Sähköasennus

Sähköasennus on tärkeä osa kodin sähköjärjestelmän rakentamista, huoltoa ja laajentamista. Ammattitaitoisesti suoritettu sähköasennus varmistaa turvallisen ja toimivan sähköverkon kotiin. 

Sähköasennus – Turvallisuutta ja toimivuutta kodin sähköjärjestelmään

Sähköasennus on tärkeä osa kodin sähköjärjestelmän rakentamista, huoltoa ja laajentamista. Ammattitaitoisesti suoritettu sähköasennus varmistaa turvallisen ja toimivan sähköverkon kotiin. 

Sähköasennuksen tarkoituksena on toteuttaa kodin sähköverkkoon liittyvät kytkennät ja asennukset niin, että sähkövirta pääsee virtaamaan oikein ja turvallisesti. 

Sähköasennustöissä huomioidaan sähkötekniset vaatimukset, turvallisuusmääräykset ja standardit, joita noudattamalla voidaan varmistaa sähköjärjestelmän toimivuus ja ennen kaikkea asukkaiden turvallisuus.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Sähköasennusliike

Sähkötyöt ovat välttämätön osa nykyaikaista yhteiskuntaa ja niitä tarvitaan monissa eri tilanteissa. Onneksi Suomessa toimii laaja valikoima sähköasennusliikkeitä, jotka palvelevat asiakkaita kaikkialla maassa. Näitä yrityksiä löytyy niin suurimmista kaupungeista kuin pienemmistä kylistäkin, joten sähköpalveluiden saatavuus on taattu joka puolella Suomea.

Sähköasennukset voivat vaihdella suuresti niiden laajuuden ja vaativuuden suhteen. Jotkut työt ovat pieniä ja yksinkertaisia, kuten pistorasian tai valaisimen asentaminen. Toiset työt taas ovat suuria ja monimutkaisia, kuten sähköjärjestelmän asennus uuteen rakennukseen tai teollisuuslaitoksen sähköistys.

Sähköasennusliikkeet tarjoavat monipuolisia palveluita vastatakseen erilaisiin sähkötyö tarpeisiin. Ne voivat hoitaa esimerkiksi sähköasennukset, sähköverkkojen rakentamisen ja kunnostamisen, sähköhuollot ja korjaukset sekä erilaiset sähkösuunnittelu tehtävät. Oli kyse sitten pienestä tai suuresta sähkötyöstä, ammattitaitoiset sähköalan tekijät pystyvät tarjoamaan asiakkaille laadukasta ja luotettavaa palvelua.

Yksi tärkeä osa-alue sähköalan yritysten toiminnassa on asiakaspalvelu. Hyvät sähköasennusliikkeet pyrkivät tarjoamaan asiakkailleen selkeää viestintää, asiantuntevaa neuvontaa ja ripeää palvelua. He ymmärtävät, että asiakkaiden tarpeet voivat vaihdella ja heidän tavoitteenaan on tarjota juuri oikeanlaisia ratkaisuja jokaiseen tilanteeseen.

Suomessa on myös useita sähköasennusliikkeitä, jotka erikoistuvat tiettyihin sähkötyö alueisiin, kuten aurinkoenergiaan, älykkäisiin sähköjärjestelmiin tai sähköautojen lataus ratkaisuihin. Tällaiset erikoistuneet yritykset voivat tarjota syvällistä asiantuntemusta ja erikoisosaamista tietyillä sähköalan osa-alueilla.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kuka saa tehdä sähköasennuksia?

Sähköasennuksien tekemiseen liittyy tärkeitä turvallisuusnäkökohtia ja siksi Suomessa on olemassa selkeät pelisäännöt sähkötöiden tekijöille. On tärkeää ymmärtää, että vaikka tavallinen sähkönkäyttäjä voi tehdä joitakin pieniä sähkötöitä, monimutkaisemmat kiinteät sähköasennukset kuuluvat aina ammattilaisen tehtäväksi.

Sellaiset kiinteät sähköasennukset, kuten valaisimien, pistorasioiden ja kytkimien asennukset, vaativat ammattilaisen osaamista. Tällaiset asennukset liittyvät kiinteään sähköverkkoon ja niiden tekeminen edellyttää sähköalan ammattilaisen tuntemusta sähköjärjestelmistä, turvallisuusvaatimuksista ja voimassa olevista standardeista. Ammattilainen pystyy varmistamaan, että asennukset tehdään oikein ja turvallisesti, minimoiden sähköisku- ja palovaaran riskit.

Toisaalta tavallinen sähkönkäyttäjä, kuten kotitalouden asukas voi tehdä joitakin pieniä sähkötöitä kotonaan. Nämä työt ovat kuitenkin tarkasti määriteltyjä ja niiden toteuttamisessa tulee noudattaa erityistä huolellisuutta. Tällaisia pieniä sähkötöitä voivat olla esimerkiksi lamppujen vaihtaminen, liikkuvien sähkölaitteiden pistotulppien kytkeminen pistorasiaan tai sulakkeiden vaihtaminen. On kuitenkin tärkeää muistaa, että nämä työt saavat olla vain pienimuotoisia ja rajoittuvat käyttöpaikan omiin tiloihin.

Pieniä kodin sähkötöitä tehtäessä on noudatettava erityistä huolellisuutta ja turvallisuusohjeita. Ennen töiden aloittamista on hyvä tarkistaa sähköjärjestelmän kunto ja varmistaa, että työkalut ja tarvikkeet ovat asianmukaisia ja turvallisia käyttää. Tarvittaessa kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen ja pyytää neuvoja.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Yleisimmät sähköasennukset

Sähköasennukset ovat olennainen osa kodin tai vapaa-ajan asunnon käyttämiseen tarvittavaa palvelua, jonka avulla saadaan viihtyvyyttä, turvallisuutta ja toimivuutta. 

Kodissa ja vapaa-ajan asunnossa on paljon erilaisia tarpeita, johon tarvitaan sähköasennuksia.

Valaistusasennukset: 

Valaistusasennukset kattavat erilaisia asennuksia, kuten valaisimien, kattovalaisimien, seinävalaisimien ja pöytävalaisimien asennukset. Uusien valaistusratkaisujen, kuten LED-valaistuksen, yleistyessä valaistusasennukset tarjoavat energiatehokkaampia ja kestävämpiä vaihtoehtoja.

Pistorasia- ja kytkin asennukset:

Pistorasia- ja kytkin asennukset ovat olennainen osa kodin tai työpaikan sähköistystä. Niitä tarvitaan sähkölaitteiden ja valaistuksen kytkemiseen sähköverkkoon. Pistorasioiden ja kytkinten asennuksessa tulee huomioida paikalliset sähkömääräykset ja turvallisuusvaatimukset.

Sähkökeskusten asennukset:

Sähkökeskukset ovat sähköjärjestelmän sydän, joka jakaa sähkövirran eri piireille ja suojaa sähkölaitteita ylikuormitukselta tai oikosuluilta. Sähkökeskusten asennus vaatii ammattitaitoa ja huolellisuutta varmistaakseen sähköturvallisuuden ja oikeanlaisen toiminnan.

Kaapelointi ja johdotus:

Kaapelointi ja johdotus käsittävät sähköjohdotuksen asennuksen, joka mahdollistaa sähkövirran kulun eri laitteiden ja pisteiden välillä. Kaapelin asennus voi sisältää seinän sisäisen tai pinnan päällisen asennuksen tarpeen mukaan. Oikea kaapelointi ja johdotus varmistavat sähköjärjestelmän toimivuuden ja turvallisuuden.

Sähkölämmitysjärjestelmien asennukset: 

Sähkölämmitysjärjestelmät, kuten lattialämmitys tai sähköpatterit tarjoavat tehokkaan ja mukavan lämmönlähteen kodeissa. Näiden järjestelmien asennus edellyttää erityisosaamista ja tarkkaa suunnittelua varmistaakseen energiatehokkuuden ja optimaalisen toiminnan.

Mökin sähköistäminen voi merkittävästi lisätä mökkiasumisen mukavuutta ja tarjota monipuolisempia käyttömahdollisuuksia. Kun mökillä on käytettävissä sähkövirta, se avaa oven erilaisille mukavuuksille ja modernisaatiolle, jotka tekevät oleskelusta mökillä entistä miellyttävämpää.

Yksi suosittu sähköistyksen lisäys mökillä on sähkölämmityksen asennus. Sähkölämmitys tarjoaa tehokkaan ja helppokäyttöisen lämmönlähteen mökille, joka mahdollistaa tasaisen ja miellyttävän lämpötilan ympäri vuoden. Monet mökin omistajat valitsevat sähkölämmityksen sen helppouden, käyttömukavuuden ja energiatehokkuuden vuoksi. Sähkölämmityksen ansiosta mökin voi pitää lämpimänä myös talvikaudella tai viileinä kesäöinä.

Sähköistys voi myös helpottaa arjen askareita mökillä. Sähkökäyttöiset kodinkoneet, kuten jääkaappi, liesi ja mikroaaltouuni tekevät ruoanlaitosta helpompaa ja mahdollistavat ruokien säilytyksen pidempään. Astianpesukone voi säästää aikaa ja vaivaa astioiden pesussa. Pesukone ja kuivausrumpu helpottavat pyykinpesua ja kuivaamista mökillä.

Mökin sähköistäminen vaatii ammattitaitoisen sähköasentajan apua. He osaavat suunnitella ja toteuttaa sähköjärjestelmät mökille noudattaen voimassa olevia sähkömääräyksiä ja turvallisuusvaatimuksia.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

 

Onko kiinteistön sähkölaitteet taloyhtiön vai osakkaan vastuulla?

Kiinteistön sähköjärjestelmän vastuualueet ja vastuunjako taloyhtiön ja osakkaan välillä voivat aiheuttaa epäselvyyksiä. Yleisesti ottaen kiinteistön sähköjärjestelmä, kuten pääkeskus, sähkökaapeloinnit, yhteiset sähkölaitteet ja valaistus, kuuluvat taloyhtiön vastuulle.

Taloyhtiö on vastuussa näiden laitteiden ylläpidosta, huollosta ja mahdollisista korjauksista. Tällaiset korjaukset ja huoltotyöt kuuluvat taloyhtiön kunnossapitovastuulle.

Pistorasioiden kannet ja valaisinkytkimet olivat aiemmin osakkaan vastuulla, mutta vuonna 2014 Kiinteistöliitto päivitti Taloyhtiön vastuunjakotaulukon, jonka mukaan nekin ovat nyt taloyhtiön vastuulla. Tämä tarkoittaa, että taloyhtiö vastaa myös pistorasioiden kansiin ja valaisinkytkimiin liittyvistä huolloista ja korjauksista.

On kuitenkin huomioitava, että jos taloyhtiön osakas teettää omassa huoneistossaan laajempia sähkö remontteja, jotka ylittävät tavallisen huoneistokohtaisen korjauksen, osakas on vastuussa näistä kustannuksista. Esimerkiksi jos osakas teettää samanaikaisesti taloyhtiön muiden remonttien kanssa suuremman sähköremontin omassa huoneistossaan, osakas vastaa näistä lisäkustannuksista.

Huoneiston osakkaan vastuulle sen sijaan kuuluvat saunaan kuuluvat laitteet, kuten kiuas ja sen sähkölaitteet. Osakas on vastuussa myös kiinteästi asennettujen valaisimien ylläpidosta ja korjauksista omassa huoneistossaan. Lisäksi kaikki huoneistossa käytettävät kodinkoneet, kuten jääkaappi, liesi ja pesukone, kuuluvat osakkaan vastuulle.

On tärkeää, että taloyhtiö ja osakkaat ymmärtävät vastuunjakoon liittyvät sähköjärjestelmien osat ja tekevät tarvittavat kunnossapitosopimukset ja -ohjeistukset. Näin voidaan varmistaa sähköjärjestelmien turvallisuus ja toimivuus sekä selvittää mahdolliset korjaustarpeet ja vastuu.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Sähköasennuksen hinta

Sähköasennustöiden hinta vaihtelee alueittain ja riippuu useista tekijöistä. 

Yksi merkittävä tekijä sähköasennuksen hinnan määrittelyssä on työn tuntiveloitus. Tyypillisesti sähköasentajien tuntiveloitus vaihtelee alueesta riippuen noin 40 € – 60 € välillä. Tämä hinta voi kuitenkin vaihdella paikallisista tekijöistä, kysynnästä ja työn vaativuudesta riippuen.

Sähköasennus urakan kokonaishintaan vaikuttaa myös se, onko kohteessa jo valmiina sähkösuunnitelma vai sisältyykö sen laadinta osaksi työtä. Jos sähkösuunnitelma tulee tehdä urakan yhteydessä, se voi lisätä kustannuksia.

Muita tekijöitä, jotka vaikuttavat sähköasennuksen hintaan, ovat esimerkiksi valaisin paikkojen siirrot, vanhojen pintamateriaalien purkutyöt, pääkeskuksen vaihto ja vaihdettavien pistorasioiden määrä. Jokainen näistä tekijöistä voi vaatia lisätyötä ja materiaaleja, mikä nostaa kokonaishintaa.

On tärkeää huomioida, että annetut hinta-arviot ovat suuntaa-antavia ja voi olla tarpeen pyytää tarjouksia useammalta sähköasentajalta saadakseen tarkemman arvion oman sähköasennus urakan hinnasta. Urakan yksityiskohtainen suunnittelu ja tarkka kartoitus auttavat sähköasentajaa antamaan tarkan kustannusarvion.

Sähköasennustyöt ovat tärkeitä suorittaa ammattitaitoisen sähköasentajan toimesta turvallisuuden ja laadun takaamiseksi. Sähköalan ammattilaiset osaavat arvioida työn vaativuuden, tarvittavat materiaalit ja toteutuksen aikataulun.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

Hyödyllisiä vinkkejä ja artikkeleita liittyen sähköasennukseen:

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.