Lattian eristys

Lattian eristys on tehokas tapa parantaa rakennuksen energiatehokkuutta ja samalla lisätä asumismukavuutta. Eristäminen voi pienentää lämmityskuluja ja poistaa lattianrajassa tuntuvan viiman tai kylmyyden.

Lattian eristys -Energiatehokkuutta ja asumismukavuutta

Lattian eristys on tehokas tapa parantaa rakennuksen energiatehokkuutta ja samalla lisätä asumismukavuutta. Eristäminen voi pienentää lämmityskuluja ja poistaa lattianrajassa tuntuvan viiman tai kylmyyden.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Eristäminen on tärkeää, koska lattian kautta voi kadota merkittävästi lämpöä. Etenkin vanhemmissa rakennuksissa, joissa lattia on huonosti eristetty, lämpö voi siirtyä nopeasti alaspäin ja haihtua maahan. Tämä voi aiheuttaa suuria lämpöhäviöitä ja nostaa lämmityskustannuksia.

Lisäksi huonosti eristetty lattia voi aiheuttaa epämukavuutta rakennuksessa. Viima tai kylmä tunne lattianrajassa voi haitata asumismukavuutta ja vaikuttaa negatiivisesti sisäilman laatuun. Lattian eristys auttaa poistamaan nämä ongelmat ja luo lämpimämmän ja miellyttävämmän asumisympäristön.

Eristäminen vaikuttaa suoraan rakennuksen energiatehokkuuteen. Lisäeristys vähentää lämpöhäviöitä lattian kautta ja auttaa pitämään sisälämpötilan tasaisena. Tämä puolestaan pienentää lämmityksen tarvetta ja vähentää energiakustannuksia.

Lattian eristys parantaa merkittävästi asumismukavuutta. Lisäeristys estää kylmän ilman tunkeutumisen lattianrajasta, mikä vähentää vedon tunnetta ja luo tasaisen sisälämpötilan.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Lattian eristys -Tavallisimmat kohteet

Lattian eristys on tärkeä toimenpide useissa eri kohteissa, erityisesti vanhoissa taloissa, ullakoilla, mökeillä ja autotalleissa. 

Vanhat talot ovat usein huonosti eristettyjä, mikä voi johtaa suuriin lämpöhäviöihin ja energiankulutuksen kasvuun. Lattian eristäminen vanhoissa taloissa on tehokas tapa vähentää lämpöhäviöitä ja parantaa energiatehokkuutta. 

Lisäeristys auttaa estämään lämmön karkaamista alaspäin ja ylläpitämään tasaisempaa lämpötilaa sisätiloissa.

Ullakot ja vintit ovat usein hyödyntämätöntä tilaa, jota voidaan käyttää esimerkiksi asuintilana tai varastona. Ullakoiden ja vinttien eristäminen on tärkeää sekä energiatehokkuuden että asumismukavuuden kannalta. Lisäeristys auttaa estämään lämpöhäviöitä ullakon tai vintin kautta ja parantaa tilan lämmöneristystä. Tämä tekee tilasta mukavamman käyttää ja vähentää lämmitys- tai jäähdytys kustannuksia.

Mökit ja saunamökit ovat suosittuja vapaa-ajan kohteita, jotka saattavat olla vain kausikäytössä. Mökkien ja saunamökkien lattian eristäminen on tärkeää, jotta tiloissa voidaan säilyttää mukava sisälämpötila eri vuodenaikoina. Lisäeristys auttaa estämään kylmyyttä tai vedon tunnetta lattianrajassa, mikä tekee oleskelusta miellyttävämpää ja parantaa energiatehokkuutta.

Autotallit, kellarit ja varastot ovat muita kohteita, joissa lattian eristäminen voi olla hyödyllistä. Autotallit voivat hyötyä lisäeristyksestä, jotta lämpötila pysyy tasaisena ja estetään kylmän ilman virtaaminen sisään. Kellarit ja varastot voivat myös tarvita eristystä kosteuden ja kylmyyden torjumiseksi.

Lattian eristys -Mistä hinta muodostuu?

Lattian eristyksen hintaan vaikuttaa useita tekijöitä, jotka vaihtelevat eristettävän kohteen laajuudesta ja pinta-alasta aina eristys menetelmiin ja käytettäviin materiaaleihin. 

Hintaan vaikuttaa suoraan eristettävän kohteen laajuus ja lattian pinta-ala. Laajempi ja suurempi kohde vaatii enemmän materiaalia ja työtunteja, mikä voi nostaa kustannuksia. Pinta-alan lisäksi eristyksen hintaan vaikuttaa myös eristettävän alueen muoto ja monimutkaisuus.

Jos lattialla on jo vanhoja eristeitä, niiden purkaminen voi olla tarpeen ennen uuden eristyksen asentamista. Vanhojen eristeiden poistaminen voi lisätä työmäärää ja kustannuksia. Lisäksi purkamisesta aiheutuu jätemaksuja, mikä tulee huomioida kustannusarviossa.

Urakkaan voi sisältyä myös uuden lattian asennus. Tällöin kokonaiskustannuksiin vaikuttaa sekä eristyksen että uuden lattian asennuksen hinta. Uuden lattian valinta, esimerkiksi parketti tai laminaatti, voi vaikuttaa kustannuksiin.

Eristysmenetelmä ja käytettävät materiaalit vaikuttavat lattian eristyksen hintaan. On olemassa erilaisia eristystapoja, kuten levymateriaalien asentaminen tai ruisku eristys. 

Jokaisella menetelmällä on omat kustannuksensa, ja eri materiaalit voivat vaihdella hinnaltaan. Esimerkiksi polyuretaanivaahto voi olla kalliimpaa kuin kivivilla.

On tärkeää huomata, että hinta vaihtelee tapauskohtaisesti. Paras tapa saada tarkka hinta-arvio on pyytää tarjouksia useilta eri urakoitsijoilta ja keskustella heidän kanssaan erityisvaatimuksista ja käytettävistä materiaaleista.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Lattian eristys hinta

Lattian eristys hinta vaihtelee useista tekijöistä riippuen, kuten töiden laajuudesta, lattian pinta-alasta ja käytettävistä materiaaleista. 

Hintahaarukka on keskimäärin noin 450 € – 3.200 €. Tarkka hinta määräytyy kuitenkin useiden tekijöiden perusteella.

Esimerkiksi 42 m² lattian eristäminen puhallusvillalla, sisältäen vanhojen pintojen ja eristeiden purkutyön, voisi maksaa noin 1.400 €. Tämä hinta on suuntaa antava ja voi vaihdella alueittain ja urakoitsijoittain.

On tärkeää huomata, että nämä hinnat ovat suuntaa-antavia ja ne voivat vaihdella tapauskohtaisesti. Parhaan kustannusarvion saamiseksi suositellaan pyytämään tarjouksia useilta eri urakoitsijoilta ja keskustelemaan heidän kanssaan tarkemmin työn laajuudesta ja käytettävistä materiaaleista.

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Huoneistoremontti

Keittiöremontti

Lattiaremontti

Kylpyhuoneremontti

Saunaremontti

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.