Aurinkopaneelien hinta

Aurinkopaneelien hintaan vaikuttaa paneelin malli, tehokkuus, määrä ja asennus.

Tässä artikkelissa

Aurinkopaneelien hintaan vaikuttavia tekijöitä

Aurinkopaneelien hinta muodostuu näistä asioista paneelin malli, tehokkuus, määrä ja asennus.  Hankinta -ja asennuskustannukset ovat laskeneet viime vuosina huomattavasti ja samalla aurinkopaneelien teknologia noussut. 

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Tässä tekijöitä, jotka vaikuttavat aurinkopaneelien hintaan:

  • Aurinkopaneelin tyyppi ja malli: Näitä on hyvin erilaisia, kuten monokide- tai polykidepaneeleja, ohutkalvo- tai kiteisiä paneeleja. Näiden hinnat voivat vaihdella tyypin mukaan huomattavasti.
  • Tehokkuus: Aurinkopaneeleja on tehokkuuden kannalta hyvin eri tehoisia ja samalla niiden sähkön tuottavuus on pinta-alaltaan erilaista. Korkean tehokkuuden aurinkopaneelit ovat yleensä kalliimpia kuin matalan tehokkuuden aurinkopaneelit.
  • Aurinkopaneelien hankintakustannuksiin iso vaikutus on paneelien määrällä.
  • Paneelien määrä vaikuttaa myöskin tuleviin asennuskustannuksiin.

Aurinkopaneelijärjestelmän saa omakotitaloon noin 7000 €:lla. Hinnat ovat laskeneet merkittävästi verrattuna 10 vuoden takaiseen tilanteeseen.

Aurinkosähkön kiinnostus ja järjestelmien asennus on suuressa kasvussa ja tämä on vaikuttanut merkittävästi myöskin hintoihin.

Sähkön ja öljyn hinnan noustessa on koteihin hankittu vaikkapa ilmalämpöpumppujen ja maalämmön tueksi aurinkosähköjärjestelmiä. 

Varsinkin kesäaikana järjestelmä tuottaa ylimääräistä sähköä. Tämä voidaan siirtää eli myydä sähköyhtiölle ja saada siitä sähkön hinnan mukainen korvaus. 

Aurinkopaneelin asennuksen hintaan vaikuttavia tekijöitä:

Aurinkopaneelien asennuksen hinta vaihtelee suurestikin sijainnin, kohteen katon muotojen ja kaltevuuden, paneelien määrän, järjestelmän koon ja käytettävien materiaalien mukaan. Asennuksen hinta vaihtelee 900-2000 euron välissä.

  • Asennuspaikan sijainti: vaikeakulkuisuus kuten saaristo.
  • Paneelien määrä: Mitä enemmän paneeleja niin sitä korkeampi asennuksen hinta. Lisäksi paneelien koko ja tehokkuus vaikuttaa hintaan.
  • Sähköjärjestelmän koko vaikuttaa työn määrään ja tarvittaviin materiaaleihin
  • Mahdolliset tuet ja kotitalousvähennykset pienentävät kustannuksia.

Teenkö itse vai tilaanko ammattilaiselta?

Aurinkopaneelien asennus ei ole helppoa, sillä se vaatii paljon osaamista ja tietämystä. Ilman virallista lupaa ei saa tehdä sähkötöitä, joita aurinkopaneelien asennus vaatii.

Asennustyöhön tai suunnitteluun ryhtyessä on tarkoin huomioita erilaiset materiaalit ja ennen kaikkea lopullisen työn tulos. Aurinkopaneelien toimivuus ja soveltuvuus vaikuttaa koko talon tai rakennuksen sähkön tuottavuuteen. 

Jälkikäteen tehtävät korjaus- tai muutostyöt ovat todella hankalia ja aiheuttavat merkittäviä kustannuksia. 

Tämä projekti suositellaan tehtäväksi ammattilaisen toimesta.

Kun aurinkopaneelien asentaminen tai korjaus tulee ajankohtaiseksi, on siihen työhön hyvä palkata ammattilainen. Ammattilainen osaa katsoa työn kokonaisuutena ja tekee aurinkopaneelien asennustyön määräysten mukaisesti.

Monesti ajatellaan, että asentamalla itse säästää ja on nopea suorittaa. Tässä kohtaa lähdetään toteuttamaan ilman suurempaa perehtymistä ja miettimistä mikä on koko projektin kokonaistyö ja mitä se sisältää tai mitä se vaatii.

Asentaminen voi olla monelle terapeuttista, mutta se on kuitenkin hyvä suunnitella jokaisen vaiheen osalta. Alan ammattilainen pystyy arvioimaan oikein kokonaistilanteen, liittyi asia pohja- tai valmistelutöihin.

Monesti tuleekin suunnitteluvaiheessa ajatus, että koko asennusprojekti olisi hyvä teettää alan ammattilaiselle. Ei pelkästään asennustyön jäljen takia vaan myöskin kokonaisuuden vuoksi.

Alan ammattilaiset osaavat valita sopivat materiaalit ja muut tarvittavat tuotteet, jolloin vapautuu aikaa ja vaivaa materiaalien valinnalta. Näin ei myöskään tarvita perehtymistä erilaisin asennusohjeisiin vaan ammattilaisen annetaan hoitaa nämä valinnat. Ammattilaiselta tilaamalla varmistutaan laadukkaasta lopputuloksesta.

Lisäksi alan ammattilaiselta tilatessa saadaan työlle ja työn jäljelle takuu. Lisäksi yrityksillä on asianmukaiset vakuutukset ja ne kantavat täyden vastuun tekemästään työstä. Aina on kuitenkin järkevää kilpailuttaa asennusurakka.

Halvin ei aina ole laadukkain. Jokaisesta tehtävästä työstä on hyvä tehdä sopimus ja siihen sisällyttää kaikki tehtävät toimenpiteet ja hinnat.

Alan ammattilaisten tekemästä työstä saadaan kotitalousvähennys, jonka avulla teetettävän työn kulut pienenevät huomattavasti (kotitalousvähennyksestä tietoa artikkelin lopussa).

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

Aurinkopaneelit eri käyttötarkoituksiin

Aurinkopaneelien hankinta

Kannattako hankkia aurinkopaneelit

Aurinkopaneelien hankintaan 5 vinkkiä

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.