Keittiöremontti

Keittiöremontti on mahdollisuus tehdä päivittäin käytettävästä tilasta toimivampi ja mukavampi – tästä syystä suunnitteluun tulee panostaa.

Keittiöremontti – onnistu panostamalla suunnitteluun

Keittiöremontin tärkein vaihe on suunnittelu. Jos keittiön suunnittelu on tehty huolella, lopputulokseen voi olla tyytyväinen pitkään. Keittiötä käytetään päivittäin, joten sekä sen hyvät että huonot puolet tulevat selvästi esiin arjessa.

Keittiöremontin suunnittelussa kannattaa harkita ammattilaisen apuun turvautumista, ellei aitoa ammattitaitoa löydy omasta takaa tai lähipiiristä.

Keittiöremontin suunnittelu kannattaa aloittaa nykyisen keittiön toimivuuden tarkkailusta sekä omien tarpeiden tunnistamisesta. Jotta keittiötä on mukava käyttää, tasopinta-alaa ja säilytystilaa on oltava riittävästi ja ne tulee sijoittaa tehokkaasti keittiön käyttäjän tarpeiden mukaan. Siksi keittiöremontin tekijälle nykyisen keittiön hyvien ja huonojen puolien tunnistaminen on merkittävä osa sekä remontin toteutusta että budjetointia.

Keittiön suunnittelusta voit lukea tarkemmin täältä.

Koko keittiö uusiksi vai keittiön pintaremontti?

Keittiöremontin voi toteuttaa monella tasolla. Heti alkuvaiheessa kannattaa tehdä valinta siitä, haluaako uudistaa keittiön kokonaisvaltaisesti vai tehdä pelkän pintaremontin. Pintaremontila tarkoitetaan keittiön ilmeen uudistamista kevyemmillä toimenpiteillä. Pintaremontissa ei tehdä rakenteisiin muutoksia ja yritetään hyödyntää mahdollisimman pitkälle myös olemassa olevia kalusteita. Keittiön pinnat joko maalataan tai uudistetaan muuten. Esimerkiksi kaapistoihin voidaan vaihtaa pelkät ovet tai rivat. Jos pintaremontti on sinulle vaihtoehto, voit lukea siitä lisää täältä (linkki pintaremontti -artikkeliin.

Jos vaihdat kaikki kalusteet ja uudistat myös keittiön rakennetta työ on aloitettava vanhan keittiön purkamisesta. Tällöin myöskään hinta-arvioksi ei riitä uuden keittiön kalusteiden hinta, vaan on otettava myös purkukustannukset ja mahdolliset rakennemuutokset huomioon. Lisäksi hintaa nostaa se, että suuremmissa projekteissa valtaosa tarvitsee ammattilaisen apua. Vaihtoehtoja ja eri budjetille sopivia ratkaisuja keittiöremontin toteuttamiseen on kuitenkin runsaasti.

Keittiöremontin voi ostaa avaimet käteen -periaatteella ja sisällyttää tarjouspyyntöön sekä suunnittelupalvelun että vanhan keittiön purun. Toisaalta voit hoitaa osan työvaiheista myös itse. Pintaremonttiin ei usein tarvita ammattilaisen apua, jos vain rohkeutta ja aikaa löytyy itse tekemiseen.

Jätä tarjouspyyntö keittiöremontista

Kuinka kauan keittiöremontti kestää?

Keittiöremontin kesto onkin asia, jota kannattaa miettiä jo etukäteen, sillä keittiötä tarvitaan päivittäin. Ammattilaisen tekemänä keittiön kokonaisvaltainen remontti purkutöineen kestää yleensä 1–3 viikkoa, pintaremontti parhaimmillaan 1-2 päivää. itse tehty kokonaisvaltainen keittiöremontti voi venyä jopa yli kuukauden pituiseksi projektiksi. 

Helppoutta avaimet käteen -keittiöremontilla

Tee-se-itse -remontoija hoitaa vähintäänkin purkuvaiheen ja kalusteiden kierrätyksen itse. Muut keittiöremonttiin sisältyvät urakat kannattaa pohtia urakkakohtaisesti seuraavat kysymykset huomioiden: Mitä haluan tehdä itse? Mihin tarvitsen apua? Kuinka paljon jaksan tai pystyn itse käyttämään aikaa remonttiin?

Huomioi myös, että keittiöremontissa on sähkö- ja vesipisteisiin liittyviä erityispiirteitä ja osaan töistä vaaditaan vähintään ammattilaisen tarkastuskäynti.

Jätä tarjouspyyntö keittiöremontista

Kuinka paljon keittiöremontti maksaa

Löydä paras tekijä kilpailuttamalla

Kilpailuta keittiöremonttia varten useita eri yrityksiä. Kilpailutuksessa ole tarkkana siinä, mitä tarjouksiin sisältyy. Esimerkiksi keittiökalusteiden kilpailutuksessa tulee vastaan sekä tarjouksia, joissa asennus ja suunnittelu sisältyy hintaan tai ei sisälly. Tällöin tarjoukset eivät ole suoraan vertailukelpoisia keskenään vaan täytyy ottaa myös huomioon, mitä hinnalla saa.

Keittiöremontin hintaan vaikuttavista tekijöistä voit lukea lisää täältä.

Jätä tarjouspyyntö keittiöremontista

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti!

Kokeile jättämällä työpyyntö tai tarjouspyyntö alla olevasta napista painanamalla tai lataa sovellus sovelluskaupastasi!

Lue lisää artikkeleita kodin remontointiin:

Keittiökaappien maalaus

Keittiökaappien maalaus on hyvä vaihtoehto suuremmalle keittiön remontille. Maalaamalla muutokset uuteen ilmeeseen ovat suuria ja tällä toimenpiteellä säästää aikaa ja rahaa merkittävästi.

Ilmalämpöpumppu viilennykseen

Ilmalämpöpumppu viilennykseen – Ilmalämpöpumpulla saat energiatehokkaan ja nopean viilennyksen asuntoosi, kovillakin helteillä.

Keittiömallit – mitä niitä olikaan?

Keittiömallit ovat merkittävin yksittäinen suunnittelua ohjaava tekijä. Keittiösuunnittelun ammattilaiset ovat kehittäneet eri keittiömallit sen mukaan, millainen tila on käytettävissä.

Keittiön suunnittelu

Uuden keittiön suunnittelu ja hankinta on osa talon rakentajan urakkaa, mutta tulee joskus vastaan myös vanhemman talon omistajalle tai ostajalle keittiön remontoinnin yhteydessä.

Viemärin sukitus

Viemärin sukitus on sujuvampi ja edullisempi menetelmä korjata, uudistaa ja vahvistaa omakotitalon viemärit

Putkiremontti

Putkiston hyvinvointi on elintärkeää rakennuksen hyvinvoinnin kannalta. Etenkin silloin jos asut vanhassa talossa, jossa käytössä ovat alkuperäiset kupariputket, on putkiston nykytila ehdottoman tärkeää tarkistaa.

Pintaremontti

Pintaremontilla tarkoitetaan yleisesti eri tyyppisiä asunnon pintapuolisia korjaustoimenpiteitä, joiden tarkoitus on uudistaa tai siistiä asunnon yleisilme. Pintaremontti on yksinkertaisin toimenpide, jolla pystytään tehokkaasti uudistamaan kodin ilmettä. Pintaremontti voidaan tehdä joko koko asuntoon tai vain tiettyyn osaan asuntoa.

Sammaleen poisto huopakatolta

Sammaleen poisto huopakatolta tulisi olla säännöllinen osa huopakaton huoltoa. Jos sammal on päässyt lisääntymään katolla eikä kasvusto tai lika irtoa kevyellä harjauksella on aika poistaa kasvusto juurineen.

Huopakaton huolto

Huopakaton huolto säännöllisesti tehtynä on huopakaton elinehto.

Peltikaton puhdistus ja pesu

Peltikaton säännöllinen puhdistus on tärkein huoltotoimenpide, jolla katon käyttöikään pystytään vaikuttamaan ja pitämään kattoremontti poissa kuvioista mahdollisimman pitkään.

Tiilikaton huolto

Tiilikaton huolto on mahdollista tehdä kaiken ikäisille katoille kunhan tiilen rakenne on kunnossa. Tiilikatto on kaunis ja erittäin kestävä katto kunhan se on tehty laadukkaasta tiilestä ja sitä muistaa huoltaa säännöllisesti.

Peltikaton maalaus

Peltikaton maalaus tehdään yleensä 10-15 vuoden välein. Maalipinnan tärkein tehtävä on ehkäistä pellin kulumista ja korroosiota eli ruostumista. Suomessa sääolot vaihtelevat voimakkaasti, joten myös peltikatto joutuu kovalle rasitukselle.

Sammaleen poisto katolta

Jos kattosi on päässyt sammaloitumaan, ei kannata säikähtää, vaan tarttua toimeen. Sammalen poisto katolta on yleinen huoltotoimenpide tiilikatolle ja myös suhteellisen edullinen tehdä. Jos teetät homman ammattilaisella, pääosa kustannuksista tulee työn osuudesta, josta saa myös kotitalousvähennyksen.

Kattoremontti

Kattoremontti on paikallaan, kun katto on saavuttanut teknisen käyttöikänsä eikä kattoa ole enää järkevää täsmäkorjata. Kattoremontin laajuus riippuu useasta tekijästä. Ennen kattoremonttia kohteelle laaditaan toteutussuunnitelma ja hinta-arvio yhdessä ammattilaisen kanssa.