Ikkunaremontti

Ikkunaremontti tai saneeraus  on tärkeä toimenpide, joka parantaa kiinteistön energiatehokkuutta, vähentää lämpöhäviötä ja lisää asumismukavuutta. Vanhojen ikkunoiden vaihtaminen uusiin on yksi tapa toteuttaa ikkunasaneeraus ja hyödyntää modernin ikkuna teknologian etuja.

Ikkunaremontti

Ikkunaremontti tai saneeraus  on tärkeä toimenpide, joka parantaa kiinteistön energiatehokkuutta, vähentää lämpöhäviötä ja lisää asumismukavuutta. Vanhojen ikkunoiden vaihtaminen uusiin on yksi tapa toteuttaa ikkunasaneeraus ja hyödyntää modernin ikkuna teknologian etuja.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Uudet ikkunat tarjoavat useita etuja verrattuna vanhoihin ikkunoihin. Ensinnäkin, ne parantavat lämmön- ja ääneneristystä, mikä auttaa pitämään sisätilat lämpiminä ja vähentää ulkopuolisen melun tunkeutumista. Tämä puolestaan lisää asumismukavuutta ja vähentää lämmityskustannuksia.

Lisäksi uudet ikkunat ovat yleensä varustettu energiatehokkailla ominaisuuksilla, kuten lämpö eristävillä lasi elementeillä ja hyvin eristävillä puitteilla. Tämä auttaa vähentämään lämpöhäviötä ja säästämään energiaa, mikä puolestaan vaikuttaa positiivisesti kiinteistön energiatehokkuuteen ja voi alentaa lämmitys- ja jäähdytys kustannuksia pitkällä aikavälillä.

Ikkunaremontti prosessi sisältää useita vaiheita. 

Ensimmäinen vaihe on vanhojen ikkunoiden purkaminen ja poistaminen huolellisesti. Tämä vaatii erityistä tarkkuutta ja ammattitaitoa, jotta ympäröiviä rakenteita ei vahingoiteta. Seuraavaksi uudet ikkunat asennetaan tarkasti ja varmistetaan niiden tiiviyden ja toimivuuden.

Ikkunasaneerauksessa voidaan myös huomioida lisäominaisuuksia, kuten erilaisia ikkunatarvikkeita, esimerkiksi hyttysverkkoja, sälekaihtimia tai erikoislaseja, jotka tarjoavat lisää toiminnallisuuksia ja mukavuutta.

On tärkeää valita ammattitaitoinen ja luotettava ikkunoiden asennus yritys suorittamaan ikkunasaneeraus. Ammattilainen auttaa sinua valitsemaan oikeat ikkunat tarpeidesi ja budjettisi mukaan, ja suorittaa asennuksen huolellisesti ja ammattitaidolla.

Miksi tehdä ikkunaremontti?

Ikkunoiden uusiminen voi olla tarpeen, kun vanhojen ikkunoiden kunto alkaa heikentyä ja niiden energiatehokkuus sekä asumismukavuus kärsivät. Tässä muutamia merkkejä, joiden perusteella voi arvioida ikkunoiden vaihtotarvetta:

  1. Energiatehokkuus: Vanhat ikkunat voivat olla huonosti eristäviä, mikä aiheuttaa lämpöhävikkiä. Jos huomaat, että lämpö karkaa ikkunoiden läpi tai että ikkunoiden läheisyydessä on kylmiä vetoja, voi se olla merkki siitä, että ikkunat eivät enää pidä lämpöä sisällä. Energiatehokkaat ikkunat voivat auttaa säästämään lämmityskuluissa ja parantamaan kiinteistön energiatehokkuutta.
  1. Asumismukavuus: Jos huomaat, että ikkunat vetävät tai että huoneissa on kylmää ilmaa ikkunoiden läheisyydessä, se voi vaikuttaa asumismukavuuteen. Huonosti eristävät ikkunat voivat aiheuttaa kylmyyttä ja luoda epämukavaa ilmanvaihtoa. Uusien ikkunoiden asentaminen voi parantaa huoneiden lämpötilaa ja estää vetoisuutta.
  1. Meluntorjunta: Vanhat ikkunat eivät välttämättä tarjoa riittävää meluntorjuntaa ulkopuoliselta melulta. Jos huomaat, että ulkopuolinen melu häiritsee sisätiloissa, voi uusien ikkunoiden asentaminen auttaa vähentämään melua ja luomaan rauhallisemman sisäympäristön.
  1. Ulkonäkö ja toiminnallisuus: Vanhojen ikkunoiden ulkonäkö voi olla kulunut ja ikkunoiden toiminnallisuus voi olla heikentynyt. Jos ikkunoiden avaus ja sulkeminen on vaikeaa, ikkunat vuotavat tai niissä on lasivaurioita, voi olla aika harkita ikkunoiden uusimista.

Ikkunaremonttiin liittyviä kysymyksiä

Ikkunaremontti tai saneeraus on monivaiheinen prosessi, ja siitä syystä siihen liittyy useita kysymyksiä ja harkittavia tekijöitä. Tässä vastaukset kahteen yleiseen kysymykseen:

Voiko uudet ikkunat asentaa vanhoihin karmeihin?

Monissa tapauksissa uudet ikkunat voidaan asentaa vanhoihin karmeihin. Tämä edellyttää kuitenkin, että vanhat karmit ovat riittävän vahvat ja hyväkuntoiset. Ennen ikkunoiden asennusta tulee suorittaa tarkastus vanhojen karmien kunnon arvioimiseksi. 

Jos vanhat karmit ovat heikentyneet tai vaurioituneet, voi olla tarpeen vaihtaa ne kokonaan ennen uusien ikkunoiden asentamista. Ammattilainen pystyy arvioimaan vanhojen karmien kunnon ja antamaan suosituksen niiden kunnostamisesta tai vaihtamisesta.

Miten saan uudet ikkunat mökille?

Uusien ikkunoiden hankkiminen mökille voi olla tarpeen, kun halutaan parantaa mökin lämmöneristystä, energiatehokkuutta ja yleistä asumismukavuutta. Ikkunoiden hankkiminen mökille noudattaa samoja periaatteita kuin muissa kiinteistöissä. 

Ensimmäinen askel on ottaa yhteyttä ikkuna-asiantuntijaan tai ikkunoiden toimittajaan, joka pystyy tarjoamaan sopivia vaihtoehtoja mökin tarpeisiin.

Kun valitset ikkunoita mökillesi, on tärkeää ottaa huomioon mökin tyyli, ilmasto-olosuhteet, lämmöneristys tarpeet ja halutut ominaisuudet. Ikkunoiden on sovittava mökin ulkoasuun ja ympäristöön ja täyttää paikalliset rakennusmääräykset ja energiatehokkuusvaatimukset.

Ikkunoiden asennus mökille voi tapahtua joko itse tai ammattilaisen toimesta, riippuen omasta osaamisesta ja halukkuudesta. Ammattilaisen käyttäminen varmistaa korkealaatuisen asennuksen ja mahdollisten ongelmien välttämisen.

Kokonaisuudessaan ikkunoiden saneeraus tai uusiminen mökillä seuraa samanlaisia periaatteita kuin kotona tai muissa kiinteistöissä. On tärkeää suunnitella ja valita oikeat ikkunat mökin tarpeisiin, ja varmistaa niiden ammattimainen asennus, jotta saavutetaan toivotut tulokset energiatehokkuuden, asumismukavuuden ja visuaalisen.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Ikkunaremontti omakotitaloon

Ikkunaremontti omakotitaloon on erinomainen tapa parantaa kiinteistön energiatehokkuutta, asumismukavuutta ja ulkonäköä. Uudet ikkunat tuovat useita etuja, kuten paremman lämmön- ja ääneneristyksen, energiansäästön ja ulkonäön päivityksen.

Ikkunoiden vaihto vanhaan taloon on mahdollista toteuttaa myös talvella. Laadukkaat ja nykyaikaiset ikkunat ovat suunniteltu asennettavaksi kaikkina vuodenaikoina, ja ammattitaitoiset asentajat osaavat toteuttaa asennustyön huolellisesti säältä suojautuen.

Uudet ikkunat vanhaan taloon, kuten rintamamiestaloon, ovat helppo ja nopea asentaa. Ikkunaremontin kesto vaihtelee riippuen ikkunoiden määrästä ja koosta, mutta tyypillisesti se kestää 3-10 päivää. 

Asennustyöt sujuvat kätevästi, kun asentajille jätetään riittävästi tilaa ikkunoiden läheisyydessä. Näin he voivat liikkua vapaasti ja suorittaa työn tehokkaasti.

Ikkunasaneerausprosessi omakotitalossa koostuu useista vaiheista. Ensimmäinen vaihe on vanhojen ikkunoiden purkaminen ja poistaminen huolellisesti. Tämän jälkeen uudet ikkunat asennetaan tarkasti ja varmistetaan niiden tiiviys ja toimivuus. 

Asentajat huolehtivat myös ikkunoiden oikeasta eristyksestä ja tiivistyksestä, jotta lämpöhäviöt ja vedontunkeutuminen minimoituvat.

On tärkeää valita luotettava ja ammattitaitoinen ikkunoiden asennus yritys suorittamaan ikkunasaneeraus omakotitalossa. Ammattilaiset auttavat sinua valitsemaan oikeat ikkunat tarpeidesi ja budjettisi mukaan, ja he suorittavat asennustyön laadukkaasti ja ammattitaidolla.

Ikkunasaneerauksen kustannukset omakotitalossa vaihtelevat eri tekijöiden perusteella, kuten ikkunoiden määrä, koko, valittujen ominaisuuksien ja materiaalien laatu, sekä työn laajuus ja vaikeusaste. On suositeltavaa pyytää tarjouksia useilta urakoitsijoilta ja vertailla niitä saadakseen selkeän käsityksen kustannuksista ja mahdollisuuksista.

Ikkunasaneeraus omakotitaloon on investointi, joka parantaa kiinteistön arvoa, energiatehokkuutta ja asumismukavuutta.

Ikkunaremontti taloyhtiössä

Ikkunoiden vaihto taloyhtiössä on tärkeä toimenpide, joka voi parantaa asumismukavuutta, energiatehokkuutta ja ulkonäköä. Usein ikkunoiden vaihto liittyy myös julkisivuremonttiin, jolloin uusitaan sekä ikkunat että julkisivun muut osat samanaikaisesti.

Taloyhtiössä ikkunoiden vaihto voi olla tarpeen erilaisista syistä, kuten äänieristyksen puutteesta, heikosta lämmöneristyksestä, ilmatiiviyden vaurioitumisesta tai ikkunoiden rakenteiden ja rungon lahoamisesta. Nämä tekijät voivat aiheuttaa asukkaille haittaa ja lisätä lämmityskuluja.

Kun taloyhtiössä tehdään ikkunoiden vaihtoa, se tapahtuu yleensä samanaikaisesti julkisivuremontin kanssa. Tämä on järkevää, koska ikkunoiden vaihto edellyttää usein julkisivun purkamista tai muutostöitä. Samalla voidaan tehdä tarvittavat korjaukset julkisivulle ja varmistaa, että uudet ikkunat sopivat saumattomasti julkisivun ilmeeseen.

Ikkunoiden vaihto taloyhtiössä edellyttää yleensä päätöksen tekemistä yhtiökokouksessa. Taloyhtiön hallitus tai isännöitsijä voi valmistella asian ja hankkia tarjouksia eri urakoitsijoilta. Päätöksenteossa otetaan huomioon useita tekijöitä, kuten ikkunoiden kunto, energiatehokkuus, asumismukavuus, kustannukset ja mahdolliset tuet tai avustukset.

Ikkunoiden vaihdon kustannukset taloyhtiössä vaihtelevat eri tekijöiden perusteella, kuten ikkunoiden määrä, koko, valittujen ominaisuuksien ja materiaalien laatu, sekä työn laajuus ja vaikeusaste. 

Taloyhtiön hallitus tai isännöitsijä voi pyytää tarjouksia useilta urakoitsijoilta ja vertailla niitä saadakseen selkeän käsityksen kustannuksista ja mahdollisuuksista.

Ikkunoiden vaihto taloyhtiössä edellyttää ammattitaitoista urakoitsijaa, joka on tottunut työskentelemään kerrostaloissa. Urakoitsijan tulee pystyä suorittamaan ikkunoiden vaihto turvallisesti ja tehokkaasti, ottaen huomioon asumisväljyys, työturvallisuus ja taloyhtiön asukkaiden tarpeet.

Ikkunaremontin hinnan muodostuminen?

Ikkunaremontti hinta muodostuu useista tekijöistä, jotka vaikuttavat kokonaiskustannuksiin. 

Uusien ikkunoiden malli ja lämmöneriste ominaisuudet: Ikkunoiden malli ja ominaisuudet vaikuttavat suoraan hintaan. Esimerkiksi energiatehokkaat ikkunat, joissa on korkea lämmöneristyskerroin, saattavat olla hieman kalliimpia kuin perusmalliset ikkunat. Valitsemalla laadukkaat ja energiatehokkaat ikkunat voi kuitenkin saavuttaa säästöjä energiakustannuksissa pitkällä aikavälillä.

Uusittavien ikkunoiden lukumäärä: Ikkunoiden määrä vaikuttaa suoraan remontin hintaan. Mitä enemmän ikkunoita tulee vaihtaa, sitä enemmän se yleensä maksaa. Ikkunoiden vaihto omakotitalossa voi olla halvempaa kuin kerrostalossa, koska ikkunoita on yleensä vähemmän.

Ikkunoiden lisäosien asentaminen: Ikkunaremontin yhteydessä voidaan asentaa erilaisia lisäosia, kuten pellejä, listoja ja muita viimeistely osia. Nämä lisäosat voivat vaikuttaa kustannuksiin, mutta samalla ne parantavat ikkunoiden ulkonäköä ja toimivuutta.

Lisävarusteet, kuten sälekaihtimet: Mikäli halutaan asentaa lisävarusteita, kuten sälekaihtimia tai tuloilmaventtiilejä, se voi lisätä remontin hintaa. Nämä lisävarusteet voivat kuitenkin tarjota lisämukavuutta ja toiminnallisuutta ikkunoille.

Lisäksi on huomioitava, että pääsy saneerauskohteelle voi vaikuttaa hintaan. Korkeille ikkunoille pääseminen saattaa vaatia erityisjärjestelyjä, kuten nostureiden tai muiden nostimien käyttöä, mikä voi lisätä kustannuksia.

On tärkeää pyytää tarjouksia useilta urakoitsijoilta ja vertailla niitä saadakseen selkeän käsityksen ikkunaremontin kustannuksista. Ammattitaitoinen ikkuna-asentaja tai remonttifirma pystyy antamaan tarkemman hinta-arvion remontin laajuuden ja valittujen ikkunoiden perusteella.

Ikkunaremontti hinta

Ikkunaremontin hinta omakotitalossa voi vaihdella suuresti riippuen ikkunoiden määrästä, koon ja mallin valinnasta, lämmöneriste ominaisuuksista ja mahdollisista lisävarusteista. 

Tyypillisesti omakotitalossa ikkunaremontin hinta voi liikkua alueella 5 000 € – 20 000 € välillä. Esimerkiksi mainitsemasi 9 500,00 € hinta voi olla realistinen keskimääräinen kustannus omakotitalon ikkunoiden vaihdolle, mutta lopullinen hinta riippuu kyseisen talon ominaisuuksista ja remontin laajuudesta.

Kerrostalon ikkunaremontti tai saneeraus on laajempi projekti, johon liittyy useita ikkunoita ja mahdollisesti monimutkaisia asennusolosuhteita. Kerrostalon ikkunaremontin hinta voi vaihdella merkittävästi riippuen talon koosta, ikkunoiden määrästä ja ominaisuuksista, rakenteellisista tekijöistä sekä mahdollisista lisätöistä, kuten julkisivuremontista. 

Tyypillisesti kerrostalon ikkunasaneerauksen hinta voi liikkua alueella 100 000 € – 500 000 €. Mainitsemasi 200 000,00 € hinta voi olla realistinen keskimääräinen kustannus kerrostalon ikkunaremontille, mutta lopullinen hinta riippuu kyseisen talon erityispiirteistä ja remontin laajuudesta.

On tärkeää huomata, että nämä hinnat ovat vain arvioita ja lopullinen hinta voi vaihdella suuresti kohteen ja työn laajuuden mukaan. Suosittelemme pyytämään tarjouksia useilta urakoitsijoilta ja keskustelemaan tarkemmin remontin yksityiskohdista saadaksesi tarkemman hinta-arvion omalle projektillesi. Ammattitaitoinen ikkuna-asentaja tai remonttifirma pystyy antamaan sinulle tarkemman ja yksilöllisen hinta-arvion ikkunaremontistasi.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).
Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Huoneistoremontti

Remonttipalvelun käyttö

Ikkunan asennus

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.