Parvekkeen vesieristys

Parvekkeen vesieristys on tärkeä osa parvekkeen rakentamista tai remontointia. Onnistunut vedeneristys estää veden pääsyn rakenteisiin ja suojaa parvekkeen alustaa kosteusvaurioilta. Oikeanlaisen vedeneristyksen valinta riippuu parvekkeen tyypistä, rakenteista ja käyttötarkoituksesta.

Parvekkeen vesieristys 

Parvekkeen vesieristys on tärkeä osa parvekkeen rakentamista tai remontointia. Onnistunut vedeneristys estää veden pääsyn rakenteisiin ja suojaa parvekkeen alustaa kosteusvaurioilta. Oikeanlaisen vedeneristyksen valinta riippuu parvekkeen tyypistä, rakenteista ja käyttötarkoituksesta.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Parvekkeen vesieristys tavan valintaan vaikuttavat useat tekijät. Yleisimmin käytettyjä vesieristys tapoja ovat vedeneristysmassat, vedeneristyslevyt ja vedeneristys laatat.

Vedeneristysmassa levitetään usein parvekkeen lattiapinnalle ja tarvittaessa myös seinille. Vedeneristys kalvot asennetaan yleensä lattian alle ja ne luovat tiiviin suojan kosteutta vastaan. Vedeneristys laatat ovat toinen vaihtoehto, ja ne asennetaan lattian päälle luoden vedenpitävän pinnoitteen.

Materiaalien valintaan vaikuttavat niiden vedenpitävyys, kestävyys, joustavuus ja helppo asennettavuus. 

On tärkeää valita materiaali, joka soveltuu kyseisen parvekkeen ominaisuuksiin ja käyttöolosuhteisiin. Esimerkiksi lasitettu parveke voi vaatia erilaista vedeneristystä kuin avoin parveke, joka altistuu suoraan sateelle ja ilmankosteudelle.

Parvekkeen vesieristystä täydentää oikeanlainen vedenohjaus. Hyvä veden ohjaus varmistaa, että sadevesi ja sulamisvesi poistuvat parvekkeelta tehokkaasti eivätkä jää seisomaan tai imeydy rakenteisiin. 

Tämä voi sisältää esimerkiksi kallistusten tekemistä lattiapinnalla, asentamalla sadevesikaivoja tai -putkia sekä huolehtimalla riittävästä ilmanvaihdosta.

On suositeltavaa antaa parvekkeen vedeneristyksen ja veden ohjauksen toteutus ammattilaisen tehtäväksi. Kokenut rakennusalan ammattilainen osaa valita oikeat vedeneristys menetelmät ja -materiaalit parvekkeen tarpeisiin. 

Lisäksi he pystyvät tekemään tarvittavat toimenpiteet asianmukaisesti ja varmistamaan parvekkeen pitkäaikaisen kestävyyden ja suojan kosteudelta.

Hyvin suunniteltu ja toteutettu parvekkeen vedeneristys yhdessä oikeanlaisen veden ohjauksen kanssa varmistaa parvekkeen pitkäikäisyyden ja suojaa sitä kosteusvaurioilta. Huolellinen vedeneristys kannattaa aina, sillä se säästää rahaa ja vaivaa tulevaisuudessa mahdollisilta kosteusvaurioilta ja remonttikustannuksilta.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Erilaiset vaihtoehdot

Parvekkeen vesieristys materiaalien valintaan vaikuttaa useita tekijöitä, kuten parvekkeen käyttötarkoitus, sijainti, ilmasto-olosuhteet ja rakenteiden ominaisuudet. 

Bitumipohjaiset vedeneristeet ovat suosittuja parvekkeiden vesieristys materiaaleja. Ne muodostavat tiiviin ja joustavan kalvon, joka suojaa parvekkeen rakenteita kosteudelta. Bitumipohjaisia vedeneristeitä voi levittää eri tavoin, kuten harjaamalla, telalla tai ruiskuttamalla.

Muovikalvot, kuten polyeteeni- tai PVC-kalvot, ovat myös yleisiä vedeneristysmateriaaleja parvekkeilla. Ne ovat kestäviä ja helposti asennettavia. Muovikalvojen avulla voidaan luoda vedenpitävä suojakerros parvekkeen alustan päälle.

Nestemäiset vedeneristeet ovat kasvava trendi parvekkeiden vedeneristyksessä. Nämä vedeneristeet levitetään yleensä ruiskuttamalla tai telalla. Ne muodostavat tiiviin kalvon, joka suojaa parvekkeen rakenteita kosteudelta. Nestemäisiä vedeneristeitä voidaan käyttää myös vaikea pääsyisissä tai epäsäännöllisissä paikoissa.

Epoksi- ja polyuretaanipinnoitteet ovat kestäviä ja vedenpitäviä vaihtoehtoja parvekkeiden vedeneristykseen. Ne levitetään yleensä tasoitteena ja muodostavat kovan ja kestävän pinnan parvekkeen lattialle.

Parvekkeen vesieristys materiaalin valinnassa on tärkeää ottaa huomioon sen yhteensopivuus alustan kanssa, kestävyys, joustavuus, tiiviys sekä kyky kestää ulkoisia rasituksia, kuten UV-säteilyä ja lämpötilan vaihteluita. 

Parhaan tuloksen saavuttamiseksi on suositeltavaa kääntyä ammattilaisten puoleen, jotka osaavat arvioida parhaiten tarvittavan vedeneristysmateriaalin ja sen asennustekniikan parvekkeen yksilöllisten ominaisuuksien perusteella.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Parvekkeen vesieristys -Miten hinta muodostuu?

Parvekkeen vesieristys hintaan vaikuttavat useat tekijät, kuten toteutustapa, parvekkeen vesi eristettävän alueen pinta-ala ja mahdolliset lisätyöt.

Parvekkeen vesieristystä voidaan toteuttaa eri tavoin riippuen parvekkeen rakenteesta ja tarvittavasta suojauksesta. Esimerkiksi bitumipohjaiset vedeneristeet ja muovikalvot ovat yleisiä vesieristys materiaaleja. Vedeneristyksen asennustekniikka ja vaaditut työvaiheet vaikuttavat kustannuksiin.

Parvekkeen vesieristystä tehdään yleensä koko parvekkeen alueelle. Vesi eristettävän alueen pinta-ala vaikuttaa suoraan kustannuksiin. Mitä suurempi parvekkeen alue, sitä enemmän vesieristys materiaalia ja työtunteja tarvitaan.

Hintaan voi vaikuttaa myös mahdolliset lisätyöt, kuten vanhan vesieristyksen poisto tai alustan korjaustyöt. Jos parvekkeen rakenteissa havaitaan vaurioita tai puutteita, ne on korjattava ennen vesieristyksen asennusta, mikä voi aiheuttaa lisäkustannuksia.

On tärkeää muistaa, että parvekkeen vesieristyksen hinta vaihtelee tapauskohtaisesti. Parvekkeen koko, rakennetyyppi ja mahdolliset erityistarpeet voivat vaikuttaa kustannuksiin.

Parhaiten tarkka hinta-arvio voidaan saada pyytämällä tarjous ammattitaitoiselta rakennusalan yritykseltä, joka voi arvioida parvekkeen yksilölliset ominaisuudet ja tarvittavat työvaiheet.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Parvekkeen vesieristys hinta

Parvekkeen vesieristys on tärkeä osa parvekkeen rakentamista tai remontointia. Sen tarkoituksena on suojata parvekkeen rakenteita kosteudelta ja estää veden pääsy rakennuksen sisätiloihin. 

Parvekkeen vesieristyksen hinta voi vaihdella riippuen useista tekijöistä, kuten parvekkeen koko, vesieristys tavan, käytettyjen materiaalien ja työn laajuus.

Parvekkeen koko vaikuttaa suoraan vesieristyksen hintaan. Mitä suurempi parveke, sitä enemmän materiaalia ja työtunteja tarvitaan. 

Keskikokoisen avo parvekkeen vesieristys voi maksaa noin 380 € – 4.000 € riippuen parvekkeen pinta-alasta ja vaadittavasta työmäärästä.

Vesieristyksen toteutustapa vaikuttaa myös kustannuksiin. Kumibitumikermi on yleinen vesieristys materiaali parvekkeilla.

Sen hinta voi vaihdella valmistajasta ja laadusta riippuen. Keskikokoisen avo parvekkeen vesieristys kumibitumikermillä voi maksaa noin 1.000 €, mutta hinta voi vaihdella alueittain ja yritysten välillä.

Vesieristyksessä käytettävät materiaalit vaikuttavat kustannuksiin. Laadukkaammat ja kestävämmät materiaalit voivat olla hieman kalliimpia, mutta tarjoavat paremman suojan ja kestävyyden. Materiaalien hintaan vaikuttavat myös niiden ominaisuudet ja suorituskyky.

Parvekkeen vesieristyksen hintaan vaikuttaa myös työn laajuus. Jos parvekkeessa on erityisiä haasteita tai lisä korjauksia tarvitaan, se voi lisätä työn vaativuutta ja siten hintaa. Esimerkiksi alustan kunnon parantaminen tai erityisten liitoskohtien huomioiminen voi vaatia enemmän työtunteja ja siten nostaa kustannuksia.

On tärkeää huomata, että annetut hinta-arviot ovat suuntaa-antavia ja hintavaihtelut voivat olla suuria tapauskohtaisesti. Parhaiten tarkka hinta-arvio saadaan pyytämällä tarjous ammattitaitoiselta rakennusalan yritykseltä, joka voi arvioida parvekkeen yksilölliset ominaisuudet ja tarvittavat työvaiheet.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.