Laminaatin asennus

Laminaatin asennus, uusiminen, vaihto tai laitto voi tulla ajankohtaiseksi, kun halutaan edullista ja käytännöllistä lattiamateriaalia.

Laminaatin asennus -Edullisuus ja käytännöllisyys

Laminaatin asennus, uusiminen, vaihto tai laitto voi tulla ajankohtaiseksi, kun halutaan edullista ja käytännöllistä lattiamateriaalia.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Laminaatin asennus on yleensä suhteellisen helppoa ja voi olla hyvä vaihtoehto, kun halutaan päivittää tilan ilmettä tai uusia vanhaa lattiamateriaalia. Asennusprosessi riippuu valitusta laminaatista.

Ennen laminaatin asentamista on tärkeää valmistella alusta. Se tarkoittaa puhdistamista, tasoittamista ja tarvittaessa vanhan lattian poistamista. Tasainen ja puhtaan alusta varmistaa laminaatin oikean asennuksen ja pitkäikäisyyden.

Usein laminaatin alle asennetaan alusmateriaali, joka toimii kosteuden eristeenä ja vaimentaa ääntä. Alusmateriaali asetetaan alustan päälle ja kiinnitetään tarvittaessa.

Laminaatti asetetaan alustalle lukkopontin avulla. Laminaattilaudat liitetään toisiinsa tiukasti ja lukitaan paikalleen.

Asennuksen jälkeen tehdään viimeistelytyöt, kuten listojen asentaminen tai laattojen reunojen tiivistäminen. Tarkoituksena on luoda siisti ja viimeistelty ilme lattialle.

Lattialaminaattien suosio -Kestävyyttä ja helppo puhdistettavuus

Lattialaminaatit ovat erittäin suosittuja lattiamateriaaleja monissa kodeissa ja tiloissa. Niiden kestävyys, ei naarmuunnu helposti ja helppo puhdistettavuus tekevät siitä houkuttelevan valinnan. 

Yksi lattialaminaattien suosion syy on niiden kestävyys. Laminaatit ovat valmistettu komposiittimateriaalista, joka koostuu useista kerroksista, kuten lastulevystä, kova paperista ja melamiinipintaista. 

Tämä rakenne tekee niistä erittäin kestäviä ja sietäviä kovaa käyttöä.

Lattialaminaatit kestävät erinomaisesti kulutusta, joten ne soveltuvat erityisen hyvin tiloihin, joissa liikennemäärä on suuri, kuten olohuoneisiin, keittiöihin ja eteisiin. Ne kestävät myös hyvin painoa, joten ne soveltuvat hyvin huoneisiin, joissa on raskaita huonekaluja tai muuta kalustusta.

Lisäksi lattialaminaatit ovat naarmuuntumisen kestäviä. Niiden pinta on kovaa ja kestää hyvin päivittäistä käyttöä. Tämä tekee niistä erinomaisen valinnan esimerkiksi perheille, joissa on lapsia tai lemmikkejä.

Lattialaminaatit ovat myös erittäin helppoja pitää puhtaana. Niiden sileä ja tiivis pinta estää likaa ja pölyä tarttumasta helposti kiinni. Päivittäinen puhdistus onnistuu usein pelkällä kuivalla tai hieman kostutetulla mopilla tai imurilla.

Lisäksi lattialaminaatit eivät vaadi erityistä hoitoa, kuten vahaamista tai öljyämistä, kuten joillakin muilla lattiamateriaaleilla. Tämä tekee niistä huoltovapaan vaihtoehdon, joka säästää aikaa ja vaivaa.

Lattialaminaatteja on saatavilla laajassa valikoimassa erilaisia värejä, kuvioita ja pintarakenteita. Tämä antaa mahdollisuuden valita juuri haluttu tyyli ja ilme tilaan.

Laminaatin asennus -Monipuolinen vaihtoehto koteihin ja muihin tiloihin

Laminaattilattia on monipuolinen ja suosittu valinta monissa kodeissa ja tiloissa. Sen laaja valikoima eri tummuusasteita, käyttöluokkia ja kuoseja tekee siitä sopivan vaihtoehdon erilaisiin tarpeisiin ja tiloihin. 

Ammattilainen voi auttaa valitsemaan oikean tyyppisen laminaatin käyttöluokan eli kulutuksen kestävyyden tarpeiden mukaan. tiloihin.

Laminaattien valikoima on laaja ja tarjoaa runsaasti erilaisia vaihtoehtoja. Voit valita laminaatin eri tummuusasteiden, kuosien ja pintarakenteiden joukosta, jolloin voit luoda haluamasi tyylin ja ilmeen tilaan. 

Laminaatin kuviointi voi jäljitellä luonnonmateriaaleja, kuten puuta, kiveä tai laattaa, antaen tilalle luonnollisen ja houkuttelevan ilmeen. Tummemmat tai vaaleammat sävyt tarjoavat erilaisia tunnelmia ja soveltuvat eri sisustustyyliin.

Laminaattilattian käyttöluokka määrittelee sen kulutuksen kestävyyden. Käyttöluokat vaihtelevat 21:stä 34:ään, ja korkeampi käyttöluokka tarkoittaa parempaa kulutuksen kestävyyttä. 

Esimerkiksi kevyessä kotikäytössä, kuten makuuhuoneissa tai harvemmin liikennöidyissä tiloissa, voidaan käyttää alempaa käyttöluokkaa (esim. 21 tai 22). Toisaalta, korkeammat käyttöluokat (esim. 31-34) soveltuvat paremmin tiloihin, joissa on suurempi liikennemäärä, kuten olohuoneisiin, keittiöihin tai kaupallisiin tiloihin.

Ammattilainen voi auttaa valitsemaan oikean käyttöluokan tilan tarpeiden ja käyttötarkoituksen perusteella. Tämä varmistaa, että valitsemasi laminaatti kestää hyvin arjen kulutusta ja säilyttää ulkonäkönsä pitkään.

Laminaatin asentaminen on yleensä suhteellisen helppoa, ja sitä voi tehdä itse, jos sinulla on tarvittavat taidot ja työkalut.

Laminaatin asennus -Huomioitavia asioita

Laminaatin asennus tai lattialaminaatin asennus on yleensä helppoa ja monipuolista, ja siihen liittyy muutamia tärkeitä huomioita. 

Laminaatin asennus vanhan lattiamateriaalin päälle on yleensä mahdollista ja helppoa. Se voidaan asentaa esimerkiksi parketin, betonilattian tai muovimaton päälle ilman, että vanhaa lattiaa tarvitsee poistaa. Tämä säästää aikaa ja vaivaa.

Toisaalta, voit myös poistaa vanhan lattiamateriaalin, kuten parketin, ja asentaa uuden laminaatin suoraan alustaan. Esimerkiksi parketin poisto ja laminaatin asentaminen on yleinen palvelu, jota ammattilaiset tarjoavat. Tämä voi olla hyvä vaihtoehto, jos vanha lattiamateriaali on kulunut tai vaurioitunut.

Erityisesti kerrostaloissa on tärkeää ottaa huomioon askelten ääni määräykset ja -eristys. Tiedot ja ohjeet askelen äänieristyksestä voi saada isännöitsijältä. Myös muissa tiloissa on suositeltavaa käyttää askeläänieristettä, jolloin lattia saa mukavan joustavuuden eikä kopise turhaan.

Laminaattilattian voi asentaa myös vesikiertoisen lattialämmityksen päälle. On tärkeää varmistaa, että laminaatti on yhteensopiva lattialämmityksen kanssa ja noudattaa valmistajan ohjeita asennuksessa.

Laminaattilaudat tulee yleensä asentaa pitkittäin auringonsäteiden suuntaisesti. Tämä luo esteettisesti miellyttävän ilmeen tilaan. Laminaatin asennustapa on yleensä kelluva, mikä tarkoittaa, että laminaatti laudat eivät ole kiinnitetty alustaan. On tärkeää jättää noin 1 cm raot laminaatti lautojen ja seinän väliin, jotta lattia voi laajentua ja kutistua ilman ongelmia.

Laminaatin asennus -Miten hinta muodostuu?

Laminaatin asennus hintaan vaikuttaa useita tekijöitä, jotka vaihtelevat asennuksen tyypistä, lattian pinta-alasta ja käytettävistä materiaaleista. 

Laminaatin asennus hinta riippuu siitä, millainen asennustyö suoritetaan. Jos kyseessä on pelkkä laminaatin asennus uudelle alustalle, hinta voi olla alhaisempi. Toisaalta, jos vanha lattiamateriaali on poistettava ja tarvitaan lisätöitä, kuten alustan tasoitusta tai vanhan lattian purkua, hinta voi olla korkeampi.

Lattian pinta-ala vaikuttaa suoraan laminaatin asennuksen kokonaishintaan. Yleensä laskutus tapahtuu neliömetri pohjaisesti, joten mitä suurempi pinta-ala on, sitä enemmän asennus maksaa. 

Esimerkiksi 5 neliömetrin lattian asennus maksaa vähemmän kuin 150 neliömetrin lattian asennus.

Laminaatin asennuksen hintaan vaikuttaa myös käytettävät materiaalit, kuten laminaatti laudat, alusmateriaali ja tarvikkeet. 

Laminaatti materiaalien hinnat vaihtelevat merkin, laadun ja tyylin mukaan. Halvemmat laminaatit voivat maksaa noin 6,00 € – 10,00 € per neliömetri, kun taas laadukkaammat tai erikoisemmat laminaatit voivat maksaa jopa 50,00 € per neliömetri.

On suositeltavaa pyytää tarjous ammattilaiselta, jotta saa tarkemman hinta-arvion oman projektin kustannuksista. Ammattilainen pystyy arvioimaan kokonaistyön vaatimukset ja antamaan sinulle tarkan hinta-arvion laminaatin asennuksesta.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Laminaatin asennus hinta

Laminaatin asennus tai laminaattilattian asennuksen hintaan vaikuttavat monet tekijät, kuten asennuksen tyypistä, lattian pinta-alasta ja valituista materiaaleista. 

Hinnat voivat vaihdella merkittävästi eri projekteissa ja alueittain. 

Laminaatin asennus tai laminaattilattian asennuksen hinta vaihtelee suuresti eri projekteissa. Keskimäärin laminaatin asennuksen hinta voi olla noin 350,00 € – 7 000,00 €, mutta tarkka hinta riippuu asennuksen tyypistä, lattian pinta-alasta ja valituista materiaaleista. 

On suositeltavaa pyytää tarjous ammattilaiselta, jotta saat tarkemman hinta-arvion omaan projektiin.

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Huoneistoremontti

Lattiaremontti

Lattian korjaus

Laminaatin korjaus

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.