Parketin asennus

Parketin asennus on suosittua monissa kodeissa ja tiloissa, sillä parketin ominaisuudet tarjoavat useita etuja. Parkettilattia on tunnettu pehmeästä ja lämpimästä tuntumastaan, mikä tekee siitä miellyttävän astua ja viettää aikaa.

Parketin asennus

Parketin asennus on suosittua monissa kodeissa ja tiloissa, sillä parketin ominaisuudet tarjoavat useita etuja. Parkettilattia on tunnettu pehmeästä ja lämpimästä tuntumastaan, mikä tekee siitä miellyttävän astua ja viettää aikaa.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Parketti on myös kestävä lattiamateriaali, joka kestää hyvin päivittäistä kulutusta. Se on suunniteltu kestämään kovaa käyttöä ja säilyttämään hyvän ulkonäkönsä pitkään. Lisäksi parketti on helppo pitää puhtaana, mikä tekee siitä käytännöllisen vaihtoehdon moniin tiloihin.

Parketin asennus voidaan tehdä moniin eri tiloihin, kuten olohuoneisiin, makuuhuoneisiin, keittiöihin ja eteisiin. Parketti soveltuu myös hyvin julkisiin tiloihin, kuten hotelleihin, ravintoloihin ja toimistoihin. Sen monipuolisuus tekee siitä suositun valinnan niin kotitalouksissa kuin kaupallisissa tiloissa.

Työ vaatii tarkkuutta ja ammattitaitoa. Usein parkettilattia asennetaan joko liimaamalla tai kelluvana asennuksena. 

Liimaamalla asennettaessa parketti kiinnitetään suoraan alustaan, kun taas kelluvassa asennuksessa parkettilaudat kiinnitetään toisiinsa, mutta eivät alustaan. Kumpikin asennustapa vaatii erityistä huomiota ja oikeita työvälineitä varmistaakseen laadukkaan lopputuloksen.

Parkettilattian asennus vaatii myös valmistelutyötä, kuten alustan tasoittamista ja pohjatyön tekemistä. Tämä varmistaa, että parketti asettuu tasaisesti ja kestävästi alustalle. Ammattilaisen käyttäminen parketin asennuksessa on suositeltavaa, sillä heillä on tarvittava osaaminen ja kokemus työn suorittamiseen oikein.

Parketin asennus ja parkettilattian asentaminen tarjoaa monia etuja, kuten pehmeän ja lämpimän tuntuman, kestävyyden ja helpon puhtaanapidon. Parketti soveltuu moniin eri tiloihin ja sen asentaminen vaatii ammattitaitoa ja huolellisuutta. Ammattilaisen käyttäminen parketin asennuksessa varmistaa laadukkaan lopputuloksen ja pitkäikäisen lattiaratkaisun.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Parketti -Ominaisuudet

Puusta valmistettu parketti on erinomainen valinta kotien lattiamateriaaliksi monien hyvien ominaisuuksiensa vuoksi. Parketin uudelleenkäsittelyn mahdollisuudet pidentävät sen käyttöikää merkittävästi ja tekevät siitä kestävän ja kestävän sijoituksen kotiisi.

Yksi parketin tärkeimmistä eduista on sen tukeva, pehmeä ja lämmin pinta. Parketti tuntuu miellyttävältä jalkojen alla ja tarjoaa lämpimän tuntuman huoneeseen. 

Puu on myös luonnollisesti eristävä materiaali, joka pitää lämpöä ja auttaa säilyttämään mukavan lämpötilan huoneessa. Lisäksi parketti luo luonnollisen ja kauniin ilmeen tilaan.

Parketti on myös ympäristöystävällinen vaihtoehto kodin lattiapinnoille. Puu on uusiutuva luonnonvara, ja sen käyttö lattiamateriaalina edistää kestävää kehitystä. 

Lisäksi parketti on helppo kierrättää ja sen elinkaaren aikana se vapauttaa vähemmän päästöjä ja jätettä verrattuna muihin lattia materiaaleihin.

Parketti on myös suosittu valinta allergikoille. Puumateriaali ei kerää pölyä ja muita allergeeneja samalla tavalla kuin tekstiili pohjaiset lattiamateriaalit. 

Parketin sileä pinta on helppo pitää puhtaana, ja se vähentää pölyn ja muiden allergeenien leviämistä ilmassa.

Parketti tarjoaa myös monipuolisia suunnittelu mahdollisuuksia. Sitä on saatavana eri väreissä, puulajeissa ja pinta kuvioissa, mikä antaa mahdollisuuden luoda juuri haluttu ilme kotiin. 

Parketin uudelleenkäsittely mahdollisuudet, kuten hionta ja öljyäminen tai lakkaus, antavat myös mahdollisuuden muuttaa parketin ulkonäköä tai palauttaa sen alkuperäisen loiston.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Parketin asennus -Työvaiheet

Parketin asennus vaatii tarkkaa suunnittelua ja huolellista työskentelyä. 

Valitse sopiva parketti laatu, puulaji, pintakäsittely ja muut ominaisuudet. Parketti laudoilla voi olla erilaisia leveyksiä, pituuksia ja lukitusjärjestelmiä, joten valitse sellainen, joka sopii parhaiten asennettavaan tilaan.

Tarkista, että alusta, jolle parketti asennetaan, täyttää tarvittavat vaatimukset. Alustan tulee olla tasainen, suora ja kuiva. Tarvittaessa tee tarvittavat tasoitus- tai kuivatus korjaukset ennen asennusta.

Suunnittele asennus huolellisesti. Mieti, millä tavalla parketti tulee asennettavaksi (liimaus, kelluva asennus jne.) ja millainen asennus kuvio tai kuvioita haluat luoda. Mittaa ja merkitse asennusalueet tarvittaessa.

Aloita parketin asennus alustan kulmasta tai reunasta. Asenna parkettilaudat huolellisesti asennusohjeiden mukaisesti. Käytä tarvittaessa vasaraa, jolla voit naputtaa laudat tiukasti paikoilleen. Jätä tarvittavaa laajenemis väliä parketin ja seinien välille.

On tärkeää noudattaa tarkasti parketin asennus ohjeita ja tarvittaessa kääntyä ammattilaisen puoleen varmistaakseen oikeanlaisen asennuksen ja parhaan lopputuloksen. Ammattilainen pystyy myös tarjoamaan neuvoja ja suosituksia parketin valinnassa sekä huomioimaan erityistarpeet ja vaatimukset asennus kohteessa.

Parketin asennus vaatii tarkkuutta, kärsivällisyyttä ja asianmukaisia työkaluja. Oikein asennettu parketti tarjoaa kauniin ja kestävän lattia ratkaisun, joka kestää vuosia.

Kun parkettilaudat on asennettu, viimeistele työ. Leikkaa tarvittaessa parkettilaudat sopivan kokoisiksi ja asenna lattian reunalistat. Tarkista, että parketti on tasainen ja kiinnitetty tukevasti alustaan. Puhdista ja siivoa asennusalue.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Parketin asennus -Mistä hinta muodostuu?

Parketin asennuksen hinta muodostuu useista eri tekijöistä, jotka vaikuttavat kokonaiskustannuksiin. 

Parketin asennus hintaan vaikuttaa se, tehdäänkö kohteessa purkutöitä tai tarvitaanko uuden asennusalustan rakentamista. Esimerkiksi vanhan lattian purkaminen tai epätasaisen alustan tasoittaminen voi lisätä asennuskustannuksia.

Asennettavan tilan koko ja muoto vaikuttavat hintaan. Suurempi pinta-ala vaatii enemmän parkettilautoja ja pidemmän työajan, mikä voi nostaa kustannuksia. Epätavalliset muodot tai monimutkaiset asennusalueet voivat myös vaatia lisätyötä ja vaikuttaa hintaan.

Parketin hinta vaihtelee merkin, laadun, puulajin ja pintakäsittelyn mukaan. Korkealaatuisempi parketti voi olla kalliimpaa, kun taas edullisempi vaihtoehto voi säästää kustannuksia. Valittu parketti vaikuttaa suoraan asennuksen hintaan.

Pohjatöillä tarkoitetaan alustan valmistelua ennen parketin asennusta. Tarvittavat pohjatyöt vaihtelevat kohteen mukaan. Jos alusta on epätasainen tai vaatii erityistä huomiota, kuten tasoitusta tai kosteussulun asentamista, se voi nostaa asennuskustannuksia.

Parketin asennuksen jälkeen parkettilaudat voidaan käsitellä erilaisilla pintakäsittely tuotteilla, kuten lakalla, öljyllä tai vahalla. Pintakäsittelyn hinta tulee huomioida kokonaiskustannuksissa.

On tärkeää pyytää tarjouksia ammattilaisilta parketin asennus kustannusten arvioimiseksi. Jokainen kohde on erilainen, ja asennuksen hinta riippuu monista tekijöistä. Ammattilainen pystyy antamaan tarkemman arvion asennuksen kustannuksista käynnin ja tarkastelun perusteella.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Parketin asennus hinta

Parketin asennus hintaan vaikuttaa useita tekijöitä, kuten lattian pinta-ala, valittu parkettilaatu, tilan muoto ja tarvittavat esivalmistelut. Hinnat voivat vaihdella huomattavasti eri projekteissa. 

Yhteenvetona voidaan todeta, että parketin asennus hinta vaihtelee laajasti eri tekijöiden perusteella. Pienempien projektien hinta voi alkaa noin 350 €:sta, kun taas suuremmissa projekteissa hinta voi nousta jopa 15.000 €:ään tai enemmän.

On tärkeää pyytää tarjouksia ammattilaisilta, jotka pystyvät arvioimaan tarkemmin parketin asennuksen kokonaiskustannuksia. Heidän tulee tehdä kohdekäynti, ottaa huomioon kaikki tarvittavat tekijät ja antaa sinulle tarkka hinta-arvio. Muista myös valita luotettava ja kokenut ammattilainen, jolla on hyvä maine parketin asennuksessa.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Lattiaremontti

Lattian korjaus

Parketin korjaus Helsinki

Parketin hionta

Huoneistoremontti

Remonttipalvelun käyttö

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.