Saunaremontti

Saunaremontti tarkoittaa saunan uudistamista tai parantamista eri tavoin.

Mitä saunaremontti pitää sisällään?

Saunaremontti tarkoittaa saunan uudistamista tai parantamista eri tavoin. Saunaremontti voi olla suuri tai pieni projekti, joka voi sisältää erilaisia työvaiheita, kuten saunan rakenteiden tarkastelua, uusien materiaalien asentamista, kiuaskorjauksia, sähkö- ja putkityötä ja yksityiskohtien parantamista.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Saunaremontti voi olla tarpeen monesta eri syystä. Saunan vanhat rakenteet voivat olla kuluneet tai vaurioituneet, ja saunan ulkonäkö voi olla ajan myötä vanhentunut. Lisäksi saunan käyttötarkoitus voi muuttua, jolloin remontti on tarpeen. Esimerkiksi jos saunan käyttäjämäärä kasvaa, saunaa voidaan haluta suurentaa tai lisätä saunatiloja.

Saunaremontin suunnitteluvaihe on erittäin tärkeä, sillä se varmistaa, että kaikki remonttityöt tehdään asianmukaisesti ja turvallisesti. Suunnitteluvaiheessa on hyvä miettiä remontin tavoitteita, budjettia ja tarvittavia materiaaleja. Tärkeää on myös tarkistaa, että saunan rakenteet ovat turvalliset ja kestävät ennen kuin aloitetaan minkäänlaista työtä.

Saunaremontissa käytettävät materiaalit ovat tärkeitä, sillä saunassa on korkea kosteustaso ja korkea lämpötila. Materiaalien on oltava kosteudenkestäviä ja kestäviä. Saunaremontissa voidaan käyttää monenlaisia materiaaleja, kuten puupaneeleja, laattoja, kiviä ja mosaiikkeja.

Kiuas on yksi tärkeimmistä osista saunaa, joten sen huolellinen valinta on erittäin tärkeää. 

On tärkeää valita kiuas, joka sopii käyttäjän tarpeisiin ja mieltymyksiin. Perinteinen kiuas luo voimakkaat löylyt, kun taas infrapunalämpö on hellävaraisempi ja sopii paremmin ihmisille, jotka eivät siedä korkeita lämpötiloja.

Yhteenvetona voidaan todeta, että saunaremontti on prosessi, joka voi parantaa saunan käyttöä, ulkonäköä ja toimivuutta. Huolellinen suunnittelu ja materiaalivalinnat ovat tärkeitä, jotta saunaremontti saavuttaa tavoitteensa ja on turvallinen käyttäjille.

Huomioita ja vinkkejä saunaremonttiin

Saunaremontti voi olla erinomainen tapa päivittää kodin tai mökin saunaa ja luoda viihtyisämpi ja toimivampi tila rentoutumiseen. 

Ennen kuin aloitetaan remontti on tärkeää tehdä kunnollinen suunnitelma. Mietitään millaisia ​​muutoksia haluataan tehdä saunassa, kuinka paljon aikaa ja rahaa ollaan valmiita sijoittamaan projektiin ja millaisia ​​materiaaleja haluataan käyttää. 

Tärkeää on myös varmistaa, että saunan rakenteet ovat terveet ja turvalliset ennen kuin aloitetaan minkäänlaisia ​​remontointitöitä.

Yksi suosittu saunaremontin trendi on luoda moderni ja tyylikäs saunatila. Voidaan esimerkiksi käyttää valkoisia laattoja tai hienostuneita mosaiikkeja saunan seinissä ja lattiassa. Jos halutaan luoda pehmeä ja rentouttava tunnelma niin voidaan käyttää puu paneeleita tai luonnonkiviseiniä. On kuitenkin muistettava, että materiaalien on oltava kosteudenkestäviä ja kestäviä.

Saunan valaistuksella voi myös olla merkittävä vaikutus tunnelmaan. Tarpeeksi kirkkaan ja lämpimän valaistuksen avulla voit luoda miellyttävän ilmapiirin rentoutumiselle. Lisäksi voidaan harkita LED-valoja, jotka tarjoavat erilaisia ​​värivaihtoehtoja ja luovat erilaisia ​​tunnelmia.

Toinen tärkeä tekijä saunaremontissa on löylyhuoneen koko. Jos on tilaa, kannattaa harkita suurempaa löyly huonetta, joka antaa enemmän tilaa liikkumiselle ja rentoutumiselle. Toinen vaihtoehto on lisätä istumapaikkoja tai jopa rakentaa erillinen lepohuone saunan viereen.

Saunan lämmönlähteenä voit käyttää joko perinteistä kiuasta tai infrapunalämpöä. Perinteinen kiuas luo erilaisen tunnelman kuin infrapunalämpö, joka on yleensä hellävaraisempi ja sopii paremmin ihmisille, jotka eivät siedä korkeita lämpötiloja. Kannattaa valita lämmönlähde, joka sopii haluttaviin tarpeisiin ja mieltymyksiin. 

Lopuksi, ei kannata unohtaa pieniä yksityiskohtia, kuten pyyhkeet, lauteiden muoto ja muut varusteet.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

 

Mitä otetaan huomioon saunaremontissa?

Saunaremontti on suuri projekti, joka vaatii tarkkaa suunnittelua ja huolellista toteutusta. 

 1. Suunnittelu huolellisesti

Ennen kuin aloitetaan saunaremontti niin on tehtävä tarkka suunnitelma siitä, mitä haluataan tehdä. Millaisia ​​muutoksia haluataan tehdä, millainen budjetti on käytettävissä ja millaisia ​​materiaaleja haluataan käyttää.  Muistettava tarkistaa, että saunan rakenteet ovat terveet ja turvalliset ennen kuin aloitat remontoinnin.

 1. Valitaan sopivat materiaalit

Kun valitaan materiaaleja saunaremonttiin on varmistettava, että ne ovat kosteudenkestäviä ja kestäviä. Saunassa on korkea kosteustaso, joten materiaalien on kestettävä kosteutta pitkään. Valitaan materiaalit, jotka kestävät lämpötilan vaihteluja ja ovat helppoja puhdistaa.

 1. Huolehdittava ilmanvaihdosta

Hyvä ilmanvaihto on tärkeää saunassa. Ilmanvaihto auttaa poistamaan kosteuden ja haihtuvat aineet saunasta. Ei peitetä ilmanvaihtokanavia, jotta ilma pääsee kiertämään.

 1. Valitaan sopiva kiuas

Kiuas on yksi tärkeimmistä osista saunaa. Valitaan kiuas, joka sopii parhaiten käytettävyyden, ulkonäön ja tehon puolesta uuteen saunaan. Perinteinen kiuas antaa voimakkaat löylyt, kun taas infrapunalämpö on hellävaraisempi ja sopii paremmin ihmisille, jotka eivät siedä korkeita lämpötiloja.

 1. Oikea valaistus

Valaistus on tärkeä osa saunaa. Hyvä valaistus luo rentouttavan ilmapiirin saunassa. Käytetään lämpimiä valoja, jotka eivät häiritse saunan tunnelmaa.

 1. Huomioidaan turvallisuus

Turvallisuus on tärkeä osa saunaremonttia. Varmistetaan, että saunan rakenteet ovat turvalliset ja kestävät. Asennetaan savupiippu oikein ja huolehdi paloturvallisuudesta. Sähkötöissä käytetään virallisia ammattilaisia turvallisuuden takaamiseksi. 

 1. Huomioidaan yksityiskohdat

Pienillä yksityiskohdilla on suuri merkitys saunassa. Lopuksi, ei kannata unohtaa pieniä yksityiskohtia, kuten pyyhkeet, lauteiden muoto ja muut varusteet. 

Saunaremontin työvaiheet

Saunaremontti voi olla suuri projekti, joka vaatii huolellista suunnittelua ja huomiota yksityiskohtiin. 

 1. Valmistelutyöt

Ennen kuin aloitetaan saunaremontti niin on tärkeää valmistella saunatila. Tämä tarkoittaa vanhan saunan purkamista ja sen tyhjentämistä kaikista tarpeettomista tavaroista. Saunan seinien ja lattian tulee olla paljaat ennen kuin aloitetaan remontointityöt.

 1. Saunan rakenteiden tarkastaminen

Tarkistetaan saunan rakenteet huolellisesti ennen remontin aloittamista. Tarkistetaan, että saunan seinät, lattia ja katto ovat terveet ja turvalliset. Tarkistetaan myös, että ilmanvaihto toimii oikein ja että savupiippu on kunnossa.

 1. Sähkö- ja putkityöt

Jos tehdään sähkö- tai putkityötä saunassa niin ne tekee virallinen ammattilainen. Sähkötyöt vaativat asianmukaisia ​​suojalaitteita ja putkityöt on tehtävä asianmukaisilla materiaaleilla.

 1. Saunan lattian ja seinien asentaminen

Kun saunan seinät ja lattia ovat valmiit, voidaan aloittaa uusien materiaalien asentaminen. On käytettävä kosteudenkestäviä ja kestäviä materiaaleja. Saunan lattian tulee olla kalteva, jotta vesi virtaa helposti pois.

 1. Saunan valaistuksen asentaminen

Valaistus asennetaan huolellisesti. Käytetään lämpimiä valoja, jotka luovat rentouttavan ilmapiirin saunassa. Varmistetaan myös, että valaistus on asennettu asianmukaisesti ja turvallisesti.

 1. Kiuas ja ilmanvaihto

Kun saunan seinät, lattia ja valaistus ovat valmiit niin voidaan asentaa kiukaan. Kannattaa valita kiuas, joka sopii tarpeisiin ja mieltymyksiin. Asennetaan asianmukainen ilmanvaihtojärjestelmä, joka poistaa kosteuden ja haihtuvat aineet saunasta.

 1. Yksityiskohdat

Lopuksi, huolehdi pienistä yksityiskohdista, kuten lauteiden suunnittelusta, pyyhkeistä ja muista varusteista. Pienillä yksityiskohdilla on suuri merkitys saunan ilmapiirille.

Yhteenvetona voidaan todeta, että saunaremontti on suuri projekti, joka vaatii huolellista suunnittelua.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Remontoitko itse vai tilaanko ammattilaiselta?

Monesti ajatellaan, että remontoimalla itse säästää ja on nopea suorittaa. Tässä kohtaa lähdetään toteuttamaan ilman suurempaa perehtymistä ja miettimistä mikä on koko projektin kokonaistyö ja mitä se sisältää tai mitä se vaatii.

Remontointi voi olla monelle terapeuttista, mutta se on kuitenkin hyvä suunnitella jokaisen vaiheen osalta. Remontti ammattilainen pystyy arvioimaan  oikein kokonaistilanteen, liittyi asia pohja- tai valmistelutyöhön.

Monesti tuleekin suunnitteluvaiheessa ajatus, että koko rakennusprojekti olisi hyvä teettää alan ammattilaiselle. Ei pelkästään rakennustyön jäljen takia vaan myöskin kokonaisuuden vuoksi.

Alan ammattilaiset osaavat valita sopivat materiaalit ja muut tarvittavat tuotteet, jolloin vapautuu aikaa ja vaivaa materiaalien valinnasta. Näin ei myöskään tarvita perehtymistä erilaisiin rakennus ohjeisiin vaan ammattilaisen annetaan hoitaa nämä valinnat. Ammattilaiselta tilaamalla varmistutaan laadukkaasta lopputuloksesta.

Lisäksi alan ammattilaiselta tilatessa saadaan työlle ja työn jäljelle takuu. Lisäksi yrityksillä on asianmukaiset vakuutukset ja ne kantavat täyden vastuun tekemästään työstä. Aina on kuitenkin järkevää kilpailuttaa rakennusurakka. Halvin ei aina ole laadukkain. Jokaisesta tehtävästä työstä on hyvä tehdä sopimus ja siihen sisällyttää kaikki tehtävät toimenpiteet ja hinnat.

Alan ammattilaisten tekemästä työstä saadaan kotitalousvähennys, jonka avulla teetettävän työn kulut pienenevät huomattavasti (kotitalousvähennyksestä tietoa artikkelin lopussa).

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

Saunaremontin hinta

Saunaremontin hinta riippuu monista tekijöistä, kuten remontin laajuudesta, käytettävistä materiaaleista, valittavasta kiuasmallista ja tehtävistä sähkö- ja putkityöstä. Saunaremontin hinta voi vaihdella muutamasta sadasta eurosta jopa useisiin tuhansiin euroihin.

Yksi tärkeimmistä tekijöistä, jotka vaikuttavat saunaremontin hintaan, on remontin laajuus. Jos remontti kattaa vain pientä pintaremonttia, kuten seinien maalausta tai laattojen vaihtoa, hinta on yleensä edullisempi. Jos taas halutaan tehdä suurempi saunaremontti, joka sisältää esimerkiksi saunan rakenteiden uusimista, hinta nousee merkittävästi.

Toinen tekijä, joka vaikuttaa saunaremontin hintaan, on käytettävien materiaalien laatu ja määrä. Kosteuden kestävät ja kestävät materiaalit, kuten paneelit, laattalattiat ja luonnonkiviseinät ovat yleensä kalliimpia kuin edullisemmat materiaalit.

Kiuas on yksi tärkeimmistä saunan osista, ja sen hinta voi vaihdella paljon. Perinteinen kiuas on yleensä kalliimpi kuin infrapunalämpöä tuottava kiuas. Kiuas valintaan vaikuttavat myös haluttu kiuasmalli ja sen tehokkuus.

Jos remontissa tarvitaan sähkö- tai putkitöitä, hinta voi nousta huomattavasti. Sähkö- ja putkityöt on yleensä paras jättää ammattilaisen hoidettavaksi, jotta ne tehdään turvallisesti ja asianmukaisesti.

Yhteenvetona voidaan todeta, että saunaremontin hinta vaihtelee suuresti sen laajuuden ja käytettävien materiaalien mukaan. On tärkeää suunnitella remontti huolellisesti ja määritellä budjetti ennen remontin aloittamista. Lisäksi on hyvä verrata eri materiaaleja ja kiuasmalleja sekä tutustua sähkö– ja putkityön hintoihin. Ammattilaisen käyttäminen saunaremontissa voi auttaa saavuttamaan halutun lopputuloksen ja välttämään kalliita virheitä.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Huoneistoremontti

Kylpyhuoneremontti

Kylpyhuoneremontti hinta

Sähkötyöt hinta

KodinPro tarjoaa saunaremonttipalvelu seuraavilla alueilla:

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.