Kattolistojen asennus

Kattolistojen asennus tai kiinnitys on tärkeä osa sisustusta, joka viimeistelee katon ja seinän välisen rajan. Kattolistoilla voi luoda huolitellun ja tyylikkään ilmeen sisätilaan, ja niitä on saatavilla erilaisina tyyleinä ja materiaaleina, joten ne voidaan valita oman maun ja näkemyksen mukaan

Kattolistojen asennus

Kattolistojen asennus tai kiinnitys on tärkeä osa sisustusta, joka viimeistelee katon ja seinän välisen rajan. Kattolistoilla voi luoda huolitellun ja tyylikkään ilmeen sisätilaan, ja niitä on saatavilla erilaisina tyyleinä ja materiaaleina, joten ne voidaan valita oman maun ja näkemyksen mukaan.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Ennen asennusta valitse kattolistoista itsellesi mieluisat tyylit ja materiaalit. Kattolistoja on saatavilla eri muodoissa, kuten suorina tai koristeellisina profiileina, sekä eri materiaaleista, kuten puusta, MDF:stä tai polyuretaanista. 

Valitse kattolistan tyyli, joka sopii parhaiten sisustukseen.

Mittaa huolellisesti seinien pituudet, joihin kattolistat asennetaan. Tarvittaessa katkaise kattolistat sopivaan mittaan, jotta ne sopivat tasaisesti seinän pituudelle. 

Varmista myös, että kulmat mitataan tarkasti ja että jiirit leikataan oikeassa kulmassa, jotta kattolistat sopivat saumattomasti yhteen.

Puhdista seinän yläosa pölystä ja roskista, jotta kattolistat voidaan kiinnittää tasaisesti ja tukevasti. Voit myös merkitä seinään viivoja, jotka auttavat sinua pitämään kattolistat suorassa asennuksen aikana.

Kattolistojen asennus voidaan tehdä kiinnittämällä seinään käyttämällä nauloja, ruuveja tai liimaa. Valitse sopiva kiinnitystapa riippuen kattolistan materiaalista ja seinän materiaalista.

Kiinnitysväli riippuu kattolistan pituudesta ja sen suositellaan olevan noin 30-40 cm välein.

Kun kattolista on kiinnitetty, tarkista sen asennus ja varmista, että se on tasainen ja linjassa. Tarvittaessa voit säätää kattolistan asentoa ja kiinnitystä, jotta lopputulos on mahdollisimman tasainen ja siisti.

Kattolistojen asennus tai kiinnitys viimeistelee sisätilan ilmeen ja luo huolitellun ja tyylikkään vaikutelman. Ne voivat myös auttaa piilottamaan mahdolliset epätasaisuudet katon ja seinän rajassa sekä lisätä sisustuksen yksityiskohtia ja tyyliä.

Kattolistan jiirin tekeminen

Kattolistan jiirin tekeminen voi olla haastavaa, erityisesti nurkkien kohdalla. 

Ulko- ja sisänurkkien jiirin tekemiseksi on suositeltavaa tehdä mallipalat. Mallipalat ovat pieniä kappaleita kattolistan materiaalia, jotka voidaan leikata ja sovittaa nurkkien kulmiin.

Mallipalojen avulla voidaan hahmotella listojen pituutta ja kulmaa ja varmistaa, että ne sopivat tarkasti nurkkiin.

Kulman hakeminen on tarkkaa työtä, joka vaatii huolellisuutta. Käytä kulmamittaria tai jiirimittaria varmistaaksesi oikean kulman. 

Jos käytät sirkkeliä leikkaamiseen, aseta kattolista tukevasti sirkkeli pöytää vasten ja varmista, että sirkkelin terä on terävä. Tylsä terä voi jättää epätasaisen ja röpelöisen leikkauspinnan.

Kun kulma on hahmoteltu ja mitat on otettu, leikkaa kattolista huolellisesti ja tarkasti haluttuun kulmaan. Käytä tarvittaessa tukia ja ohjaimia varmistaaksesi suoran leikkauksen.

Kiinnitä kattolista tasaisin välein käyttäen esimerkiksi noin 60 cm välimatkaa. Käytä nauloja tai ruuveja, jotka sopivat kattolistan materiaaliin ja seinään. 

Naulaa tai ruuvaa kattolista päältä, jolloin naulankannat jäävät näkyviin. Tämä ei kuitenkaan ole ongelma, sillä naulankannat voidaan peittää käyttämällä lista kynää. 

Lista kynällä voit piirtää viivan naulankantojen päälle, jolloin ne sulautuvat paremmin kattolistan väriin.

Tarkista asennuksen jälkeen, että kattolistan jiirit istuvat saumattomasti ja ovat tasaiset. Tarvittaessa voit hioa tai viimeistellä leikkauspintoja, jotta lopputulos on mahdollisimman siisti.

Jiirin tekeminen kattolistaan vaatii tarkkuutta ja huolellisuutta, mutta oikein tehtynä se luo siistin ja ammattimaisen ilmeen sisätiloihin. Muista käyttää asianmukaisia turvavarusteita, kuten suojalaseja, ja työskennellä varovaisesti sähkötyökalujen kanssa.

Kattolistojen asennus -Mistä hinta muodostuu?

Kattolistan asennus hinta muodostuu useista tekijöistä. 

Kattolistat voivat olla valmistettu erilaisista materiaaleista, kuten puusta, MDF:stä tai polyuretaanista. Jokaisella materiaalilla voi olla eri hinta, ja koristeellisemmat tai erikoismalliset kattolistat voivat maksaa enemmän kuin yksinkertaisemmat mallit.

Asennuksen kesto vaikuttaa suoraan työn kustannuksiin. Jos kohteessa on paljon kattolistoja tai vaikeasti jiirittäviä kulmia, se voi vaatia enemmän aikaa ja siten nostaa asennuksen hintaa.

Kattolistojen määrä eli kuinka monta metriä kattolistaa asennetaan vaikuttaa hintaan. Mitä enemmän kattolistaa tarvitaan, sitä enemmän materiaalia ja työtä se vaatii, mikä voi nostaa asennuksen hintaa.

Jos kohteessa on paljon jiirittämistä kulmien takia, se voi vaikuttaa asennuksen hintaan. Epäsäännölliset kulmat tai vaikeasti saavutettavat alueet voivat vaatia enemmän tarkkuutta ja aikaa asennuksessa.

On tärkeää ottaa huomioon nämä tekijät ja pyytää tarjouksia useammalta asennus yritykseltä ennen päätöksen tekemistä. Yritykset voivat arvioida hintaa kattolistojen määrän, asennuksen vaativuuden ja työhön tarvittavan ajan perusteella.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kattolistojen asennus hinta

Kattolistan asennus hinta vaihtelee useista tekijöistä riippuen. 

Keskimäärin kattolistan asennuksen hinta voi olla noin 200 € – 1.300 €, ja esimerkiksi rivitalokolmion kattolistan asennuksen hinta voisi olla noin 300 € – 400 €.

Hintaan vaikuttavat tekijät kannattaa selvittää pyytämällä tarjous useammalta asennus yritykseltä ja vertailemalla hintoja ennen päätöksen tekemistä.

Kattolistan asennuttaminen antaa huoneelle viimeistellyn ja tyylikkään ilmeen. 

Ammattilaiset hoitavat asennuksen tehokkaasti ja tarkasti, jolloin kattolista saadaan asennettua ammattimaisella otteella ja kestävästi.

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

Sisäkattoremontti

Huoneistoremontti

Keittiöremontti

Kylpyhuoneremontti

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.