Huoneistoremontti

Huoneistoremontti voi olla suuri projekti, jossa tavoitteena on parantaa huoneiston ulkonäköä, yleiskuntoa ja toimivuutta.

Huoneistoremontti -Parannetaan ulkonäköä ja toimivuutta

Huoneistoremontti voi olla suuri projekti, jossa tavoitteena on parantaa huoneiston ulkonäköä, yleiskuntoa ja toimivuutta. Täydellinen huoneistosaneeraus kattaa usein kaikki huoneiston osat, aina lattiasta kattoon ja märkätiloihin asti. 

Huoneistoremontissa lattiapinnoitteet voidaan uusia. Vanhat lattiat voidaan purkaa ja korvata uusilla lattiamateriaaleilla, kuten parketilla, laminaatilla tai laatoituksella. Lattioiden uusiminen antaa huoneistolle raikkaan ilmeen ja parantaa sen toimivuutta.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Seinien ja kattojen kunnostus voi sisältää maalausta, tapetointia tai uusien pintamateriaalien asentamista. Vanhat pintamateriaalit voidaan poistaa ja korvata uusilla, jolloin huoneiston ilme muuttuu huomattavasti. Samalla voidaan tehdä mahdolliset korjaukset seinien ja kattojen pinnassa oleviin vaurioihin.

Huoneistoremontissa voidaan päivittää sähkö- ja putkijärjestelmiä vastaamaan nykyaikaisia standardeja ja turvallisuusvaatimuksia. Vanhat sähkö- ja putkijärjestelmät voidaan korvata uusilla, mikä parantaa huoneiston toimivuutta ja vähentää mahdollisten vikojen ja ongelmien riskiä.

Märkätilojen, kuten kylpyhuoneen ja wc:n, uusiminen on yleinen osa huoneistosaneerausta. Vanhat märkätilat puretaan ja korvataan uusilla lattia- ja seinämateriaaleilla, suihkuilla, ammeilla ja saniteettikalusteilla. Märkätilojen uusiminen parantaa huoneiston hygieniatasoa ja toimivuutta.

Keittiön uusiminen on usein yksi huoneistoremontin keskeisistä osista. Vanha keittiö puretaan ja korvataan uusilla kaapeilla, työtasoilla, kodinkoneilla ja vesipisteillä. Uuden keittiön asentaminen tehostaa huoneiston toimivuutta ja antaa sille modernin ilmeen.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Erilaisia huoneistoremontteja

Kun kyseessä on kerrostaloasunnon tai rivitalon huoneisremontti voi olla hyvin laaja ja kokonaisvaltainen. Huoneistoremontti voi sisältää useita eri osa-alueita, kuten lattian uusimisen, seinien maalauksen tai tapetoinnin, kylpyhuoneen ja keittiön remontoinnin sekä tarvittaessa jopa pohjaratkaisun muutoksia. 

  1. Lattian uusiminen: Lattian uusiminen on yleinen osa huoneistoremonttia. Vanha lattiamateriaali voidaan purkaa ja korvata uudella, kuten parketilla, laminaatilla, laatoituksella tai kokolattiamatolla. Lattian uusiminen antaa huoneistolle raikkaan ilmeen ja voi parantaa sen toiminnallisuutta.
  1. Seinien kunnostus: Seinien kunnostus voi sisältää maalausta, tapetointia tai uusien pintamateriaalien asentamista. Vanhat pintamateriaalit voidaan poistaa ja korvata uusilla, jolloin huoneiston ilme muuttuu huomattavasti. Samalla voidaan tehdä mahdolliset korjaukset seinien pinnassa oleviin vaurioihin.
  1. Kylpyhuoneen ja keittiön remontointi: Kylpyhuoneen ja keittiön remontointi on yleensä merkittävä osa huoneistoremonttia. Vanhat kylpyhuone- ja keittiökalusteet voidaan purkaa ja korvata uusilla, kuten suihkuilla, ammeilla, pesualtailla, keittiökaapeilla ja työtasoilla. Tarvittaessa voidaan tehdä myös muutoksia putkistoihin ja sähköjärjestelmiin.
  1. Pohjaratkaisun muutokset: Joissakin tapauksissa huoneistosaneeraus voi sisältää myös pohjaratkaisun muutoksia. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi seinien purkamista tai uusien väliseinien rakentamista. Pohjaratkaisun muutokset voivat parantaa huoneiston toimivuutta ja tilankäyttöä.

On tärkeää suunnitella huoneistosaneeraus huolellisesti ja ottaa huomioon omat tarpeet ja budjetti. Ammattilaisen avulla voi varmistaa, että remontti toteutetaan laadukkaasti ja ammattitaidolla. Huoneistosaneerauksen avulla voi parantaa asunnon ulkonäköä, toimivuutta ja asumismukavuutta, samalla lisäten sen arvoa.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Huoneistoremontti -Muutokset ja päivitykset eri huoneisiin

Huoneistoremontti voi sisältää monenlaisia muutoksia ja päivityksiä eri huoneisiin. Tässä on joitakin yleisiä remonttikohteita ja niihin liittyviä mahdollisia muutoksia:

  1. Keittiö: Keittiöremontti voi sisältää kaappien ja ovien uudistamisen, keittiökalusteiden vaihtamisen tai jopa keittiön rakenteen muuttamisen. Tavoitteena voi olla parempi toimivuus, nykyaikaisempi ilme ja lisääntynyt säilytystila.
  1. Olohuone: Olohuoneessa muutokset voivat kohdistua lattia-, seinä- tai kattopintoihin. Uusien lattiapäällysteiden, maalausten tai tapetointien avulla voidaan luoda uutta ilmettä ja raikastaa tilaa.
  1. Makuuhuone: Makuuhuoneessa voidaan päivittää vaatekaappien ovia tai rakentaa uusia säilytysratkaisuja. Liukuovet ovat suosittu vaihtoehto, sillä ne säästävät tilaa ja antavat modernin ilmeen.
  1. Kylpyhuone / WC / sauna: Kylpyhuone-, WC- tai saunatilojen remontoinnissa tavoitteena voi olla lisääntynyt toiminnallisuus, käytännöllisyys ja uusi ilme. Uusien laattojen, kalusteiden, suihkujen ja saunan pintojen avulla voidaan luoda viihtyisä ja moderni kylpytila.
  1. Kodinhoitohuone: Kodinhoitohuoneen remontti voi keskittyä käytännöllisyyden ja toimivuuden parantamiseen. Lisää säilytystilaa, pesukoneliitännät ja hyvä työskentelytila voivat olla tärkeitä tavoitteita.
  1. Eteinen: Eteisen remontilla voidaan parantaa sen toimivuutta ja antaa hyvä ensivaikutelma huoneistoon astuttaessa. Uudet lattia- tai seinäpinnat, säilytysratkaisut ja valaistus voivat tehdä eteisestä houkuttelevan ja viihtyisän tilan.

Huoneistoremonttien tarkoituksena on yleensä parantaa huoneiston ulkonäköä, yleiskuntoa ja toimivuutta. Jokainen remontti on kuitenkin yksilöllinen, ja lopputulos riippuu omista mieltymyksistä ja budjetista. Ammattilaisen avulla voidaan suunnitella ja toteuttaa remontti niin, että se vastaa omia tarpeita ja tavoitteita.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Sopiva ajankohta huoneistoremontille

Huoneistoremontin sopiva ajankohta riippuu monista tekijöistä, kuten asukkaan tarpeista, budjetista ja ajankohdan käytännön mahdollisuuksista. 

Jos ollaan juuri hankittu uusi huoneisto niin  saatetaan haluta remontoida se ennen muuttoa tai heti muuton jälkeen. Tällöin voidaan suunnitella ja toteuttaa remontti ennen kuin muutetaan asumaan, mikä voi olla kätevää ja vähentää häiriötä arjessa.

Jos ollaan asuttu huoneistossa jo jonkin aikaa, saattaa olla tarpeen remontoida tila vastaamaan paremmin omia tarpeita ja mieltymyksiä. Esimerkiksi keittiön, kylpyhuoneen tai makuuhuoneen päivittäminen voi parantaa asumismukavuutta ja lisätä toiminnallisuutta.

Huoneistoremontti voi olla laaja projekti, johon voi kuulua useita eri vaiheita ja huoneiden remontointia. Tällaisessa tapauksessa on hyvä harkita remontin ajoittamista sellaiseen ajankohtaan, jolloin on riittävästi aikaa ja resursseja sitoutua projektiin.

Remontointi voi olla merkittävä taloudellinen investointi. On tärkeää arvioida oma budjetti ja harkita, milloin on sopiva aika käyttää tarvittavat varat remontointiin. Jos halutaan levittää kustannuksia pidemmälle ajanjaksolle, voit harkita vaiheittaista remontointia.

Muutokset elämässä, kuten perheenlisäys, lasten kasvaminen tai työtilanteen muutokset, voivat vaikuttaa sopivaan ajankohtaan remontille. On hyvä ottaa huomioon nämä tekijät ja suunnitella remontti siten, että se sopii parhaiten yhteen elämäntilanteen kanssa.

Huoneistosaneeraus voi parantaa asumismukavuutta, lisätä toiminnallisuutta ja tuoda uutta ilmettä kotiin. On tärkeää harkita huolellisesti sopiva ajankohta remontille ja tarvittaessa konsultoida ammattilaisia saadakseen tietoa remontin toteutuksesta ja vaikutuksista.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Huoneistoremontti hinta

Huoneistoremontin hintaan vaikuttavat useat tekijät, kuten mainitsemasi huoneiston rakennustyyppi, remontoitavat kohteet, muutosten laajuus ja huoneiston pinta-ala.

Huoneistoremontti voi vaihdella suuresti kustannuksiltaan ja hintaan vaikuttavat useat tekijät, kuten rakennustyyppi, remontin kohteet ja urakan laajuus. On kuitenkin mahdollista antaa suuntaa-antavia hintaesimerkkejä erilaisista huoneistoremonteista. Huomioi kuitenkin, että nämä ovat vain arvioita, ja tarkempi hinta-arvio kannattaa pyytää ammattilaiselta remontti tarjousta pyytäessäsi.

Kerrostaloyksiön laaja huoneistoremontti – hinta noin 5.500 €:

Tässä esimerkissä kerrostaloyksiön laaja huoneistoremontti voi sisältää seuraavia töitä: maalaus seinille ja katoille, lattioiden uusiminen, sähköjen päivitys, valaisimien vaihtaminen sekä tarvittaessa pieniä korjauksia. Tämänkaltaisen remontin hinta voi vaihdella alueittain ja tarvittavien töiden määrän perusteella.

Rivitalon keittiö- ja kylpyhuoneremontti sekä sisäseinien maalaus – hinta noin 24.000 €:

Rivitalon remonttiin kuuluu usein keittiön ja kylpyhuoneen uudistaminen sekä sisäseinien maalaus. Keittiöremontti voi sisältää kaappien ja työtasojen vaihtamisen, uusien kodinkoneiden asentamisen ja lattian päivittämisen. Kylpyhuoneremontti voi sisältää pintojen uusimisen, kuten laattojen vaihtamisen, vesieristyksen parantamisen ja uuden kalustuksen asentamisen. Lisäksi sisäseinien maalaus tuo raikkaan ilmeen koko huoneistoon.

On kuitenkin tärkeää huomata, että jokainen huoneisto ja remontti on yksilöllinen, eikä täysin samanlaista remontin hintaa voida antaa kaikille huoneistoille. Tarjouspyynnön jättäminen remontista ammattilaiselle antaa sinulle tarkemman hinta-arvion omasta huoneistosi remontoinnista, koska he voivat arvioida remontin laajuutta ja tarvittavia töitä huomioimalla yksilölliset tekijät.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

KodinPro tarjoaa remontointipalveluita seuraavilla alueilla:

Hyödyllisiä artikkeleita ja vinkkejä huoneistoremonttiin:

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.