Lattian hionta ja lakkaus

Lattian hionta ja lakkaus  ovat tehokkaita keinoja palauttaa vanhan lattian ulkonäkö ja parantaa sen kestävyyttä. Useat lattiamateriaalit, kuten puu, parketti, laminaatti ja korkki, voidaan hioa ja pintakäsitellä useita kertoja ennen kuin uuden lattian asennus tulee tarpeelliseksi. Hionta poistaa vanhan pintakäsittelyn ja tasoittaa lattian pinnan, jolloin se on valmis uutta pintakäsittelyä varten.

Lattian hionta ja lakkaus

Lattian hionta ja lakkaus  ovat tehokkaita keinoja palauttaa vanhan lattian ulkonäkö ja parantaa sen kestävyyttä. Useat lattiamateriaalit, kuten puu, parketti, laminaatti ja korkki, voidaan hioa ja pintakäsitellä useita kertoja ennen kuin uuden lattian asennus tulee tarpeelliseksi. Hionta poistaa vanhan pintakäsittelyn ja tasoittaa lattian pinnan, jolloin se on valmis uutta pintakäsittelyä varten.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Lattian hionta suoritetaan yleensä koneellisesti, joko hiomakoneella tai lattiahiomakoneella. Hioma vaiheessa käytetään karkeampaa hiontapaperia, joka poistaa vanhan pintakäsittelyn ja tasoittaa pinnan. Tämän jälkeen käytetään hienompaa hiontapaperia, joka viimeistelee lattian pinnan ja luo sileän ja tasaisen pinnan.

Pintakäsittely vaihtelee lattiamateriaalin mukaan. Yleisimmät pintakäsittelymenetelmät ovat lakkaus, öljyäminen ja vahaus. Lakkaus on yleisin pintakäsittelymenetelmä, jossa lattian pintaan levitetään useita lakkauskerroksia. Lakkapinta tekee lattiasta kulutusta kestävän ja suojaa sitä naarmuilta, kosteudelta ja auringonvalolta.

Mikäli lakkapintaan pidetään säännöllisesti huolta, esimerkiksi puhdistamalla ja uudelleen lakkaamalla tarpeen mukaan, voidaan hiomis väliä pidentää merkittävästi. Tyypillisesti hiomis väli vaihtelee 10-15 vuoden välillä, mutta hyvin hoidettuna se voi pidentyä jopa 15-20 vuoteen.

On tärkeää muistaa, että työ vaatii ammattitaitoa ja oikeita työvälineitä. Suositeltavaa on kääntyä ammattilaisen puoleen, joka osaa suorittaa työn asianmukaisesti ja saavuttaa parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Lattian hionta ja lakkaus ovat kustannustehokkaita tapoja parantaa lattian ulkonäköä ja kestävyyttä. Ne tarjoavat mahdollisuuden uudistaa vanhaa lattiaa ja saada siitä täysin uuden näköinen.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Vinkkejä lattian hiontaan ja lakkaukseen

Lattian hionta ja lakkaus on tehokas tapa kunnostaa vanhaa lattiaa ja saada sille uudenlainen ulkonäkö ja kestävyys. 

Ennen työn aloittamista on tärkeää arvioida lattian kunto ja määrittää, kuinka syvälle lattian pintaa tulee hioa. Lattiaa hiotaan syvimmän naarmun tai kolon syvyyden mukaan, jotta saadaan tasoitettua pinta mahdollisimman tasaiseksi. 

Tämä auttaa varmistamaan, että uusi lakkaus kerros levittyy tasaisesti ja antaa parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Lakkaus kerrosten määrä vaikuttaa lattian kulutuskestävyyteen. Useamman lakkakerroksen levittäminen parantaa lattian kestävyyttä naarmuja, kulumista ja kosteutta vastaan. 

Tyypillisesti työssä levitetään vähintään kaksi lakkaus kerrosta, mutta tarvittaessa voidaan käyttää myös useampia kerroksia riippuen lattian käyttötarkoituksesta ja altistumisesta kulutukselle.

On tärkeää antaa lakkapinnan kuivua asianmukaisesti ennen lattian rasittamista. Tyypillisesti lattia kestää kevyttä kulutusta noin 24-48 tuntia lakkauksen jälkeen, mutta täysi kovuus saavutetaan yleensä noin kahden viikon kuluessa. 

Tänä aikana on suositeltavaa välttää raskasta kuormitusta ja märkien esineiden asettamista lattialle.

Tämä on ammattitaitoa vaativa työ, joten suositeltavaa on kääntyä ammattilaisen puoleen, jolla on kokemusta ja osaamista kyseisestä työstä. Ammattilainen osaa valita oikeat työvälineet ja materiaalit, sekä suorittaa työn turvallisesti ja saavuttaa parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Huolellinen lattian hionta- ja lakkaustyö sekä säännöllinen huolto ja ylläpito auttavat pidentämään lattian käyttöikää ja säilyttämään sen hyvän kunnon. Oikein hoidettu lattia säilyttää kauniin ulkonäkönsä ja kestävyytensä pitkään.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Lattian hionta ja lakkaus hinta

Lattian hionta ja lakkaus hinta vaihtelee eri tekijöiden perusteella. 

Hinta yleensä määräytyy lattian pinta-alan perusteella. Mitä suurempi pinta-ala, sitä enemmän työtä ja aikaa työhön tarvitaan, mikä voi nostaa kustannuksia.

Lattian kunto vaikuttaa myös hintaan. Mikäli lattia on hyvin kulunut, naarmuuntunut tai vaurioitunut, se vaatii enemmän hiontaa ja mahdollisesti korjaustoimenpiteitä ennen lakkauksen aloittamista. Tämä voi lisätä työn kokonaiskustannuksia.

Hintaan vaikuttaa myös se, kuinka syvälle lattian pintaa tulee hioa ja kuinka monta lakkauskerrosta tarvitaan. Tarvittava hionta- ja lakkaustyön laajuus riippuu lattian kunnosta, toivottavasta lopputuloksesta ja lattian käyttötarkoituksesta.

Hintaan vaikuttaa myös työvoimakustannukset. 

Mikäli projektin yhteydessä tehdään muita lisäpalveluita, kuten naarmujen paikkausta tai vanhojen lattiapäällysteiden poistoa, nämä voivat vaikuttaa hintaan.

On tärkeää ottaa huomioon, että mainitut hinta-arviot ovat keskimääräisiä ja hinta voi vaihdella alueittain ja yritysten välillä. Paras tapa saada tarkka hinta-arvio on pyytää tarjous useammalta työhön erikoistuneelta yritykseltä. He voivat arvioida lattian kunnon, tarvittavan työmäärän ja antaa sinulle tarkemman hinta-arvion.

Kokonaisuudessaan lattian hionta ja lakkaus työ on investointi, joka voi uudistaa ja kaunistaa vanhan lattian kokonaisuutta.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.