopputuloksen.

Sopivan maalin valinta

Kaakelimaalit ovat kestäviä ja myöskin soveltuvat myöskin lattioiden maalaamiseen. On myöskin kehitetty kaakeleille ja laatoille omat maalit, kuten laattamaali. Hyvä keino ja samalla varmistaa oikea maali on kysyä lähimmästä rautakaupasta tai pyytää apua ammattilaiselta. Kohteeseen sopivilla maaleilla voidaan maalata seinäkaakelit kuin lattialaatat. 

On kuitenkin huomioitava varsinkin kaakeleiden maalauksessa, että maali kestää pesua ja hylkii likaa ja vettä. Lattialaatoille on myöskin oma lattialaattamaali, joka ei sovellu seinälaatoille. Seinäkaakeleihin on myöskin olemassa oma erikoismaali. Näissä valinnoissa on otettava huomioon tila eli onko se märkä- vai kuivatila. 

Yleisesti kylpyhuoneen maalauksessa käytetään kiiltäviä maaleja ja esimerkiksi keittiön välitiloissa pinnat käsitellään vesiohenteisella maalilla. Seinämaalilla ei voi maalata lattialaattoja, koska pinta tulee liian liukkaaksi. Maalien valinta vaikuttaa myöskin eri tilojen puhtaana pitoon ja pintojen kiiltävyyden ylläpitämiseen.

Lähes tulkoon kaikki maalit ovat sävytettävissä ja jokaisella valmistajalla on omat värikartat. On hyvä ottaa värikartasta pala ja teipata maalattavaan kohtaan. Nykyään monissa liikkeissä on myöskin saatavilla testipurkkeja, jotka ovat edullisia. Tällä voit tehdä pienen testimaalauksen haluttuun kohtaan. Tässä vaiheessa on vielä helppoa ja vaivatonta vaihtaa sävyä tai maalia.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Seinäkaakeleiden ja -laattojen maalaus

Ennen maalaamisen aloittamista sekoitetaan maali kunnolla. On myöskin varmistettava riittävä ilmankierto maalattavassa tilassa.Maalaamisen voi suorittaa joko telalla tai ruiskulla. Telalla maalattaessa, käytä rajaus -tai saumakohtien maalaamiseen pensseliä. 

Maalaaminen aloitetaan ylhäältä ja kannattaa aloittaa käymällä alue kerrallaan saumat läpi. Tämän jälkeen maalataan kaakelit -ja laatat ja yli maalataan saumakohdat. Näin varmistetaan, että saumakohtiin tulee riittävästi maalia. Jos halutaan saumakohdat erivärisiksi niin lopuksi voidaan värjätä saumauskynällä. Maalaus toteutetaan ohuilla kerroksilla niin saadaan tasaisempi pinta ja ei muodostu kerrostumia. 

Lopuksi poista teipit ennen kuivumista. Kun kaikki maalattavat pinnat on käyty läpi niin kuivumiseen on varattava reilusti aikaa. Tämä riippuu käytettävän maalin ominaisuuksista. Seinäkaakeleiden ja -lattialaattojen maalaamisessa voi ensimmäisen maalaus kierroksen jälkeen suorittaa välihionnan. Tämä antaa tasaisemman lopputuloksen.  Suositeltavaa on vähintään kahteen kertaan pintojen maalaaminen. Varsinkin märkätiloissa on otettava huomioon kuivumiseen käytettävä aika ja ilmanvaihto. 

Lattiamaalit kuivuvat varsin nopeasti ja jopa 3 tuntiin. Seinämaalien kuivumiseen on hyvä varata aikaa vuorokausi ennen uutta käsittelyä.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Laattojen maalauksen jälkeen

Poistetaan teippaukset ja suojaukset. Teipit kannattaa poistaa heti maalauksen jälkeen ettei ne irroittaessa repäise kuivunutta maalipintaa. Maaliroiskumat pyyhitään märällä liinalla. 

Jos huomataan maalaamattomia tai korjattavia pintoja niin ne korjattava pikaisesti. Työvälineet pestään vedellä ja saippualla seuraavaa kertaa varten.

Maalijätteiden hävittäminen

Jätteiden hävittäminen on erityisen tärkeää ja niiden oikeisiin ohjeistettuihin paikkoihin toimittaminen. Mitään maalijätteitä ei jätetä luontoon tai paikkoihin jossa ne mahdollistavat luontoon joutumisen.

Märkämaalit luokitellaan vaaralliseksi jätteeksi ja ne on toimitettava erilliseen kierrätyspisteeseen.

Kuivamaalit ovat kaatopaikkajätettä eli kuivat maalipurkit ja maalijäte laitetaan sekajätteisiin. Tuotteita ei saa missään tapauksissa päästää viemäriin, vesistöön eikä luontoon.

Nestemäinen maalijäte viedään ongelmajätekeräykseen. Tyhjät ja kuivat purkit ja pakkaukset ovat kierrätykseen toimitettavia materiaalinsa mukaisesti. Näiden on oltava tyhjiä ja kuivia eli ei saa olla märkää maalia.

Miksi maalata seinäkaakelit -ja lattialaatat?

Yleisimpiä syitä seinäkaakelien -ja lattialaattojen maalaukselle ovat seuraavat:

  • kylpyhuoneen, välitilojen, keittiön, kuraeteisen tai muun vastaajan tilojen päivitys mahdollisimman edullisesti
  • nykyiset värit eivät sovellu muuhun sisustukseen
  • maalipinta on kellastunut, päivettynyt, haalistunut tai ruvennut halkeilemaan
  • asunto on menossa myyntiin ja haluat päivittää pinnat

Asunnon myyminen on monesti hetki, jolloin lähdetään tekemään erilaisia pintaremontteja.. 

Oli kyseessä syy mikä hyvänsä niin kaikkein tärkeintä on lopputulos ja miltä se näyttää. Seinäkaakeleiden -ja lattialaattojen maalausta mietittäessä on erittäin tärkeää huomioida onko tämä mahdollisuus toteuttaa ilman ammattilaisen apua.

Seinäkaakeleiden -ja lattialaattojen maalaus hinta

Itsetehtynä maksat maaleista ja välineistä. Maalit maksavat keskimäärin 200-300 euroa.. Hinnan määrityksen ratkaisee maalattavien tilojen koko. Tilaustyönä urakoitsijalta suuremman kylpyhuoneen maalauksen hinta eri työvaiheineen 1000-3500 euroa.Tähän vaikuttaa myöskin, että halutaanko itse tehdä pohjatöitä kuten kaapistojen ja muiden kalusteiden irrottamista.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tämän vuoden kotitalousvähennys >>

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.