Liukuovien asennus

Liukuovien asennus on nykyään mahdollista hyvin monipuolisesti. Liukuovet ovat suosittu ratkaisu monissa kodeissa, sillä ne tarjoavat tehokasta tilansäästöä, tyylikkään ulkonäön ja käytännöllisyyttä.

Miksi liukuovet?

Liukuovien asennus on nykyään mahdollista hyvin monipuolisesti. Liukuovet ovat suosittu ratkaisu monissa kodeissa, sillä ne tarjoavat tehokasta tilansäästöä, tyylikkään ulkonäön ja käytännöllisyyttä.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Liukuovet ovat suosittu ratkaisu monissa kodeissa, sillä ne tarjoavat tehokasta tilansäästöä, tyylikkään ulkonäön ja käytännöllisyyttä. Ne sopivat erityisesti ahtaampiin tiloihin, kuten vaatehuoneisiin, eteisiin, makuuhuoneisiin ja kodinhoitohuoneisiin. Liukuovet voivat olla myös näyttävä elementti sisustuksessa ja lisätä huoneen ilmettä.

Liukuovien asennus on nykyään mahdollista hyvin monipuolisesti. Liukuovet ovat suosittu ratkaisu monissa kodeissa, sillä ne tarjoavat tehokasta tilansäästöä, tyylikkään ulkonäön ja käytännöllisyyttä.

Ne sopivat erityisesti ahtaampiin tiloihin, kuten vaatehuoneisiin, eteisiin, makuuhuoneisiin ja kodinhoitohuoneisiin. Liukuovet voivat olla myös näyttävä elementti sisustuksessa ja lisätä huoneen ilmettä.

Liukuovet eivät tarvitse tilaa auetessaan tai sulkeutuessaan, joten ne ovat erinomainen vaihtoehto ahtaisiin tiloihin. Ne säästävät tilaa, joka muuten menisi perinteisille saranallisille ovilehville.

Liukuovet ovat helppoja ja kevyitä avata ja sulkea. Ne liukuvat sivusuunnassa joko kiskoilla tai roikkuessaan yläkiskossa, mikä tekee niistä käteviä käyttää.

Liukuovet ovat saatavilla monissa eri materiaaleissa, kuten puussa, peilissä, lasissa, laminaatissa ja akryyliksissä. Niiden muotoilu ja ulkonäkö voivat vaihdella modernista ja minimalistisesta perinteiseen ja koristeelliseen.

Liukuovien avulla voit luoda tyylikkään ja harmonisen ilmeen sisustukseen. Ne voivat toimia keskeisenä elementtinä ja korostaa huoneen tyyliä ja värimaailmaa.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Liukuovien asennus

Liukuovien asennus vaatekaappiin tai vaatehuoneeseen

Liukuovien asennus vaatekaappiin tai vaatehuoneeseen tarjoaa monia etuja. Se parantaa tilankäyttöä, luo siistin ja järjestetyn ilmeen sekä tarjoaa helppokäyttöisyyttä.

Vanhojen vaatekaapin ovien ulospäin aukeaminen voi rajoittaa tilan käyttöä ja hankaloittaa huonekalujen sijoittelua.

Liukuovet tarjoavat ratkaisun tähän ongelmaan, sillä ne liukuvat vaakasuunnassa ja eivät vie ylimääräistä tilaa huoneen tai kaapin edessä. 

Tämä mahdollistaa huonekalujen, kuten hyllyjen, sängyn tai lipaston, sijoittelun suoraan vaatekaapin tai vaatehuoneen edustalle.

Liukuovien asennus alkaa yleensä mittauksilla. On tärkeää mitata tarkasti vaatekaapin tai vaatehuoneen avaus tila, jotta liukuovet saadaan sopimaan tarkasti tilaan. Mittausten perusteella valitaan sopiva liukuovijärjestelmä ja ovien koko.

Liukuovien materiaalivalinta voi vaihdella peiliovista lasioviin ja puuoviin. Peiliovet luovat tilan tuntua ja antavat mahdollisuuden peilata itseään vaatekaapin edessä. Lasiovet tuovat modernia ilmettä ja voivat antaa näkymän kaapin sisältöön. Puuovet taas tarjoavat lämpimän ja luonnollisen tunnelman.

Asennusprosessi sisältää vanhojen ovien purkamisen, liukuovi järjestelmän asentamisen sekä uusien ovien kiinnittämisen. Asennuksen yksityiskohdat vaihtelevat valitun järjestelmän ja ovi materiaalin mukaan. 

On tärkeää varmistaa, että asennus tehdään huolellisesti ja ammattitaidolla, jotta liukuovet toimivat moitteettomasti.

Liukuovien asennus ulkokäyttöön

Liukuovet ulkokäyttöön, kuten terassille, tarjoavat monia etuja. Ne lisäävät tilan avoimuutta, luovat esteettisen ulkonäön ja mahdollistavat saumattoman siirtymisen sisätilojen ja ulkotilojen välillä. 

Lasisten liukuovien avulla voit nauttia ulkomaailmasta samalla kun olet suojassa tuulelta, sateelta ja muilta sääolosuhteilta.

Liukuovien suunnittelu ulkokäyttöön alkaa usein tarpeiden ja toiveiden kartoittamisella. Sinun tulisi harkita, kuinka suurta avautumista tarvitset ja haluatko yhden tai useamman liukuoven. Lisäksi voit valita erilaisia lasityyppejä, kuten karkaistua lasia, joka tarjoaa kestävyyttä ja turvallisuutta.

Liukuovien valmistuksessa käytetään yleensä alumiinirunkoja, jotka ovat kestäviä ja kevyitä. Alumiiniprofiilit tarjoavat vahvan rakenteen ja ovat kestäviä sääolosuhteita vastaan. Ne myös mahdollistavat laajan valikoiman värivaihtoehtoja, jotta voit valita tyyliisi sopivan vaihtoehdon.

Liukuovien asennus ulkokäyttöön vaatii huolellista suunnittelua ja ammattitaitoista asennusta. On tärkeää varmistaa, että liukuovet asennetaan oikein ja että ne toimivat saumattomasti. Tiivisteiden ja sulkujärjestelmien asianmukainen asennus on tärkeää, jotta saavutetaan hyvä lämmön- ja äänieristys sekä suojataan tila sääolosuhteilta.

Liukuovi tilanjakajana

Liukuovet ovat erinomainen ratkaisu tilanjakajana asunnon sisällä. Niitä voidaan käyttää esimerkiksi jakamaan suuri oleskelutila eri toiminnallisiin alueisiin tai erottamaan makuuhuone omaksi rauhalliseksi tilaksi. 

Yksi etu on, että liukuovet säästävät tilaa. Ne eivät vaadi ylimääräistä lattia- tai seinäpinta-alaa, kuten perinteiset väliseinät tai ovet. Liukuovet liikkuvat pitkin joko kiskoja tai ovikehyksiä, joten ne eivät vie tilaa avautuessaan. 

Tämä on erityisen hyödyllistä pienemmissä asunnoissa, joissa tehokas tilankäyttö on tärkeää.

Toinen etu on joustavuus. Liukuovia on saatavilla erilaisina malleina, kokoisina ja tyyleinä, joten voit valita juuri sinun tarpeisiisi sopivan vaihtoehdon. 

Voit valita liukuoven, joka sopii kodin sisustukseen ja tyyliin. Esimerkiksi lasiset liukuovet luovat avoimen ja ilmavan ilmeen, kun taas puumateriaalista valmistetut liukuovet voivat tuoda lämpöä ja luonnon tunnelmaa tilaan.

Liukuovien asennus tilanjakajana voi vaihdella riippuen olemassa olevasta rakenteesta ja tarpeista. Joissakin tapauksissa riittää, että liukuovet asennetaan suoraan lattialle ja kattoon tai seinään. 

Toisissa tapauksissa tarvitaan erilliset kiskot tai ovikehykset, jotka mahdollistavat liukuoven sujuvan liikkeen.

Liukuovien asennus hinta

Liukuovien asennus hintaan vaikuttavat useat tekijät, kuten valittujen liukuovien tyyppi, koko, materiaali, asennustyön laajuus sekä alueen hintataso. 

On tärkeää huomata, että hinta voi vaihdella merkittävästi eri projekteissa. Kuitenkin keskimäärin liukuovien asennus hinta on noin 466 €, ja hintahaarukka vaihtelee noin 88 € – 2 196 € välillä.

Liukuovien asennus työn laajuus ja vaikeusaste vaikuttavat myös hintaan. Joissakin tapauksissa asennus voi olla suhteellisen yksinkertaista ja nopeaa, kun taas toisissa tilanteissa saattaa olla tarpeen tehdä rakenteellisia muutoksia tai erikoisratkaisuja, mikä voi nostaa hintaa. 

Myös alueen hintataso voi vaikuttaa asennuksen hintaan, sillä kustannukset vaihtelevat alueittain.

On suositeltavaa pyytää tarjouksia useilta eri liukuovien asentajilta tai yrityksiltä, jotta saat tarkemman käsityksen liukuovien asennus projektin kustannuksista. 

Tarjouspyyntöön kannattaa sisällyttää tiedot halutuista ovi tyypeistä, mitoista, materiaaleista ja muista erityistoiveista. Näin saat vertailukelpoisia tarjouksia ja voit valita sinulle sopivimman vaihtoehdon.

On myös hyvä muistaa, että liukuovien asennus kustannusten lisäksi kannattaa ottaa huomioon myös itse ovien hinta, mikä voi vaihdella merkittävästi eri toimittajien ja mallien välillä.

Kokonaisuudessaan liukuovet tarjoavat monia etuja tilanjakajana asunnon sisällä. Ne ovat tyylikäs ja käytännöllinen ratkaisu, ja niiden asennuksen hinta voi olla kohtuullinen, ottaen huomioon tilan optimoinnin ja sisustukselliset hyödyt, joita liukuovet tarjoavat.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

Huoneistoremontti

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.