Sisäkattoremontti

Sisäkattoremontti tarkoittaa yleensä vanhan sisäkaton purkamista ja uuden asentamista.

Mitä tarkoittaa sisäkattoremontti?

Sisäkattoremontti tarkoittaa yleensä vanhan sisäkaton purkamista ja uuden asentamista. Sisäkattoremontti on tarpeen silloin, kun vanha sisäkatto on vaurioitunut tai se ei enää sovi talon uuteen sisustustyyliin.

Sisäkattoremonttiin voi liittyä useita erilaisia työvaiheita kuten vanhan katon purkaminen, uuden katon rakentaminen, eristysmateriaalin asentaminen ja viimeistelytyöt. Uusi sisäkatto voidaan rakentaa esimerkiksi kipsilevystä, puusta tai metallista.

Sisäkattoremontin hinta riippuu monesta tekijästä, kuten katon koon ja materiaalin laadusta. Jos vanha katto on kosteusvaurioitunut, voi olla tarpeen myös korjata katon alla olevat rakenteet mikä nostaa remontin hintaa entisestään.

Sisäkattoremontti voi olla myös hyvä tilaisuus uudistaa koko huoneen ilmettä. Esimerkiksi kattopaneelit voidaan maalata uudelleen tai uusia valaistusratkaisuja voidaan asentaa. Tällaiset lisätyöt nostavat remontin hintaa, mutta samalla saat uudistettua huoneen kokonais ilmettä.

Sisäkattoremontti on tärkeä investointi kotisi viihtyvyyden ja arvon kannalta. Vanha, kulunut tai vaurioitunut sisäkatto ei vain näytä huonolta vaan voi myös aiheuttaa terveysriskejä kuten sisäilmaongelmia. Sisäkattoremontti kannattaakin teettää ammattilaisella, jotta lopputulos on laadukas ja turvallinen.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Sisäkaton korotus

Sisäkattoihin kohdistuva korotus tai nostaminen toteutetaan, koska esimerkiksi matalalla oleva vanha paneelikatto ei enää miellytä silmää tai tilasta halutaan suuremman tuntuinen. Nostamisen mahdollisuutta sekä toteutuksen erilaisia vaihtoehtoja kannattaa totta kai tiedustella korotuksiin erikoistuneilta yrityksiltä, jotka osaavat arvioida korotuksen teknisen toteutuksen.

Katon korottaminen voi tapahtua eri tavoin riippuen millainen sisäkatto on kyseessä. Yleisimmin korotus toteutetaan siten, että vanha katto puretaan ja uusi katto rakennetaan vanhan päälle. Korotus voidaan tehdä myös siten, että vanha katto jätetään paikoilleen ja uusi katto rakennetaan sen päälle. Tämä vaihtoehto onnistuu, jos vanha katto on tasainen. 

Katon korotus vaatii aina rakennusluvan, sillä korotus vaikuttaa tilan kokonaiskorkeuteen. Lupa myönnetään yleensä, jos korotus ei ylitä tiettyä korkeutta ja se ei ole ristiriidassa rakennusmääräysten kanssa.

Sisäkaton korotus tuo huoneeseen avaruutta ja lisää viihtyisyyttä. Huoneen tuntua voidaan korostaa esimerkiksi käyttämällä valoisia sävyjä ja korostamalla huonekalujen ja sisustuselementtien mittasuhteita.

Sisäkaton laskeminen

Sisäkaton laskeminen on suhteellisen yleinen remontoimisen muoto, jota käytetään sisätiloissa tilan tunnelman tai käytännöllisyyden parantamiseksi. Sisäkattoa voidaan laskea myös huonon kunnon vuoksi, esimerkiksi jos katon pinta on epätasainen tai vaurioitunut.

Sisäkaton laskeminen tapahtuu yleensä asentamalla uusi kattopinta vanhan katon alle. Tämä voi tapahtua esimerkiksi kattopaneelien tai kipsilevyjen avulla. Ennen uuden katon asennusta on tärkeää huolehtia siitä, että kaikki katon alla olevat rakenteet ovat kunnossa. Mikäli näin ei ole niin uusi kattopinta voi myöhemmin vaurioitua tai vajota.

Sisäkaton laskeminen on suhteellisen helppo remontoimisen muoto, joten sitä voi yrittää tehdä itsekin. On kuitenkin tärkeää, että työ tehdään huolellisesti ja turvallisesti. Mikäli ei ole varma omasta osaamisestaan, kannattaa sisäkaton laskemiseen palkata ammattilainen. Ammattilainen osaa arvioida työn laajuuden ja tarvittavat materiaalit sekä huomioida mahdolliset tekniset vaatimukset.

Sisäkaton laskemisen hinta riippuu katon koosta, materiaaleista, ammattilaisen palkkiosta sekä mahdollisista teknisistä vaatimuksista. Arviolta hinta voi liikkua muutamasta sadasta eurosta aina useisiin tuhansiin euroihin.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Muita sisäkattoremontti syitä

Huoneistojen kattoihin kohdistuvia remontteja on useita erilaisia ja niitä voidaan tehdä useista erilaisista syistä. Niiden avulla voidaan yhdistää esimerkiksi kodin tai kiinteistön tilojen yhtenäisyyttä sisustuksellisesti. 

Tilojen lämmittäminen ei myöskään ole poissuljettua vaan sisäkattoja madalletaan usein myös lisäeristyksen takia. Myöskään täysin esteettisiä saneerauksia ei sovi unohtaa.

Sisäkattojen saneeraus voi sisältää esimerkiksi vanhan katon uusimisen tai korjauksen, katon madaltamisen tai korottamisen, uusien materiaalien asentamisen tai vanhan katon pinnoituksen. Sisäkattojen saneeraus voi olla tarpeellista esimerkiksi vanhojen kattojen huonon kunnon, epäesteettisyyden tai huonon äänieristyksen vuoksi.

Kun suunnittellaan sisäkaton saneerausta on tärkeää valita oikeat materiaalit. Sisäkattojen uusiminen voidaan tehdä useilla eri materiaaleilla, kuten puulla, kipsilevyllä, metallilevyllä tai muovilla. Materiaalin valinta riippuu pitkälti tilan käyttötarkoituksesta, tyylistä ja budjetista.

Sisäkattojen saneeraus projektiin kannattaa aina sisällyttää ammattilaisen arvio katon tilasta ja mahdollisista korjaustarpeista. Vanhan katon purkamisessa on myös tärkeää varmistaa, ettei sen alle jää kosteutta, hometta tai muita epäpuhtauksia.

Sisäkattojen saneeraus vaatii usein myös sähkö- ja valaistusjärjestelmien uusimista tai päivittämistä. Tämä on tärkeää niin turvallisuuden kuin toimivuudenkin kannalta. Valaistus ratkaisuilla voidaan myös korostaa tilan piirteitä ja luoda haluttu tunnelma.

Sisäkattojen saneeraus projekteissa on tärkeää muistaa myös kodin tai kiinteistön arvon säilyttäminen. Huolellisesti toteutettu sisäkattoremontti lisää paitsi tilan käyttömukavuutta ja esteettistä arvoa, myös kiinteistön jälleenmyyntiarvoa.

Sisäkattojen saneeraus projekteissa kannattaa aina hakea tarjouksia useammalta urakoitsijalta, jotta projektiin löydetään ammattitaitoinen ja luotettava toteuttaja sopivaan hintaan.

Tehdäänkö itse vai tilataanko ammattilainen sisäkattoremonttiin?

Kun sisäkatto kaipaa uutta ilmettä niin tulee eteen kysymys kysymys kuka remontin tekee? Onko parempi tehdä remontti itse vai tilata ammattilainen?

Mikäli on kokemusta kokenut remontoinnista ja hallitaan tarvittavat taidot niin sisäkattoremontin voi toteuttaa omatoimisena. Kattoa korotettaessa tai laskiessa on kuitenkin tärkeää muistaa, että työ sisältää tarkkoja mittauksia, tarkkuutta vaativaa työtä ja tarvittaessa myös mahdollisia sähkötöitä. On myös tärkeää varmistaa, että kattoon ei tehdä vahinkoa.

Ammattilaisen palkkaaminen sisäkattoremontin tekoon on usein turvallisempi ja helpompi vaihtoehto. Ammattilaiset osaavat mitata ja asentaa uudet materiaalit turvallisesti ja tarkasti. Heillä on myös tarvittavat työkalut ja kokemus tehtävän suorittamiseen nopeammin ja tehokkaammin kuin henkilöllä, jolla ei ole aikaisempaa kokemusta vastaavasta projektista.

Kun valitaan ammattilaista on tärkeää ottaa huomioon heidän kokemuksensa ja maineensa alalla. Pyydetään aina useampi tarjous eri yrityksiltä ja vertaillaan niitä keskenään ennen päätöksen tekemistä. On myös suositeltavaa lukea arvosteluja ja tutkia yrityksen taustaa ennen päätöksen tekemistä.

Lopullisen päätöksen tekeminen siitä, teetkö sisäkattoremontin itse vai ammattilaisen avulla riippuu omasta kokemuksestasi ja taidoistasi, projektin laajuudesta ja budjetista. Aina on kuitenkin tärkeää muistaa, että turvallisuus ja huolellisuus ovat tärkeimmät tekijät. Mikäli ei olla täysin varmoja omista taidoista niin on suositeltavaa harkita ammattilaisen palkkaamista.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Sisäkattoremontin hinta?

Selvittäessä sisäkattojen saneerauksesta syntyviä kustannuksia olisi hyvä ensin tarkastella toteutettavan sisäkaton uudistuksen laajuutta. Monesti päästään halvemmalla, jos kyseessä on kokonaisvaltaisen uudistuksen sijaan vanhojen pintojen kunnostus esimerkiksi tasoittamalla ja maalaamalla. Kustannukset nousee heti, jos katon muotoa tai korkeutta päätetään muuttaa. Kokonaiskustannuksissa sisäkaton pinta-ala on erittäin hyvä indikaattori, sillä sen perusteella urakan laajuutta, kestoa ja materiaali menekkiä voidaan arvioida suhteellisen tarkasti.

Lisäksi sisäkattoremontin hintaan vaikuttaa käytettävät materiaalit. Esimerkiksi paneelikaton uusiminen tai maalaaminen on huomattavasti halvempaa kuin esimerkiksi kipsilevykaton asennus. Myös materiaalin laatu ja valinta vaikuttaa hintaan. Esimerkiksi laadukkaampi maali tai parempi eristysmateriaali nostavat kustannuksia.

Sisäkattoremontin hinta muodostuu siis monesta eri tekijästä eikä yleistä hinta-arviota ole helppo antaa. Yleisesti voi kuitenkin todeta, että sisäkattoremontin hinnat alkavat muutamista euroista per neliömetri ja voivat nousta jopa kymmeniin euroihin riippuen remontin laajuudesta ja käytetyistä materiaaleista. Siksi onkin tärkeää tehdä huolellinen suunnitelma ja budjetti ennen sisäkattoremontin aloittamista, jotta remontin hinta pysyy hallinnassa.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

Huoneistoremontti

Sisäremontti

Pintaremontti

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.