Lattian laatoitus

Lattian laatoitus tai kaakelointi on taitoa ja huolellisuutta vaativa työ, jolla voidaan luoda kestävä ja näyttävä lattiapinta erilaisiin tiloihin.

Lattian laatoitus

Lattian laatoitus tai kaakelointi on taitoa ja huolellisuutta vaativa työ, jolla voidaan luoda kestävä ja näyttävä lattiapinta erilaisiin tiloihin.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Ennen laatoittamista on tärkeää valmistella alusta oikein. Se tarkoittaa, että pohjan tulee olla tasainen, kuiva, puhdas ja kiinteä. Tarvittaessa vanhat lattiamateriaalit poistetaan ja alusta tasoitetaan. Laattojen asennusta varten voidaan tarvittaessa tehdä myös alustava vedeneristys, erityisesti märkätiloissa.

Valitse lattialaatta materiaali, joka sopii kyseiseen tilaan ja kestää sen käyttöä. On olemassa erilaisia lattialaattoja, kuten keraamisia laattoja, luonnonkiveä tai laminaatti laattoja. Valitse myös oikean kokoinen ja muotoinen laatta, joka sopii tilan mittasuhteisiin ja lopulliseen tyyliin.

Usein joudutaan leikkaamaan laattoja sopivan koon ja muodon saavuttamiseksi. Tämä voidaan tehdä erityisillä laatta leikkureilla tai laatta sahoilla. Huolellinen leikkaaminen on tärkeää, jotta laatoista saadaan tarkasti sopivat ja saumojen linjaukset ovat suorat.

Laatat kiinnitetään lattiaan laastilla tai liimalla. Laattalaasti sekoitetaan ohjeiden mukaan ja levitetään alustalle tasaisesti. Laatat painetaan tiiviisti paikoilleen ja varmistetaan niiden tasaisuus ja linjaukset. Tarvittaessa käytetään tasoitus kiiloja tai laastin levitys välineitä avuksi.

Kun laattaliima tai laasti pohja on kuivunut, suoritetaan saumaustyö. Saumausmassa levitetään laattojen väleihin ja ylimääräinen massa pyyhitään pois. Saumausmassan kuivuttua saumojen pinta voidaan vielä viimeistellä.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Huomioitavia asioita -Muovimatto

Lattian laatoitus muovimaton päälle voi aiheuttaa useita ongelmia ja riskejä, kuten mainitsemasi muovimaton irtoamisen ja laattojen irtoamisen. Muovimatto voi reagoida saneerauslaastin kanssa, mikä voi johtaa kutistumiseen ja muovimaton irtoamiseen alustastaan. 

Tämä voi vaikuttaa sekä lattian vesitiiviyteen että laattojen kiinnittymiseen.

Jos kyseessä on kuivatila, muovimaton päälle laatoittamista voidaan harkita, mutta on silti tärkeää huomata, että laattojen irtoamisriski on edelleen olemassa. 

On suositeltavaa kuulla ammattilaista tai isännöitsijää, jotka voivat antaa tarkempia neuvoja ja arvioida tilannetta.

Toinen vaihtoehto voi olla lattian laatoittaminen vanhan laatan päälle. Tässä tapauksessa on kuitenkin tärkeää varmistaa, että vanha laatta on asianmukaisesti kiinnitetty ja tasainen. On myös otettava huomioon, että uuden laatan paksuus voi vaikuttaa lopulliseen lattian korkeuteen ja esimerkiksi kynnyksiin.

Jos muovimaton poistaminen liittyy asbestiriskiin, on erityisen tärkeää noudattaa asianmukaisia turvallisuusmääräyksiä ja ottaa yhteys ammattilaiseen, jolla on kokemusta asbestin poistosta.

Yhteenvetona voidaan todeta, että muovimaton päälle laatoittaminen ei ole suositeltavaa johtuen riskeistä, kuten muovimaton irtoamisesta ja laattojen irtoamisesta. On parasta konsultoida ammattilaista, joka voi antaa ohjeita ja arvioida tilannetta ennen päätöksentekoa.

Lattian laatoitus -Miten hinta muodostuu?

Lattian laatoitus hintaan vaikuttaa useita tekijöitä, jotka kannattaa ottaa huomioon arvioitaessa kokonaiskustannuksia. 

Laatoitettavan tilan koko vaikuttaa suoraan laatoitustyön kokonaiskustannuksiin. Suurempi pinta-ala vaatii enemmän aikaa ja materiaaleja, mikä voi nostaa hintaa. Myös tilan käyttötarkoitus voi vaikuttaa hintaan. 

Esimerkiksi kosteat tilat, kuten kylpyhuoneet, vaativat erityisiä vedeneristys- ja laatoitus ratkaisuja, mikä voi lisätä kustannuksia.

Laattojen muoto ja haluttu ladontatapa voivat vaikuttaa työmäärään ja siten hintaan. Esimerkiksi pienikokoisten ja epäsäännöllisten muotoisten laattojen käyttö tai erikois ladonnat voivat vaatia enemmän aikaa ja tarkkuutta, mikä voi nostaa hintaa.

Yksinkertaisemmat ja suuremmat laatta muodot tai suoraviivaiset ladonnat voivat olla nopeampia ja edullisempia asentaa.

Ennen laatoitustyön aloittamista on usein tehtävä pohjatöitä, kuten tasoitetyöt ja mahdollisten vanhojen lattiapintojen purkaminen. Näiden töiden laajuus ja vaativuus voivat vaikuttaa hintaan. Lisäksi on otettava huomioon viimeistelytyöt, kuten saumaustyöt ja mahdolliset silikonisaumaukset, jotka voivat lisätä kokonaiskustannuksia.

On tärkeää muistaa, että lattian laatoituksen hintaan vaikuttaa myös valitun ammattilaisen työkokemus ja alueelliset hintatasot. Kannattaa pyytää tarjous useammalta urakoitsijalta ja vertailla hintoja sekä palvelun laatua ennen lopullisen päätöksen tekemistä.

Kokonaisuudessaan lattian laatoituksen hinta muodostuu laatoitettavan tilan pinta-alasta, valittujen laattojen muodosta ja ladonta tavasta sekä tarvittavista pohjatöistä ja viimeistelytöistä.

Lattian laatoitus hinta

Lattian laatoitus hinta voi vaihdella suuresti riippuen useista tekijöistä. Keskiverto hinta on 150 € – 12.000 €, mutta tämä hintahaarukka voi vaihdella suuresti eri tekijöiden perusteella.

Esimerkkinä keittiön lattian laatoitus valmiille alustalle 12 m2 alueella voisi maksaa noin 420 €, mutta tämä hinta voi vaihdella riippuen valituista laatoista, pohjatöiden tarpeesta ja alueen hintatasosta.

On tärkeää pyytää tarjous useammalta ammattilaiselta ja tarkastella tarjouksia huolellisesti ennen päätöksen tekemistä. Tämä auttaa saamaan paremman käsityksen laatoituksen keskimääräisestä hinnasta omalla alueellasi.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

Huoneistoremontti

Lattiaremontti

Laatoitustyöt

Lattian eristys

Remonttipalvelun käyttö

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.