Sisäremontti

Kodin sisäremontti tarjoaa mahdollisuuden parantaa ja muokata sisätiloja käytännöllisyyden, viihtyvyyden ja turvallisuuden kannalta.

Sisäremontilla viihtyvyyttä

Kodin sisäremontti tarjoavat mahdollisuuden parantaa ja muokata sisätiloja käytännöllisyyden, viihtyvyyden ja turvallisuuden kannalta.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

 

Keittiö on yksi keskeisistä tiloista kodissa, jossa tehdään ruokaa ja vietetään aikaa perheen ja ystävien kanssa. Keittiöremontissa voidaan päivittää kaapit, työtasot, kodinkoneet ja valaistus, parantaen toiminnallisuutta, ilmettä ja tehokkuutta.

Kylpyhuone ja wc ovat tärkeitä tiloja, joissa viihdytään päivittäin. Remontissa voidaan uusia kalusteet, kuten lavuaarit, suihkut, wc-istuimet ja kaapit, sekä päivittää lattia- ja seinämateriaalit. Vesieristyksen ja putkien kunnon tarkastaminen on myös tärkeää näissä remonteissa.

Huoneiden sisäremontti voi sisältää esimerkiksi maalausta, lattiamateriaalien päivittämistä, seinien tai kattojen panelointia, sähkö- ja valaistusratkaisujen parantamista sekä säilytysratkaisujen lisäämistä. Tämä voi tuoda uutta ilmettä ja toiminnallisuutta makuuhuoneisiin, olohuoneisiin, työhuoneisiin tai muihin tiloihin.

Portaat ja kaiteet voivat olla tärkeitä esteettisiä elementtejä kodin sisätiloissa. Niiden remontti voi sisältää uusien portaiden tai kaiteiden asennuksen, vanhojen päivittämisen tai korjaamisen, ja niiden tyylin tai materiaalien muuttamisen kodin ilmeen mukaiseksi.

Valaistus ja sähköjärjestelmät vaikuttavat merkittävästi sisätilojen toiminnallisuuteen ja tunnelmaan. Päivittämällä valaistusratkaisuja, vaihtamalla energiatehokkaampiin valaisimiin, lisäämällä valaistuksen säätömahdollisuuksia tai päivittämällä sähköjärjestelmiä voi parantaa sisätilojen käytettävyyttä ja turvallisuutta.

Ikkunoiden ja ovien uusiminen tai päivittäminen voi parantaa sisätilojen eristystä, äänieristystä ja ilmanvaihtoa. 

Erilaiset sisäremontit

Kodin, asunnon ja toimitilojen sisäremontti voi kohdistua erilaisiin kohteisiin. 

Keittiö on yksi keskeisistä tiloista, jossa ruoka valmistetaan ja nautitaan. Keittiöremontti voi sisältää kaappien ja työtasojen päivittämisen, uusien kodinkoneiden asentamisen, lattian ja seinien uudelleen pinnoittamisen sekä valaistuksen ja vesipisteiden parantamisen.

Kylpyhuone ja wc ovat tärkeitä tiloja, joissa viihdytään päivittäin. Remontissa voidaan päivittää suihkut, pesualtaat, wc-istuimet, kaapit ja peilit. Lisäksi lattian ja seinien pinnoitteet voidaan uusia, ja vesieristyksen sekä putkien kunto tarkastaa.

Makuuhuoneet ovat paikkoja, joissa halutaan viettää aikaa rentoutuen ja lepäillen. Makuuhuoneremontti voi sisältää seinien ja kattojen maalauksen, lattian uusimisen, vaatekaappien asentamisen tai päivittämisen sekä valaistuksen parantamisen.

Olohuone on kodin keskipiste, jossa vietetään aikaa perheen ja ystävien kanssa. Olohuone remontti voi sisältää lattian vaihtamisen, seinien maalauksen, takan asentamisen tai päivittämisen, valaistusratkaisujen parantamisen sekä säilytysratkaisujen lisäämisen.

Työtiloissa, kuten toimistoissa tai yritysten tiloissa, remontointi voi keskittyä työympäristön parantamiseen. Tämä voi sisältää ergonomisten työpisteiden luomisen, valaistuksen optimoinnin, äänieristyksen parantamisen ja toimivien säilytysratkaisujen lisäämisen.

Julkiset tilat, kuten ravintolat, hotellit, liiketilat ja muut julkiset tilat, voivat hyötyä remontoinnista. Tällaisessa remontissa voidaan päivittää tilojen ilmettä ja viihtyisyyttä, lisätä esteettömyyttä, parantaa äänieristystä ja luoda käyttäjille miellyttävämpi ympäristö.

Mitä sisätiloissa voidaan huomioida?

Sisätila muutoksissa on useita erilaisia vaihtoehtoja, ja projektiin voi sisältyä erilaisia tehtäviä riippuen tavoitteista ja budjetista. 

Seinien maalaus tai tapetointi on yksi kevyempi sisätila muutos, joka voi merkittävästi muuttaa tilan ilmettä ja tunnelmaa. Maalaaminen tai tapetointi tarjoaa laajan valikoiman eri värejä, kuvioita ja tekstuureja, joiden avulla voidaan luoda haluttua ilmettä ja korostaa tilan tyyliä.

Nykyisen lattian käsittely voi sisältää esimerkiksi hionnan ja uuden pintakäsittelyn, kuten lakkaamisen tai vahaamisen. Tämä voi tuoda uutta ilmettä ja suojaa lattialle. Toisaalta, jos lattian kunto tai tyyli ei vastaa toiveita, voidaan harkita kokonaan uuden lattiamateriaalin asentamista, kuten parkettia, laminaattia, laattoja tai kokolattiamattoa.

Sisätila muutoksissa voidaan harkita myös erilaisten sisustuselementtien lisäämistä tai vaihtamista. Tällaisia elementtejä voivat olla esimerkiksi uudet valaisimet, verhot, peilit, taulut, hyllyt, matot tai kalusteet. Näiden elementtien valinta ja sijoittelu voi vaikuttaa tilan toimivuuteen ja ilmeeseen.

Voidaan harkita myös tilan jakamista tai avartamista. Tämä voi sisältää seinien purkamista tai uusien väliseinien rakentamista, joiden avulla tilaa voidaan muokata ja räätälöidä tarpeiden mukaan. Tilan avartamisessa voidaan harkita esimerkiksi avokeittiön luomista, jolloin keittiö ja olohuone yhdistyvät yhdeksi avarammaksi tilaksi.

Ne voivat sisältää myös teknisten ratkaisujen päivitystä. Tämä voi käsittää esimerkiksi sähköjärjestelmien uusimista, valaistusratkaisujen päivittämistä tai älykoti teknologian integroimista tiloihin.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Suuret sisäremontit

Kevyempien sisätilamuutosten lisäksi suuremmat ja kokonaisvaltaisemmat remontit voivat tarjota merkittäviä parannuksia tilojen käytännöllisyydessä ja ilmeessä. 

Seinien purkaminen ja uusien seinien rakentaminen: Tilan muokkaamiseksi seinien purkaminen ja uusien väliseinien rakentaminen voi olla tarpeen. Tämä voi mahdollistaa avoimemman pohjaratkaisun tai tilojen jakamisen uudella tavalla.

Kattorakenteiden tai lattiarakenteiden muokkaaminen voi olla osa kokonaisvaltaista remonttia. Tämä voi sisältää esimerkiksi uuden katon tai lattian asentamisen tai nykyisen rakenteen muokkaamisen tarpeiden mukaan.

Kokonaisvaltaisessa remontissa voi olla tarpeen päivittää putki- ja sähköjärjestelmiä vastaamaan nykypäivän tarpeita ja turvallisuusvaatimuksia. Tämä voi sisältää esimerkiksi putkien uusimisen, sähköjohdotusten päivittämisen tai älykkään kotitekniikan asentamisen.

Suuremman remontin yhteydessä voi olla mahdollista asentaa uusia kalusteita ja kaappeja tiloihin. Esimerkiksi keittiön uusiminen voi sisältää uusien kaappien, työtasojen ja kodinkoneiden asentamisen.

Kokonaisvaltaisen remontin yhteydessä voidaan päivittää myös pintamateriaaleja, kuten seinien, kattojen ja lattioiden pinnoitteita. Tämä voi sisältää maalausta, tapetointia, uusien lattiapäällysteiden asentamista ja muiden pinnoitteiden vaihtamista.

On tärkeää suunnitella ja toteuttaa suuremmat sisätilat muutokset huolellisesti ja tarvittaessa hyödyntää ammattilaisten apua, jotta lopputulos on laadukas ja turvallinen. Suuremmat remontit voivat vaatia myös rakennusluvan, riippuen muutosten laajuudesta ja paikallisista rakentamismääräyksistä.

Sisäremontin hintaan vaikuttavat 

Remontin kustannukset voivat vaihdella remontoitavien sisätilojen mukaan. Esimerkiksi asunnon, kodin tai toimitilojen remontoinnin hinta voi vaihdella huomattavasti, sillä nämä tilat voivat eroilla rakenteiltaan, käyttötarkoitukseltaan ja kokoisiltaan.

Kustannuksiin vaikuttaa myös se, mitkä sisäpinnat remontissa käsitellään. Lattian, katon ja seinien remontointi voi vaatia erilaisia työvaiheita ja materiaaleja, mikä voi vaikuttaa kokonaiskustannuksiin. Esimerkiksi parketin hiominen ja uudelleen lakkaaminen voi olla eri hintaluokassa kuin seinien maalaaminen tai tapetointi.

Remontin laajuus ja sisätilojen pinta-ala vaikuttavat myös hintaan. Mitä laajempi remontti on ja mitä suurempi pinta-ala on käsiteltävänä, sitä enemmän työtunteja ja materiaaleja tarvitaan, mikä voi nostaa hintaa. Lisäksi suurempi pinta-ala voi vaikuttaa myös tarvittavien materiaalien määrään ja laatuun.

On tärkeää ottaa huomioon, että hinta-arvio sisäremontista voi vaihdella suuresti riippuen yksilöllisistä tarpeista ja toiveista. Paras tapa saada tarkka hinta-arvio on pyytää tarjous remonttifirmalta tai konsultoida ammattilaista, joka voi arvioida remontin laajuuden, materiaalitarpeen ja työvoimakustannukset.

Sisäremontin hinta

Sisäremontin hintaan vaikuttavat monet tekijät, ja kokonaiskustannukset voivat vaihdella suuresti. 

Pienempien asuntojen, kuten yksiöiden tai pienten kaksioiden, pintaremontit voivat olla hintaluokassa noin 1.300 € – 5.000 €. Tämä voi sisältää esimerkiksi maalausta, tapetointia, lattian käsittelyä ja pientä sisustuksen päivitystä.

Keskikokoisten asuntojen tai omakotitalojen sisä remonttien hinnat voivat vaihdella laajemmalla skaalalla. Pintaremontin, kuten maalausten, tapetointien ja lattian uusimisen, kokonaiskustannukset voivat olla noin 6.000 € – 20.000 €. 

Laajemmat remontit, joissa esimerkiksi keittiö ja kylpyhuone uusitaan, voivat maksaa noin 20.000 € – 40.000 € tai enemmän.

Suurempien kiinteistöjen ja toimitilojen remontit: Suurempien kiinteistöjen, kuten liikekiinteistöjen tai toimitilojen, remontit voivat olla huomattavasti laajempia ja kustannuksiltaan korkeampia. Näissä remonteissa tulee usein huomioida tilojen käyttötarkoitus, toiminnallisuus vaatimukset ja tarvittavat tekniset päivitykset. Hinnat voivat vaihdella suuresti, ja ne voivat olla esimerkiksi 30.000 € – 55.000 € tai enemmän, riippuen remontin laajuudesta ja erityisvaatimuksista.

On tärkeää huomioida, että edellä mainitut hinta-arviot ovat suuntaa-antavia ja voivat vaihdella merkittävästi remontin yksityiskohtien, alueellisen hintatason, materiaalivalintojen ja ammattilaisten työvoimakustannusten mukaan. Paras tapa saada tarkka hinta-arvio on pyytää tarjous remontti firmalta, joka voi käydä paikan päällä arvioimassa kohteen ja antamaan yksilöllisen kustannusarvion.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

Huoneistoremontti

Pintaremontti

Keittiöremontti

Kylpyhuoneremontti

Kylpyhuoneen maalaus

Keittiökaappien asennus

Keittiön asennus

Tapetointi

Lattian korjaus

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.