Laminaatin korjaus

Laminaatin korjaus on mahdollista tehdä paikkausaineilla Laminaattilattiat ovat kestäviä ja kestävät hyvin kulutusta, mutta ajan myötä niihin voi tulla kolhuja tai vaurioita. Onneksi laminaattilattian kolhujen kunnostaminen ja paikkaus on yleensä mahdollista.

Laminaatin korjaus

Laminaatin korjaus on mahdollista tehdä paikkausaineilla. Laminaattilattiat ovat kestäviä ja kestävät hyvin kulutusta, mutta ajan myötä niihin voi tulla kolhuja tai vaurioita. Onneksi laminaattilattian kolhujen kunnostaminen ja paikkaus on yleensä mahdollista.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

 

Laminaattilattian kolhujen ja pienten vaurioiden korjaamiseen voidaan käyttää erityisiä paikkausaineita. Nämä aineet ovat yleensä sävytettävissä halutun värisiksi, jotta korjaus sulautuu mahdollisimman hyvin ympäröivään lattiaan. 

Paikkausaineet levitetään kolhun päälle ja tasoitetaan tasaiseksi. Kun paikkausaine on kuivunut, lattia voi näyttää uudelta ja kolhu on korjattu.

Jos laminaattilattian välille tulee rakoja, esimerkiksi kosteuden tai asennusvirheiden vuoksi, on mahdollista korjata nämä rakot. Yksi tapa korjata rakot on kiristää laminaattilattiaa. 

Tämä voidaan tehdä erityisellä kiristys välineellä, joka painaa laminaattilautoja yhteen ja poistaa rakot. Tämä voi vaatia hieman aikaa ja vaivaa, mutta se voi palauttaa lattian alkuperäisen ulkonäön ja estää lisävauriot.

Joskus laminaattilattian vauriot ovat liian suuria korjattavaksi paikkausaineilla tai rakojen kiristämisellä. Tällöin yksittäisten laminaattien vaihto voi olla tarpeen. 

Vaurioitunut laminaatti voidaan irrottaa ja uusi laminaatti voidaan asentaa tilalle. On tärkeää käyttää samaa tyyppiä, sävyä ja käyttöluokkaa uutta laminaattia, jotta se sopii hyvin ympäröivään lattiaan.

Laminaatin korjaus, kolhujen kunnostus ja paikkaus voidaan tehdä eri tavoin riippuen vaurion laajuudesta. Paikkausaineet mahdollistavat pienten kolhujen korjaamisen, kun taas rakojen korjaus vaatii lattian kiristämistä. Jos vauriot ovat suurempia, yksittäisten laminaattien vaihto voi olla tarpeen. On aina hyvä muistaa, että ammattilainen voi auttaa arvioimaan tilannetta.

Laminaatin korjaus -Yleisimmät työt

Laminattin korjaus tai laminaattilattian korjaaminen voi olla tarpeellista erilaisten vaurioiden tai kulumisen seurauksena. Onneksi monet yleisimmät korjaustyöt voidaan suorittaa itse. 1. Kolhun paikkaus

Laminaattilattian kolhut voivat syntyä esimerkiksi pudotessa tai raskaiden esineiden putoamisen seurauksena. Pieniä kolhuja voidaan yleensä paikata erityisellä paikkausaineella, joka sekoitetaan lattian sävyyn. Paikkausaine levitetään kolhun päälle ja tasoitetaan tasaiseksi. Kun paikkausaine on kuivunut, kolhu ei enää näy ja lattia näyttää uudelta.

Laminaattilattian välille voi ajan myötä syntyä rakojen, esimerkiksi kosteuden vaihteluiden tai asennusvirheiden seurauksena. Pienet rakot voidaan korjata käyttämällä erityistä kiristysvälinettä. Tämä väline painaa laminaattilautoja yhteen ja poistaa rakot. Kiristysvälinettä käytettäessä on tärkeää varmistaa, että lattian pinta on tasainen ja että kiristys suoritetaan huolellisesti.

Laminaattilattia voi saada naarmuja esimerkiksi terävien esineiden, kuten huonekalujen tai lemmikkien kynsien, aiheuttamista vaurioista. Pieniä naarmuja voidaan yrittää korjata käyttämällä naarmujen peittämiseen tarkoitettua korjausainetta tai -tussia, joka vastaa lattian sävyä. 

Korjausaine tai -tussi levitetään naarmun päälle ja ylimääräinen aine pyyhitään pois. Tämä auttaa piilottamaan naarmun ja palauttamaan lattian ulkonäön.

Laminaattilattian saumat voivat kulua ajan myötä tai irrota asennusvirheiden seurauksena. Saumojen korjaus voidaan tehdä käyttämällä erityistä saumausainetta, joka täyttää saumojen välin. Saumausaine levitetään sauman päälle ja ylimääräinen aine pyyhitään pois. Tämä auttaa vahvistamaan saumoja ja estämään kosteuden pääsyn lattian alle.

Laminaatin korjaus -Mistä hinta muodostuu?

Laminaatin korjaus hintaan vaikuttaa useita tekijöitä, jotka vaihtelevat korjattavan vaurion tyypistä, tarvittavista korjaus välineistä ja -aineista sekä itse korjaustyön vaativuudesta. 

Laminaatin korjaus hintaan vaikuttaa korjattavan vaurion laajuus ja vakavuus. Pienet kolhut, naarmut tai pienet rakot voivat yleensä korjata edullisesti käyttämällä erityisiä korjaus aineita tai -tusseja. Suuremmat vauriot, kuten rikkoutuneet laminaattilaudat tai laajemmat rakot, voivat vaatia enemmän työtä ja materiaaleja, mikä voi nostaa korjauskustannuksia.

Laminaatin korjaukseen tarvittavat välineet ja aineet voivat vaihdella korjattavan vaurion mukaan. Pienet kolhut ja naarmut voidaan yleensä korjata käyttämällä erityisiä korjaus aineita tai -tusseja. 

Laajempien vaurioiden, kuten rikkoutuneiden laminaattilautojen tai rakojen korjaamiseen saattaa tarvita lisävälineitä, kuten kiristysvälineitä tai erityisiä korjausmassoja. Näiden välineiden ja aineiden hinnat voivat vaihdella, mikä voi vaikuttaa korjauksen kokonaiskustannuksiin.

Korjaustyön vaativuus voi myös vaikuttaa laminaatin korjauksen hintaan. Yksinkertaisemmat korjaukset, kuten pienten kolhujen paikkaaminen tai rakojen kiristäminen, voivat olla nopeita ja suhteellisen edullisia. Laajempien vaurioiden, kuten rikkoutuneiden laminaattilautojen vaihtaminen, vaatii enemmän työtä ja voi nostaa korjauskustannuksia.

Pienet kolhut, naarmut ja rakot voidaan yleensä korjata edullisesti, kun taas laajemmat vauriot, kuten rikkoutuneet laminaattilaudat, voivat vaatia enemmän työtä ja materiaaleja. On suositeltavaa pyytää tarjous ammattilaiselta.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Laminaatin korjaus hinta

Laminaatin korjaus tai laminaattilattian korjaamisen hinta voi vaihdella korjattavan vaurion laajuudesta, työn vaativuudesta ja korjaustöiden ammattilaisen hinnoittelusta. 

Korjaustöiden ammattilaisen hinnoittelu voi vaihdella alueittain ja yrityksittäin. Hinnat voivat perustua esimerkiksi tuntiveloitukseen tai korjattavan pinta-alan perusteella määriteltyyn kiinteään hintaan. Siksi on hyvä pyytää tarjous useammalta ammattilaiselta ja vertailla hintoja ennen päätöksen tekemistä.

Esimerkiksi vahingoittuneen laminaattilaudan vaihtaminen kerrostaloasunnossa voi maksaa noin 60 € – 100 €, mikäli kyseessä on yksittäinen laminaattilauta ja korjaus on suhteellisen pieni. 

Kuitenkin on huomioitava, että nämä hinnat ovat suuntaa-antavia ja voivat vaihdella alueesta, ammattilaisesta ja työn laajuudesta riippuen. Siksi on suositeltavaa pyytää tarjous ammattilaiselta, jotta saat tarkan hinta-arvion omaan korjausprojektiisi.

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

Huoneistoremontti

Lattian korjaus

Lattiaremontti

 

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.