Keittiöremontti

Keittiöremontti on mahdollisuus tehdä päivittäin käytettävästä tilasta toimivampi ja mukavampi – tästä syystä suunnitteluun tulee panostaa.

Keittiöremontti – onnistu panostamalla suunnitteluun

Keittiöremontin tärkein vaihe on suunnittelu. Jos keittiön suunnittelu on tehty huolella, lopputulokseen voi olla tyytyväinen pitkään. Keittiötä käytetään päivittäin, joten sekä sen hyvät että huonot puolet tulevat selvästi esiin arjessa.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Keittiöremontin suunnittelussa kannattaa harkita ammattilaisen apuun turvautumista, ellei aitoa ammattitaitoa löydy omasta takaa tai lähipiiristä.

Keittiöremontin suunnittelu kannattaa aloittaa nykyisen keittiön toimivuuden tarkkailusta sekä omien tarpeiden tunnistamisesta. Jotta keittiötä on mukava käyttää, tasopinta-alaa ja säilytystilaa on oltava riittävästi ja ne tulee sijoittaa tehokkaasti keittiön käyttäjän tarpeiden mukaan. Siksi keittiöremontin tekijälle nykyisen keittiön hyvien ja huonojen puolien tunnistaminen on merkittävä osa sekä remontin toteutusta että budjetointia.

Keittiön suunnittelusta voit lukea tarkemmin täältä.

Koko keittiö uusiksi vai keittiön pintaremontti?

Keittiöremontin voi toteuttaa monella tasolla. Heti alkuvaiheessa kannattaa tehdä valinta siitä, haluaako uudistaa keittiön kokonaisvaltaisesti vai tehdä pelkän pintaremontin. Pintaremontila tarkoitetaan keittiön ilmeen uudistamista kevyemmillä toimenpiteillä. Pintaremontissa ei tehdä rakenteisiin muutoksia ja yritetään hyödyntää mahdollisimman pitkälle myös olemassa olevia kalusteita. Keittiön pinnat joko maalataan tai uudistetaan muuten. Esimerkiksi kaapistoihin voidaan vaihtaa pelkät ovet tai rivat. Jos pintaremontti on sinulle vaihtoehto, voit lukea siitä lisää täältä (linkki pintaremontti -artikkeliin.

Jos vaihdat kaikki kalusteet ja uudistat myös keittiön rakennetta työ on aloitettava vanhan keittiön purkamisesta. Tällöin myöskään hinta-arvioksi ei riitä uuden keittiön kalusteiden hinta, vaan on otettava myös purkukustannukset ja mahdolliset rakennemuutokset huomioon. Lisäksi hintaa nostaa se, että suuremmissa projekteissa valtaosa tarvitsee ammattilaisen apua. Vaihtoehtoja ja eri budjetille sopivia ratkaisuja keittiöremontin toteuttamiseen on kuitenkin runsaasti.

Keittiöremontin voi ostaa avaimet käteen -periaatteella ja sisällyttää tarjouspyyntöön sekä suunnittelupalvelun että vanhan keittiön purun. Toisaalta voit hoitaa osan työvaiheista myös itse. Pintaremonttiin ei usein tarvita ammattilaisen apua, jos vain rohkeutta ja aikaa löytyy itse tekemiseen.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kuinka kauan keittiöremontti kestää?

Keittiöremontin kesto onkin asia, jota kannattaa miettiä jo etukäteen, sillä keittiötä tarvitaan päivittäin. Ammattilaisen tekemänä keittiön kokonaisvaltainen remontti purkutöineen kestää yleensä 1–3 viikkoa, pintaremontti parhaimmillaan 1-2 päivää. itse tehty kokonaisvaltainen keittiöremontti voi venyä jopa yli kuukauden pituiseksi projektiksi. 

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Helppoutta avaimet käteen -keittiöremontilla

Tee-se-itse -remontoija hoitaa vähintäänkin purkuvaiheen ja kalusteiden kierrätyksen itse. Muut keittiöremonttiin sisältyvät urakat kannattaa pohtia urakkakohtaisesti seuraavat kysymykset huomioiden: Mitä haluan tehdä itse? Mihin tarvitsen apua? Kuinka paljon jaksan tai pystyn itse käyttämään aikaa remonttiin?

Huomioi myös, että keittiöremontissa on sähkö- ja vesipisteisiin liittyviä erityispiirteitä ja osaan töistä vaaditaan vähintään ammattilaisen tarkastuskäynti.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kuinka paljon keittiöremontti maksaa

Löydä paras tekijä kilpailuttamalla

Kilpailuta keittiöremonttia varten useita eri yrityksiä. Kilpailutuksessa ole tarkkana siinä, mitä tarjouksiin sisältyy. Esimerkiksi keittiökalusteiden kilpailutuksessa tulee vastaan sekä tarjouksia, joissa asennus ja suunnittelu sisältyy hintaan tai ei sisälly. Tällöin tarjoukset eivät ole suoraan vertailukelpoisia keskenään vaan täytyy ottaa myös huomioon, mitä hinnalla saa.

Keittiöremontin hintaan vaikuttavista tekijöistä voit lukea lisää täältä.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Artikkeleita ja vinkkejä KodinProlta keittiöremonttiin:

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.