Kannattaako hankkia aurinkopaneelit?

Aurinkopaneelit on pitkäaikainen investointi, joka tuottaa energiaa ja parantaa kodin energiatehokkuutta. Tämä on ympäristöystävällinen ratkaisu, joka on erittäin varma sijoitus tulevaisuuteen. Samalla nostetaan kodin ja kiinteistön arvoa sekä varaudutaan tuleviin sähkön hintojen korotuksiin.

Aurinkopaneelit on pitkäaikainen investointi, joka tuottaa energiaa ja parantaa kodin energiatehokkuutta.

Tämä on ympäristöystävällinen ratkaisu, joka on erittäin varma sijoitus tulevaisuuteen. Samalla nostetaan kodin ja kiinteistön arvoa sekä varaudutaan tuleviin sähkön hintojen korotuksiin.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Miksi hankkia aurinkopaneelit?

Aurinkosähkö on luonnollisesti uusiutuvaa energiaa ja sitä saadaan auringosta. Monia mietityttää pystytäänkö Suomessa tuottamaan riittävästi aurinkoenergiaa ja tähän on vastaus, että pystytään. Suomessa pystytään tehokkaimmin tuottamaan aurinkoenergiaa ja sähköä maaliskuusta syyskuuhun.

Aurinkosähköjärjestelmä eli aurinkopaneelien avulla tuotettu sähkö on pitkäaikainen ratkaisu ja se parantaa kodin tai kiinteistön energiatehokkuutta. Tämä on ympäristöteko, joka samalla tuottaa huomattavia säästöjä kodin energia kuluihin.

Aurinkopaneelien hankinta on varma sijoitus. Niiden käyttöikä ja samalla tuotto on noin 25-30 vuotta. Hankintakustannukset katetaan keskiarvoltaan noin 10 vuodessa ja sen jälkeen sähköntuotto on ilmaista järjestelmän avulla.

Aurinkosähkön avulla voidaan jopa saada tuloa sen tuottamasta ylimääräisestä sähköstä. Varsinkin kesäaikaan tämä on mahdollista, jolloin tuotto ylittää kulutuksen.

Aurinkopaneelit nostavat myöskin talon tai kiinteistön arvoa, vaikka ei asuttaisi kymmeniä vuosia samassa talossa.

Huomioitavaa on tietysti alkuinvestoinnin suuruus, mutta koko käyttöaikana tämä saadaan moninkertaisesti takaisin. Varsinkin tällä hetkellä sähkön hinta on jatkuvasti ollut nousussa ja oikein mitoitetulla aurinkosähköjärjestelmällä pystytään huomattavasti pienentämään sähkön ostamista. Näin pystytään säästämään ns. kalliiden tuntien aikana ja myöskin sähkönsiirrosta, sähköenergiasta ja sähköveroista tulevista kuluista.

Aurinkopaneelien hyödyt

Monille keskeinen hankintaperuste onkin aurinkosähkön taloudelliset hyödyt. Aurinkosähkö on usein huomattava investointi, mutta se tarjoaa tasaista tuottoa pitkällä aikavälillä. Lisäksi kotitaloudet voivat hakea asennustyöstä kotitalousvähennystä ja yritykset sekä maataloudet investointitukea. Kiinteistön arvoon aurinkovoimalalla on positiivinen vaikutus ja se voi toimia myös myyntivalttina.

Aurinkopaneelien edut

  • Säästöt energiakustannuksissa: Aurinkopaneelit voivat tuottaa ilmaista sähköä auringon avulla, mikä voi auttaa vähentämään riippuvuutta energiayhtiöistä ja alentaa sähkölaskuja.
  • Ympäristöystävällisyys: Aurinkopaneelit käyttävät uusiutuvaa energiaa, eivätkä aiheuta hiilidioksidipäästöjä tai muita ympäristövaikutuksia, jotka liittyvät perinteisiin energiantuotanto muotoihin.
  • Asunnon arvon nostaminen: Aurinkopaneelit voivat nostaa asunnon arvoa, sillä yhä useammat ostajat etsivät energiatehokkaita ja ympäristöystävällisiä ratkaisuja.
  • Pidemmän aikavälin säästöt: Vaikka aurinkopaneelien hankintakustannukset voivat olla korkeat, ne voivat tuottaa säästöjä pitkällä aikavälillä. Aurinkopaneelit ovat pitkäikäinen investointi ja niillä on yleensä takuu useille vuosille.
  • Riippumattomuus sähkökatkoista: Jos asut alueella, jossa on usein sähkökatkoja, aurinkopaneelit voivat auttaa pitämään sähkön päällä myös silloin, kun yleinen sähköverkko ei toimi.

Aurinkopaneelien huolto 

Aurinkopaneelien huolto on omistajalle erittäin helppoa ja voidaankin sanoa et ne ovat lähes huoltovapaita. Aurinkosähköjärjestelmissä ei ole liikkuvia osia ja tämän takia myös huollot ovat minimissä.

Järjestelmän toimivuuteen ja tehokkuuteen voidaan itse vaikuttaa pitämällä aurinkopaneelien pinta puhtaana pölystä ja liasta. Keväisin on järkevää käydä tarkistamassa ja puhdistamassa pinnat lehdistä, neulasista, oksista ja lintujen jätöksistä. Siitepölyaikana kannattaa myöskin käydä puhdistus kierroksella. Painepesuria ei suositella käytettäväksi vaan puutarhaletkun avulla puhdistus hoituu. Yleensä Suomen olosuhteissa vesisateet hoitavat puhdistuksen. On muistettava noudattaa tarkoin turvallisuusohjeita ja käyttää turvavaljaita.

Talvella lumikuormat eivät ole riskejä aurinkopaneeleille, joten ei ole suositeltavaa poistaa lunta esimerkiksi lumikolalla. Tämä voi vahingoittaa aurinkopaneelien toimintaa ja heikentää koko aurinkosähköjärjestelmän toimintaa.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

Aurinkopaneelit eri käyttötarkoituksiin

Aurinkopaneelien hinta

Kannattako hankkia aurinkopaneelit

Aurinkopaneelien hankintaan 5 vinkkiä

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.