Huoneistoremontti hinta

Huoneistoremontin suunnittelussa yksi tärkeimmistä päätöksistä on, käytetäänkö ammattilaisia vai tehdäänkö osa remontista itse. Tämä päätös vaikuttaa merkittävästi kustannuksiin, lopputulokseen ja remontin kestoon.

Huoneistoremontin suunnittelussa yksi tärkeimmistä päätöksistä on, käytetäänkö ammattilaisia vai tehdäänkö osa remontista itse. Tämä päätös vaikuttaa merkittävästi kustannuksiin, lopputulokseen ja remontin kestoon.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Ammattityön edut

  • Kokemus ja osaaminen: Ammattilaisilla on usein vuosien kokemus ja erityistaitoja remonttitöissä, mikä takaa korkealaatuisen työn.
  • Nopeus ja tehokkuus: Ammattilaiset työskentelevät tehokkaasti ja osaavat ratkaista mahdolliset ongelmat nopeasti, mikä voi lyhentää remontin kestoa.
  • Vastuu: Ammattilaiset ovat vastuussa tekemästään työstä ja tarjoavat yleensä takuun työlleen, mikä antaa sinulle mielenrauhaa.
  • Laadukkaat työkalut ja materiaalit: Ammattilaisilla on pääsy laadukkaisiin työkaluihin ja materiaaleihin, mikä voi johtaa parempaan lopputulokseen ja kestävyyteen.

Itse tehdyn työn edut

  • Kustannussäästöt: Itse tekeminen voi merkittävästi alentaa remontin kustannuksia, erityisesti jos sinulla on jo tarvittavat työkalut ja osaaminen.
  • Joustavuus ja hallinta: Itse tekeminen antaa sinulle enemmän hallintaa remontin aikatauluun ja valintoihin. Voit tehdä töitä omaan tahtiisi ja tehdä muutoksia suunnitelmiin tarvittaessa.
  • Oma tyydytys: Monille on palkitsevaa nähdä oma työnsä valmiina tuloksena ja tietää, että ovat itse osaltaan luoneet kotinsa ilmeen.

Yhteenveto

Päätös siitä, käytetäänkö ammattilaisia vai tehdäänkö osa huoneistoremontista itse, on tärkeä tekijä remontin onnistumisen kannalta. Ammattitaitoisen työvoiman palkkaaminen voi nostaa kustannuksia, mutta takaa usein paremman lopputuloksen ja vähentää virheiden riskiä. 

Toisaalta itse tekeminen voi säästää rahaa ja antaa enemmän hallintaa remontin kulkuun. On tärkeää punnita näitä etuja ja haittoja omien tarpeidesi ja tavoitteiden perusteella ennen päätöksen tekemistä. Joskus paras ratkaisu voi olla yhdistelmä ammattityötä ja itse tehtyä työtä, jolloin voit hyödyntää molempien vaihtoehtojen parhaita puolia.

Huoneistoremontti hinta

Huoneistoremontin hinta vaihtelee laajasti useiden tekijöiden perusteella. Tässä artikkelissa tarkastellaan erilaisia remonttikohteita ja niiden arvioituja kustannuksia, jotta voit paremmin budjetoida tulevaa remonttiasi.

Rakennustyypin vaikutus kustannuksiin

Erilaiset rakennustyypit voivat vaikuttaa merkittävästi remonttikustannuksiin. Esimerkiksi kerrostaloasunnon remontti voi olla edullisempi kuin omakotitalon remontti, koska tiiviimpi asutus voi helpottaa materiaalien ja työvoiman saantia.

Remontin kohteen merkitys

Remontin kohteella, kuten keittiöllä, kylpyhuoneella tai sisäseinillä, on suuri vaikutus kustannuksiin. Kylpyhuone- ja keittiöremontit sisältävät usein putki- ja sähkötyötä sekä kalliimpia materiaaleja, kuten kaakelia ja laattoja, mikä voi nostaa kustannuksia. Sisäseinien maalaus ja pintaremontit voivat olla edullisempia, mutta laajempi remontti voi silti vaatia huomattavia investointeja.

Urakan laajuus

Remontin laajuus on yksi merkittävimmistä tekijöistä kustannusten määrittelyssä. Laaja pintaremontti, joka sisältää esimerkiksi seinien maalauksen, lattioiden uusimisen ja valaistuksen päivittämisen, voi olla kalliimpi kuin pelkkä seinien maalaus.

Esimerkkilaskelmat

  • Kerrostaloyksiön laaja pintaremontti: Tämä voi sisältää seinien maalauksen, lattioiden hionnan ja lakkaamisen sekä kattavat valaistuksen päivitykset. Tällainen remontti voi maksaa noin 5.500 €.
  • Rivitalon keittiö- ja kylpyhuoneremontti sekä sisäseinien maalaus: Keittiö- ja kylpyhuoneremontit sisältävät usein kalliita putki- ja sähkötyötä sekä kalliita laattoja ja kalusteita. Sisäseinien maalaus lisää kustannuksia. Tämä kattava remontti voisi maksaa noin 24.000 €.

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.