Pintaremontti

Pintaremontilla tarkoitetaan yleisesti eri tyyppisiä asunnon pintapuolisia korjaustoimenpiteitä, joiden tarkoitus on uudistaa tai siistiä asunnon yleisilme. Pintaremontti on yksinkertaisin toimenpide, jolla pystytään tehokkaasti uudistamaan kodin ilmettä. Pintaremontti voidaan tehdä joko koko asuntoon tai vain tiettyyn osaan asuntoa.

Pintaremontilla tarkoitetaan yleisesti eri tyyppisiä asunnon pintapuolisia korjaustoimenpiteitä, joiden tarkoitus on uudistaa tai siistiä asunnon yleisilme. Pintaremontti on yksinkertaisin toimenpide, jolla pystytään tehokkaasti uudistamaan kodin ilmettä. Pintaremontti voidaan tehdä joko koko asuntoon tai vain tiettyyn osaan asuntoa.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Tyypillisiä pintaremonttiin kuuluvia toimenpiteitä ovat:

 • seinien ja kattojen maalaus
 • seinien tapetointi
 • lattian vaihto tai hionta
 • listojen ja ovenpielien uusiminen.

Asunnon pintaremontti

Asunnon pintaremontti on yleisin tee-se-itse -remontti. Itse tehty pintaremontti voi säästää rahaa ja monet pintaremonttiin luettavat toimenpiteet saattavat vaikuttaa ajatuksen tasolla helpolta ja nopealta toteuttaa myös itse. Kevyt pintaremontti kuten seinien maalaus, onkin tehtävissä parissa päivässä, jos suunnittelee työn hyvin ja osaa homman. Laajempi remontti vie kuitenkin viikkoja tai jopa kuukausia kuivumisaikoineen.

Iso osa asunnon pintaremontin kustannuksista tulee materiaaleista ja ammattilainen tekee työn usein monta kertaa nopeammin kuin itse tekisit. Myös työn laatu voi olla huomattavasti parempaa ja lopputulos kestää pitkään hyvän näköisenä. Materiaalit elävät ajan kanssa, joten pieni irvistys siellä täällä asennusvaiheessa voi näyttää muutaman vuoden päästä paljon pahemmalta.

Kannattaa siis pohtia, mihin omat rahkeet riittävät, suunnitella remontti tarkasti jo etukäteen ja ottaa ainakin tarjouspyyntö muutamalta eri yritykseltä. Näin saat myös paremman käsityksen remontin kokonaiskustannuksista ja pysyt budjetissa.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Teenkö pintaremontin itse vai luotanko ammattilaiseen?

Ota huomioon nämä seikat päätöksenteossa:

 • Mieti, onko sinulla oikeasti aikaa tehdä pintaremontti itse ja laske hinta myös omalle työlle: kuinka paljon enemmän tunteja käytät itse remonttiin kuin jos annat ammattilaisen hoitaa asian?
 • Pohdi työn jälkeä: lattiaremontti on työnä huomattavasti vaativampi hoitaa onnistuneesti kuin esimerkiksi maalaukset tai tapetoinnit. Myös maalaustöissä ammattilaisen jälki on usein huomattavasti parempaa kuin oma.
 • Tietyt työt vaativat ammattimaisen tekijän! Jos remontti laajenee, älä tee summassa muutoksia esimerkiksi kantaviin seiniin tai pistorasioiden paikkoihin. Sähkö- ja LVI-töitä ei saa usein edes tehdä itse, ellei sinulla ole ammattiin liittyvää oikeutta suorittaa näitä töitä. Voit tarkistaa sallitut ja kielletyt sähkötyöt Tukesin sivuilta.

  👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Omakotitalon pintaremontti

Pintaremontti on yksinkertaisin tapa uudistaa niin oman kuin myyntiin laitettavan kodin ilmettä.

Omakotitalon pintaremontti tehdään yleisimmin silloin kun on ostettu hieman vanhempi omakotitalo ja halutaan uudistaa se oman maun mukaiseksi.

Toinen yleinen syy on oman talon myynti, jolloin pintaremontilla pyritään kohottamaan asunnon ilmettä ja saamaan talosta parempi myyntihinta. Massiivisia uudistuksia ei yleensä kannata myyntiä varten tehdä, sillä ostajalla voi olla täysin eri maku kuin myyjällä. Kevyt pintaremontti taas voi hyvinkin olla paikallaan, sillä repeytyneet tapetit ja rapistunut maalipinta ei houkuttele ostajia.

Omakotitalon yksittäisiin tiloihin kohdistuvia pintaremontteja tehdään useista syistä: joku kaipaa piristystä arkeen; toinen tekee remontin välttämättömän pakon edessä, kun tilan käytettävyys häiritsee arkea liikaa tai pinnat ja rakenteet ovat käyttöikänsä päässä. Eri tilojen, kuten kylpyhuone-  ja keittiöremonttien aikatauluista ja hinnoista löydät tarkempaa tietoa tämän artikkelin muista alaotsikoista.

Omakotitalon remontti parantaa huoneiston viihtyisyyttä ja lisää talon käyttöikää. Remonttiin liittyy aina paljon valintoja, jotka voivat tuntua työläiltä. On kuitenkin tärkeää, että remontti on suunniteltu huolella ja toteutetaan siten, että se palvelee ensisijaisesti kodin käyttäjiä ja heidän tarpeitaan.

Pintaremontti määrittää, minkä näköinen kotisi on tulevien vuosien ajan. Mieti siis materiaalit ja niiden laatu tarkasti. Maalien ja materiaalien valintaan kannattaa rohkeasti kysyä ammattilaisen apua – keskustelua varten sinun on kuitenkin itse tiedostettava valintojen pohjana olevat tarpeet. Alle on koottu viisi askelta, joiden avulla suunnittelet ja toteutat remontin onnistuneesti.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Suunnitteletko pintaremonttia omakotitaloon? Näin onnistut remontissa:

 1. Kun suunnittelet remonttia omakotitaloon, mieti miksi remontin teet, millaisella käytöllä kotisi on, mikä on budjettisi ja mitä sinä arvostat. Näihin kysymyksiin vastaaminen ohjaa valintojasi alusta pitäen oikeaan suuntaan.
 2. Tee alustava suunnitelma, johon kirjaat konkreettiset toimenpiteet, joilla pääset haluamiisi tavoitteisiin. Ota tässä huomioon eri materiaalien ominaisuudet ja esimerkiksi pintojen ja värien vaikutus valoon ja tilaan.
 3. Tee budjetti ja tarkenna alustava suunnitelmasi budjettia vastaavaksi. Mieti samalla tarkemmin toimenpiteiden järjestys ja aikataulu.  Tämä vaivannäkö säästää sinut pahimmilta yllätyksiltä: remontin hinta ei karkaa käsistä ja aikataulutus onnistuu paremmin. Huolellinen suunnittelu auttaa myös ottamaan huomioon eri tilojen remontista koituvat haasteet arkeen, jos asutte talossa remontin aikana. 
 4. Hanki tarvittava materiaali hyvissä ajoin, sillä haluttua tavaraa ei välttämättä saa kotiin sormia napsauttamalla. Ennakointi auttaa myös remonttia pysymään budjetissa.
 5. Kilpailuta mielellään kolme paikallista urakoitsijaa. Vertailun avulla saat parhaan hinnan ja tekijät juuri sinun remontille! Kannattaa pyytää tarjoukset ammattilaisilta myös silloin kun harkitset työn tekemistä itse. Näin pystyt arvioimaan paremmin sen, kannattaako oma ajankäyttö.

Pintaremontin hinta

Asunnon pintaremontti on laaja käsite ja siksi hinta voi olla toimenpiteistä riippuen mitä tahansa 100 € ja 10 000 € väliltä.

Toinen voi tarkoittaa pintaremontilla seinien maalausta kun taas toinen aikoo vaihtaa lattiat, listat ja kiintokalusteet. Lisäksi hintaan vaikuttaa tietysti remontoitavan alueen koko. Yksi tapa laskea remontin hinta ammattilaisten keskuudessa onkin “euroa per neliö” -periaate.

Remontoitavien neliöiden lisäksi pintaremontin hintaan vaikuttavat eniten remonttiin kuuluvat toimenpiteet sekä materiaalivalinnat. Materiaalien hinta vaikuttaa kokonaiskustannuksiin eniten, joten materiaalivalinnat kannattaa miettiä tarkkaan etukäteen. Liikaa ei kuitenkaan kannata lähteä säästämään, sillä halvin ratkaisu ei välttämättä ole kestävä. Ota siis huomioon sekä materiaalien hinta että laatu!

Itse tehdyn pintaremontin kokonaiskustannus jää yleensä satoihin tai korkeintaan tuhansiin euroihin. Kuten sanottua, pintaremontin hinnasta valtaosa tulee kuitenkin materiaalikustannuksista Tee-se-itse remontin maltilliset hinnat johtuvat puhtaasti siitä, että laajempaan remonttiin tarvitaan yleensä ammattimainen tekijä kun taas kevyt pintaremontti on helpompi tehdä itse.

Pintaremontin hinta on aina tapauskohtainen ja siksi remontti kannattaa suunnitella ja budjetoida tarkasti etukäteen. Vaikka suunnittelu vaatii aikaa ja hieman päänvaivaa, huolellisella suunnittelulla voit säästää satoja tai jopa tuhansia euroja muun muassa materiaalikustannuksista sekä useita päiviä työajasta.
Jos teetät remontin ulkopuolisella, tarjous remontille kannattaa pyytää useammalta urakoitsijalta. Joka tapauksessa tarjouspyynnön ottaminen kannattaa! Näin saat keskustella ammattilaisten kanssa kotisi remontista ja pystyt myös realistisesti pohtimaan sitä, haluatko todella tehdä remontin itse.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Keittiön pintaremontti

Keittiön pintaremontti eli keittiöremontti voi olla edullinen tai kymmeniä tuhansia euroja maksava kokonaisuus. Siksi suunnitteluun kannattaa panostaa. Keittiötä voi uudistaa erilaisilla toimenpiteillä, kuten maalauksella, kalusteiden pinnoituksella tai vaihdolla, hanojen tai ovien ripojen uusimisella.

Keittiöremontin hinta vaihtelee riippuen sen laajuudesta, yleensä pysytään noin 5000-30000 euron välillä. Jos pystyt itse purkamaan ja asentamaan kalusteet, voit tehdä perustason keittiöremontin alle 15000 eurolla. Jos ostat koko remontin ammattilaiselta, hinta nousee usein 15000-20000 euroon. Jos keittiöremontin yhteydessä uusitaan myös katto-, seinä- ja lattiapintoja sekä esimerkiksi ilmanvaihtokone, voi hinta nousta 20000-30000 euron tasolle.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kylpyhuoneen pintaremontti

Kylpyhuoneen pintaremontti eli kylpyhuoneremontti on yleensä yksi ensimmäisistä suurista remonteista mitä koteihin tehdään. Syynä voi olla kyllästyminen vanhaan sisustukseen tai vesieristyksen uusiminen. Joka tapauksesa nämä tilat ovat joka päivä käytössä joten suunnitteluun ja toteutukseen kannattaa panostaa.

Kylpyhuoneiden vesieristykset eivät kestä ikuisuuksia, joten remontti kannattaa tehdä ennen kuin on myöhäistä. Jos vesivahinko ehtii tulla, remontin hinta voi olla helposti tuplasti kalliimpi.

Kylpyhuoneremontin hinta on tyypillisesti noin 5000-15000 euron hintaluokkaa. Hinta riippuu mm. siitä ostatko pelkät materiaalit vai haluatko että ammattilainen tekee työt avaimet käteen -periaatteella.

Saunan pintaremontti

Saunan pintaremontti eli saunaremontti tehdään usein kylpyhuoneremontin yhteydessä. Jos lattia on hyvässä kunnossa, saunaremontin voi tehdä ilman kylpyhuoneremonttiakin. Saunaremontin suunnittelussa kannattaa panostaa lauteen ja kiukaan lisäksi oven, seinämateriaalien ja valaisimien suunnitteluun.

Saunaremontin hinta vaihtelee yleensä 1000-5000€ välillä, riippuen mitä kaikkea remontin aikana uusitaan. Kiukaan hinnat vaihtelevat 100-2000€ välillä, joten pelkästään kiukaaseen voi satsata puolet saunaremontista.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Hyödyllisiä vinkkejä ja artikkeleita liittyen pintaremonttiin KodinProsta:

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.