Auton latausasema

Auton latausasema on laite, joka mahdollistaa sähkökäyttöisen ajoneuvon, kuten sähkö- tai hybridiauton, akkujen lataamisen.

Mikä on auton latausasema?

Auton latausasema on laite, joka mahdollistaa sähkökäyttöisen ajoneuvon, kuten sähkö- tai hybridiauton, akkujen lataamisen. Latausasemassa on yleensä yksi tai useampi latausliitin, joka kytkeytyy ajoneuvon latausporttiin.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Auton latausasemien tyyppi voi vaihdella ja niitä voidaan asentaa sekä julkisiin että yksityisiin tiloihin, kuten pysäköintialueille, yritysten parkkipaikoille, koteihin ja taloyhtiöihin. Latausasemat voivat olla joko verkkovirralla toimivia AC-latausasemia, jotka lataavat ajoneuvoa hitaammin, tai suoraan akkuihin kytkettäviä DC-latausasemia, jotka lataavat ajoneuvoa nopeammin.

Auton latausaseman hankinta on yleistynyt sähköautojen yleistymisen myötä, ja sen avulla voidaan helpottaa ja nopeuttaa ajoneuvon lataamista. Latausaseman hankinta ja asennus vaatii usein ammattitaitoista sähköasentajaa, ja sen käyttöä tulee noudattaa turvallisuusohjeita ja latausaseman valmistajan suosituksia.

Mitä otetaan huomioon auton latausasemaa hankittaessa?

Auton latausasemaa hankittaessa on tärkeää ottaa huomioon muutamia asioita, jotta varmistetaan latausaseman sopivuus tarpeisiin ja ympäristöön:

  1. Auton latausaseman tyyppi: On tärkeää valita latausasema, joka sopii omaan autoon ja sen lataus vaatimuksiin. Yleisimmät latausasemat ovat joko AC-latausasemia, jotka lataavat autoa hitaammin, tai DC-latausasemia, jotka lataavat autoa nopeammin. On myös huomioitava, että eri automalleilla voi olla erilaiset latausliittimet, joten latausaseman tyyppi ja latausliitin tulee valita oman auton mukaan.
  1. Latausaseman teho: Latausaseman teho vaikuttaa latausaikaan. Tehokkaampi latausasema lataa auton nopeammin, mutta tämä voi myös nostaa latausaseman hintaa. On tärkeää valita latausaseman teho, joka sopii omaan käyttötarpeeseen ja budjettiin.
  1. Asennuspaikka: Latausaseman asennuspaikka tulee valita huolella. On huomioitava, että latausaseman tulee olla sähköverkossa kiinni ja latausaseman paikka vaikuttaa myös tarvittaviin asennustöihin ja asennuskustannuksiin.
  1. Sähköjärjestelmä: Latausaseman käyttöönotto vaatii usein sähköasennuksia, jotka voivat nostaa kustannuksia. On tärkeää selvittää etukäteen, vaatiiko latausaseman asennus uusia sähköjärjestelmiä ja onko olemassa mahdollisuutta hyödyntää olemassa olevia sähköliitäntöjä.
  1. Tuet ja avustukset: Joissain tapauksissa auton latausaseman hankkiminen voi olla tuettua tai avustettua esimerkiksi kunnan tai energiayhtiön tarjoamilla tukiohjelmilla. On tärkeää selvittää, mitä tukia tai avustuksia on saatavilla ja minkä ehtojen perusteella.

Kokonaisuudessaan auton latausaseman hankinta vaatii huolellista suunnittelua ja valmistelua, jotta latausasema sopii omaan autoon, ympäristöön ja toimii tarkoituksenmukaisesti.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kuka saa asentaa auton latausaseman?

Auton latausaseman asentaminen vaatii yleensä ammattitaitoisen sähköasentajan, jolla on kokemusta latausasemien asentamisesta ja sähkötöistä. Latausaseman asentajan tulee olla perehtynyt latausaseman vaatimiin sähköliitoksiin ja sähköturvallisuuteen sekä tuntea paikalliset sähköturvallisuusmääräykset ja -standardit.

Sähköasentajan lisäksi latausaseman hankkijan tulee selvittää, onko latausaseman asentamiselle tarvetta hankkia rakennuslupa tai ilmoitus rakennusvalvontaviranomaiselle. 

Tämä riippuu asennus paikasta ja latausaseman vaatimista sähkö- ja rakenteellisista töistä.

On myös tärkeää valita latausasema ja sen asennuspaikka huolella ja varmistaa, että latausaseman käyttö ja asennus täyttävät kaikki vaatimukset ja standardit. Latausaseman valmistaja ja myyjä voivat yleensä antaa suosituksia hyväksytyistä asennus liikkeistä tai asentajista.

Yhteenvetona, auton latausaseman asentaminen on ammattityön, joka vaatii pätevän sähköasentajan ja paikallisten määräysten ja standardien noudattamisen.

Paljonko maksaa auton latausaseman asennus?

Auton latausaseman hinta voi vaihdella suuresti sen mukaan, millaisen latausaseman haluaa, minkä tyyppisen auton latausasemaa varten hankkii ja millaisen asennustyön latausaseman asentaminen vaatii.

Yleisesti ottaen perusmallin kotilatausasema maksaa noin 500-1000 euroa, mutta kalleimmat ja tehokkaimmat latausasemat voivat maksaa jopa yli 2000 euroa. Tämän lisäksi tulee huomioida asennustyön hinta, joka vaihtelee myös paikkakunnittain ja asennuskohteen vaatimusten mukaan.

On myös tärkeää huomioida, että jos auton latausasema vaatii sähköasennuksia, kuten uuden sähköliittymän tai johtojen vetämisen niin nämä voivat lisätä kustannuksia huomattavasti. Tämän vuoksi onkin tärkeää teettää tarvittavat selvitykset ja saada tarjouksia ennen latausaseman hankintaa.

Yritykset ja julkiset toimijat voivat hankkia suurempia latausasemia, joiden hinta voi vaihdella laajasti riippuen tarvittavasta kapasiteetista ja ominaisuuksista. Suurimpien latausasemien hinta voi olla jopa kymmeniä tuhansia euroja.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Sähkötyöt hinta

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.