Betonin korjaus

Betonin korjaus, paikkaus tai kunnostus voi todella merkittävästi kasvattaa sen käyttöikää. Betoni on kestävä materiaali, mutta se altistuu ajan myötä monille tekijöille, kuten kosteudelle, kemikaaleille, lämpötilan vaihteluille ja mekaaniselle rasitukselle.

Betonin korjaus

Betonin korjaus, paikkaus tai kunnostus voi todella merkittävästi kasvattaa sen käyttöikää. Betoni on kestävä materiaali, mutta se altistuu ajan myötä monille tekijöille, kuten kosteudelle, kemikaaleille, lämpötilan vaihteluille ja mekaaniselle rasitukselle.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Korjaustoimenpiteet voivat olla tarpeen, kun betonipinta on haljennut, murentunut, rapautunut tai muuten vaurioitunut. Tällaiset vauriot voivat heikentää betonirakenteen lujuutta ja kestävyyttä sekä altistaa sen sisäosat kosteudelle ja muille haitallisille tekijöille. Betonin korjaaminen ajoissa auttaa välttämään vakavampia vaurioita ja pidentää rakenteen käyttöikää.

Betonin korjaamiseen ja kunnostamiseen on useita erilaisia menetelmiä riippuen vaurion laadusta ja laajuudesta. 

Pienempien vaurioiden, kuten halkeamien tai lohkeamien, paikkaaminen on yleinen korjaustoimenpide. Vaurioitunut alue poistetaan ja korvataan uudella betonilla tai korjauslaastilla.

Epoksipinnoitus on menetelmä, jossa betonipintaan levitetään epoksipohjainen pinnoite. Tämä suojaa betonia kosteudelta, kemikaaleilta ja mekaaniselta rasitukselta.

Betonirakenteissa oleva teräs raudan korroosio voi aiheuttaa vakavia vaurioita. Korroosionesto käsittelyllä betonipinnalle levitetään erityisiä aineita, jotka estävät kosteuden ja hapen pääsyn teräkseen ja siten hidastavat korroosiota.

Jos betonipinta on voimakkaasti rapautunut tai vaurioitunut, sen uudelleenpäällystys voi olla tarpeen. Vanha betonipinta poistetaan ja korvataan uudella betonilla tai päällyste aineella.

On tärkeää, että betonin korjaustoimenpiteet suoritetaan ammattilaisten toimesta, jotka ovat perehtyneet betonin korjaamisen tekniikoihin ja menetelmiin. Oikein suoritetut korjaukset voivat merkittävästi pidentää betonirakenteen käyttöikää ja varmistaa sen kestävyyden.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Yleisiä asioita

Betonin pintaan syntyvät säröt ja halkeamat voivat olla seurausta korroosiosta ja betonin rasituksesta. Korroosio voi johtua esimerkiksi kosteuden, kemikaalien tai ilmansaasteiden vaikutuksesta. 

Rasitus puolestaan voi johtua betonirakenteen kantavuuden ylittämisestä, lämpötilan vaihteluista tai muista ulkoisista tekijöistä. Näiden vaurioiden myötä betoniin voi päästä vettä, kosteutta ja ilmansaasteita, jotka edelleen nopeuttavat rapautumista ja korroosiota.

Ajan myötä pienet halkeamat ja säröt betonin pinnalla voivat laajentua ja syventyä. Tämä johtuu kosteuden tunkeutumisesta halkeamien läpi, jolloin betonin sisään pääsevät haitalliset aineet voivat edistää rapautumista ja korroosiota. Jos näitä vaurioita ei korjata ajoissa, ne voivat heikentää betonin lujuutta ja kestävyyttä sekä vaikuttaa koko rakenteen vakauden.

Betonin korjaus toimenpiteet riippuvat vaurioiden laajuudesta, tyypistä ja sijainnista. Pienempien halkeamien korjaamiseen voidaan käyttää betonin injektointia ja pinnoitusta. Injektointi tarkoittaa erityisten injektio massojen tai -hartsien ruiskuttamista halkeamien sisään, jolloin ne täyttävät ja tiivistävät halkeamat. Tämä estää kosteuden ja haitallisten aineiden pääsyn betonin sisään.

Suurempien betoni korjausten suorittaminen vaatii yleensä perusteellisempaa arviointia ja monipuolisempia korjausmenetelmiä. Tällaisissa tapauksissa vaurioitunut betonipinta poistetaan ja korvataan uudella betonilla tai korjauslaastilla. Korjauslaastit voivat sisältää erilaisia lisäaineita, kuituja tai korroosionesto aineita, jotka parantavat korjauksen kestävyyttä ja suojaavat betonia tulevilta vaurioilta.

On tärkeää, että betonin korjaustyöt suoritetaan ammattilaisten toimesta, jotka ovat perehtyneet betonin korjaamisen tekniikoihin ja menetelmiin. Oikein suoritetut korjaukset vähentävät betonin rapautumista ja korroosiota, palauttavat rakenteen kestävyyden ja pidentävät sen käyttöikää.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Miten betonin korjaus hinta muodostuu?

Betonin korjaus hintaan vaikuttaa useita tekijöitä. 

Korjattavan alueen koko vaikuttaa suoraan korjauksen hintaan. Suurempi pinta-ala vaatii enemmän materiaaleja ja työvoimaa, mikä voi nostaa kokonaiskustannuksia.

Korjattavan betonin sijainti vaikuttaa korjauksen hintaan. Esimerkiksi sisätiloissa tai märkätiloissa suoritettavat korjaukset voivat olla haastavampia ja vaatia erityisiä materiaaleja tai työmenetelmiä. Ulkotiloissa tehtävät korjaukset saattavat puolestaan edellyttää sääolosuhteiden huomioimista tai erityistä suojaa.

Ennen korjaustöiden aloittamista tehty kuntotutkimus voi vaikuttaa hintaan. Kuntotutkimuksen avulla voidaan tunnistaa kaikki vauriot ja arvioida korjaustarpeen laajuus. Kuntotutkimus auttaa myös määrittämään tarvittavat korjausmenetelmät ja -materiaalit.

Betonin korjauksessa voidaan käyttää erilaisia menetelmiä ja materiaaleja, kuten injektointi, paikkauslaastit, korroosionesto pinnoitteet jne. Valitut korjausmenetelmät ja käytetyt materiaalit voivat vaikuttaa kustannuksiin.

Työvoiman ja työvälineiden kustannukset vaikuttavat myös korjauksen hintaan. Ammattitaitoisen työvoiman palkkaaminen ja tarvittavien työvälineiden käyttö voivat aiheuttaa kustannuksia.

Jos betonivauriot ovat aiheutuneet rakennusvirheistä, korjaustyöt voivat olla laajempia ja monimutkaisempia. Tällaisissa tapauksissa korjaustöiden hinta voi nousta.

Korjaustyöhön voi liittyä lisäkustannuksia, kuten koneiden tai telineiden vuokraamista, erityisten turvatoimenpiteiden noudattamista tai mahdollisia lisätyöjä, jotka havaitaan vasta korjauksen aikana.

On tärkeää pyytää tarjouksia useilta urakoitsijoilta ja vertailla niitä huolellisesti ennen korjauksen aloittamista.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Betonin korjaus hinta

Betonin korjaus maksaa keskimäärin noin 200 € – 7.000 € korjattavasta pinta-alasta, kohteen sijainnista ja tarvittavista korjaus menetelmistä riippuen. Esimerkiksi pienen yksiön lattiabetonin korjaus voisi maksaa yhteensä 1.600 €.

Betonin korjaaminen voi todellakin vaihdella suuresti kustannusten suhteen, ja mainitsemanne arvio korjauksen hintahaarukasta on suuntaa antava. On kuitenkin tärkeää huomata, että kustannukset voivat vaihdella useiden tekijöiden perusteella, kuten alueen, korjausmenetelmien, korjaustarpeen laajuuden ja muiden tekijöiden mukaan.

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

Jos haluat ostaa betonin korjauksen palveluna, niin katso tästä alueesi rakennusliikkeet joilta voit pyytää tarjouksen: 

Jätä tästä tarjouspyyntö alueesi rakennusliikkeille >>

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.