Aurinkopaneelien hankinta

Aurinkosähköjärjestelmä eli aurinkopaneelien avulla tuotettu sähkö on pitkäaikainen ratkaisu ja se parantaa kodin tai kiinteistön energiatehokkuutta.

Aurinkopaneelit

Aurinkopaneelien hankinta on noussut suureen suosioon monien asioiden johdosta. Aurinkosähkö on luonnollisesti uusiutuvaa energiaa ja sitä saadaan auringosta. Monia mietityttää pystytäänkö Suomessa tuottamaan riittävästi aurinkoenergiaa ja tähän on vastaus, että pystytään. Suomessa pystytään tehokkaimmin tuottamaan aurinkoenergiaa ja sähköä maaliskuusta syyskuuhun.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Aurinkosähköjärjestelmä eli aurinkopaneelien avulla tuotettu sähkö on pitkäaikainen ratkaisu ja se parantaa kodin tai kiinteistön energiatehokkuutta. Tämä on ympäristöteko, joka samalla tuottaa huomattavia säästöjä kodin energia kuluihin.

Aurinkopaneelien hankinta on varma sijoitus. Niiden käyttöikä ja samalla tuotto on noin 25-30 vuotta. Hankintakustannukset katetaan keskiarvoltaan noin 10 vuodessa ja sen jälkeen sähköntuotto on ilmaista järjestelmän avulla.

Aurinkosähkön avulla voidaan jopa saada tuloa sen tuottamasta ylimääräisestä sähköstä. Varsinkin kesäaikaan tämä on mahdollista, jolloin tuotto ylittää kulutuksen.

Aurinkopaneelit nostavat myöskin talon tai kiinteistön arvoa, vaikka ei asuttaisi kymmeniä vuosia samassa talossa.

Huomioitavaa on tietysti alkuinvestoinnin suuruus, mutta koko käyttöaikana tämä saadaan moninkertaisesti takaisin. Varsinkin tällä hetkellä sähkön hinta on jatkuvasti ollut nousussa ja oikein mitoitetulla aurinkosähköjärjestelmällä pystytään huomattavasti pienentämään sähkön ostamista. Näin pystytään säästämään ns. kalliiden tuntien aikana ja myöskin sähkönsiirrosta, sähköenergiasta ja sähköveroista tulevista kuluista.

Aurinkopaneelien hyödyt ja edut

Monille keskeinen hankintaperuste onkin aurinkosähkön taloudelliset hyödyt. Aurinkosähkö on usein huomattava investointi, mutta se tarjoaa tasaista tuottoa pitkällä aikavälillä. Lisäksi kotitaloudet voivat hakea asennustyöstä kotitalousvähennystä ja yritykset sekä maataloudet investointitukea. Kiinteistön arvoon aurinkovoimalalla on positiivinen vaikutus ja se voi toimia myös myyntivalttina.

Aurinkopaneelien edut

  • Säästöt energiakustannuksissa: Aurinkopaneelit voivat tuottaa ilmaista sähköä auringon avulla, mikä voi auttaa vähentämään riippuvuutta energiayhtiöistä ja alentaa sähkölaskuja.
  • Ympäristöystävällisyys: Aurinkopaneelit käyttävät uusiutuvaa energiaa, eivätkä aiheuta hiilidioksidipäästöjä tai muita ympäristövaikutuksia, jotka liittyvät perinteisiin energiantuotanto muotoihin.
  • Asunnon arvon nostaminen: Aurinkopaneelit voivat nostaa asunnon arvoa, sillä yhä useammat ostajat etsivät energiatehokkaita ja ympäristöystävällisiä ratkaisuja.
  • Pidemmän aikavälin säästöt: Vaikka aurinkopaneelien hankintakustannukset voivat olla korkeat, ne voivat tuottaa säästöjä pitkällä aikavälillä. Aurinkopaneelit ovat pitkäikäinen investointi ja niillä on yleensä takuu useille vuosille.
  • Riippumattomuus sähkökatkoista: Jos asut alueella, jossa on usein sähkökatkoja, aurinkopaneelit voivat auttaa pitämään sähkön päällä myös silloin, kun yleinen sähköverkko ei toimi.

Vinkit aurinkopaneelien hankintaan

Aurinkopaneelien hankinta on merkittävä investointi, joten tärkeää on tehdä huolellinen suunnittelu ja harkinta ennen päätöksen tekemistä. 

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Tässä on viisi vinkkiä, jotka voivat auttaa valitsemaan oikeat aurinkopaneelit ja tekemään kannattavan investoinnin:

Arvioidaan oma energiankulutus

Arvioidaan oma energiankulutus ja paljonko on käytössä oleva budjetti aurinkopaneelien hankintaan. Tämä auttaa määrittämään miten iso on sähköntarve ja miten iso aurinkopaneelijärjestelmä tarvitaan niin, että hyödyt ovat mahdollisimmat merkittävät. Eli arvioidaan ja lasketaan paljonko säästetään aurinkopaneelien avulla.

Aurinkojärjestelmän kannattavuuteen vaikuttaa useat tekijät. Järjestelmän mitoitus on tehtävä kodin tai mökin sähkön kulutusta vastaavaksi. Kulutusta olisi oltava myös kesäkaudella.

Aurinkopaneeleista saadaan suurin hyötysuhde, kun käytössä on sähköllä toimiva lämmitysjärjestelmä eli voi olla suorasähkölämmitys tai maalämpö. 

Kannattavuuteen vaikuttaa myös asennuspaikan olosuhteet. Sähköntuoton kannalta on tärkeää minimoida kaikki varjot ja vastaavat. Paneelien olisi hyvä olla etelän suuntaan asennettu.

Aurinkopaneelien valinnassa lähdetään kartoittamaan tarve ja käyttötarkoitus. On tärkeää tietää miten suuri tarve on uudella järjestelmällä peittää sähköntuottoa. Paneeleja valittaessa on otettava huomioon käytössä olevat tilat, tehon tarve ja akkukapasiteetti. Mitä enemmän on paneeleita niin sitä varmemmin ja tehokkaammin saadaan pienemmätkin aurinkoiset hetket käytettyä hyväkseen.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Tarkistetaan aurinkopaneelien hankintaan saatavat tuet

Aurinkopaneelien hankintaan on saatavilla erilaisia valtion myöntämiä tukia. Nämä kannattaa tarkistaa, koska tukien muodot ja niiden hakuajat vaihtelevat vuosittain.

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukselta on mahdollisuus hakea uusiutuvan energian käyttöön ja hyödyntämiseen avustusta.

Yksittäisen toimenpiteen kustannuksista voidaan huomioda avustuksen laskennassa vain tietty, kullekin toimenpiteelle määritelty osuus. Avustuksen laskentaan hyväksyttävät osuudet vaihtelevat 20-100 %:n välillä. Avustuksen osuus on puolet avustuksen laskentaan huomioitavista kustannuksista. 

Kaikkien eri toimenpiteiden avustettavat osuudet lasketaan yhteen. Toimenpiteille yhteenlaskettu avustussumma on aina enintään 4 000 euroa tai lähes nollaenergiatasoon pyrittäessä 6 000 euroa asuntoa kohden.

Valitaan luotettava yritys, jolta kokonaispaketti hankitaan

Valitaan luotettava ja kokenut aurinkopaneelien toimitus- ja asennus yritys, joka tarjoaa laadukkaita tuotteita ja hyvän takuun. Kannattaa tutustua toimittajien arvosteluihin ja asiakaspalautteisiin ennen ostopäätöksen tekemistä.

Aurinkosähköjärjestelmä eli aurinkopaneelien hankinta on pitkäikäinen ja tämän takia on järkevää tarkastella valintaa eri näkökulmista tuotteen koko elinkaaren ajalta niin asennuksesta alkaen aina takuuseen ja huoltoon.

Tässä muutamia asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon valittaessa aurinkopaneelien toimittajaa:

  • Aurinkopaneelien valmistajille on myönnetty kansainvälisesti puolueeton luokitus nimeltään Tier 1. Tämä myönnetään valmistajille, joilla todetaan olevan edellytykset myöntää ja taata tuotteilleen 20-30 vuoden takuun. 
  • Aurinkopaneelien tekniikka on tärkeä valintakriteeri. Selvitettävä onko käytössä uusimmat tekniikat ja mallit. Tehossa ja ominaisuuksissa on merkittäviä eroja vanhoihin tekniikoihin verrattuna.
  • Aurinkosähköjärjestelmän laajentamis mahdollisuus kannattaa ottaa huomioon jo ensimmäistä järjestelmää hankittaessa. Mikäli laajentamista ei ole otettu huomioon niin jälkikäteen tämä saattaa vaatia huomattavan kalliita toimenpiteitä. 
  • Asennusliikkeen kokemuksella on merkitystä, koska jokainen asennettava kohde on erilainen ja tuo omat haasteensa asennukseen ja paneelien toimivuuteen. Asentajilla on oltava kokemus erilaisista katto ratkaisuista.
  • Asiakaspalvelun ja huollon mahdollinen saaminen on tärkeää ottaa huomioon valintaa tehtäessä. Aurinkojärjestelmät ovat lähes huoltovapaita, mutta on järkevää huomioida asiakaspalvelun ja huollon saaminen yllättävissä tilanteissa.

Tutustu aurinkopaneelijärjestelmän suunnitteluun ja asennukseen

Kannattaa tutustua aurinkopaneelijärjestelmän suunnitteluun, asennukseen ja kytkentään. Ennen luovutusta on oltava varmuus, että järjestelmä on oikein asennettu ja toimii. Asentajan kanssa on käytävä läpi kokonaisvaltaisesti koko aurinkopaneelijärjestelmä.

Ylläpidon ja huollon läpikäyminen 

Aurinkopaneelit ovat lähes huoltovapaita. On kuitenkin tärkeää käydä asennuksen ja kytkennän jälkeen aurinkopaneelien ylläpito ja huolto. Näin varmistetaan niiden maksimaalinen toiminta ja minimoidaan tulevia huoltotoimenpiteitä.

Aurinkopaneelien ja asennuksen hinta

Keskikokoiseen omakotitaloon aurinkopaneelijärjestelmän hinta vaihtelee 6000-10000 euron välissä.

Aurinkopaneelien asennuksen hinta on keskimäärin 800-2000 euron välissä. Tähän vaikuttaa valittu aurinkopaneelijärjestelmä, paneelien määrä ja kohteen sijainti.

Tarkempaa tietoja aurinkopaneelien hinnoista:

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Aurinkopaneelit eri käyttötarkoituksiin

Aurinkopaneelien hinta

Kannattako hankkia aurinkopaneelit

Aurinkopaneelien hankintaan 5 vinkkiä

Sähkötyöt

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.