Parvekkeen laatoitus

Parvekkeen laatoitus on suosittu tapa parantaa parvekkeen ulkonäköä ja tehdä siitä viihtyisämpi sekä mukavampi oleskelutila.

Parvekkeen laatoitus

Parvekkeen laatoitus on suosittu tapa parantaa parvekkeen ulkonäköä ja tehdä siitä viihtyisämpi sekä mukavampi oleskelutila.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

 

Parvekkeen laatoitus on suosittu tapa parantaa parvekkeen ulkonäköä ja tehdä siitä viihtyisämpi sekä mukavampi oleskelutila. Laatat tarjoavat monipuolisen valikoiman erilaisia tyylejä, värejä ja kuvioita, jotka voidaan valita parvekkeen tilan tyylin ja omien mieltymysten mukaan. 

Lisäksi parvekelaatat ovat kestäviä, helppohoitoisia ja sopivat hyvin ulkokäyttöön.

Valitse laattojen tyyli ja väri sen perusteella, millaisen ilmeen haluat luoda parvekkeelle. Laatat voivat olla modernit, perinteiset, luonnonläheiset tai vaikkapa rohkean värikkäät. Huomioi myös parvekkeen ympäristö ja rakennuksen tyyli, jotta laatoitus sopii kokonaisuuteen.

Mieti, mitä vaatimuksia parvekkeen käyttö asettaa laatoitukselle. Jos parvekkeella on paljon liikennettä tai se altistuu voimakkaasti kosteudelle, valitse kestävät ja liukastumista estävät laatat. Lisäksi huomioi laattojen sään kestävyys ja helppohoitoisuus.

Valitse laatoille sopiva pintakäsittely, joka suojaa niitä kosteudelta, likaantumiselta ja auringon UV-säteilyltä. Esimerkiksi lasitetuilla parvekkeilla voi valita myös kiiltävän tai himmeän pinnan, joka vaikuttaa lopulliseen ilmeeseen.

Parvekkeen laatoitus voi olla haastavaa ja työlästä tehtävää. On suositeltavaa hankkia ammattilaisen apua, jotta laatoitus tehdään oikein ja kestävästi. 

Ammattilainen osaa valita oikeat materiaalit, huomioida alustan kunnon ja toteuttaa tasaisen sekä kestävän laatoituksen.

Muista, että laatoitettu parveke vaatii myös säännöllistä huoltoa ja ylläpitoa. Puhdista laatat säännöllisesti, poista lika ja roskat, ja tarkista laattojen kunto aika ajoin. Lisäksi noudata valmistajan ohjeita laattojen huoltoon ja suojaamiseen.

Parvekkeen laatoitus voi tuoda huomattavan parannuksen parvekkeen ulkonäköön ja viihtyisyyteen. Laatat tarjoavat monipuolisen valikoiman eri tyylejä ja värejä, joten voit luoda parvekkeelle oman persoonallisen ilmeen. Muista kuitenkin harkita käyttövaatimuksia, ammattilaisen apua ja huoltoa, jotta laatoitus säilyy kauniina ja kestävänä pitkään.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Erilaiset parvekelaatat

Parvekelaattojen valinta on tärkeä osa parvekkeen suunnittelua, ja siinä on hyvä ottaa huomioon useita tekijöitä. 

Auringonpaisteen alla parvekelaattojen pinta voi lämmetä, erityisesti tummien laattojen osalta. Tämä voi tehdä laatan pinnasta kuumemman, jolloin sen koskettaminen paljain jaloin voi olla epämiellyttävää. 

Jos parvekkeella on usein suoraa auringonpaistetta, harkitse vaaleampien tai lämpöä heijastavien laattojen valintaa.

Erityisesti lasittamattomalla parvekkeella sadevesi voi tehdä parvekelaattojen pinnasta liukkaan. Valitse laattoja, joilla on hyvät pito-ominaisuudet tai harkitse karkeampien, liukuestoisia tai uritettuja laattoja. Tämä parantaa turvallisuutta ja vähentää liukastumisriskiä märällä säällä.

Parvekelaattojen tulisi olla kestäviä ja säänkestäviä, jotta ne säilyttävät hyvän kuntonsa pitkään. Valitse laattoja, jotka kestävät hyvin kosteutta, UV-säteilyä ja ääriolosuhteita. Laadukkaat ja kestävät materiaalit, kuten esimerkiksi betoni tai luonnonkivi, voivat olla hyviä vaihtoehtoja.

Parvekelaattojen valinnassa voi ottaa huomioon myös parvekkeen tyylin ja halutun ulkonäön. Laattojen väri, kuvio ja tyyli voivat vaikuttaa parvekkeen ilmeeseen ja luoda halutun tunnelman. Valitse laattoja, jotka sopivat yhteen parvekkeen ympäristön ja muun sisustuksen kanssa.

Parvekelaattojen huolto ja ylläpito vaihtelevat materiaalin ja valmistajan suositusten mukaan. Tarkista, miten laattoja tulisi puhdistaa ja ylläpitää, jotta ne säilyttävät hyvän kuntonsa ja ulkonäkönsä. Huolellinen huolto voi pidentää laattojen käyttöikää ja säilyttää niiden hyvän kunnon vuosiksi eteenpäin.

On suositeltavaa tutustua eri parvekelaattojen vaihtoehtoihin ja hankkia tarvittaessa asiantuntijan apua laattojen valinnassa. Laadukkaat ja turvalliset parvekelaatat luovat viihtyisän ja toimivan parveke tilan, jossa voit nauttia ulkoilmasta ja parvekkeen tarjoamasta lisä tilasta.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Parvekkeen lattian laatoitus -Työvaiheet

Parvekkeen lattian laatoittaminen on suosittu ratkaisu, joka tekee parvekkeesta siistin ja kestävän. 

Ennen parvekkeen laatoittamisen aloittamista, on tärkeää varmistaa, että parvekkeen alusta on puhdas ja tasainen. Poista pöly, hiekka, rasva ja mahdolliset maalijätteet. Tarvittaessa korjaa vanhan alustan vauriot ennen uuden lattian asentamista.

Parvekelaatat kiinnitetään yleensä saneerauslaastin avulla. Valitse laasti, joka sopii parvekkeen ulkokäyttöön ja tarjoaa hyvän tartunnan. Noudata valmistajan ohjeita laastin sekoittamisesta ja levittämisestä. Varmista, että laatat asettuvat tasaisesti ja tiiviisti.

Hyvä tartunta on tärkeä, jotta vesi ei pääse tunkeutumaan laattojen alle ja aiheuttamaan vaurioita esimerkiksi pakkasen aikana. Laastin tulee tarjota 100 prosentin tartunta, jotta lattia säilyy kestävänä ja pitkäikäisenä.

Suunnittele etukäteen laattojen asennusjärjestys ja tarkista, että se sopii parvekkeen muotoon ja mittoihin. Aloita asentaminen parvekkeen reunalta ja etene tasaisesti kohti sisäosia. Käytä tarvittaessa laattaleikkuria, jotta voit sovittaa laatat tarkasti parvekkeen kulmiin ja reunoihin.

Kun laatat ovat asettuneet paikoilleen, tulee tehdä fugat eli saumaukset. Valitse saumauslaasti, joka sopii ulkokäyttöön ja täyttää parvekkeen ilmeeseen sopivan sauman leveyden. Noudata valmistajan ohjeita saumalaastin sekoittamisesta ja levittämisestä.

Parvekkeen laatoitus tulee huoltaa ja ylläpitää säännöllisesti. Puhdista laatat tarvittaessa vedellä ja miedolla puhdistusaineella. Tarkista saumojen kunto ja korjaa tarvittaessa. Noudata valmistajan ohjeita laattojen huollosta ja suojaamisesta, jotta ne säilyvät hyvässä kunnossa ja kestävät pitkään.

Parvekkeen lattian laatoittaminen voi tuoda parvekkeelle tyylikkään ilmeen ja kestävyyttä. Muista seurata ammattilaisten ohjeita ja tarvittaessa hankkia apua, jotta saat halutun lopputuloksen ja nautit parvekkeesi uudesta ulkonäöstä ja toimivuudesta.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Parvekkeen laatoitus -Miten hinta muodostuu?

Parvekkeen laatoitus hinta muodostuu useista tekijöistä, jotka tulisi ottaa huomioon.

Parvekkeen laatoitus hintaan vaikuttaa ensisijaisesti parvekkeen laatoitettava pinta-ala. Mitä suurempi pinta-ala, sitä enemmän materiaalia tarvitaan ja sitä enemmän työtunteja kuluu. Näin ollen suurempi pinta-ala voi nostaa laatoituksen kustannuksia.

Valittujen parvekelaattojen materiaali vaikuttaa myös parvekkeen laatoitus hintaan. Eri materiaalit vaihtelevat hinnaltaan, joten valinta vaikuttaa suoraan kustannuksiin. Esimerkiksi luonnonkivi tai korkealaatuinen keramiikka voi olla kalliimpaa kuin perinteinen keraaminen laatta.

Jos parvekkeella on alustaan tai rakenteisiin liittyviä korjaustarpeita ennen laatoitusta, nämä työt voivat lisätä kokonaiskustannuksia. Esimerkiksi vanhan laatoituksen poistaminen tai alustan tasoittaminen voivat vaatia lisätyötä ja nostaa hintaa.

On tärkeää pyytää tarjouksia eri firmoilta ja keskustella ammattilaisten kanssa, jotta saat tarkan kustannusarvion parvekkeen laatoituksesta. Jokainen projekti on yksilöllinen, ja hinta voi vaihdella alueittain ja yritysten välillä.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Parvekkeen laatoitus hinta

Parvekkeen laatoitus hinta vaihtelee laatoitettavan pinta-alan, työn laajuuden ja valitun laatta laadun mukaan. On hyvä huomioida, että hinnat voivat vaihdella alueittain ja remonttifirmojen välillä.

Keskimäärin parvekkeen laatoitus hinta voi liikkua noin 250 € – 6.000 € välillä. 

Pienemmän, tyypillisen kerrostalo parvekkeen laatoituksen hinta ilman lisätöitä voi olla noin 450 €. Tämä hinta voi sisältää laattojen asennuksen ja tarvittavat tarvikkeet.

Suuremman parvekkeen laatoitus, joka vaatii esimerkiksi kaatojen korjauksia, eristystä ja laatoitusta, voi maksaa noin 5.500 €. Tässä tapauksessa työn laajuus ja tarvittavat lisätoimenpiteet nostavat kustannuksia.

On tärkeää pyytää tarjouksia useilta firmoilta ja keskustella heidän kanssaan tarkemmin projektiin liittyvistä yksityiskohdista ja kustannuksista. Näin saat selkeän kuvan siitä, mitä parvekkeen laatoittaminen maksaa omalla alueellasi ja omien tarpeidesi perusteella.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.