Tapetointi

Tapetointi voi olla monimutkainen prosessi, ja siksi monet valitsevatkin jättää työn ammattilaisen käsiin. Olipa kyseessä sitten yhden seinän tapetointi tai koko asunnon kattava tapetointi ja maalaus, ammattilaisen apu voi säästää aikaa, vaivaa ja varmistaa lopputuloksen laadukkuuden.

Erilaiset tapetit ovat oiva keino parantaa minkä tahansa tilan yleisilmettä ja luoda persoonallista tunnelmaa. Tapettien asennus, kiinnitys, liimaus sekä tarvittaessa uusiminen tai vaihto ovat tyypillisesti osa seinän tai katon kunnostus- ja sisustusprojekteja.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Tapetointi voi olla monimutkainen prosessi, ja siksi monet valitsevatkin jättää työn ammattilaisen käsiin. Olipa kyseessä sitten yhden seinän tapetointi tai koko asunnon kattava tapetointi ja maalaus, ammattilaisen apu voi säästää aikaa, vaivaa ja varmistaa lopputuloksen laadukkuuden.

Valikoima erilaisia tapetteja on laaja, ja jokaisella on omat ominaisuutensa ja käyttötarkoituksensa. Uuden asennettavan tapetin valinta riippuu usein tilan tyylistä, käyttötarkoituksesta ja henkilökohtaisista mieltymyksistä. Esimerkkejä tapetti tyypeistä ovat valokuvatapetti, tasoitetapetti, paperitapetti, vinyylitapetti, lasikuitutapetti, non-woven kuitutapetti ja saneeraus-tapetti.

Valokuvatapetti tarjoaa mahdollisuuden luoda vaikuttavia ja elämyksellisiä seinäpintoja valokuvien tai maisemakuvien avulla. Tasoitetapetti tasoittaa epätasaisia seinäpintoja ja luo tasaisen pohjan muulle sisustukselle. 

Paperitapetti on perinteinen valinta, joka on helppo asentaa ja tarjoaa laajan valikoiman kuoseja ja värejä. Vinyylitapetti on kestävä ja helppohoitoinen vaihtoehto, joka sopii hyvin esimerkiksi kosteisiin tiloihin. 

Lasikuitutapetti tarjoaa kestävän ja kestävän pohjan, joka on helppo maalata halutun väriseksi. 

Non-woven kuitutapetti on helppo asentaa ja poistaa, ja se tarjoaa hyvän hengittävyyden seinäpinnalle. 

Saneeraus-tapetti puolestaan on suunniteltu peittämään ja tasoittamaan vanhoja, epätasaisia ja vaurioituneita seinäpintoja.

Tapetointi voi tuoda tilaan persoonallisuutta, lämpöä ja tyylikkyyttä. Ammattilaisen avulla tapetointiprojekti sujuu suunnitelmallisesti ja tarkasti, ja lopputulos on laadukas ja kestävä. 

Olipa sitten kyseessä uuden tilan luominen tai vanhan päivittäminen, tapetointi on oiva tapa muuttaa tilan ilmettä ja luoda viihtyisä ympäristö asumiseen ja työskentelyyn.

Mitä maksaa tapetointi?

Tapetointi hinta vaihtelee useista tekijöistä riippuen, kuten kohteen pinta-alasta, valitusta materiaalista ja mahdollisista lisätöistä. Yleisesti ottaen tapetoinnin hinta voi vaihdella noin 300 € – 2.500 € välillä. 

Alla on joitakin esimerkkejä hinta-arvioista erilaisille tapetoitaville kohteille:

  • Yhden seinän tapetointi: Tämä voi olla suhteellisen edullinen vaihtoehto, ja hinta voi vaihdella noin 100 € – 400 € välillä. Hinta riippuu seinän koosta, valitusta tapetista ja mahdollisista valmistelu- ja viimeistelytöistä.
  • Yhden huoneen tapetointi: Kokonaisen huoneen tapetoiminen on tyypillisesti kalliimpaa kuin yhden seinän tapetoiminen. Hinta voi olla noin 400 € – 800 € riippuen huoneen koosta, valituista tapeteista ja mahdollisista lisätyöstä, kuten vanhan tapetin poistosta tai seinien tasoituksesta.
  • Koko asunnon tapetointi: Tämä on laajempi projekti, joka vaatii enemmän työtunteja ja materiaalia. Koko asunnon tapetoimisen hinta voi vaihdella suuresti asunnon koosta, tapettien laadusta ja valitusta työmenetelmästä. Hinta voi olla noin 1.000 € – 2.500 € tai enemmänkin.

On tärkeää huomioida, että nämä hinta-arviot ovat suuntaa-antavia ja voivat vaihdella paljonkin eri tapauksissa. Lisäksi hintaan vaikuttaa alueelliset erot ja paikalliset työvoimakustannukset.

Tapetointiin liittyvät kustannukset voivat sisältää seuraavat asiat:

  • Tapettimateriaalit: Tapettien hinta vaihtelee suuresti niiden laadun, kuvioiden ja brändien mukaan.
  • Työvoimakustannukset: Ammattitaitoisen tapetointityön hinta vaihtelee riippuen työn laajuudesta ja vaikeusasteesta.
  • Valmistelutyöt: Tarvittaessa vanhan tapetin poisto, seinien tasoitus tai pohjamaalaus voivat lisätä kustannuksia.
  • Lisätyöt: Esimerkiksi listojen irrotus ja uudelleenkiinnitys tai huonekalujen siirtely voivat vaatia lisätyötä ja siten lisätä kustannuksia.

Ennen tapetoinnin aloittamista on suositeltavaa pyytää tarjouksia eri yrityksiltä ja vertailla niitä. Näin varmistetaan, että hinta on kohtuullinen ja että valittu palveluntarjoaja on luotettava ja ammattitaitoinen.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Huoneistoremontti

Sisäremontti

Pintaremontti

Maalauspalvelun käyttö

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.