Lattian korjaus

Lattioiden korjaus on tärkeää suorittaa välittömästi, mikäli havaitsee merkkejä lattian ongelmista, kuten painumista, kohoamista, narinaa tai näkyviä vaurioita. Lattian painuminen tai kohoaminen voi johtua kosteuden tai kosteuden vaihtelun vaikutuksesta. Esimerkiksi puulattiat voivat reagoida kosteuden muutoksiin laajentumalla tai kutistumalla. Tämä voi aiheuttaa lattian epätasaisuutta ja halkeamia.

Lattian korjaus

Lattioiden korjaus on tärkeää suorittaa välittömästi, mikäli havaitsee merkkejä lattian ongelmista, kuten painumista, kohoamista, narinaa tai näkyviä vaurioita.

Lattian painuminen tai kohoaminen voi johtua kosteuden tai kosteuden vaihtelun vaikutuksesta. Esimerkiksi puulattiat voivat reagoida kosteuden muutoksiin laajentumalla tai kutistumalla. Tämä voi aiheuttaa lattian epätasaisuutta ja halkeamia.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Lattian korjaamiseen kannattaa käyttää lattia alan ammattilaisia 

Lattian korjaus vaatii huolellista selvitystyötä ja ammattilaisen asiantuntemusta.

Ammattilaisen apu voi olla tarpeen, jos lattioiden kunnostaminen vaatii erityisosaamista tai laajempia korjaustoimenpiteitä.

Ensimmäinen askel lattian korjaamisessa on selvittää, miten lattia on rakennettu. Tämä sisältää tietojen keräämisen lattian iästä, käytetyistä materiaaleista, rakenteesta ja mahdollisista aiemmista korjauksista. Tällaiset tiedot auttavat ammattilaista ymmärtämään, miksi lattia on vaurioitunut ja millaisia korjaustoimenpiteitä tarvitaan.

Lattian pinnan tarkastelu on tärkeä osa  lattian korjaus prosessia. Etsi näkyviä vaurioita, kuten halkeamia, kolhuja tai epätasaisuuksia. Tämä auttaa tunnistamaan, onko lattian korjaus tarpeen ja millaisia korjaustoimenpiteitä tarvitaan.

Mikäli lattian vaurio johtuu rakenteellisesta virheestä tai kosteusvauriosta, on tärkeää selvittää syy ja laajuus. Tämä voi edellyttää rakenteiden avaamista tai kosteuden mittausta. Ammattilainen osaa arvioida, miten vakava vaurio on ja miten se tulisi korjata asianmukaisesti.

Jos lattian vaurio on pintapuolinen ja ei liity rakenteellisiin ongelmiin, korjaus voi olla suhteellisen yksinkertainen. Pintakorjaus voi sisältää esimerkiksi halkeamien täyttämistä, kolhujen paikkaamista tai lattian tasoitusta. Ammattilainen osaa suorittaa tarvittavat korjaustoimenpiteet huolellisesti ja ammattitaidolla.

Mikäli lattian korjaustarve liittyy kosteusongelmiin, on tärkeää selvittää kosteuden lähde ja korjata se ennen lattian korjaamista. Kosteuden aiheuttamat vauriot voivat vaikuttaa lattiarakenteisiin ja edellyttää laajempia korjaustoimenpiteitä, kuten kuivauksen, alusrakenteiden korjaamisen tai kosteudeneristysten lisäämisen.

Lattian korjaus voi vaihdella yksinkertaisista pinta korjauksista aina laajempiin rakenteellisiin korjauksiin. On tärkeää, että lattian korjaus tehdään mahdollisimman pian tämän havaittua.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Lattian korjaus -Miten hinta muodostuu?

Lattian korjaus hinta muodostuu useista tekijöistä, jotka voivat vaihdella korjauksen luonteen ja tarvittavien toimenpiteiden mukaan. 

Korjaus tarpeen syy vaikuttaa suuresti kustannuksiin. Esimerkiksi pintavaurioiden korjaaminen voi olla suhteellisen edullista, kun taas rakenteellisten ongelmien, kosteusvaurioiden tai laajojen lattian korjausten hinta voi olla korkeampi.

Vanhempien lattioiden korjaus voi vaatia enemmän työtä ja kustannuksia kuin uudempien lattioiden korjaus. Pintamateriaalin, kuten parketin, laminaatin tai laattojen, vaihtaminen voi myös vaikuttaa korjauskustannuksiin.

Lattian rakennustapa vaikuttaa työn monimutkaisuuteen ja siten myös hintaan. Esimerkiksi betonilattian korjaus voi vaatia enemmän työtä ja materiaaleja kuin puulattian korjaus.

Korjaustöiden laatuun ja laajuuteen tarvittavat välineet ja tarvikkeet voivat vaikuttaa hintaan. Esimerkiksi erikoistyökalujen, liimojen, tasoitteiden ja muiden korjaus materiaalien kustannukset voivat vaikuttaa kokonaiskustannuksiin.

Jos lattian korjaus on kiireellinen, esimerkiksi kosteusvaurioiden takia, voi olla tarpeen tehdä kiireellisiä toimenpiteitä, kuten kuivausta tai hätäkorjauksia. Tällaiset kiireelliset korjaukset voivat lisätä työn kustannuksia.

On tärkeää ottaa yhteyttä ammattilaiseen saadaksesi tarkan hinta-arvion lattian korjauksesta. Ammattilainen voi tarkastella lattiaa, selvittää korjaustarpeen syyn ja antaa kustannusarvion tarvittavista toimenpiteistä.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Lattian korjaus hinta

Lattian korjaus voi  kustannuksista riippuen vaihdella huomattavasti. 

Pienten pintavaurioiden korjaaminen, kuten naarmujen tai kolhujen paikkaus, voi maksaa noin 150 € – 500 €, riippuen vaurioiden laajuudesta ja lattiamateriaalista.

Keskikokoisten vaurioiden, kuten halkeamien tai kolojen korjaaminen, voi maksaa noin 500 € – 1.500 €, riippuen vaurioiden laadusta ja korjaustyön laajuudesta.

Laajempien rakenteellisten vaurioiden korjaaminen, kuten kosteusvaurioiden tai lattian painumisen korjaaminen, voi olla kalliimpaa ja vaatia kokonaisvaltaisempaa remonttia.

Tällaiset korjaukset voivat maksaa useita tuhansia euroja, kuten mainitsemasi esimerkki maanvaraisen betonilaatan ja puukoolatun lattian korjaamisesta omakotitalo asunnossa.

On kuitenkin tärkeää huomata, että nämä ovat vain suuntaa-antavia hinta-arvioita, ja tarkka hinta riippuu monista tekijöistä, kuten vaurioiden laajuudesta, lattiamateriaalista, työn vaativuudesta ja korjaustöihin osallistuvien ammattilaisten hinnoista.

Kannattaa aina pyytää useita tarjouksia ammattilaisilta ja keskustella heidän kanssaan tarkemmin lattian korjaukseen liittyvistä tarpeista ja kustannuksista. Ammattilaiset voivat tarkastella vaurioituneen lattian tilaa, tehdä tarvittavat arvioinnit ja antaa tarkan kustannusarvion korjaustyöstä.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Lattiaremontti

Parketin korjaus

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.