Keittiöremontin hinta – kuinka paljon uusi keittiö maksaa?

Keittiöremontin hinta: Keittiön hinta on yksi tärkeimmistä kysymyksistä uuden keittiön hankintaa suunnittelevalle.

Yksi yleisimmistä kysymyksistä on, kuinka paljon keittiöremontin hinta on. Yhtä yleistä on, ettei kysymykseen saa vastausta.

Keittiöremontin voi tehdä niin monella tavalla, että hinta-arviota varten tarvitaan jo jonkinlainen suunnitelma remontista.

Tämän artikkelin avulla budjetin tekeminen kuitenkin helpottuu ja hintaa on sen jälkeen helpompi kysellä esimerkiksi keittiöliikkeestä ilman varsinaista tarjouspyyntöä.

Keittiöremontin hinta voi vaihdella sadoista euroista jopa viisinumeroiseen lukuun.

Edullinen keittiöremontti syntyy kevyestä pintaremontista, jossa haetaan lähinnä uutta ilmettä keittiöön. Tällöin hyödynnetään olemassa olevaa mahdollisimman paljon, hiotaan ja maalataan tai vaihdetaan vain pintoja ja uusitaan muita osia vain todellisen tarpeen mukaan. Ensimmäinen kysymys on siis, millaista remonttia suunnittelet ja mikä on oma budjettitavoitteesi.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Keittiöremontin hinta edullisemmassa keittiöremonttissa

Joskus tavoitteena on halpa keittiöremontti. Toisaalta keittiöremonttia voidaan myös miettiä ekologisuuden kannalta. Vanhan keittiön remontoinnissa on paljon erilaisia mahdollisuuksia ja hintaan voit vaikuttaa eniten omilla valinnoillasi.

Vanhan keittiön remontissa, kysy ensin itseltäsi seuraavat kysymykset:

  • Pidätkö siitä, miten vanha keittiö on suunniteltu?
  • Ovatko vanhat kalusteet muuten ehjiä, mutta pinnoiltaan kuluneita?
  • Pidätkö jostain osasta, etkä haluaisi muuttaa siinä periaatteessa mitään muuta kuin ulkonäön?
  • Haluaisitko muuttaa kalusteiden järjestystä, mutta kaapistot tai osa niistä ovat sinänsä ihan toimivia?
  • Onko tavoitteena mahdollisimman halpa keittiöremontti?
  • Pidätkö ympäristön huomioimista ja kestävää kehitystä tärkeänä?

Jos vastaus edes osaan edellisistä on kyllä, kannattaa hyödyntää vanhan keittiön mahdollisesti hyvinkin laadukkaita kaapin sisäosia ja muita rakenteita. Tällöin uusi keittiö suunnitellaan osittain tai kokonaan pintaremontin ajatusta hyödyntäen ja hintakin on sen mukainen.

Kestävät ja laadukkaat kaapit sekä niiden asennustyö muodostaa valtaosan keittiöremontin kuluista. Jos keittiö on rakenteeltaan toimiva ja kalusteet laadukkaita, ei olemassa olevia kalusteita kannata lähteä vaihtamaan kokonaan Voit säästää tuhansia euroja rahaa sekä samalla ympäristöä hieman erilaisilla valinnoilla. Keittiöstä saa täysin uuden veroisen kokonaisvaltaisen pintaremontin avulla.

Edullisimmillaan pelkkään maalaukseen perustuva pintaremontti maksaa muutaman satasen, keittiön ovien vaihtaminen yleensä 500–2 000 €.

Pintaremontissa hyödynnetään vähintään osa vanhojen kalusteiden sisäosista, mutta maalataan tai vaihdetaan keittiön näkyvät osat: tasot sekä kaappien ja laatikoiden ovet, seinien pintamateriaalit, lattiat sekä halutessaan myös kodinkoneet. Siksi pintaremontti on halpa tapa remontoida keittiö. Keittiön pintaremontti voidaan toteuttaa tarpeen mukaan juuri niitä osia hyödyntäen kuin haluat eikä kaikkea ole pakko vaihtaa. Keittiön pintaremontista ja hintaan vaikuttavista tekijöistä voit lukea lisää täältä (linkki keittiön pintaremontti -artikkeliin). 

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Keittiöremontti

Keittiöremontin hinta perusteellisessa keittiöremonttissa

Jos haluat uudistaa keittiön kokonaisvaltaisesti lattiasta kattoon ja uusia sekä kalusteet että kodinkoneet, huolellinen suunnittelu on kaiken a ja o. Projektin kokonaishinta voi hieman yllättäen nousta jopa reilusti yli kymmeneen tuhanteen euroon, sillä projektiin sisältyy myös vanhan keittiön purku sekä mahdollisia rakennemuutoksia.

Kallein osa keittiöremonttia on yleensä aina kalusteiden vaihto. Erikoiset materiaalivalinnat ja ratkaisut nostavat keittiöremontin hintaa huomattavasti. Peruskalusteiden kokonaishinta on keittiön koosta riippuen 2000-7000€, mutta erityisillä mekanismeilla ja kalliimmilla materiaaliratkaisuilla hinta voi nousta jopa 15000 euroon. Siksi huolellinen suunnittelu ja eri vaihtoehtojen kartoittaminen on tärkeää ennen päätösten tekemistä.

Merkittävän lisän kokonaishintaan tuovat mahdolliset muutokset vesi- tai sähköpisteissä sekä muissa keittiön perusrakenteissa kuten kantavissa seinissä. Mieti siis myös sitä, mitkä muutokset ovat välttämättömiä tai itsellesi kaikkein tärkeimpiä.

Keittiöremontin budjettiin kannattaa lisätä hieman pelivaraa yllätyskuluja varten. Joskus esimerkiksi vanhan keittiön alta paljastuu laajempia, rakenteellisia korjaustarpeita. Vanhan keittiön purkukustannukset (800-1500€) ja asianmukainen kalusteiden ja koneiden kierrätys tulee myös ottaa huomioon budjetissa. 

Omalla työllä purkukustannukset saa minimiin ja nettikirpputorit mahdollistavat nykyään sen, että itselle tarpeeton, mutta toimiva kone tai kalusto saadaan suoraan kiertoon. Kokonaisvaltaisessa remontissa myös kierrätysasemalle jää varmasti vietävää.Koska keittiöremonttiin sisältyy monta työvaihetta, on kilpailutuksen merkitys iso. Kannattaa aina kilpailuttaa useampi toimija. Lopullisissa valinnoissa on katsottava kuitenkin kauas tulevaisuuteen. Halvin ratkaisu ei yleensä ole se kestävin, ellei edullisuus johdu tehokkaasta prosessista, yksinkertaisesta rakenteesta, poistomyynnistä tai muusta selvästä syystä.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Uuden keittiön hinta

Kuinka paljon maksaa uusi keittiö? Keittiön hinta on yksi tärkeimmistä kysymyksistä uuden keittiön hankintaa suunnittelevalle. Tähän kysymykseen on kuitenkin mahdotonta vastata yksiselitteisesti. Hyvä puoli on se, että keittiön voi hankkia monenlaisella budjetilla. Budjetin lisäksi on mietittävä myös muita arvoja ennen ostopäätöstä, sillä keittiön laatu ja käytettävyys näkyvät arjessasi joka päivä – sekä hyvässä että pahassa.

Keittiön hinta voidaan periaatteessa jakaa kahteen osaan, joita ovat hankintakustannukset sekä asennus. Myös ammattilaisen tekemä keittiösuunnittelu maksaa noin 200-1000 euroa, mutta se kannattaa laskea osana hankintakustannuksia. Ilman ammattilaisen apua teet helposti virheitä, jotka maksavat enemmän kuin itse suunnittelupalvelu. Monet keittiöitä myyvät yritykset sisällyttävät palveluunsa automaattisesti suunnittelun. Ilmainen suunnittelupalvelu näkyy kuitenkin usein jossain muussa, kuten tuotteiden hinnassa.

Keittiön hankintakustannukset riippuvat eniten keittiön koosta sekä kalusteisiin liittyvistä valinnoista. Kalusteiden osuus hinnasta on suurin ja vaihtelee 2000€ ja 12 000€ välillä. Päälle tulevat keittiön kodinkoneet, mikä on yleensä muutaman tuhannen euron hankinta. 

Asennuskustannukset riippuvat eniten siitä, sisältyykö työhön myös mahdollinen vanhan keittiön purku. Tyhjälle pohjalle tehtynä asennuksen hinta on yleensä 800€-1500€, purun kanssa työhön tulee herkästi tuplat lisää. Asennuksen voi myös tehdä itse ja teettää esimerkiksi vain sähkötyöt ammattilaisella. Sähkötyöt saa muutamalla sadalla eurolla.

Keittiötyypin vaikutus keittiöremontin hintaan

Keittiötyyppi vaikuttaa hintaan pääosin siten, että kalusteiden määrä on yleensä suurin U-keittiössä ja pienin I-keittiössä. Kulmia sisältäviin L- ja U-keittiöihin tulee myös usein hintaa nostavia teknisiä ratkaisuja, joilla kulmat saadaan paremmin hyödynnettyä.

Koska uuden keittiön hinta pohjautuu pitkälti ostajan omiin valintoihin, ei keittiön hintaa kukaan voi sanoa etukäteen – sinun on itse luotava budjettisi omien tarpeittesi sekä realiteettien pohjalta. Seuraavassa taulukossa kuitenkin suuntaa antavat hinta-arviot perusvalinnoilla kalustettuihin keittiöihin keittiötyypeittäin. Hinta-arvioihin sisältyy tasot, allas sekä kalusteet ja niiden mekanismit, mutta ei kodinkoneita.

Keittiötyyppi:Hinta:
I-keittiö2000-3000 €
II-keittiö eli rinnakkaiskeittiö2500-3500 €
L-keittiö3000-4000 €
U-keittiö5000-6000 €
Saarekekeittiö4000-7000 €

Yksiön keittiö tai muuten erityisen pieni keittiö on edellä mainittuja arvioita tyypillisesti edullisempi: keittiömallista riippuen pieni keittiö maksaa yleensä 2000-3500€

Miten toteuttaa keittiö edullisesti?

Keittiön kokonaishintaan vaikuttaa eniten kalusteiden määrä ja materiaalivalinnat. Kaappien lukumäärä, ovi- ja tasomateriaali sekä sisus valitaan erikseen ja kaikki päätökset näkyvät keittiön hinnassa. Myös yksityiskohtien, kuten ripojen ja hanojen hinnoissa on suuria eroja.

Keittiöihin on tänä päivänä lähes rajattomasti mahdollisuuksia, mutta erikoisemmat mekanismit, materiaalit ja systeemit myös maksavat eniten. Perusvalinnoissa laatua kannattaa sen sijaan arvostaa. Halpa keittiö ei ole pitkässä juoksussa kukkarolle edullinen, jos materiaalit eivät kestä.

Koska materiaalien osuus keittiön hinnassa on suuri, säästöjä voi tehdä, jos kaikkea ei tarvitse ostaa uutena. Pystytkö hyödyntämään uuteen keittiöön jotain olemassa olevaa? Keittiöremontissa tämä on usein mahdollista, mutta uuden talon keittiön rakentaminen lähtee täysin tyhjästä.

Edullinen keittiö voidaan käytännössä toteuttaa joko valitsemalla mahdollisimman halvat, mutta laadukkaat materiaalit ja kodinkoneet tai hyödyntämällä mahdollisimman pitkälle olemassa olevaa kalustoa. Uuden talon keittiö aloitetaan täysin alusta, mutta tällöinkin voi tietysti yrittää etsiä omiin suunnitelmiin sopivia keittiön osia tai kokonaisuuksia poistomyynneistä tai käytettynä netin kauppapaikoista tai huutokaupoista. Oman työn osuudella voi myös vaikuttaa lopulliseen hintaan jonkin verran.

Vanhan talon keittiö voidaan uusia joko osittain tai kokonaan. Tällöin hintaan vaikuttaa eniten se, annatko vanhalle keittiölle uuden ilmeen vai hankitko kokonaan uuden. Oman työn osuus ja kodinkoneiden valinta vaikuttavat tietysti hintaan samalla tavalla kuin uudenkin keittiön kohdalla. Alta löydät lisää tietoa, jonka avulla valitset omaa budjettia ja tarpeita vastaavan keittiöremontin.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.