Kylpyhuoneen maalaus

Kylpyhuoneen maalaus on edullinen vaihtoehto suurelle ja kalliille remontille.

Kylpyhuoneen maalaus uudistaa ja huoltaa kuluneet, vanhentuneet ja muuten uuden ilmeen tarpeessa olevan kylpyhuoneen lattian, seinän tai katon. Nämä tilat ovat kovassa käytössä ja niin ollen niiden kuntoon on järkevää panostaa hyvissä ajoin ennen eteen tulevaa suurempaa ja kalliimpaa remonttia.

Tällä saadaan pinnoille parannettua kulutuksen kestoa, tehtyä ulkonäkö ja viihtyisyys uudelle tasolle. 

On kuitenkin otettava huomioon mikä tila on kyseessä ja siihen liittyvät kosteus asiat. Ammattitaitoinen maalari on erittäin hyvä vaihtoehto tällaiseen projektiin, koska heillä tarkka tietämys mitä otettava huomioon eri pinnoilla. Ennen aloittamista on varmistettava lupa asunnon omistajalta ja taloyhtiön ohjeistuksista lupa erilaisiin mahdollisiin porauksiin tai avauksiin jos toiminta sitä vaatii.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kylpyhuoneen maalaus osa-alueet

Kylpyhuoneen laattojen maalaus

Kylpyhuoneen seinän maalaus

Kylpyhuoneen katon maalaus

Miksi maalata kylpyhuone?

Yleisimpiä syitä kylpyhuoneen maalaukselle ovat seuraavat:

  • kylpyhuoneen, välitilojen, keittiön, kuraeteisen tai muun vastaajan tilojen päivitys mahdollisimman edullisesti
  • nykyiset värit eivät sovellu muuhun sisustukseen
  • maalipinta on kellastunut, päivettynyt, haalistunut tai ruvennut halkeilemaan
  • asunto on menossa myyntiin ja haluat päivittää pinnat

Asunnon myyminen on monesti hetki, jolloin lähdetään tekemään erilaisia pintaremontteja.

Oli kyseessä syy mikä hyvänsä niin kaikkein tärkeintä on lopputulos ja miltä se näyttää. Kylpyhuoneen maalausta mietittäessä on erittäin tärkeää huomioida onko tämä mahdollisuus toteuttaa ilman ammattilaisen apua.

Maalaanko itse vai käytänkö ammattilaista maalaustyöhön?

Monesti ajatellaan, että maalauksen tekemällä itse säästää ja on nopea suorittaa. Tässä kohtaa lähdetään toteuttamaan ilman suurempaa perehtymistä ja miettimistä mikä on koko projektin kokonaistyö ja mitä se sisältää tai mitä se vaatii.

Kylpyhuoneen maalaus voi olla monelle terapeuttista, mutta se on kuitenkin hyvä suunnitella jokaisen vaiheen osalta. Maalaus ammattilainen pystyy arvioimaan  oikein kokonaistilanteen, liittyi asia pohja- tai valmistelutöihin.

Monesti tuleekin suunnitteluvaiheessa ajatus, että koko maalausprojekti olisi hyvä teettää alan ammattilaiselle. Ei pelkästään maalaustyön jäljen takia vaan myöskin kokonaisuuden vuoksi.

Alan ammattilaiset osaavat valita sopivat maalit ja muut tarvittavat tuotteet, jolloin vapautuu aikaa ja vaivaa maalien valinnalta. Näin ei myöskään tarvita perehtymistä käyttöohjeisiin vaan ammattimaalarin annetaan hoitaa nämä valinnat. Ammattilaiselta tilaamalla varmistutaan laadukkaasta lopputuloksesta.

Lisäksi alan ammattilaiselta tilatessa saadaan työlle ja työn jäljelle takuu. Lisäksi yrityksillä on asianmukaiset vakuutukset ja ne kantavat täyden vastuun tekemästään työstä. Aina on kuitenkin järkevää kilpailuttaa maalausurakka. Halvin ei aina ole laadukkain. Jokaisesta tehtävästä työstä on hyvä tehdä sopimus ja siihen sisällyttää kaikki tehtävät toimenpiteet ja hinnat.

Alan ammattilaisten tekemästä työstä saadaan kotitalousvähennys, jonka avulla teetettävän työn kulut pienenevät huomattavasti (kotitalousvähennyksestä tietoa artikkelin lopussa).

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kylpyhuoneen maalaus -Esivalmistelut ja pohjatyöt

Pohjatyö on erittäin tärkeää, jotta lopputulos on mahdollisimman hyvä. Pohjatöiden laiminlyönti on yleisin virhe kylpyhuoneen maalaamisessa. Varsinkin märkätiloissa pohjatöiden merkitys korostuu onnistumisen kannalta. 

Kun valmistaudutaan kylpyhuoneen maalaukseen niin on tärkeää aikatauluttaa kaikki eri työvaiheet. Myöskin huomioitavaa on, että kuivien sisätilojen käsittelyssä on eri toimenpiteet kuin kosteiden tilojen seinien ja lattioiden maalauksessa.

Vanhat silikonit on järkevää poistaa ja tähän suositellaan ammattilaisen apua. Ilman perusteellista pohjatyötä on erittäin todennäköistä, että maali lähtee irtoilemaan ajan kuluessa. Pinnat  kannattaa käydä läpi tarkasti ettei löydy halkeamia tai muita vastaavia. 

On myöskin mahdollista lisätä maalin tarttuvuutta karhentamalla. Ennen maalauksen aloittamista tavarat, erilaiset kalusteet ja listat poistetaan maalattavan alueen sisältä.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kylpyhuoneen pesu

Tarkistuksen jälkeen pinnat pestään erittäin tarkasti näille tarkoitetuilla pesuaineilla (kysy lähimmästä rautakaupasta tai alan ammattilaiselta). Pintojen pesuun ei käytetä rasvanpoistajia tai yleispesuaineita, koska niistä voi muodostua kalvo, joka heikentää maalin ominaisuuksia tartunnan suhteen.

Erityisesti märkätiloissa tämä otettava tarkkaan huomioon. Huomioi myöskin tarkasti saumojen pesu.Tähän toimenpiteeseen hyvä väline on juuriharja. Maalattavilta pinnoilta on pestävä kaikki liat, rasvat ja niin, että pinta on kuiva. Lopuksi kaikkien pintojen huuhtelu.

Käsittely esikäsittelyaineella

Pesun jälkeen syvä puhdistetaan kaakelit -ja laatat ja saumat esikäsittely aineella tai maalipesulla.Tämä parantaa maalin tarttuvuutta, kestoa ja lisää pintojen huokoisuutta. Halutessasi voit tehdä tämän toimenpiteen useamman kerran. Tämän jälkeen huolehdi kuivumisesta ja varsinkin märkätiloissa riittävästä ilmanvaihdosta. Kuivumiseen varattava aikaa yksi vuorokausi.

Suojaaminen

Ennen maalauksen aloittamista suojataan paikat, joita ei ole aikomusta maalata. Kun maalataan seinät, lattiat ja katto niin myöskin suojauksessa tämä otettava huomioon eli jokainen osa-alue on suojattava aina erikseen näitä tehtäessä. On myöskin järkevää sulkea lattialämmitys paikoissa jossa maalataan. Tämä antaa maalin kuivumiselle tasaisemman lopputuloksen.

Kylpyhuoneen maalaus -Sopivien maalien valinta

Kaakelimaalit ovat kestäviä ja myöskin soveltuvat myöskin lattioiden maalaamiseen. On myöskin kehitetty kaakeleille ja laatoille omat maalit, kuten laattamaali. Hyvä keino ja samalla varmistaa oikea maali on kysyä lähimmästä rautakaupasta tai pyytää apua ammattilaiselta. Kohteeseen sopivilla maaleilla voidaan maalata seinäkaakelit kuin lattialaatat. 

On kuitenkin huomioitava varsinkin kaakeleiden maalauksessa, että maali kestää pesua ja hylkii likaa ja vettä. Lattialaatoille on myöskin oma lattialaattamaali, joka ei sovellu seinälaatoille. Seinäkaakeleihin on myöskin olemassa oma erikoismaali. Näissä valinnoissa on otettava huomioon tila eli onko se märkä- vai kuivatila. 

Yleisesti kylpyhuoneen maalauksessa käytetään kiiltäviä maaleja. Seinämaalilla ei voi maalata lattialaattoja, koska pinta tulee liian liukkaaksi. 

Katon maalaukseen sopivaan maalin valintaan vaikuttaa sen materiaali. Yleisesti materiaalina olevan paneelikaton maalaukseen voidaan käyttää alkydiohennettua pohjamaalia.

Maalien valinta vaikuttaa myöskin eri tilojen puhtaana pitoon ja pintojen kiiltävyyden ylläpitämiseen.

Lähes tulkoon kaikki maalit ovat sävytettävissä ja jokaisella valmistajalla on omat värikartat. On hyvä ottaa värikartasta pala ja teipata maalattavaan kohtaan. Nykyään monissa liikkeissä on myöskin saatavilla testipurkkeja, jotka ovat edullisia. Tällä voit tehdä pienen testimaalauksen haluttuun kohtaan. Tässä vaiheessa on vielä helppoa ja vaivatonta vaihtaa sävyä tai maalia.

Kylpyhuoneen maalaus

Ennen maalaamisen aloittamista sekoitetaan maali kunnolla. On myöskin varmistettava riittävä ilmankierto maalattavassa tilassa.Maalaamisen voi suorittaa joko telalla tai ruiskulla. Telalla maalattaessa, käytä rajaus -tai saumakohtien maalaamiseen pensseliä. 

Seinien maalaus

Kylpyhuoneen maalaus aloitetaan seinien maalauksella käymällä alue kerrallaan saumat läpi. Tämän jälkeen maalataan kaakelit -ja laatat ja yli maalataan saumakohdat. Näin varmistetaan, että saumakohtiin tulee riittävästi maalia.

Jos halutaan saumakohdat erivärisiksi niin lopuksi voidaan värjätä saumauskynällä. Maalaus toteutetaan ohuilla kerroksilla niin saadaan tasaisempi pinta ja ei muodostu kerrostumia. Suositeltavaa on vähintään kahteen kertaan pintojen maalaaminen. Varsinkin märkätiloissa on otettava huomioon kuivumiseen käytettävä aika ja ilmanvaihto. 

Seinä- ja kaakelimaalien kuivumiseen on hyvä varata aikaa vuorokausi ennen uutta käsittelyä.

Lopullisen maalauspinnan saavutettua poistetaan suojaukset ja siirrytään seuraavaan vaiheeseen eli katon maalaukseen.

Katon maalaus

Ensimmäisenä on tehtävä suojaus maalarinteipillä katon ja seinien  väliselle alueelle. Tämän jälkeen aloitetaan katon maalaus ja siihen tarvitaan kunnollinen maalausteline tai jatkovarrellinen maalaustela ja lisäksi pensseli jolla saadaan saumakohdat maalattua. 

Maalaaminen tehdään joko paneeli tai kaistale kerrallaan kulmasta kulmaan. Maalaus suoritetaan 1-2 kertaa. 

Katto annetaan kuivua rauhassa ja siirrytään seuraavaan vaiheeseen. 

Lattian maalaus 

Työ aloitetaan suojaamalla lattian ja seinän välinen alue maalarinteipillä. Maalaukseen sopivat työvälineet ovat maalaustela ja pensseli. Aluksi käydään läpi käydään pensselillä sauma kerrallaan läpi, jonka jälkeen nämä ylimaalataan maalitelalla alue kerrallaan. Lattianmaalauskin on suositeltavaa tehdä kahteen kertaan. Jokaisen maalikerroksen kuivumiseen varattava aikaa vuorokausi ennen seuraavaa käsittelyä.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kylpyhuoneen maalaus -Maalauksen jälkeen

Poistetaan teippaukset ja suojaukset. Teipit kannattaa poistaa heti maalauksen jälkeen ettei ne irroittaessa repäise kuivunutta maalipintaa. Maaliroiskumat pyyhitään märällä liinalla. 

Jos huomataan maalaamattomia tai korjattavia pintoja niin ne korjattava pikaisesti. Työvälineet pestään vedellä ja saippualla seuraavaa kertaa varten.

Maalijätteiden hävittäminen

Jätteiden hävittäminen on erityisen tärkeää ja niiden oikeisiin ohjeistettuihin paikkoihin toimittaminen. Mitään maalijätteitä ei jätetä luontoon tai paikkoihin jossa ne mahdollistavat luontoon joutumisen.

Märkämaalit luokitellaan vaaralliseksi jätteeksi ja ne on toimitettava erilliseen kierrätyspisteeseen.

Kuivamaalit ovat kaatopaikkajätettä eli kuivat maalipurkit ja maalijäte laitetaan sekajätteisiin. Tuotteita ei saa missään tapauksissa päästää viemäriin, vesistöön eikä luontoon.

Nestemäinen maalijäte viedään ongelmajätekeräykseen. Tyhjät ja kuivat purkit ja pakkaukset ovat kierrätykseen toimitettavia materiaalinsa mukaisesti. Näiden on oltava tyhjiä ja kuivia eli ei saa olla märkää maalia.

Kylpyhuoneen huolto

Kylpyhuoneen säännöllinen pesu ja huoltaminen on erittäin tärkeää, koska sillä voidaan saavuttaa huomattavasti käyttöikää.

Pintojen pesu tehdään käytetään erilaisia pesuaineita. Rasvaisiin lika -ja rasvamuodostumiin käytetään emäksisiä puhdistusaineita ja kalkkimuodostumiin happamia pesuaineita.

Pesun yhteydessä puhdistetaan ja tarkastetaan saumat. Näiden pesuun voidaan käyttää vaikkapa hammasharjaa. Saumat voidaan käsitellä saumasuoja-aineella. Tarkastetaan saumojen silikonit ja niiden vaihtamis väliksi suositeltu aika on viisi vuotta.

Kylpyhuoneen maalaus hinta

Kylpyhuoneen maalaus hintaan vaikuttaa seuraavat asiat:

– maalauksen laajuus, maalataanko koko kylpyhuone vai osa siitä?

– maalattavan alueen pinta-ala

– pohjatöiden määrä

– tarvittavat materiaalit

Itsetehtynä maksat maaleista ja välineistä. 

Tilaustyönä urakoitsijalta suuremman kylpyhuoneen maalaus hinta eri työvaiheineen 1000-4500 euroa.Tähän vaikuttaa myöskin, että halutaanko itse tehdä pohjatöitä kuten kaapistojen ja muiden kalusteiden irrottamista.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Maalauspalvelun käyttö

Kylpyhuoneremontti

Maalaus ja pintakäsittelytyöt

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.