Jalkalistojen asennus

Jalkalistojen asennus on tärkeä viimeistelyvaihe remontoinnin tai rakentamisen loppupuolella. Jalkalista tai lattialista on listatyyppi, joka asennetaan seinän ja lattian väliseen liitokseen. Sen tarkoituksena on peittää sauma ja tarjota viimeistelty ilme sekä suojata seinän ja lattian liitosta.

Jalkalistojen asennus

Jalkalistojen asennus on tärkeä viimeistelyvaihe remontoinnin tai rakentamisen loppupuolella. Jalkalista tai lattialista on listatyyppi, joka asennetaan seinän ja lattian väliseen liitokseen. Sen tarkoituksena on peittää sauma ja tarjota viimeistelty ilme sekä suojata seinän ja lattian liitosta.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Ennen asennusta on tärkeää valmistella seinä- ja lattia pinta huolellisesti. Tämä voi sisältää seinän ja lattian puhdistuksen, tasoituksen ja maalauksen tai tapetoinnin, jos tarpeen.

Mittaa tarkasti seinän pituudet, joihin jalkalista asennetaan. Tarvittaessa joudut katkaisemaan jalkalistat sopivaan mittaan, jotta ne istuvat tasaisesti seinän pituudelle.

Leikkaa jalkalistat oikeaan mittaan esimerkiksi jiirisahalla tai sahalla. Varmista, että leikkaukset ovat tarkat ja kulmat ovat suorat, jotta jalkalistat asettuvat tasaisesti seinää vasten.

Jalkalistat voidaan kiinnittää seinään useilla eri tavoilla. Yleisimmät kiinnitysmenetelmät ovat naulaaminen ja ruuvaaminen. 

Voit käyttää viimeistely nauloja tai -ruuveja, jotka ovat pienikokoisia ja jättävät huomaamattomat jäljet. 

Varmista, että jalkalistat ovat tasaisesti kiinni seinässä ja niiden alareuna on suorassa linjassa lattian kanssa.

Kun jalkalistat on kiinnitetty seinään, voit täyttää mahdolliset naulan- tai ruuvin reiät kitillä. Hiomalla ja maalaamalla tai lakkaamalla jalkalistat saat lopullisen viimeistellyn ilmeen.

Valitse sopiva maali tai lakka, joka sopii huoneen sisustukseen ja tarjoaa kestävän pinnan.

Jalkalistojen asennuksen hyödyt ovat moninaiset. 

Ne tarjoavat siistin ja viimeistellyn ilmeen huoneeseen, peittävät seinän ja lattian välisen liitoksen sekä suojaavat seinää ja lattiaa kolhuilta ja naarmuilta. 

Jalkalistat voivat myös toimia koristeellisena elementtinä, joka tuo persoonallisuutta ja tyyliä huoneen sisustukseen.

Yhteenvetona voidaan todeta, että jalkalistojen asennus on tärkeä viimeistelyvaihe remontoinnin tai rakentamisen loppupuolella. Ne peittävät seinän ja lattian välisen liitoksen, tarjoavat viimeistellyn ilmeen ja suojaavat seinää ja lattiaa. Jalkalistojen asennus tapahtuu mittauksen, leikkaamisen, kiinnityksen ja viimeistelyn vaiheissa, ja se voidaan suorittaa naulaamalla tai ruuvaamalla. Jalkalistojen asennus antaa huoneelle siistin ja viimeistellyn ilmeen sekä lisää toiminnallisuutta ja tyyliä sisustukseen.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Jalkalistojen sahaus

Jalkalistojen sahaus jiiriin on tärkeä vaihe, joka mahdollistaa saumattoman ja tyylikkään liitoksen kulmissa. Jiirisahaus auttaa luomaan siistin ja ammattimaisen ilmeen jalkalistoille.

Erityisesti huoneen kulmat vaativat tarkkaa mittausta ja oikean jiirikulman käyttöä.

Ennen sahausta on tärkeää mitata huoneen kulmat tarkasti. Käytä kulmamittaria tai jiirimittaria varmistaaksesi oikeat mittaukset. Huoneen kulmien tulisi olla 90 astetta, mutta tarkista kulmien tarkkuus ennen sahausta.

Yleisesti käytetty jiirikulma jalkalistan sahauksessa on 45 astetta. Useimmissa katkaisu sahoissa on ominaisuus, jolla voidaan säätää sahanterän kulmaa 45 asteeseen. 

Tämä kulma sopii hyvin niin huoneen sisäisiin kulmiin kuin seinien väliseen 90 asteen kulmaan.

Jalkalistan jiirikulman saavuttamiseksi merkitse sahausta varten oikeat kohdat jalkalistaan. Käytä mittanauhaa ja lyijykynää merkkaamiseen. Varo, että merkitset oikeat kulmat sekä oikeat sahauskohdat listan päihin.

Aseta jalkalista katkaisusahan pöydälle tai telineelle. Varmista, että lista on tukevasti paikallaan ja turvallisesti kiinnitetty. Käytä suojalaseja ja muita tarvittavia turvavarusteita.

Aseta sahanterä oikeaan kulmaan (yleensä 45 astetta) ja sahaa jalkalista varovasti pitäen kiinni sahasta.

Kun jalkalista on sahattu jiiriin, tarkista sen istuvuus huoneen kulmissa. Asenna jalkalista paikalleen ja tarkista, että kohtaavat saumattomasti ja jalkalista sopii tasaisesti seinän ja lattian liitokseen.

On tärkeää harjoitella jiirisahauksen tekniikkaa ja käyttää oikeita turvavarusteita ennen varsinaisen työn aloittamista. Tarkkuus ja varovaisuus ovat avainasemassa, jotta jalkalista saadaan sahattua oikeaan jiirikulmaan.

Jalkalistojen sahaus jiiriin luo viimeistellyn ja ammattimaisen ilmeen huoneeseen. Huolellinen mittaus,oikean jiirikulman valinta ja varovainen sahaus auttavat saavuttamaan siistin ja saumattoman lopputuloksen.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Jalkalistojen asennus -Huomioita

Jalkalistan vinous sen pohjasta on tarkoituksellista ja auttaa peittämään lattian reunoihin jäävät röpelöisyydet tai epätasaisuudet. Tämä parantaa jalkalistan ulkonäköä ja luo viimeistellyn ilmeen.

Jalkalistojen asennus kipsilevy- tai betoniseinään laminaatin asennuksen jälkeen voidaan tehdä käyttäen proppuja apuna. 

Proppuja käytetään varmistamaan, että jalkalista pysyy tukevasti paikoillaan seinässä. 

On tärkeää valita oikeat kiinnitysmenetelmät ja -tarvikkeet jalkalistojen asennuksessa. Tarvittaessa voit konsultoida ammattilaista tai asennusohjeita varmistaaksesi oikeanlaisen kiinnitystavan käytön.

Jalkalistojen asennus -Mistä hinta muodostuu?

Jalkalistan asennus hintaan vaikuttaa useita tekijöitä.

Asennettavien jalkalistojen määrä vaikuttaa suoraan asennuksen kokonaiskustannuksiin. Mitä enemmän jalkalistoja tarvitaan, sitä enemmän materiaalia ja työtä se vaatii.

Jalkalistat voivat olla valmistettu erilaisista materiaaleista, kuten puusta, MDF:stä tai muista vastaavista materiaaleista. Materiaalivalinta voi vaikuttaa jalkalistojen asennus hintaan, sillä eri materiaalien hinta vaihtelee.

Jalkalistat voidaan kiinnittää seinään eri tavoilla, kuten ruuveilla, nauloilla tai liimalla. Jokaisella kiinnitys tavalla voi olla omat kustannuksensa, ja valitun kiinnitystavan vaikutus hintaan voi vaihdella.

Johtouralliset jalkalistat tarjoavat mahdollisuuden piilottaa johdot ja kaapelit lattialistan taakse. Tämä lisäominaisuus voi nostaa jalkalistan hintaa.

On tärkeää ottaa huomioon nämä tekijät ja hankkia tarjouksia useammalta asennus yritykseltä ennen päätöksen tekemistä. Jalkalistojen asennus hintaan voi vaikuttaa myös alueelliset hintatasot ja yritysten väliset erot.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Jalkalistojen asennus hinta

Jalkalistojen asennus hinta voi vaihdella useista tekijöistä riippuen, kuten asennuksen laajuudesta, jalkalistojen määrästä, materiaalista, kiinnitys tavasta ja alueellisista hintatasoista. 

Keskimäärin jalkalistojen asennus maksaa noin 300 € – 1.800 €, ja esimerkiksi ison kerrostalokaksion jalka listoituksen hinta voisi olla noin 600 €.

On tärkeää huomata, että annettu hintaväli on karkea arvio, ja todellinen hinta voi vaihdella yksittäisissä tapauksissa. 

Hintaan vaikuttavat tekijät kannattaa selvittää pyytämällä tarjous useammalta asennus yritykseltä ja vertailemalla hintoja ennen päätöksen tekemistä.

Jalkalistojen asentaminen antaa viimeistellyn ilmeen asunnolle ja voi parantaa huoneen kokonais ilmettä. Laadukas asennus takaa tyylikkään lopputuloksen, joka kestää pitkään.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Huoneistoremontti

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.