Keittiön asennus

Keittiön asennus tai kiinnitys on tärkeä osa keittiön rakentamista tai remontointia. Se vaatii huolellista suunnittelua, ammattitaitoa ja oikeita työkaluja. Keittiön asentaminen voi sisältää useita eri vaiheita ja tehtäviä.

Jätä tästä tarjouspyyntö alueesi asennusliikkeille >>

Keittiön asennus

Keittiön asennus tai kiinnitys on tärkeä osa keittiön rakentamista tai remontointia. Se vaatii huolellista suunnittelua, ammattitaitoa ja oikeita työkaluja. Keittiön asentaminen voi sisältää useita eri vaiheita ja tehtäviä. 

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Keittiön keskeinen osa on kaappien asentaminen. Kaappien asennus alkaa yleensä alakaappien kiinnittämisellä seinään. Tämä vaatii tarkkaa mittaus- ja merkkaustyötä, jotta kaapit asettuvat tasaisesti ja suorassa. 

Yläkaapit asennetaan yleensä alakaappien päälle tai suoraan seinään. Asennuksen yhteydessä tulee varmistaa, että kaapit ovat tukevasti kiinni ja että ovet ja laatikot toimivat oikein.

Keittiötasot asennetaan yleensä kaappien päälle. Tasoja voi olla erilaisia, kuten laminaattitasoja, kivitasoja tai terästasoja. Asennuksessa tulee huolehtia tasojen oikeasta mitoituksesta, leikkaamisesta tarvittaessa ja niiden kiinnittämisestä tukirakenteisiin. 

Keittiötasojen saumojen tiivistäminen ja viimeistely kuuluvat myös asennusprosessiin.

Keittiökalusteisiin voi kuulua esimerkiksi pesualtaat, hanoja, liesituulettimet ja muut kodinkoneet. Näiden asennus voi vaihdella laitteesta riippuen, ja se voi vaatia erityisosaamista tai ammattilaisen apua. 

Vesiliitännät, sähköliitännät ja ilmanvaihtojärjestelmät tulee tehdä huolellisesti ja noudattaen turvallisuusmääräyksiä.

Keittiön viimeistelyyn kuuluvat peitelevyjen, sokkelien ja vetimien asennus. Peitelevyt asennetaan kaappien päälle tai sivuille, jotta kaappien rakenteet ja liitokset jäävät piiloon. Sokkelit kiinnitetään kaappien alaosaan ja peittävät kaappien alle jäävän tilan. Vetimien asennus puolestaan tehdään kaappien oviin ja laatikoihin.

Koristelistojen asentaminen voi olla osa keittiön viimeistelyä. 

Keittiö asennettuna

Kun harkitset uuden keittiön hankkimista, yksi järkevä vaihtoehto on hankkia keittiö asennettuna. Tämä tarkoittaa sitä, että keittiön toimittaja vastaa sekä keittiön suunnittelusta että sen asentamisesta. Usein asennuspalvelun tuottajasta käytetään nimitystä keittiöasentaja. 

Kun ostat keittiön asennettuna, saat ammattilaisen huolehtimaan koko asennus prosessista. Keittiöasentaja on kokenut ammattilainen, joka tuntee keittiöiden asennuksen vaatimukset ja toimii sujuvasti projektin eri vaiheissa. He hallitsevat työkalut ja tekniikat, joilla keittiö asennetaan turvallisesti ja ammattimaisesti.

Keittiön asennuspalvelu tarjoaa usein kokonaisvaltaisen ratkaisun, jossa he hoitavat kaiken suunnittelusta asennukseen. He työskentelevät yhteistyössä sinun kanssasi keittiön suunnittelussa, ottaen huomioon toiveesi ja tarpeesi. 

He tilaavat ja toimittavat keittiön kalusteet ja tarvikkeet, ja huolehtivat niiden asentamisesta niin, että kaikki toimii saumattomasti yhteen.

Keittiöasentajilla on ammattitaito ja osaaminen erilaisten keittiöiden asennuksessa. He ovat perehtyneet eri materiaaleihin, liitoksiin ja asennus tekniikoihin. 

He ymmärtävät, miten huolellinen suunnittelu ja tarkka asennus vaikuttavat keittiön toimivuuteen ja kestävyyteen. Keittiöasentajat varmistavat, että kaikki osat asennetaan oikein ja että lopputulos vastaa odotuksiasi.

Hankkimalla keittiön asennettuna säästät aikaa ja vaivaa. Sinun ei tarvitse huolehtia keittiön suunnittelusta, kalusteiden tilaamisesta tai asentamisesta itse. 

Keittiöasentaja hoitaa kaiken puolestasi, jolloin voit keskittyä muihin tärkeisiin asioihin. He varmistavat myös, että keittiö asennetaan suunnitellussa aikataulussa ja että kaikki sujuu mahdollisimman vaivattomasti.

Keittiökaappien asennus

Keittiökaappien asennus on tärkeä osa uuden keittiön rakentamista tai vanhan keittiön remontointia. Hyvin suunniteltu ja ammattimaisesti asennettu keittiö takaa toimivuuden ja kestävyyden. 

Ennen asennusta keittiön kaappien rungot tulee koota. Yleensä keittiön kaapit toimitetaan valmiiksi osiksi, ja niiden rungot tulee koota ohjeiden mukaan. Runkojen kasaaminen vaatii tarkkuutta ja työkaluja, jotta kaapit asettuvat oikein ja tukevasti.

Alakaappien asennus aloitetaan yleensä seinään kiinnitettävistä rungoista. Kaapit tulee asettaa tasaisesti ja suorassa, ja kiinnittää ne seinään turvallisesti. On tärkeää mitata ja merkitä kaappien sijainti huolellisesti, jotta ne asettuvat halutulle paikalle ja toimivat hyvin muiden kaappien ja keittiö varusteiden kanssa.

Korkeat kaapit, kuten jääkaappi- ja pakastinkaapit tai uuni- ja mikroaaltouuni kaapit, tulee asentaa huolellisesti. Ne voivat olla raskaita ja vaatia apuvälineitä asennuksessa. Kiinnitys on tärkeää, jotta kaapit ovat tukevasti paikoillaan ja turvallisia käyttää.

Yläkaappien asennus tapahtuu yleensä alakaappien päälle tai suoraan seinään. Ne tulee asettaa tasaisesti ja suorassa, jotta ne toimivat hyvin alakaappien ja muiden keittiö varusteiden kanssa. Kiinnitys seinään on tärkeää, jotta kaapit ovat tukevasti paikoillaan ja kestävät käyttöä.

Laatikoiden kiinnittäminen kaappirunkoihin on yksi tärkeä vaihe keittiökaappien asennuksessa. Laatikoiden tulee toimia sujuvasti ja olla tukevasti paikoillaan. Asennuksessa tulee varmistaa, että laatikot liikkuvat sulavasti ja että niiden ohjaimet ja mekanismit ovat oikein kiinnitettyinä.

Viimeinen vaihe keittiökaappien asennuksessa on vetimien asennus. Vetimet tulee asettaa kaappien ovien ja laatikoiden reikiin.

Keittiökalusteiden asennus

Keittiökalusteiden asennus on tärkeä vaihe keittiön rakentamisessa tai remontoinnissa. Jotta keittiöstä tulee toimiva ja viimeistelty, on tärkeää asentaa kalusteet oikeassa järjestyksessä. 

Keittiön listojen asennus on yksi ensimmäisistä vaiheista. Listat asennetaan yleensä lattioiden, seinien ja kaappien välisiin saumoihin. 

Ne peittävät mahdolliset raot ja antavat keittiölle siistin ja viimeistellyn ilmeen. Listojen asennus tapahtuu yleensä ruuveilla, nauloilla tai liimalla.

Seuraava vaihe on keittiön työtason asennus. Työtaso tulee asettaa kaappien päälle tai kiinnittää suoraan kaappeihin. Tason asennuksessa tulee huomioida oikea mitoitus ja tasaisuus. 

Työtaso voi olla esimerkiksi laminaattia, kiveä, terästä tai muita materiaaleja. Asennuksessa käytetään yleensä tason kiinnitysruuveja ja tiivistysainetta.

Kodinkoneiden asennus on seuraava vaihe. Tämä voi sisältää esimerkiksi astianpesukoneen, jääkaapin, pakastimen, uunin ja liesituulettimen asentamisen. 

Asennuksessa tulee noudattaa valmistajan ohjeita ja varmistaa, että kodinkoneet toimivat oikein ja ovat tukevasti paikoillaan. Tarvittaessa tulee huolehtia myös sähkö-  ja vesi liitännöistä.

Keittiökalusteiden ovien kiinnitys on tärkeä vaihe keittiön asennuksessa. Ovet tulee asettaa kaappien rungoille ja kiinnittää saranoilla tai muilla kiinnitysmekanismeilla. 

Ovien asennuksessa tulee varmistaa, että ne toimivat oikein ja että niiden saranat ovat säädettävissä tarvittaessa. Tämä varmistaa, että ovet sulkeutuvat tiiviisti ja toimivat sujuvasti.

Lopuksi tulee suorittaa viimeistelevä siivous. Tämä sisältää kaikkien asennusjälkien, pölyn ja roskien siivoamisen keittiöstä. Keittiön pintojen puhdistaminen ja viimeistely kuuluvat tähän vaiheeseen. 

Keittiön asennus hintaan vaikuttavia seikkoja

Keittiön asennuksen hintaan vaikuttaa useita tekijöitä, jotka tulee ottaa huomioon arvioitaessa asennuksen kustannuksia. 

Keittiön asennuksen hinta riippuu siitä, kuinka laajat asennustyöt tehdään. Pelkkä kaappien kiinnittäminen ja ovien asentaminen on yleensä halvempaa kuin koko keittiön purkaminen ja uuden keittiön asentaminen.

Keittiön muoto ja koko vaikuttavat asennuksen hintaan. Esimerkiksi U-muotoisen keittiön asennus voi olla hieman haastavampaa ja aikaa vievämpää kuin suorakaiteen muotoisen keittiön asennus. 

Lisäksi suuremmat keittiöt vaativat enemmän kaappien ja kalusteiden asennusta, mikä voi nostaa hintaa.

Keittiökalusteiden ja -kaappien lukumäärä: Keittiön asennuksen hintaan vaikuttaa myös keittiökalusteiden ja -kaappien lukumäärä. Mitä enemmän kaappeja ja kalusteita asennetaan, sitä enemmän työtä ja aikaa tarvitaan, mikä voi nostaa hintaa.

Uuden keittiön asennus ja saneerauskeittiön asennus voivat erota hintojen osalta. Saneerauskeittiössä saatetaan joutua asennuksen hintaa.

On tärkeää ottaa huomioon, että jokainen keittiön asennusprojekti on yksilöllinen, ja hinnat voivat vaihdella alueen ja yrityksen mukaan. Parhaan kustannusarvion saat pyytämällä tarjouksia useilta eri keittiö asentajilta ja vertailemalla niitä.

Keittiön asennuksen hintaan sisältyy yleensä asennustyön lisäksi tarvittavat kiinnitysmateriaalit, kuten ruuvit ja kiinnikkeet. 

Lisäksi mahdolliset lisäpalvelut, kuten kodinkoneiden kytkentä ja tekemään purkutyötä ja muokkaamaan jo olemassa olevaa tilaa, mikä voi nostaa sähkö- tai putkityöt, voivat vaikuttaa kokonaishintaan.

On tärkeää tehdä huolellinen suunnittelu ja tiedustella eri keittiöasentajilta tarjouksia, jotta saat realistisen kuvan keittiön asennuksen kustannuksista. Muista myös ottaa huomioon asennuksen laatu ja ammattitaito, sillä halvimman hinnan valitseminen ei aina takaa parasta.

Keittiön asennus hinta

Keittiön asentaminen on merkittävä investointi, ja sen hinta voi vaihdella huomattavasti riippuen eri tekijöistä. 

On tärkeää muistaa, että hinta-arviot vaihtelevat alueen, yrityksen ja muiden tekijöiden mukaan. Parhaan kustannusarvion saat pyytämällä tarjouksia useilta eri keittiöasentajilta ja vertailemalla niitä. Tärkeää on myös kiinnittää huomiota asennuksen laatuun, ammattitaitoon ja mahdollisiin takuisiin.

Keskimääräinen hinta keittiön asentamiselle vaihtelee noin 1 000,00 € – 20 000,00 € välillä, mutta tämä on vain suuntaa-antava arvio. Keittiön asennuksen hinta kannattaa aina tarkastella tapauskohtaisesti ottaen huomioon oman keittiön tarpeet, suunnittelu ja materiaalivalinnat.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.