Kylpyhuoneremontti

Kylpyhuoneremontti on yksi kodin haastavimmista remonteista, sillä kylpyhuone on usein pieni tila, joka vaatii monia erikoisratkaisuja. Kylpyhuoneen remontti voi kuitenkin parantaa merkittävästi kodin arvoa ja asumismukavuutta.

Kylpyhuoneremontti haaveena

Kylpyhuoneremontti on yksi kodin haastavimmista remonteista, sillä kylpyhuone on usein pieni tila, joka vaatii monia erikoisratkaisuja. Kylpyhuoneen remontti voi kuitenkin parantaa merkittävästi kodin arvoa ja asumismukavuutta.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kylpyhuoneremontilla on monta erilaista nimeä, kuten pesuhuoneen remontointi, märkätilojen remontointi tai kylpyhuoneremontti. Ne tarkoittavat samaa asiaa, mutta kohteiden tai tehtävien laajuus vaihtelee riippuen sisällytetäänkö remonttiin mahdollisesti vaikkapa sauna.

Kylpyhuoneremontin kesto on 2-4 viikon välillä riippuen rakenteellisista muutoksista. Tilamuutoksia tehdessä on varustauduttava 1-2 viikkoa pidempään kestoon.

Vinkit kylpyhuoneremonttiin

Kylpyhuoneremontti vaatii laajaa teknistä osaamista ja kokonaisuuden ymmärrystä niin rakenteista kuin työvaiheista. Remontin onnistumisen kannalta on erittäin tärkeää tehdä suunnitelmat hyvin ja valita ammattitaitoiset tekijät projektiin. Näin mahdollistetaan mahdollisimman hyvä lopputulos ja nostetaan kodin arvoa.

Kylpyhuoneremontti on monivaiheinen projekti ja tässä vinkkejä sen toteuttamiseen:

Kylpyhuoneremontin suunnittelu

Ennen kylpyhuoneremontin aloittamista on tärkeää tehdä huolellinen suunnittelu. Tässä vaiheessa on hyvä miettiä, millaisia toiminnallisuuksia ja ominaisuuksia uudelta kylpyhuoneelta halutaan, sekä millaisia esteettisiä valintoja tehdään. Tärkeää on myös miettiä budjettia, sillä kylpyhuoneremontti voi olla hyvinkin kallis investointi.

Toiminnallisuus on kylpyhuoneessa tärkeää. Siksi on hyvä miettiä esimerkiksi, millaisia kylpyhuonetarvikkeita, kuten suihkukaappia tai ammetta, kylpyhuoneeseen halutaan. Onko kylpyhuoneessa tarpeeksi säilytystilaa, ja onko pesukoneelle sopiva paikka? Kaikkia näitä kysymyksiä on hyvä pohtia tarkasti jo suunnitteluvaiheessa.

Esteettisesti kylpyhuoneremontti voi olla haastavaa, sillä on tärkeää löytää oikea tasapaino kauniin ulkonäön ja toimivuuden välillä. Tässä kohtaa on hyvä miettiä, millainen tyyli omaan kotiin sopii parhaiten. Halutaanko moderni, minimalistinen kylpyhuone vai klassinen, romanttinen kylpyhuone? Onko käytössä jokin tietty värimaailma, joka tulisi huomioida kylpyhuoneen suunnittelussa?

Kylpyhuoneremontin toteutus

Kun suunnitelmat ovat valmiit, on aika siirtyä kylpyhuoneremontin toteutusvaiheeseen. Tässä vaiheessa on hyvä tehdä yhteistyötä ammattitaitoisen remonttifirman kanssa, sillä he voivat auttaa valitsemaan oikeat materiaalit ja kylpyhuonetarvikkeet sekä toteuttamaan suunnitelmat ammattitaidolla.

Kylpyhuoneremontti vaatii usein vesieristystä, joka on tärkeä osa kylpyhuoneen rakentamista. Vesieristys estää kosteuden pääsyn rakenteisiin, mikä voi aiheuttaa vakavia vaurioita kylpyhuoneen rakenteissa. Ammattitaitoinen remonttifirma osaa tehdä vesieristyksen oikein ja huolellisesti.

     

Kylpyhuoneremontti vaatii laajaa teknistä osaamista ja ymmärrystä rakenteista sekä työvaiheista. Sisustusratkaisuiden miettiminen innostaa kaikkia, mutta kunnon remontti tehdään pintaa syvemmältä ja mahdolliset ongelmat korjaten.

Jos kylpyhuone uudistetaan lattiasta kattoon, remontti kestää noin kolmesta neljään viikkoa. Jos muutellaan seinien tai vesipisteiden paikkoja, aikaa voi kulua enemmänkin. Ja mikäli purkamisen yhteydessä paljastuu kosteusvaurioita, niiden kuivattaminen vie oman aikansa.

Kylpyhuoneremontti kannattaa joka tapauksessa tehdä kunnolla ja huolellisesti, sillä kun pääsee nauttimaan upeasta lopputuloksesta, muutamat lisäpäivät tai jopa viikot remontin keskellä pyyhkiytyvät nopeasti mielestä.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Asbestikartoitus

Asbestikartoitus on tehtävä lain määräämänä, mikäli kylpyhuone on valmistunut ennen vuotta 1994. Mikäli asbestia löytyy niin se on poistettava ja työn saa toteuttaa vain asbestin poistoon erikoistunut ammattilainen.

Huolehdittava suojauksesta ja tarkistettava purkukatselmus

Kylpyhuoneremontti aloitetaan purkamalla vanhat kalusteet ja pinnat. Tämä aiheuttaa merkittävästi erilaista pölyä ja on varmistettava koneellinen pölynpoisto. Purkutöiden jälkeen tehdään purkukatselmus, jossa tarkistetaan rakenteiden kunto ja tehdään myöskin kosteusmittaukset. Mahdollisia vaurioita löytyessä niin ne korjataan ennen uuden rakentamista.

Mikäli hoidetaan suojaukset perusteellisesti niin remontin aikana voidaan asua normaalisti kotona. 

Varmistetaan pohjatöiden ja vedeneristyksen laatu

Pohjatöihin kuuluu lattiavalun teko, lattialämmityksen asennus ja seinien tasoitus ja levytys. Samassa yhteydessä putkimies asentaa vesipisteet paikoilleen. Tämän jälkeen tehdään vedeneristys alan ammattilaisen toimesta ja tälle tehdään vesieristystarkastus.

Kaikki nämä asiat merkitään tarkastuspöytäkirjaan.

Kylpyhuoneen laatoitus

Purkutöiden ja tarkastusten jälkeen aloitetaan kylpyhuoneen laatoitus suunnitelman mukaisesti. Suositellaan laatoituksen toteuttajaksi alan ammattilaista. 

Rakennustöille on laadittu yleiset laatuvaatimukset ja ne ovat määritelty SisäRYL-ohjeistuksessa.

Kylpyhuoneen sähkö- ja putkityöt

Kaikki kylpyhuoneremontin vaatimat sähkötyöt on teetettävä virallisella sähkömiehellä, kuten lattialämmityksen, pistorasioiden ja valaistuksen asennukset.

Kaikki kylpyhuoneremontin vaatimat putkityöt on teetettävä virallisella putkimiehellä, kuten vesipisteiden ja putkien asennukset.

Väärin tehdyt asennukset aiheuttavat mahdollisia kosteusvaurioita tai väärin tehdyt sähkötyöt hengenvaaraa.

Käyttämällä virallisia sähkö- ja putkiasentajia varmistetaan tarvittavien lupien ja oikeiden asennusten oikeellisuus.

Valitaan pinnat, kalusteet ja valaistus

Kylpyhuonetta remontoidessa on järkevää huomioida kaikki siellä olevat pinnat aina kattoa myöten. Oli kyseessä jokin osa-alue kylpyhuoneesta niin on helpompaa tehdä samassa yhteydessä vaikkapa sisäkaton maalaus, levytys tai panelointi samassa yhteydessä.

Materiaalien valinnassa on huomioitava, että kyseessä on kostea tila.

Kun itse remontti ja pintojen käsittely on tehty, niin kiinnitetään kalusteet paikoilleen. Tämä on toteutettava niin, että vedeneristykset pysyvät kunnossa. Pienikin reikä vedeneristyksessä saattaa aiheuttaa isoja vahinkoja. Käytä ammattilaista huolehtimaan oikeista tavoista asennuksessa.

Kylpyhuoneen valaistus on osa onnistunutta kylpyhuoneen remonttia. Valaistuksella lisätään tunnelmaa ja parannetaan käyttömukavuutta.

Koko kylpyhuoneen ilme viimeistellään kynnyksellä ja vaikkapa listoittamalla ovenpielet. Myöskin tärkeää huolehtia, että korvausilma pääsee oven alta.

Viimeistely ja loppusiivous

Kylpyhuoneen remontin ollessa valmis niin poistetaan erilaiset suojaukset ja siivotaan kaikki paikat. Siivous on tärkeää tehdä, ettei rakennus likaja saumauslaastit jää pinnoille.

Käytetään happamia puhdistusaineita.

Loppukatselmus

Aina remontin jälkeen on tehtävä loppukatselmus remontin tehneen ammattilaisen kanssa. Tarkistetaan dokumentit ja kirjataan huomiot ja mahdolliset korjausta vaativat asiat ylös.

Rakennanko itse vai tilaanko ammattilaiselta?

Monesti ajatellaan, että rakentamalla itse säästää ja on nopea suorittaa. Tässä kohtaa lähdetään toteuttamaan ilman suurempaa perehtymistä ja miettimistä mikä on koko projektin kokonaistyö ja mitä se sisältää tai mitä se vaatii.

Rakentaminen ja remontointi voi olla monelle terapeuttista, mutta se on kuitenkin hyvä suunnitella jokaisen vaiheen osalta. Rakennusammattilainen pystyy arvioimaan  oikein kokonaistilanteen, liittyi asia pohja- tai valmistelutöihin.

Monesti tuleekin suunnitteluvaiheessa ajatus, että koko kylpyhuoneremontti olisi hyvä teettää alan ammattilaiselle. Ei pelkästään rakennustyön jäljen takia vaan myöskin kokonaisuuden vuoksi.

Alan ammattilaiset osaavat valita sopivat materiaalit ja muut tarvittavat tuotteet, jolloin vapautuu aikaa ja vaivaa materiaalien valinnalta. Näin ei myöskään tarvita perehtymistä erilaisin rakennusohjeisiin vaan ammattilaisen annetaan hoitaa nämä valinnat. Ammattilaiselta tilaamalla varmistutaan laadukkaasta lopputuloksesta.

Lisäksi alan ammattilaiselta tilatessa saadaan työlle ja työn jäljelle takuu. Lisäksi yrityksillä on asianmukaiset vakuutukset ja ne kantavat täyden vastuun tekemästään työstä. Aina on kuitenkin järkevää kilpailuttaa rakennusurakka. Halvin ei aina ole laadukkain. Jokaisesta tehtävästä työstä on hyvä tehdä sopimus ja siihen sisällyttää kaikki tehtävät toimenpiteet ja hinnat.

Alan ammattilaisten tekemästä työstä saadaan kotitalousvähennys, jonka avulla teetettävän työn kulut pienenevät huomattavasti (kotitalousvähennyksestä tietoa artikkelin lopussa).

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kylpyhuoneremontti hinta

Kylpyhuoneremontti hinta vaihtelee erittäin paljon riippuen remontin luonteesta ja laajuudesta. 

Kylpyhuoneremonttiin vaikuttaa:

  • muoto, pinta-ala ja vesipisteiden määrä
  • remontin laajuus
  • putki- ja sähkötöiden määrä

Kylpyhuoneremontti maksaa keskimäärin noin 3.000 € – 30.000 € riippuen kylpyhuoneen pinta-alasta, remontin laajuudesta sekä vesipisteiden lukumäärästä riippuen. Tyypillisesti kylppäriremontin m2- eli neliöhinta asettuu välille 6000 € – 3.000 €.

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Vinkkejä kylpyhuoneremontti:

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.