Kylpyhuoneen lattialämmitys

Kylpyhuoneen lattialämmitys on suosittu vaihtoehto, sillä se tarjoaa mukavuutta ja lisäävää lämpöä kylmälle lattialle. Sähköinen kylpyhuoneen lattialämmitys toimii asentamalla lämmityskaapelin lattian alle. Kaapeli on joustavaa ja ohutta, joten sen asentaminen kaakelin alle on suhteellisen helppoa. Lämmityskaapeli tuottaa lämpöä, kun se kytketään sähköverkkoon. Tämä mahdollistaa nopean ja helpon lämmön saamisen lattialle.

Kylpyhuoneen lattialämmitys

Kylpyhuoneen lattialämmitys on suosittu vaihtoehto, sillä se tarjoaa mukavuutta ja lisäävää lämpöä kylmälle lattialle.

Sähköinen kylpyhuoneen lattialämmitys toimii asentamalla lämmityskaapelin lattian alle. Kaapeli on joustavaa ja ohutta, joten sen asentaminen kaakelin alle on suhteellisen helppoa.

Lämmityskaapeli tuottaa lämpöä, kun se kytketään sähköverkkoon. Tämä mahdollistaa nopean ja helpon lämmön saamisen lattialle.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Yksi sähköisen lattialämmityksen suurimmista eduista kylpyhuoneessa on vuotoriskin puuttuminen. Koska sähköinen lattialämmitys ei vaadi vettä tai putkistoja, vuotojen riski on eliminoitu. 

Tämä tekee sähköisestä lattialämmityksestä turvallisen vaihtoehdon kylpyhuoneen lämmitykseen.

Sähköisen lattialämmityksen asentaminen ei myöskään vaikuta merkittävästi lattian korkeuteen. Lämmityskaapeli asetetaan yleensä tasoituslaastin alle, ja päälle voidaan asentaa normaali kaakelipinta. 

Tämä tarkoittaa, että lattian kokonaiskorkeus nousee vain vähän, yleensä noin 5-16 mm. Tämä on tärkeä seikka, kun suunnitellaan kylpyhuoneen remonttia tai uudisrakennusta.

Sähköisen lattialämmityksen käyttö kylpyhuoneessa tuo monia etuja. Se tarjoaa miellyttävän lämpimän lattian, joka on erityisen mukava paljaille jaloille kylminä talvipäivinä.

Lämmityskaapelin avulla lämpö jakautuu tasaisesti koko lattian alueelle, mikä luo miellyttävän lämpimän ilmapiirin kylpyhuoneeseen. 

Lisäksi sähköinen kylpyhuoneen lattialämmitys voi auttaa vähentämään kosteuden muodostumista ja nopeuttaa lattian kuivumista, mikä on erityisen hyödyllistä kosteassa kylpyhuoneessa.

Kun harkitset sähköisen lattialämmityksen asentamista kylpyhuoneeseen, on tärkeää turvautua ammattilaisen apuun. 

Sähköasentaja pystyy suunnittelemaan ja asentamaan järjestelmän oikein, varmistaen sen turvallisen toiminnan ja asianmukaisen kytkennän sähköverkkoon.

Kylpyhuoneen lattialämmitys on helppo asentaa ja tarjoaa miellyttävää lämpöä kylmälle lattialle. Se on turvallinen vaihtoehto, sillä siinä ei ole vuotoriskiä, ja se lisää mukavuutta kylpyhuoneessa. 

Sähköinen lattialämmitys ei myöskään vaikuta merkittävästi lattian korkeuteen. Ammattilaisen avulla voit suunnitella ja asentaa sähköisen lattialämmityksen oikein, varmistaen sen turvallisen ja toimivan käytön.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Sähkönkulutus

Kylpyhuoneen lattialämmitys on suosittu ratkaisu, joka tarjoaa miellyttävää lämpöä kylmälle lattialle ja lisää mukavuutta kylpyhuonetiloissa. 

On totta, että kylpyhuoneen lattialämmitys lisää sähkönkulutusta verrattuna tilanteeseen, jossa lattialämmitystä ei ole. 

Lämmitysjärjestelmän tehokkuudesta ja siitä, kuinka paljon lämmitystä pidetään päällä, riippuu suuresti, kuinka paljon sähköä kuluu. Kylpyhuoneen koko vaikuttaa myös sähkön kulutuksen määrään.

Yksi yleinen tapa arvioida sähkönkulutusta on tarkastella lattialämmityksen tehoa. Tämä ilmoitetaan yleensä watteina neliömetriä kohti (W/m²). 

Esimerkiksi 5 m² kylpyhuoneen lämmittämiseen saattaa olla asennettu 150 W/m² tehoista lattialämmitystä. Tässä tapauksessa lattialämmityksen kokonaisteho olisi 5 m² x 150 W/m² = 750 W.

Sähkönkulutusta laskiessa on tärkeää huomioida, kuinka pitkään lattialämmitystä pidetään päällä päivittäin. Tämä voi vaihdella käyttäjästä riippuen. Oletetaan, että lattialämmitys on päällä keskimäärin 6 tuntia päivässä.

Sähkönkulutus lasketaan kertomalla lämmitysteho (W) käyttöajalla (h) ja jakamalla tuote tuhannella saadakseen kulutuksen kilowattitunteina (kWh). 

Esimerkki:

750 W x 6 h / 1000 = 4,5 kWh päivässä

Tämä tarkoittaa, että kylpyhuoneen lattialämmitys kuluttaa 4,5 kilowattituntia päivittäin.

Seuraavaksi tarkastellaan kuukausittaista sähkönkulutusta. Oletetaan, että kuukaudessa on keskimäärin 30 päivää:

4,5 kWh/päivä x 30 päivää = 135 kWh kuukaudessa

Tämä tarkoittaa, että 5 m² kylpyhuoneen lattialämmityksen käyttö voi lisätä sähkönkulutusta noin 135 kWh kuukaudessa.

On kuitenkin tärkeää huomata, että sähkönkulutus voi vaihdella eri lattialämmitysjärjestelmien ja käyttötapojen välillä. 

Tehokkaammat järjestelmät voivat kuluttaa vähemmän sähköä, kun taas jatkuvasti päällä olevat järjestelmät voivat kuluttaa enemmän. Myös sähkön hinnan vaihtelut vaikuttavat lopulliseen sähkölaskuun.

Lopullinen sähkönkulutus ja sähkölasku perustuvat siis lämmitysjärjestelmän tehokkuuteen, käyttöaikaan, kylpyhuoneen kokoon ja sähkön hintaan. 

On suositeltavaa tarkastella valitun lattialämmitysjärjestelmän teknisiä tietoja ja keskustella sähköyhtiön kanssa saadakseen tarkempia arvioita sähkönkulutuksesta ja kustannuksista.

Huomioitavaa on myös se, että lattialämmitys voi parantaa energiatehokkuutta ja vähentää muun lämmityksen tarvetta kylpyhuonetiloissa, mikä voi osaltaan vaikuttaa kokonaisenergian kulutukseen ja -kustannuksiin.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kylpyhuoneen lattialämmitys -Hyödyt

Kylpyhuoneen lattialämmitys tarjoaa monia etuja, jotka ulottuvat mukavuudesta aina kosteudenhallintaan ja kosteusvahinkojen ehkäisyyn asti. Lämpimän lattian tärkein etu on sen mukavuus. 

Astuminen lämpimälle lattialle tuntuu miellyttävältä ja lämmittää jalat nopeasti. Tämä on erityisen tärkeää kylpyhuoneessa, jossa usein kävellään paljain jaloin tai ohuilla sukkasillaan.

Lisäksi lämmin lattia auttaa pintojen kuivumista. Kylpyhuoneessa, jossa on usein korkea kosteus, pintojen kuivuminen voi olla hidasta. Kylpyhuoneen lattian lämmitys auttaa nopeuttamaan kosteiden pintojen kuivumista, kuten kylpyhuoneen lattialaattojen tai suihkuseinien pintojen.

Kun tilat kuivuvat nopeammin, kosteus pysyy poissa rakenteista. Kosteusvahingot voivat aiheuttaa merkittäviä ongelmia, kuten homeen ja mikrobien kasvua, rakenteellisia vaurioita ja terveysongelmia. Kylpyhuoneen lattialämmitys auttaa pitämään kosteuden hallinnassa ja vähentää kosteusvaurioiden riskiä.

Lisäksi lämmin lattia voi osaltaan auttaa säästämään energiaa. Kun lattia on lämmin, kylpyhuonetilan yleinen lämpötila voi olla hieman alhaisempi, koska lämpö tuntuu jaloissa ja kehossa mukavasti. 

Tämä voi johtaa lämmityskustannusten säästöihin pitkällä aikavälillä.

Kokonaisuudessaan kylpyhuoneen lattialämmitys mukavuutta, auttaa pintojen kuivumista ja vähentää kosteusvaurioiden riskiä. Se on erinomainen lisä kylpyhuone tilaan, joka tarjoaa sekä hyötyä että miellyttävää käyttökokemusta.

Kylpyhuoneen lattialämmitys hinta

Kylpyhuoneen lattialämmityksen hinta vaihtelee useiden tekijöiden perusteella, kuten lattian pinta-ala, valittu lämmitysjärjestelmä ja asennustyön laajuus. 

Mitä suurempi lattian pinta-ala, sitä enemmän materiaalia ja tarvikkeita tarvitaan, mikä voi nostaa kustannuksia.

On olemassa useita erilaisia lattialämmitysjärjestelmiä, kuten sähköinen lämmityskaapeli tai vesikiertoinen järjestelmä. Eri tyyppiset järjestelmät voivat vaihdella hinnaltaan.

Asennustyön laajuus vaikuttaa suoraan kustannuksiin. Jos lattian asennus vaatii esimerkiksi vanhan lattian purkua tai lisätyötä, se voi nostaa kustannuksia.

Mikäli päätät käyttää ammattilaista lattialämmityksen asentamiseen, heidän palkkionsa vaikuttaa kokonaiskustannuksiin. Ammattilaisen käyttäminen voi varmistaa laadukkaan asennuksen ja tyytyväisyyden lopputulokseen.

Kylpyhuoneen lattialämmityksen hinnat vaihtelevat alueittain ja yritysten välillä, mutta voidaan antaa karkeita hintaesimerkkejä. Nämä hinnat ovat suuntaa-antavia ja voivat vaihdella tapauskohtaisesti.

Pieni kylpyhuone (esim. 3-5 m²): Hinta voi vaihdella noin 500 € – 1 500 € välillä, riippuen valitusta lämmitysjärjestelmästä ja asennustyön laajuudesta.

Keskikokoinen kylpyhuone (esim. 6-10 m²): Hinta voi vaihdella noin 1 000 € – 3 000 € välillä, riippuen lattian pinta-alasta, valitusta lämmitysjärjestelmästä ja asennustyön laajuudesta.

Suuri kylpyhuone (yli 10 m²): Hinta voi vaihdella noin 2 000 € – 5 000 € välillä, riippuen lattian pinta-alasta, valitusta lämmitysjärjestelmästä ja asennustyön laajuudesta.

On tärkeää huomata, että nämä hintaesimerkit ovat suuntaa-antavia ja lopullinen hinta määräytyy tapauskohtaisesti. Parhaan kustannusarvion saat pyytämällä tarjouksia ammattilaisilta, jotka voivat arvioida tarkemmin lattialämmityksen asentamisen kustannuksia kylpyhuoneessasi.

Kylpyhuoneen lattialämmitys voi olla hyvä investointi, joka tuo mukavuutta ja lisää kiinteistön arvoa. Huolellinen suunnittelu ja ammattitaitoinen asennus takaavat toimivan ja energiatehokkaan lattialämmityksen, josta voi nauttia pitkään.

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

Kylpyhuoneremontti

Saunaremontti

Huoneistoremontti

Kylpyhuoneen sähköasennukset

Sähkötyöt hinta

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.