Aurinkopaneelien hankintaan 5 vinkkiä

Aurinkopaneelien hankinta aloitetaan selvittämällä oma sähkönkäyttö ja paljonko voidaan korvat aurinkosähköllä. Aurinkopaneelit tuottavat parhaiten, kun korvataan niiden tuottamalla sähköllä omaa sähkönkäyttöä. Aurinkopaneelien hankinta on merkittävä investointi, joten tärkeää on tehdä huolellinen suunnittelu ja harkinta ennen päätöksen tekemistä.

Arvioidaan oma energiankulutus

Arvioidaan oma energiankulutus ja paljonko on käytössä oleva budjetti aurinkopaneelien hankintaan. Tämä auttaa määrittämään miten iso on sähköntarve ja miten iso aurinkopaneelijärjestelmä tarvitaan niin, että hyödyt ovat mahdollisimmat merkittävät. Eli arvioidaan ja lasketaan paljonko säästetään aurinkopaneelien avulla.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Aurinkojärjestelmän kannattavuuteen vaikuttaa useat tekijät. Järjestelmän mitoitus on tehtävä kodin tai mökin sähkön kulutusta vastaavaksi. Kulutusta olisi oltava myös kesäkaudella.

Aurinkopaneeleista saadaan suurin hyötysuhde, kun käytössä on sähköllä toimiva lämmitysjärjestelmä eli voi olla suorasähkölämmitys tai maalämpö. 

Kannattavuuteen vaikuttaa myös asennuspaikan olosuhteet. Sähköntuoton kannalta on tärkeää minimoida kaikki varjot ja vastaavat. Paneelien olisi hyvä olla etelän suuntaan asennettu.

Aurinkopaneelien hankinta ja sen valinnassa lähdetään kartoittamaan tarve ja käyttötarkoitus. On tärkeää tietää miten suuri tarve on uudella järjestelmällä peittää sähköntuottoa. Paneeleja valittaessa on otettava huomioon käytössä olevat tilat, tehon tarve ja akkukapasiteetti. Mitä enemmän on paneeleita niin sitä varmemmin ja tehokkaammin saadaan pienemmätkin aurinkoiset hetket käytettyä hyväkseen.

Tarkistetaan aurinkopaneelien hankintaan saatavat tuet

Aurinkopaneelien hankinta antaa mahdollisuuden saada on erilaisia valtion myöntämiä tukia. Nämä kannattaa tarkistaa, koska tukien muodot ja niiden hakuajat vaihtelevat vuosittain.

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukselta on mahdollisuus hakea uusiutuvan energian käyttöön ja hyödyntämiseen avustusta.

Yksittäisen toimenpiteen kustannuksista voidaan huomioda avustuksen laskennassa vain tietty, kullekin toimenpiteelle määritelty osuus. Avustuksen laskentaan hyväksyttävät osuudet vaihtelevat 20-100 %:n välillä. Avustuksen osuus on puolet avustuksen laskentaan huomioitavista kustannuksista. 

Kaikkien eri toimenpiteiden avustettavat osuudet lasketaan yhteen. Toimenpiteille yhteenlaskettu avustussumma on aina enintään 4 000 euroa tai lähes nollaenergiatasoon pyrittäessä 6 000 euroa asuntoa kohden.

Valitaan luotettava yritys, jolta kokonaispaketti hankitaan

Valitaan luotettava ja kokenut aurinkopaneelien toimitus- ja asennus yritys, joka tarjoaa laadukkaita tuotteita ja hyvän takuun. Kannattaa tutustua toimittajien arvosteluihin ja asiakaspalautteisiin ennen ostopäätöksen tekemistä.

Aurinkosähköjärjestelmä on pitkäikäinen hankinta ja tämän takia on järkevää tarkastella valintaa eri näkökulmista tuotteen koko elinkaaren ajalta niin asennuksesta alkaen aina takuuseen ja huoltoon.

Tässä muutamia asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon valittaessa aurinkopaneelien toimittajaa:

  • Aurinkopaneelien valmistajille on myönnetty kansainvälisesti puolueeton luokitus nimeltään Tier 1. Tämä myönnetään valmistajille, joilla todetaan olevan edellytykset myöntää ja taata tuotteilleen 20-30 vuoden takuun. 
  • Aurinkopaneelien tekniikka on tärkeä valintakriteeri. Selvitettävä onko käytössä uusimmat tekniikat ja mallit. Tehossa ja ominaisuuksissa on merkittäviä eroja vanhoihin tekniikoihin verrattuna.
  • Aurinkosähköjärjestelmän laajentamis mahdollisuus kannattaa ottaa huomioon jo ensimmäistä järjestelmää hankittaessa. Mikäli laajentamista ei ole otettu huomioon niin jälkikäteen tämä saattaa vaatia huomattavan kalliita toimenpiteitä. 
  • Asennusliikkeen kokemuksella on merkitystä, koska jokainen asennettava kohde on erilainen ja tuo omat haasteensa asennukseen ja paneelien toimivuuteen. Asentajilla on oltava kokemus erilaisista katto ratkaisuista.
  • Asiakaspalvelun ja huollon mahdollinen saaminen on tärkeää ottaa huomioon valintaa tehtäessä. Aurinkojärjestelmät ovat lähes huoltovapaita, mutta on järkevää huomioida asiakaspalvelun ja huollon saaminen yllättävissä tilanteissa.

    👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Tutustu aurinkopaneelijärjestelmän suunnitteluun ja asennukseen

Kannattaa tutustua aurinkopaneelijärjestelmän suunnitteluun, asennukseen ja kytkentään. Ennen luovutusta on oltava varmuus, että järjestelmä on oikein asennettu ja toimii. Asentajan kanssa on käytävä läpi kokonaisvaltaisesti koko aurinkopaneelijärjestelmä.

Ylläpidon ja huollon läpikäyminen 

Aurinkopaneelit ovat lähes huoltovapaita. On kuitenkin tärkeää käydä asennuksen ja kytkennän jälkeen aurinkopaneelien ylläpito ja huolto. Näin varmistetaan niiden maksimaalinen toiminta ja minimoidaan tulevia huoltotoimenpiteitä.

Aurinkopaneelit eri käyttötarkoituksiin

Aurinkopaneelien hinta

Kannattako hankkia aurinkopaneelit

Aurinkopaneelien hankinta

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.