Kylpyhuoneen pesu

Kylpyhuone on yksi kodin tärkeimmistä tiloista ja kylpyhuoneen pesu on tärkeä osa märkätilojen viihtyisyyttä ja puhtautta. Kylpyhuoneen pintojen säännöllinen puhdistus estää lian pinttymisen ja auttaa ylläpitämään hygieenisyyttä. 

Kylpyhuoneen pesu ja puhdistus –  Tärkeä osa märkätilojen viihtyisyyttä ja puhtautta

Kylpyhuone on yksi kodin tärkeimmistä tiloista ja kylpyhuoneen pesu on tärkeä osa märkätilojen viihtyisyyttä ja puhtautta. Kylpyhuoneen pintojen säännöllinen puhdistus estää lian pinttymisen ja auttaa ylläpitämään hygieenisyyttä. 

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kylpyhuoneessa on korkea kosteus ja altistuminen saippuoille, likalle ja kalkille, mikä voi johtaa pinttyneen lian ja tahrattujen pintojen muodostumiseen. Säännöllinen pesu auttaa poistamaan lian, estää homeen ja bakteerien kasvun sekä ylläpitää märkätilojen hygieenisyyttä ja raikkautta.

Kylpyhuoneen säännöllinen pesu sisältää erilaisia toimenpiteitä:

Suihkuseinien ja lattian puhdistus: Poistetaan saippuajäämät ja kalkkitahrat suihkuseinältä ja lattialta käyttämällä kylpyhuoneen puhdistusaineita ja sienellä tai harjalla hankaamalla. 

Saumojen, laattojen ja kaakeleiden puhdistus: Puhdistetaan saumat, laatat ja kaakelit kylpyhuoneen puhdistusaineilla ja pehmeällä harjalla. Voidaan myös käyttää erityisiä saumapuhdistusaineita tarvittaessa. Huuhdellaan  ja kuivataan pinnat.

WC:n puhdistus: Puhdistetaan WC-istuin, huuhtelu kansi ja wc-pöntön ulkopinta desinfiointiaineella. Käytetään wc-harjaa ja puhdistusainetta WC-pöntön sisäpinnan puhdistamiseen. Huuhdellaan ja kuivataan.

Siivouspalvelut: Mikäli aikaa tai resursseja ei ole riittävästi, voi harkita siivouspalveluiden käyttöä kylpyhuoneen puhdistuksessa. Ammattisiivoojat tai erikoistuneet siivouspalvelut voivat tarjota kattavan puhdistuspalvelun.

Kylpyhuoneen lattian pesu: Vinkkejä ja tehokkaita menetelmiä

Kylpyhuoneen lattian pesu on tärkeä osa kylpyhuoneen ylläpitoa ja puhtaanapitoa. Lika, rasva ja muut pinttyneet tahrat tarttuvat helposti kylpyhuoneen lattiaan, erityisesti niihin kohtiin, joihin veden virtaus ei yllä. 

Säännöllinen imurointi ja lattian pyyhkiminen kostealla mopilla auttavat pitämään lattian puhtaana. Tarvittaessa voidaan kuitenkin käyttää tehokkaampia menetelmiä, kuten kloriittia, höyrypesuria tai painepesuria. 

Kylpyhuoneen lattian säännöllinen puhdistus on tärkeää lian ja tahrattomuuden ylläpitämiseksi. 

Imuroidaan lattia säännöllisesti, jotta irtoava lika ja hiukkaset poistuvat pinnalta.

Käytetään kosteaa moppia tai lattian pesuainetta, joka on tarkoitettu kylpyhuoneen lattian puhdistukseen.

Pyyhitään lattia puhtaalla mopilla liikuttaen sitä edestakaisin lattian pinnalla. 

Jos lattiaan on tarttunut tiukkoja tahroja, voidaan harkita seuraavia tehokkaita menetelmiä niiden poistamiseksi:

Kloriitti: Kloriitti on tehokas desinfiointiaine ja voi auttaa poistamaan pinttyneitä tahroja. Noudatetaan valmistajan ohjeita ja laimennetaan kloriitti oikein ennen käyttöä. Levitetään kloriittia likaisille alueille, annetaan sen vaikuttaa hetki ja huuhtele hyvin vedellä.

Höyrypesuri: Höyrypesurin avulla voidaan syväpuhdistaa kylpyhuoneen lattia tehokkaasti. Se tuottaa kuumaa höyryä, joka irrottaa likaa ja bakteereita. Noudatetaan höyrypesurin käyttöohjeita ja käydään läpi koko lattia höyryllä.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kylpyhuoneen laattojen puhdistus: Tehokkaat menetelmät ja vinkit

Kylpyhuoneen laattojen puhdistus on tärkeä osa ylläpitää tilan puhtautta ja raikkautta. Laatoille kertyy usein kalkkia ja rasvalikaa, jotka voivat olla haasteellisia poistaa. Onneksi on olemassa tehokkaita puhdistusmenetelmiä, kuten happamien puhdistusaineiden, etikan ja soodan käyttö. 

Happamien puhdistusaineiden käyttö on tehokas tapa poistaa kalkkia ja muita pinttynyttä likaa kylpyhuoneen laatoilta. Happamat puhdistusaineet, joiden pH-arvo on yleensä alle 6, auttavat liuottamaan kalkkia ja tahrattomuuksia. 

Valitaan sopiva happama puhdistusaine kylpyhuoneen laattojen materiaalin mukaan. Varmistetaan, että puhdistusaine on tarkoitettu laattojen puhdistukseen.

Levitetään puhdistusainetta laatoille ja annetaan sen vaikuttaa hetken aikaa. Noudatetaan valmistajan ohjeita käyttöajasta.

Käytetään sientä tai harjaa hankaamaan pinttynyttä likaa. Tarvittaessa voidaan käyttää hankaavaa puolta sienestä tai harjasta, mutta varmista, että se ei naarmuta laattoja.

Huuhdellaan huolellisesti puhtaalla vedellä ja kuivaa laattapinnat.

Etikka on luonnollinen ja tehokas aine kylpyhuoneen laattojen puhdistuksessa. Etikan happamuus auttaa liuottamaan kalkkia ja tahroja. Ohjeistus:

Sekoitetaan etikkaa ja vettä suhteessa 1:1 suihkepulloon.

  • Suihkutetaan seos laatoille ja annetaan sen vaikuttaa hetken aikaa.
  • Käytetään sientä tai harjaa hankaamiseen pinttynyttä likaa.
  • Huuhdellaan huolellisesti puhtaalla vedellä ja kuivataan laattapinnat.

Sooda on toinen luonnollinen aine, joka voi auttaa puhdistamaan kylpyhuoneen laattoja. Sooda on lievästi emäksinen ja tehokas rasvalian poistamisessa. 

Kylpyhuoneen saumojen puhdistus – Vinkit ja menetelmät

Kylpyhuoneen saumojen puhdistus on tärkeä osa ylläpitää tilan puhtautta ja hygieniaa. Saumojen puhdistus kannattaa tehdä huolellisesti ja varovaisuutta noudattaen, jotta saumat eivät vahingoitu tai saumausainetta ei heikennetä. 

Ennen puhdistusaineen käyttöä on tärkeää huuhdella saumat perusteellisesti. Käytetään lämmintä vettä ja saumaharjaa, jotta löysä lika ja saippuajäämät poistuvat. Tämä auttaa välttämään saumaharjan vahingoittumisen ja varmistaa puhdistusaineen tehokkaan vaikutuksen.

Valitaan puhdistusaine, joka on tarkoitettu kylpyhuoneen saumojen puhdistukseen. Happamat puhdistusaineet, kuten etikka tai sitruunahappo, voivat olla tehokkaita kalkinpoistossa. Saumojen syväpuhdistukseen voi käyttää myös erityisesti saumoille suunniteltuja puhdistusaineita. Noudatetaan valmistajan ohjeita puhdistusaineen käytössä.

Saumaharja on erinomainen apuväline kylpyhuoneen saumojen puhdistuksessa. Valitaan harja, joka sopii saumojen leveyteen ja materiaaliin. Käytetään harjaa varovasti ja hankaavilla liikkeillä saumojen puhdistamiseen. Varmistetaan, että harja ei aiheuta vaurioita saumausaineelle tai laatoille.

Joskus saumoihin voi tarttua vaikeita tahroja, kuten home- tai sienikasvustoja. Tällöin voidaan käyttää erityisiä homeenpoistoaineita tai saumojen valkaisuaineita. Noudatetaan valmistajan ohjeita ja varmista, että puhdistusaine on turvallinen käyttää saumausaineelle ja laatoille.

Kun saumojen puhdistus on suoritettu, huuhdellaan saumat huolellisesti puhtaalla vedellä. Varmistetaan, että kaikki puhdistusaineen jäämät poistuvat saumoista. Lopuksi kuivataan saumat hyvin estääksesi kosteuden ja homeen muodostumisen.

Kylpyhuoneen pesu – Mistä hinta muodostuu?

Kylpyhuoneen pesu on tärkeä osa ylläpitää tilan puhtautta ja hygieniaa. Kylpyhuoneen pesun hinta voi vaihdella useiden tekijöiden perusteella, kuten kylpyhuoneen kunto, pinta-ala ja mitä kylpyhuoneessa puhdistetaan. 

Kylpyhuoneen pesu hintaan vaikuttaa kylpyhuoneen nykyinen kunto ennen siivousta. Jos kylpyhuoneessa on pinttynyttä likaa, homekasvustoja tai kalkkikerrostumia, siivous voi olla työläämpää ja vie enemmän aikaa.  

Kylpyhuoneen pinta-ala vaikuttaa suoraan siivoukseen käytettyyn aikaan ja siten myös kustannuksiin. Mitä suurempi kylpyhuone, sitä enemmän siivottavaa aluetta on. Laajempien pintojen, kuten seinien, lattian ja kylpyhuonekalusteiden, puhdistaminen voi lisätä työmäärää ja vaikuttaa hintaan.

Hintaan vaikuttaa myös se, mitä kylpyhuoneessa puhdistetaan. Joissain tapauksissa asiakas voi haluta puhdistaa pelkästään seinät ja lattian, kun taas toisissa tapauksissa kylpyhuonekalusteiden, kuten ammeen, käsienpesualtaan ja wc-istuimen, puhdistaminen sisällytetään palveluun. 

Mitä laajempi puhdistettavien kohteiden kirjo, sitä enemmän aikaa ja vaivaa se vaatii, mikä voi nostaa hintaa.

Jotkut kylpyhuoneen pesua tarjoavat yritykset voivat tarjota lisäpalveluita, kuten homeenpoistoa tai erikoispuhdistuksia. Nämä palvelut voivat lisätä kustannuksia, mutta samalla takaavat laajemman ja perusteellisemman pesun.

Kylpyhuoneen pesu hinta

Kylpyhuoneen puhdistuksen hinta voi vaihdella useiden tekijöiden perusteella, kuten kylpyhuoneen koosta, kunnosta ja siivous toimenpiteistä. 

On tärkeää ottaa huomioon nämä tekijät arvioidessa kylpyhuoneen puhdistuksen kustannuksia. 

Kylpyhuoneen puhdistuksen keskimääräiset kustannukset voivat vaihdella noin 65 € – 500 € riippuen edellä mainituista tekijöistä. 

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

kodin siivous

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.