Keittiön välitilan laatoitus

Keittiön välitilan laatoitus on mahdollista tehdä vanhan laatan päälle tietyin edellytyksin. Se voi olla kätevä vaihtoehto, kun halutaan päivittää keittiön ulkonäköä ja saada uusi ilme vanhojen laattojen päälle ilman laattojen poistamista. 

Keittiön välitilan laatoitus ja huomiot vanhojen laattojen jäädessä paikalleen

Keittiön välitilan laatoitus on mahdollista tehdä vanhan laatan päälle tietyin edellytyksin. Se voi olla kätevä vaihtoehto, kun halutaan päivittää keittiön ulkonäköä ja saada uusi ilme vanhojen laattojen päälle ilman laattojen poistamista.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

 

Ennen uuden laatoituksen aloittamista on tärkeää arvioida vanhojen laattojen kunto. Jos vanhat laatat ovat vaurioituneet, irtoilevat tai niissä on halkeamia, ne on suositeltavaa poistaa ennen uuden laatoituksen tekemistä. Uuden laatoituksen tulos voi olla paras, kun pohjana on terve ja tasainen alusta.

Vanhat laatat on puhdistettava huolellisesti ennen uuden laatoituksen aloittamista. Poista kaikki lika, rasva, saumat ja muut epäpuhtaudet pinnalta. Puhdistusaineena voi käyttää esimerkiksi laattojen puhdistusainetta tai liuotinta. Puhdas ja tasainen pinta on tärkeä hyvän tartunnan varmistamiseksi.

Jos vanhat laatat ovat epätasaisia tai niissä on voimakkaasti erottuvia saumoja, saattaa olla tarpeen tasoittaa pinta ennen uuden laatoituksen aloittamista. Tasoitemassa tai -laasti voidaan levittää vanhan laatan päälle saumojen tasoittamiseksi ja pinnan tasaisuuden parantamiseksi.

Primerin käyttö voi olla hyödyllistä parantamaan tartuntaa vanhojen laattojen pinnalla. Primeri auttaa uutta laatoitusta pysymään kiinni vanhoissa laatoissa paremmin. Käytä valmistajan suosittelemaa primeria ja noudata ohjeita huolellisesti.

Valitse uudet laatat, jotka sopivat vanhojen laattojen päälle asennettavaksi. Valitse paksuudeltaan sopivat laatat, jotta ne eivät nouse liikaa vanhojen laattojen päälle. Muista myös harkita, miten uudet laatat sopivat keittiön yleiseen sisustukseen ja tyyliin.

On tärkeää huomata, että laatoitus vanhan laatan päälle voi nostaa lattian tai seinän korkeutta, mikä voi vaikuttaa muihin pintamateriaaleihin, kuten kaapin asennukseen tai oviin. 

Mitä otettava huomioon

Keittiön seinien tulisi olla suorassa ennen uuden laattakerroksen asentamista. Epätasaiset seinät voivat aiheuttaa ongelmia laatoituksen kestävyyden ja kiinnittymisen kannalta. 

Jos seinät eivät ole suorassa, uusi laatta kerros voi painaa liikaa vanhan laatan päällä, mikä voi johtaa molempien kerrosten irtoamiseen tai halkeiluun.

Ennen keittiön välitilan laatoitus hommien aloittamista on tärkeää tarkistaa seinien suoruus ja tarvittaessa tehdä tarvittavat korjaukset. 

Seinien suoruuden varmistamiseksi voidaan käyttää vesivaakaa tai muuta sopivaa mittausvälinettä. Jos havaitaan merkittäviä vinoutumia, kannattaa harkita ammattilaisen apua tai rakennusalan asiantuntijan konsultointia.

Seinien korjaaminen ja suoristaminen voi vaatia erilaisia ​​rakennus tekniikoita, kuten tasoitusta tai seinien uudelleenrakentamista. Tasoitemassan tai tasoituslaastin käyttö voi auttaa saavuttamaan tasaisen pinnan ennen uuden laattakerroksen asentamista.

On tärkeää noudattaa oikeita asennus tekniikoita ja -materiaaleja varmistaakseen kestävän ja turvallisen laatoituksen. Ammattilaisen konsultointi tai ammattilaisen tekemä asennus voi olla suositeltavaa, jos seinät ovat voimakkaasti vinoja tai vaativat laajempia korjaustoimenpiteitä.

Jätä tästä tarjouspyyntö alueesi rakennusliikkeille >>

Keittiön välitilan laatoitus ja mitä huomioitava

Kun harkitaan uuden laatoituksen tekemistä, on tärkeää tarkistaa, kuinka hyvin nykyiset laatat ovat kiinni ja millainen niiden kunto on. Uuden laatoituksen tulisi aina perustua tasaiselle, lujalle ja hyvin kiinnittyneelle pinnalle. 

Tutki huolellisesti nykyisten laattojen kunto. Etsi merkkejä irtoamisesta, halkeamista tai huonosta kiinnityksestä. Kiinnitä erityistä huomiota saumoihin, sillä saumojen huonossa kunnossa oleminen voi viitata ongelmiin laattojen kiinnityksessä.

Kokeile varovasti painaa tai naputtaa laattoja eri kohdista ja kuuntele ääniä. Jos laatta kuulostaa ontolta tai liikkuu paineen alla, se voi olla merkki huonosta kiinnityksestä. Hyvin kiinnittyneet laatat tuntuvat tukevilta ja eivät liiku.

Tarkista saumojen kunto ja halkeamien esiintyminen. Jos saumoissa on halkeamia tai ne ovat kuluneet, se voi viitata laattojen irtoamiseen tai huonoon kiinnitykseen.

Jos havaitset irtolaattoja, halkeamia tai huonosti kiinnittyneitä laattoja, on tärkeää tehdä tarvittavat korjaukset ennen uuden laatoituksen aloittamista. 

Irtoavat tai vaurioituneet laatat tulee poistaa ja kiinnittää uudelleen asianmukaisilla kiinnitys menetelmillä. Tarvittaessa voi olla tarpeen käyttää laatoitus tasoitetta tai muuta tasoitusainetta saumojen tai epätasaisuuksien korjaamiseksi.

Ennen uuden laatoituksen aloittamista on tärkeää varmistaa, että pinta on tasainen ja tasainen. Tasoiteaineita voidaan käyttää pienten epätasaisuuksien korjaamiseen. Tarvittaessa voi olla tarpeen hioa tai tasoittaa pintaa saavuttaaksesi optimaalisen alustan uudelle laatoitukselle.

Uuden laatoituksen tekeminen vaatii oikeiden kiinnitysmenetelmien käyttöä. Noudata valmistajan ohjeita ja suosittelemaa liimaa tai laastia. 

Keittiön välitilan laatoitus kiinnitysvaihtoehdot

Välitilan laatoittaminen tarjoaa mahdollisuuden luoda kestävä, helppohoitoinen ja tyylikäs pinta keittiön välitilaan. Usein välitilan laatoitukseen käytetään perinteisiä saneerauslaasteja, mutta vaihtoehtoisesti voidaan hyödyntää myös liima-aineita.

Saneerauslaastit ovat yleisimpiä materiaaleja välitilan laatoituksessa. Ne ovat joustavia, kosteutta kestäviä ja hyvin tarttuvia laasteja, jotka soveltuvat hyvin välitilan laatoitukseen. 

Saneerauslaasti levitetään tasoitusharjalla tai lastalla tasaisesti seinään, ja siihen painetaan laatta kiinni. Laattojen väliset saumat täytetään laastilla.

Liima-aineita voidaan käyttää myös välitilan laatoituksessa. Liimat ovat erityisen hyviä, kun välitilan laatat ovat kevyempiä ja pienempiä. Liima-aineilla on vahva tarttuvuus, ja ne kuivuvat nopeasti, mikä mahdollistaa nopeamman työskentelyn. 

Liimaa levitetään seinään lastalla tai tasoitus harjalla, ja laatta painetaan kiinni siihen. Saumojen täyttämiseen voidaan käyttää laastia tai elastista saumamassaa.

Jos et ole varma, miten välitilan laatoitus tulisi toteuttaa tai tarvitset apua oikeiden materiaalien valinnassa, kannattaa harkita ammattilaisen apua. Ammattilaiset voivat auttaa sinua suunnittelemaan ja toteuttamaan laatoituksen oikein ja varmistamaan hyvän lopputuloksen.

On tärkeää muistaa, että välitilan laatoitus vaatii huolellista työskentelyä ja asianmukaisten materiaalien käyttöä. Seinän tulee olla tasainen ja puhdas ennen laatoituksen aloittamista. Huolehdi myös oikeasta saumojen täyttämisestä ja tiivistämisestä, jotta välitila on helppo pitää puhtaana ja kosteudelta suojattuna.

Keittiön välitilan laatoituksen hinnan muodostuminen

Keittiön välitilan laatoitus hinta voi vaihdella suuresti riippuen eri tekijöistä. 

Käytettävä laatoitus menetelmä voi vaikuttaa kustannuksiin. Saneerauslaastin käyttö voi olla edullisempaa kuin liima-aineiden käyttö.

Jos vanhat laatat tulee poistaa ennen uuden laatoituksen aloittamista, tämä lisää kustannuksia. Purkutyöt vaativat lisätyötä ja mahdollisesti myös jätteen poiskuljetusta.

Keittiön välitilan laatoitus kustannukset yleensä kasvavat pinta-alan kasvaessa. Mitä suurempi alue on laatoitettava, sitä enemmän materiaaleja ja työtunteja tarvitaan.

Jos vanhat laatat jätetään paikoilleen ja uusi laatoitus tehdään niiden päälle, tämä voi säästää kustannuksia, koska purkutyöt ja mahdollinen tasoittaminen voidaan välttää.

Laatoitus tarvikkeiden ja -materiaalien hinta voi vaihdella eri valmistajien ja laatu erojen mukaan. Laattojen hinta, saumausaineet ja muut tarvikkeet tulee ottaa huomioon kustannuksia arvioitaessa.

On tärkeää ottaa huomioon, että nämä ovat vain yleisiä tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa välitilan laatoituksen hintaan. Tarkka hinta-arvio voidaan saada konsultoimalla ammattilaista ja pyytämällä tarjouksia eri urakoitsijoilta.

Keittiön välitilan laatoitus hinta

Keittiön välitilan laatoituksen hinta voi vaihdella riippuen useista tekijöistä. Yleisesti ottaen välitilan laatoittamisen kustannukset keskimäärin ilman purkutöitä voivat olla noin 350,00 € – 1.000 €. 

On kuitenkin tärkeää huomata, että tämä on vain karkea hinta-arvio, ja todellinen hinta voi vaihdella eri tekijöiden perusteella.

On tärkeää ottaa huomioon, että nämä ovat vain suuntaa antavia hinta-arvioita. Todellinen hinta riippuu aina yksilöllisistä tekijöistä, kuten työn laajuudesta, valitusta materiaalista, ammattilaisen palkkiosta ja mahdollisista lisätöistä. Parhaan hinta-arvion saamiseksi kannattaa pyytää tarjouksia useilta urakoitsijoilta ja neuvotella hinta ja työn laajuus tarkemmin.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.